Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

interviu INS

Last post 02-08-2008, 05:31 PM by arissa. 98 replies.
Page 1 of 2 (99 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  02-20-2005, 02:19 AM 4278

interviu INS

As vrea sa aflu pareri de la cei care deja au trecut prin interviul cu INS pt ajustare de statut. cam ce intrebari se pun, ce documente trebuie prezentate la primul interviu? Cunoasteti cazuri de deportare in acest caz? Ajuta cu ceva prezenta unui avocat sau nu? va rog daca puteti sa-mi raspundeti..

•  02-20-2005, 07:12 AM 4279 in reply to 4278

Re: interviu INS

te rog sa ma tii la curent cu ce rezolvi acolo, ajustare de statut din ce in  ce? cu ce tip de viza ai intrat in us/ e cam important sa stiu.

merci si bafta

•  02-20-2005, 12:28 PM 4293 in reply to 4278

Nu spui despre ce fel de interviu este vorba. GC prin casatorie? GC prin angajare la o firma? Intrebarile sunt diferite de la caz la caz.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  02-20-2005, 02:06 PM 4297 in reply to 4293

Interviu pt GC prin casatorie. Primul interviu pt GC conditional. Si am intrat cu viza de vizitator.
  •  02-24-2005, 12:03 AM 4519 in reply to 4297

Chiar astazi eu avut interviu cu INS pentru ajustare de statut/green card. Tot ce pot sa spun e ca m-am stresat inutil si ca tot procesul mi s-a parut o formalitate si o pierdere de timp.

Singurele intrebari au fost: Cum v-ati cunoscut si unde v-ati casatorit. iar ultima ne-a pus-o  doar pentru ca se uita pe pozele de la casatorie si nu isi dadea seama unde eram. Atmosfera a fost foarte degajata iar totul a durat cam 10 minute.

In astea 10 minute imi tot cerea diverse acte si verifica dosarul pe care il aveau deja. In privinta actelor; am sa pun aici lista cu ce va trebuie (ca sa stiti la ce sa va asteptati) desi fiecare dintre voi va primi acasa un plic cu instructiuni si data programarii la interviu.

-pasaportul vostru si al sotului

-act care sa dovedeasca statutul petitionarului (sotul) in SUA(pasaport sau certificat nastere)

-certificat de nastere al aplicantului

-certificatul de casatorie 

-daca ati fost divortati, hotatrarea de divort

-daca aveti copii, certficatele lor de nastere

-Work Permit-ul si Advance Parole daca e cazul

-I-94 form

-Affidavit of Support (I=864) si taxele pe ultimii trei ani ale sotului (sponsorul) plus employment letter de la angajatorul lui in care s afie specificat numarul de ore, data angajaii si salariul anual.

-taxele aplicantului pe ultimii 3 ani (in cazul in care exista)

-daca ati avut job, letter of employment de la fiecare angajat in care sa fie specificat numarul de ore si cu cat ati fost platit si data la care ati fost angajat.

-medical form (o veti primi in plic inainte de interviu si va trebui sa mergeti la clinicile acreditate de INS si sa v-o faceti, taxa e in jur de 200$  ) care va fi prezentata in plic sigilat de clinica

-dovezi ale relatii (joint bank accounts, joint insurances, legal document papers cu numele voastre, fotografii de familie). Pe langa astea eu am adus copii ale biletelorde avion pentru fiecare calatorie facuta de noi, biletele si rezervarile de hotel, avion si masina pentru honeymoon, actul de proprietate al cainelui care are ambele nume, lease contract pentru apartament, copii dupa credit cardurile pe care le avem la comun.

-traducere auorizata pentru fiecare document care nu este scris in limba engleza

-luati cu voi orice "immigration related document" pe care le-ati primit pana la data intrviului de la INS

-pentru fiecare act prezentat trebuie sa aveti si copie, altefl exista riscul sa va fie retinut originalul.

Dupa interviu m-au trimis sa-mi ia amprentele...de data asta de la fiecare deget de la mainiConfused [8-)]Confused [8-)] Asta a fost tot. In max 6 saptamani mi-au spus ca il voi primi prin posta.

Cred ca asta e tot, sper sa nu fi uitat nimicHmm [^o)]. Oricum, asa cum am mai spus, mi s-a parut floare la ureche. Poate faptul ca noi avem un bebe de 8 luni a contribuit la usurarea interviului ... nu stiu, cert e faptul ca daca totul e pe bune si aveti toate actele cu voi, nu e absolut nici un stres.Yes [Y]

Daca aveti intrebari ma bucur sa va pot ajuta.

