Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

I-751 Petition to remove conditions on residence

Last post 07-13-2008, 07:53 PM by cryssa28. 223 replies.
Page 1 of 5 (224 items)   1 2 3 4 5 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  01-19-2007, 02:33 PM 55120

I-751 Petition to remove conditions on residence

A trimis cineva in ultima vreme?

Sotul mi-a lasat completat formularul...dar vad ca acum sunt ceva schimbari. In formularul pe care il am se cer fotografii tip pasaport, in formularul gasit pe uscis.gov se spune ca USCIS face fotografiile de-acu si nu mai este nevoie sa trimiti. Eu de care formular ascult? De cel pe care il am completat deja de sot si incare se cer fotografiile, sau de cel care apare pe USCIS, in care nu se mai cer fotografii.

De asemeni...in noul formular au introdus Biometrics.

Sa renunt totusi la formularul care-l am, si sa fac cumva sa trimit noul formular? Ce naiba i-o apucat sa schimbe chiar acum, cand tre sa aplic eu si mi-i omul plecat? Damn !

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  01-19-2007, 02:52 PM 55123 in reply to 55120

Re: I-751 Petition to remove conditions on residence

Vezi ca de fapt "omu" aplica pt tine (auzi, nu este sotul iubitor, este omu' :))) ). Adica el trebuie sa poata semna formularul inainte sa plece.
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-19-2007, 04:10 PM 55127 in reply to 55123

"mi-i omul plecat"...nu e un oarecare om....este omul meu. :))

Ideea e ca el este deja plecat. Si mi-a lasat formularul completat si semnat de el, ca eu sa-l trimit cand vine vremea...adica acum. Numai ca ...numa bine s-o schimbat formularul. Ma rog, arata la fel acolo unde trebuie completat, dar au introdus noi reguli, care , logic, nu apar si pe instructiunile din formularul pe care il am eu.

Asa ca...mai bine ii zic sa faca el cumva sa-mi trimita formularul cel bun. Of, of...

•  01-19-2007, 05:00 PM 55131 in reply to 55127

bonepaula:

"mi-i omul plecat"...nu e un oarecare om....este omul meu. :))

Ideea e ca el este deja plecat. Si mi-a lasat formularul completat si semnat de el, ...

pai si ce mai cauti pe acasa:)))

Never hold your farts in.
    They travel up your spine, into your brain, and that
    is where chitty ideas come from!!!!
  •  01-19-2007, 05:17 PM 55133 in reply to 55131

Da' unde sa ma duc?
  •  01-19-2007, 06:30 PM 55138 in reply to 55133

bonepaula:
    Da' unde sa ma duc?
    sa inteleg ca daca ai avea unde ai pleca...Huh?...glumesc
    Never hold your farts in.
    They travel up your spine, into your brain, and that
    is where chitty ideas come from!!!!
  •  01-19-2007, 08:03 PM 55147 in reply to 55138

Toti avem pe unde sa plecam...cu gandul. Unii pleaca mai mult, altii mai putin. Si cei care sunt plecati mai mereu se numesc ganditori.
    The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
  •  01-19-2007, 08:58 PM 55149 in reply to 55138

Furios:
    bonepaula:
    Da' unde sa ma duc?
    sa inteleg ca daca ai avea unde ai pleca...Huh?...glumesc

De-abia ce m-am intors LOL....din Romania. Nu mai am ganduri de duca....deocamdata.