Multa bafta

•  02-24-2005, 10:25 AM 4537 in reply to 4519

Thanks Ami, credeam ca nu a trecut nimeni pe la interviu sau nimeni n-are nici vreo idee cum se desfasoara.

•  03-09-2005, 02:11 AM 5137 in reply to 4537

La data interviului nu aveam copii shi a fost cam la fel.Doar ca a mai cerut shi Driver License-urile noastre,probabil sa se uite la adresa.

Altceva care mi s-a parut suspicios ,ne-a intrebat impreuna ,deci nu separat ,ar fi ca aceeashi intrebare o repeta de cateva ori,interferand cu altele.

Mai mult emotzii decat interviu.

•  03-09-2005, 02:30 AM 5138 in reply to 5137

<TBODY> </TBODY>
    <TBODY> </TBODY>

am fost si eu programata in sfarsit la interviu pt greencard.

logic urmeaza intrebarile :

1) eu am aplicat si pt Advance Parol dar de el nici o urma, nici o veste.Daca eu, sa zicem, primesc greeencard-ul inainte de a primi permisul de calatorie...inseamna ca pot calatori nu? si daca da...inseamna ca eu am dat banii degeaba cand am aplicat si pt el????

2) avand in vedere ca au mers asa de greu, eu am fost blocata in casa...deci...nu avem cont comun pt ca nu aveam SSN... la apartament , din nou mi-au cerut ssn pt a putea fi co-proprietar...am fost plecati in alt stat dar nu m-am gandit sa pastrez biletele...driving license nu am ....etc etc

iar acu stau pe ganduri.....ca in afara de poze cum pot dovedi eu ca locuim impreuna sau ca avem o relatie serioasa ???Crying [:'(] 

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  03-09-2005, 11:36 AM 5156 in reply to 5138

interviu INS

Buna Bonpaula si felicitari pentru programarea la interviu.

La intrebarile pe care tu le-ai adresat nu stiu sa-ti raspund (din pacate) Sad [:(] dar as avea si eu sa-ti adresez citeva intrebari.

Eu am depus tot setul de acte(I-485, I-765 si I-131) la jumatatea lui ianuarie..intr-o saptamina am primit raspunsurile ca au primit actele si spunindu-mi ca urmeaza sa fie procesate.

Pe 28 februarie am primit prin posta aprobarea lui I-131 , dar din pacate doar atit.Pe 5 martie am fost  fingerprints(m-am programat de pe 18 ianuarie si mai devreme nu s-a putut)..probabil ca urmeaza de acum sa vina si celelalte raspunsuri.

Am o intrebare :tu cind ai depus I-485? Sa ma ghidez si eu asa ..in mare!

Multumesc mult!

Cris

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  03-09-2005, 11:43 AM 5158 in reply to 5138

Bonepaula, in clipa in care primesti GCul nu mai conteaza AP si EAD (ti le vor cere sa le predai cand primesti stampila in pasaport). Daca ai aplicat degeaba? Smile [:)] Mai conteaza asta? (glumesc, ideea este ca GCul poate dura si pana la un an sa il primesti iar APul vine in mod normal destul de repede).

Te vor intreba diverse lucruri la interviu prin care poti dovedi ca locuiti impreuna. Nu iti face griji ca o sa vezi ca va fi usor.

Crissss, voi ati aplicat la oficiul local al USCIS, si fiecare are alti timpi de procesare. Poti merge online si sa vezi cam pe la ce data sunt cei de la oficiul tau (vezi pe homepage aici este un link Cat dureaza dosarul?).

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  03-09-2005, 12:15 PM 5159 in reply to 5158

<TBODY> </TBODY>

eu am depus pe 17 decembrie.La mijocul lui februarie am primit ead-ul. Si luni am primit invitatia la interviu pt GC pe 25 martie.AP-ul inca nu mi-a venit, asa cum am spus.

pe site-ul lor scrie ca acum proceseaza pt GC dosarele depuse in octombrie !!! deci eu nu ma incred in ce scrie acolo Stick out tongue [:P]

•  03-09-2005, 12:21 PM 5160 in reply to 5159

Pe 14 Feb lucrau la 10 Oct. Acum suntem pe 9 Mar. Sa vedem la noul update ce data vor pune. Oricum acele cifre sunt orientative, dar sunt destul de reale.
  •  03-09-2005, 06:31 PM 5182 in reply to 5160

interviu INS

Noi nu am depus la nici un oficiu local..am trimis actele asa cum le trimit toti la Chicago.