•  01-20-2007, 12:41 AM 55155 in reply to 55149

poate ca poate sa iti trimita o versiune noua completata corect...noi inca ne chinuim cu cele 6 formulare=$700 ca pot lua permenant resident card si sa lucrez...cat despre poze, eu una am gasit unele mai vechi in formatul pe care l-au cerut la ambasada si o sa le trimit pe alea
    ...Don't die before I do...
  •  01-20-2007, 01:04 AM 55156 in reply to 55155

Anyry:
    poate ca poate sa iti trimita o versiune noua completata corect...noi inca ne chinuim cu cele 6 formulare=$700 ca pot lua permenant resident card si sa lucrez...cat despre poze, eu una am gasit unele mai vechi in formatul pe care l-au cerut la ambasada si o sa le trimit pe alea

Vezi ca am impresia ca nu trebuie sa fie mai vechi de 30 de zile. Ma rog, daca nu sunt schimbari majore, nu cred ca-si vor da seama. :)

Va aflati in prima etapa, daca inteleg bine...asa ca poza pe care o trimiti va aparea pe GC. Tin minte ca pt. Employment Authorization mi-au facut poza acolo la ei....drept sa-ti spun am aplicat cam degeaba pt el...la o luna dupa ce-a venit, m-au chemat la interviul pt GC si mi-au luat inapoi cardul pt munca. LOL. Si nu mai zic ca AP-ul nici nu mi l-au mai trimis, desi il platisem.

•  01-20-2007, 01:19 AM 55157 in reply to 55149

Eu zic sa respecti formularul nou ... nu stiu cum s-ar rezolva la tine situatia dat fiind ca el e plecat, dar din experienta mea cu USCIS zic ca-i mai bine sa folosesti "varianta curenta"a oricarui formular.

Fiindca tot ai deschis topicul asta si pentru ca si eu ma confrunt cu acelasi "proces" am si doua nelamuriri :

1- scrisorile de la prieteni/rude/coworkers care sustin validitatea casatoriei ... cumtrebuiesc facute? E un model anume pe net sau s-au apucat oamenii pe povestit? cam cum ar trebui sa sune scrisorile respective? Si le-au facut la notar sau nu?

2 -dovezile relatiei ... eu am crezut initial ca-ti trebuie dovezi de pe perioada in care ai avut GC conditionat. Am citit forumlarul si ei de fapt cer dovezi de la inceputul inceputurilor. Acum constat ca nu prea am facturi sau  documente prea multe care sa dovedeasca in scris relatia dupa interviul pentru AOS Sad Nu pot sa-mi dau seama la ce mi-a stat gandul cand le-am rupt pe toate bucati si le-am aruncat si cum de am uitat de dovezi. De exemplu mi-am vizitat socrii in noiembrie si zilele trecute mi-am dat seama ca eu de fapt nu apar in nici o poza cu ei desi am facut destuleConfused

Oricum, intrebarea mea e - ce dovezi trimiteti/ati trimis voi?

•  01-20-2007, 02:33 AM 55161 in reply to 55157

Scrisorile mi le-au dat socrii mei, si nu sunt dupa un model anume. Sper sa fie bune. Spun ei acolo ca au fost la nunta noastra, ca ne-au vizitat, ca ne-au vazut impreuna fericiti si ca nu exista nici un motiv sa se indoiasca de ...iubirea noastra. Daca vrei iti scriu exact cum suna. Oricum sunt identice...numai ca una este scrisa de mama soacra, una de tata socru. Sunt semnate, dar nu sunt notarizate. Sper ca nu trebuie.

Dovezi o sa trimit exact ce zic ei acolo..tu trimiti si certificatul de nastere a baiatului :). Apoi doavda ca sunteti impreuna pe aceleasi conturi, ca aveti proprietati comune si ca locuiti impreuna. Altceva nu stiu ce-ar mai fi. Cred ca pun si niste poze...cu noi si prieteni, cu familia. Vad ca mi-a lasat si Income Tax...da nu stiu de ce :)) Trebe si asta?

•  01-20-2007, 10:28 AM 55164 in reply to 55161

Pai daca ati trimis taxele impreuna (joint) sigur ca da. Este una din dovezile cele mai bune. Si normal poze, cu cat mai multe cu atat mai bine (asa ca pune mai multe decat "niste poze" :) ).

Si Ami, ce dovada mai mare decat un copil impreuna???? Pai nici nu ar mai avea la ce altceva sa se uite in afara de certificatul de nastere al copilului.