Si in final..dati-mi si mie..o adresa unde pot sa vad ..eu nici nu stiu la ce centru sa ma uit ..notice of action le-am primit din Lee Summit, MO ..deci ..unde ma uit?

Mersi

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  03-09-2005, 07:05 PM 5185 in reply to 5182

asta e adresa

<TBODY> </TBODY>
    https://egov.immigration.gov/cris/jsps/ptimes.jsp;jsessionid=dcsmaCf3rF18

de aici iti alegi tu la district office.....si ai sa vezi timpii de procesare

pt chicago ce vad eu aici e I-485 decembrie 2003 !!!!! Parerea mea e ca nu-i reala data asta.....

iar Lee Summit nu l-am gasit in lista deci nu cred ca e office-ul la ei.

•  03-09-2005, 07:07 PM 5186 in reply to 5185

<TBODY> </TBODY>

https://egov.immigration.gov/cris/caseStatusSearchDisplay.do

am uitat de asta....daca ai Application Receipt Number il scrii aici si iti zice exact in ce stadiu e dosarul tau....

•  03-09-2005, 07:19 PM 5187 in reply to 5186

Mersi frumos..bonepaula..credeam ca e altul..acolo m-am uitat si eu..dar parca nu-mi vine sa cred ca sint abia la 29 decembrie 2003..ce dumnezeu..

Dar ma rog..nu ma streseaza f tare green cardul..bine ca am AP..trebuie sa apara cindva

Multumesc , oricum!

•  03-09-2005, 07:22 PM 5189 in reply to 5187

Crissss, nu toata lumea aplica in acelasi loc. Daca faci ajustarea de statut in State (in cazul casatoriei cu un cetatean american) atunci aplici la biroul INS de care apartii cu rezidenta. Vad ca tu esti in NYC, in mod normal aplicai in NYC, asa cum Bonepaula a aplicat in Seattle, etc.
  •  03-10-2005, 08:28 AM 5199 in reply to 5189

interviu INS

Buna Osiria ..ei ..uite ca nu mai e asa..nu se mai aplica la biroul local..si nici direct ci MUSAI prin posta, noi am sunat si au spus clar ..sa trimitem prin posta la Chicago..adresa care e si pe site.

Imagineaza-ti ca m-am interesat si am si citit forumul...deci ..la site-ul BCIS acolo de unde poti sa-ti printezi formularele , scrie clar  ca pentru cei din..NY si inca alte citeva state sa se trimita prin posta la Chicago.

Deci nu mai e cu biroul local..de fapt li s-a intimplat multora sa se duca sa le duca personal la biroul local si sa le spuna ca nu mai trebuiesc depuse asa ci prin posta.

De asta eram in ceata pentru ca nu stiam unde sa ma uit la ce birou ..la Chicago unde am trimis sau la Lee Summit de unde am primit(asta nici nu exista)!

Incurcaturi ca de obicei..dar in final sper sa iasa bine, m-am vaccinat antibirocratia INS.

Va multumesc oricum pentru raspunsuri.

A...si oricum in ceea ce priveste interviurile pentru GC deja..cred ca le iau scum le vin la mina(dosarele) zau nu cred sa aiba vreo ordine , sincer! E o brambureala de nedescris , laudabil insa ca se misca mai repede..poate dezordinea le priesteSmile [:)]

O zi buna ,

Cris

•  03-17-2005, 09:10 AM 5504 in reply to 5199

Cris, eu am trimis cam pe 15 ianuarie dosarul,dar, deoarece nu am trimis suma corecta de bani,ne-au venit inapoi dupa vreo saptamana si le-am trimis din nou a doua zi,cu suma corecta.Noi le-am trimis la Chicago si am dat telefon ca si tine,sa-ntrebam ,sa fim siguri. Pe 31 ianuarie am primit notice receipt si date pt. stabilirea datei ptr. fingerprints and biometrics si pe 19 Martie am stabilit data la telefon. Pe 7 Martie am primit AP. Deci am trimis in acelasi loc ca si tine, Chicago si daca eu am primit AP,sigur vei primi si tu curand,eu asa cred.