•  01-20-2007, 03:50 PM 55171 in reply to 55164

TheAlien:

Pai daca ati trimis taxele impreuna (joint) sigur ca da. Este una din dovezile cele mai bune. Si normal poze, cu cat mai multe cu atat mai bine (asa ca pune mai multe decat "niste poze" :) ).

Da, vad ca apar si eu acolo pe Income Tax. HiHi. Bun asa...

Eu nu m-am agitat cu pozele nici la interviu la ambasada, nici la interviu pt GC. Am dus cateva poze semnificative, si nicidecum nu m-am dus cu albume cu sute de fotografii.Si nu exgarez cand spun ca am dus maxim 15 poze. Eu personal cred ca un act care arata ca avem cont comun sau ca locuim impreuna, cantareste mult mai mult decat 20 de poze cu noi doi in diferite ipostaze, haine si mai stiu eu ce. Si-mi trimit aia pozele inapoi??...ca acum nu voi mai fi prezenta ca sa mi le iau..le trimit in plic si la ei raman. Si nu m-apuc sa-mi golesc albumele, sau sa printez... Cum am zis trimit poze de pe la diverse evenimente sa vada aia ca mergem amandoi, petreceri in familie, sau prin locuri deosebite. Si nu cred ca se aduna cine stie ce teancuri.

•  01-20-2007, 05:42 PM 55173 in reply to 55164

TheAlien:

Si Ami, ce dovada mai mare decat un copil impreuna???? Pai nici nu ar mai avea la ce altceva sa se uite in afara de certificatul de nastere al copilului.

Pai asa ma gandesc si eu dar cine stie ce ofiter ofuscat pe viata imi verifica mie dosarul si i se nazareste ca nu e de ajuns? Avem si noi Income Tax, si apar ambele nume pe acte de proprietate cu insurance aferent, acte de leasing, insurance, 401K, conturi comune si boarding passes de la toate calatoriile facute impreuna. In rest nimic altceva.I dunno Sper sa fie ok.

Paula, eu am trimis pozele sub forma de colaj - am pus cate 5 fotografii pe hartie format A4 si le-am dat un xerox color iar sub fiecare am scris data si locul. La interviul pentru AOS am avut vreo 6 pagini de felul asta si s-a uitat pe fiecare.

•  01-21-2007, 02:10 AM 55197 in reply to 55173

In final poate sa-mi spuna cineva , cind poti sa aplici pentru I-751?Adica de cind poti sa incepi? Cu trei luni inainte de implinirea a doi ani de la primirea GC-ului sau are vreo legatura cu casatoria?

Multumesc

•  01-21-2007, 09:11 AM 55201 in reply to 55197

GabyB:

In final poate sa-mi spuna cineva , cind poti sa aplici pentru I-751?Adica de cind poti sa incepi? Cu trei luni inainte de implinirea a doi ani de la primirea GC-ului sau are vreo legatura cu casatoria?

Multumesc

Poti aplica pentru I-751 in ultimele 3 luni inainte de expirarea Green Card-ului conditionat. Daca l-ai primit in 15 aprile (sa zicem) depui actele in intervalul 15 ianuarie-15 martie.

•  01-21-2007, 11:26 AM 55205 in reply to 55201

ami:
    GabyB:

Multumesc

Poti aplica pentru I-751 in ultimele 3 luni inainte de expirarea Green Card-ului conditionat. Daca l-ai primit in 15 aprile (sa zicem) depui actele in intervalul 15 ianuarie-15 martie.