Cred ca este mare brambureala asa cum ai spus si tu si de aceea unii au de asteptat mai mult.Eu am scris ca sa-si faca o idee cine va citi si este -n aceeasi situatie cu noi,desi nu cred sincer ca si conteaza prea mult datorita ...bramburelii...Tongue Tied [:S]

•  03-19-2005, 07:54 PM 5633 in reply to 5159

Buna Bonepaula, am o rugaminte, pe 13 aprilie am programare la fingerprints, ce urmeaza dupa? care sunt urmatorii pasi?  vad ca la tine lucrurile u mers mult mai repede, felicitari.
  •  03-20-2005, 06:04 PM 5683 in reply to 5633

olivia,

pe mine nu m-au chemat la fingerprints.Nu stiu de ce.Poate din cauza ca am aplicat direct la office-ul din oras.Cred ca o sa-mi ia amprentele la interviu.

deci noi am aplicat pe 17 decembrie, in februarie mi-a venit ead-ul si acum m-au programat la interviu pe 25 martie.Atat...in rest nu stiu nimic altceva

pupici !

•  03-20-2005, 09:15 PM 5688 in reply to 5683

interviu INS

Mama ..deja ma doare capul..chiar ca nu mai exosta nici o ordine..un aprimeste AP..alta EAD.e cav..imi vine sa rid pe cuvint

Philys..eu sint ..cu actele cam ca tine..vad ..am cam depus in acelasi timp..eu am depus pe 13 ianuarie pe 21 ianuarie am primit notice of action iar pe 28 februarie am primit AP...slava domnului.

Dar treaba s-a oprit aici in notice of action aveam instructiunile cum sa procedez pt fingerprints(ciudat Bonepaula ca tie nu ti-au spus ca trebuie sa te programezi) !

Atunci (pe 21 ianuarie) cind am primit notice-urile am si sunat la INS..si m-au programat abia pe 5 martie , a fost ok..asta e ..am inteles ca nu se poate mai devreme nu se poate dar am intrebat daca afecteaza cu ceva aceste doua luni in sensul daca se opreste procesul de procesare si au spus ca nuuuuu sub nici o forma.

Dar eu nu am mai avut nici o veste pina pe 15 martie cind mi-au trimis mail ca au primit amprentele mele si ca se continua procesul...nu mai zic ca nimic de interviul pt GC..dar nici EAD..care de obicei se primeste primul..eu sint total confuza..cum fac si ce fac..probabil ca nu au o anumita ordine ..care sa-l trimita primul..cind..vad ca Bonepaulei i-au dat EAD..si e programata la GC..nu stiu nu mai nteleg nimic..dar ma distreaza Big Smile [:D]

Tu Bonepaula am senzatia ca trebuia sa te prgramezi la..fingerprints..tu nu ai primit notice of action..??

Bafta oricum tuturor si numai bine!

Cris

•  03-21-2005, 07:29 AM 5707 in reply to 5688

Eu nu am aplicat pt. EAD deoarece am considerat ca deja am drept de munca avand SSN,iar la fingerprints am fost chiar sambata si m-am mirat ca nimeni nu mi-a zis nimic, ce fac mai departe, asa ca am intrebat pe cineva care lucra acolo si mi-a zis ca pt. interviu sa astept, caci voi fi anuntata cand voi fi  programata. Cum nu m-am stresat niciodata prea tare din cauza lor am zis OK si am plecat.Nu are sens sa te agiti,caci nu se rezolva mai repede in nici un caz.Eu am fost multumita ca nu mi-au pierdut nici o hartie pana acum sau ceva de acest gen.Iar AP a venit destul de repede;de fapt nici nu ma asteptam sa vina asa de repede...

Poate este cineva aici care a avut deja interviul si poate sa ne spuna si noua ce se intampla dupa fingerprints,cam cat a asteptat ptr. interviul pt.GC?Pleeeease?Wilted Flower [W]Big Smile [:D]

•  03-21-2005, 01:51 PM 5727 in reply to 5707

Phylis, nu mai tin minte ce statut ai tu, esti K1 sau K3? Avand SSN nu inseamna ca ai drept de munca, si este foarte important sa ai dreptul de munca daca cumva vrei sa muncesti.

Sa nu lucrezi undeva fara acest drept de munca pt ca pot apare probleme mari ulterior.

•  03-21-2005, 03:50 PM 5738 in reply to 5727

interviu INS

Philys..eu ..nu cred ca avind SSN..ai drept de munca..obligat fortat. Si eu am SSN..dar pe el..scrie ''VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION'' ceea ce inseamna ca tot trebuie depus pentru EAD...am si intrebat..si mi s-a spus ca trebuie sa aplic pentru work permit..nu stiu poate la tine nu scrie asa ceva..dar eu zic ca ar fi fost bine sa aplici..ma rog..fiecare cum crede si ..percepe.

Numai bine

Cris

• Post Points: 20
    • Rep