15 ianuarie - 15 aprilie Smile

•  01-21-2007, 12:21 PM 55209 in reply to 55205

TheAlien:
    ami:

15 ianuarie - 15 aprilie Smile

Cand scriam mesajul ma gandeam sa nu dau exemple cu date concrete ca sigur ma incurc si spun vreo prostie  ... se pare  ca am avut dreptateLOL -- n-are rost sa dau vina pe cafeaua de dimineata, recunosc ca la mate' am stat prost de cand ma stiu Angel

•  01-21-2007, 03:02 PM 55215 in reply to 55157

Si eu trebuie sa trimit formularul in vara. Paula, nu stiu cum arata formularul vhechi, dar daca este identic, il trimiti pe cel ce il ai completat, ca paginile cu intructiuni oricum nu le trimiti. POzele si biometrics le fac ei, deci nu trebuie sa trimit nimic. i zic ca formularele vechi nu mai sunt valabile, dar au pe web sau in pagina cu instructiuni numere de telefon unde poti suna pentru intrebari sau chiar iti poti face programare si sa vorbesti cu ei in persoana.

cat despre dovezi ale relatie........... despre ce scrisori vorbiti voi, ca nu se zice nimic in instructiuni de scrisori si/sau poze impreuna cu sotul. Income tax return, actele de la locuinta (casa/apartament), polite de asigurari, si billuri ar trebui sa fie mai mult decat suficient. Noi nici macar nu avem conturi bancare comune sau imprumuturi impreuna. Daca au neclaritati n-au decat sa ne cheme la interviu si ii lamuresc imediat.

Ami, ce anume ai trimis de la 401k?

Inca ceva, dupa ce terminam cu GC conditionat, cand aplicam pentru cetatenie!? 

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  01-21-2007, 03:15 PM 55217 in reply to 55215

Uite ca acum m-am uitat pe formularul care-l am si am remarcat ca formularul este expriat din 2005. :)))) Deci atentie, ce formular downloadati sa nu patiti ca mine. Abia acum am vazut ca au data de expirare. Am noroc si sotul e undeva intr-un port si poate sa-i trimita formularul cel nou.

Pentru cetatenie aplic la anu pe vremea asta. Se numara 3 ani de cand ai primit GC-ul.

Iata si despre ce scrisori vorbim...acest paragraf apare in instructiuni. Cat despre poze, le includ in categoria "orice alte dovezi"

"Affidavits sworn to or affirmed by at least two people who have known both of you since your conditional residence was granted and have personal knowledge of your marriage and relationship. (Such persons may be required to testify before an immigration officer as to the information contained in the affidavit.) The original affidavit must be submitted and also contain the following information regarding the person making the affidavit: his or her full name and address; date and place of birth; relationship to you or your spouse, if any; and full information and complete details explaining how the person acquired his or her knowledge. Affidavits must be supported by other types of evidence listed above."

•  01-21-2007, 03:30 PM 55218 in reply to 55215

Fuzzy:

... despre ce scrisori vorbiti voi, ca nu se zice nimic in instructiuni de scrisori si/sau poze impreuna cu sotul.

Ami, ce anume ai trimis de la 401k?

Inca ceva, dupa ce terminam cu GC conditionat, cand aplicam pentru cetatenie!? 

Vezi la form I-751 la instructiuni la punctul 3 unde scrie "evidence of the relationship" e un paragraf care incepe cu "Affidavits forms sworn to or afirmed by at least two people who have known both of you since your conditional residnce or granted ... " Acolo scrie de scrisori.

Pe 401 K al sotului scrie ca si eu sunt beneficiar.

Aplici pentru cetatenie la 3 ani dupa ce ai primit GC. E posibil sa primesti cetatenia pana primesti GC permanentConfused.

•  01-21-2007, 03:43 PM 55219 in reply to 55218

Ce-i 401 k ?
  •  01-21-2007, 04:48 PM 55220 in reply to 55219

bonepaula:
    Ce-i 401 k ?

E un retirement plan oferit de compania la care lucrezi; ei iti iau bani din salariu lunar si ti-i pun intr-un cont de savings pentru batranetze. Avantajul e ca ti se iau banii din salar before taxes. Sper ca am explicat destul de bineConfused

•  01-25-2007, 03:09 PM 55346 in reply to 55220