|
|
Senators strike deal on immigration reform bill
Last post 07-04-2007, 01:27 PM by CyberDog. 88 replies.
-
05-17-2007, 07:47 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Senators strike deal on immigration reform bill
Compromise deal would legalize millions of illegal immigrants WASHINGTON - Key senators in both parties and the White House announced agreement Thursday on an immigration overhaul that would grant quick legal status to millions of illegal immigrants already in the U.S. and fortify the border. The plan would create a temporary worker program to bring new arrivals to the U.S and a separate program to cover agricultural workers. Skills and education-level would for the first time be weighted over family connections in deciding whether future immigrants should get permanent legal status. New high-tech employment verification measures also would be instituted to ensure that workers are here legally. The compromise came after weeks of painstaking closed-door negotiations that brought the most liberal Democrats and the most conservative Republicans together with President Bush's Cabinet officers to produce a highly complex measure that carries heavy political consequences. Bush praises deal Bush called it "a much-needed solution to the problem of illegal immigration in this country" and said, if approved, the proposal "delivers an immigration system that is secure, productive, orderly and fair." "With this bipartisan agreement, I am confident leaders in Washington can have a serious, civil and conclusive debate so I can sign comprehensive reform into law this year," he said in a written statement Thursday. Sen. Edward M. Kennedy of Massachusetts, his party's lead negotiator on the deal, hailed it as "the best possible chance we will have in years to secure our borders and bring millions of people out of the shadows and into the sunshine of America." Anticipating criticism from conservatives, Sen. Arlen Specter, R-Pa., said, "It is not amnesty. This will restore the rule of law." The accord sets the stage for what promises to be a bruising battle next week in the Senate on one of Bush's top non-war priorities. Senate Majority Leader Harry Reid, D-Nev., called the proposal a "starting point" for that debate, but added that it needs improvement. "I have serious concerns about some aspects of this proposal, including the structure of the temporary worker program and undue limitations on family immigration," Reid said in a statement. Opponents in the House immediately spoke out against the proposal. "Some want to sell citizenship to lawbreakers for the price of a fine. Amnesty treats illegal immigrants better than those who play by the rules and come in the right way," said Lamar Smith, R-Texas. Peter King, R-N.Y. said, "the Senate's amnesty proposal will only serve to weaken the security of our homeland, and I strongly oppose the measure." 'Point system' breakthrough The key breakthrough came when negotiators struck a bargain on a so-called "point system" that prioritizes immigrants' education and skill level over family connections in deciding how to award green cards. The immigration issue also divides both parties in the House, which isn't expected to act unless the Senate passes a bill first. The proposed agreement would allow illegal immigrants to come forward and obtain a "Z visa" and — after paying fees and a $5,000 fine — ultimately get on track for permanent residency, which could take between eight and 13 years. Heads of household would have to return to their home countries first. They could come forward right away to claim a probationary card that would let them live and work legally in the U.S., but could not begin the path to permanent residency or citizenship until border security improvements and the high-tech worker identification program were completed. A new temporary guest worker program would also have to wait until those so-called "triggers" had been activated. Those workers would have to return home after work stints of two years, with little opportunity to gain permanent legal status or ever become U.S. citizens. They could renew their guest worker visas twice, but would be required to leave for a year in between each time. Democrats had pressed instead for guest workers to be permitted to stay and work indefinitely in the U.S. In perhaps the most hotly debated change, the proposed plan would shift from an immigration system primarily weighted toward family ties toward one with preferences for people with advanced degrees and sophisticated skills. Republicans have long sought such revisions, which they say are needed to end "chain migration" that harms the economy, while some Democrats and liberal groups say it's an unfair system that rips families apart. Family connections alone would no longer be enough to qualify for a green card — except for spouses and minor children of U.S. citizens. New limits would apply to U.S. citizens seeking to bring foreign-born parents into the country. http://www.msnbc.msn.com/id/18721945/
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
05-19-2007, 08:43 PM |
-
luana
-
-

-
Joined on 09-26-2006
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Re: Senators strike deal on immigration reform bill
va fi aceasta lege valabila doar pentru cei care au avut o viza initiala dar au stat peste termen sau si pt cei care au intrat in us prin mexic?
lu
|
|
-
05-19-2007, 10:30 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
luana: va fi aceasta lege valabila doar pentru cei care au avut o viza initiala dar au stat peste termen sau si pt cei care au intrat in us prin mexic?
Marea majoritate a ilegalilor sunt din Mexic. Marea majoritate dintre ei au trecut granita fraudulos. Sigur va fi si pt ei ca altfel nu prea isi are rostul.
|
|
-
06-16-2007, 06:14 PM |
-
cosma
-
-
-
Joined on 11-25-2005
-
-
Posts 58
-
Points 65
-
|
TheAlien:Family
connections alone would no longer be enough to qualify for a green card
— except for spouses and minor children of U.S. citizens. New limits would apply to U.S. citizens seeking to bring foreign-born parents into the country.
Asta
suna destul de dur. Stii mai multe detalii? Eu as vrea sa o aduc pe
maicamea aici si daca se va da legea asta, se pare ca sansele scad
simtitor
ca este pensionata si nici nu stie engleza. Multumesc!!
|
|
-
06-17-2007, 06:15 PM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 146
-
Points 0
-
|
Din pacate probabil ca vor aproba noua lege. Sint multi care spera ca sustinind aceasta lege vor primi voturile mexicanilor. Sincer, asa cum spunea si Cosma parerea mea e ca e o greseala asa cum suna proiectul de lege. Vor pune limitari la reunirea familiei dar vor "gratifica" pe cei care au incalcat legea in defavoarea celor care au ajuns aici pe cale legala si au trecut prin toate formalitatile. Nu consider ca este "fair" fata de toti ceilalti care am trecut ani si ani la rind prin toata birocratia. Inca un punct in privinta celor care sustin aceasta imigrare in masa pe motivul ca avem nevoie de forta de munca in agricultura: ce se intimpla cu forta de munca pe care am avut-o in agricultura anul trecut sau acum 2-3 ani? A disparut subit de acum avem neboie sa importam altii din Mexic? Stiti bine ca de fapt aceasta lege este data ca sa legalizeze milioanele de mexicani ilegali care sint deportati in fiecare luna si vin inapoi in urmatoarele 2 saptamini. Eu sint in California si asta este statul cu cel mai mare numar de emigranti ilegali si sincer, in ulltimii ani cu tristete spun ca pupulatia, viata si civilizatia in acest stat s-a schimbat fantastic din cauza puhoiului de mexicani. Sint pt o lege dreapta pt imigranti si nu consider ca a ierta pe cei care au incalcat legea este o solutie.
|
|
-
06-18-2007, 05:38 AM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Intradevar,o mare greseala.Sa speram ca the House nu v-a aproba.Mai toti Senatori din ambele partide sunt corupti,deci nu ne putem astepta astepta la altceva din partea lor.Apropos.Asculti la Michael Savage?Daca nu,..propun sa-l asculti/ascultati.
|
|
-
06-18-2007, 09:26 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Afi:Intradevar,o mare greseala.Sa speram ca the House nu v-a aproba.Mai toti Senatori din ambele partide sunt corupti,deci nu ne putem astepta astepta la altceva din partea lor.Apropos.Asculti la Michael Savage?Daca nu,..propun sa-l asculti/ascultati.
Dixy, Afi, eu nu va inteleg. Voi vorbiti in cunostinta de cauza, ati citit actuala lege a emigrarii, cunoasteti multitudinea de cazuri si situatii aberante care exista in urma legii existente, sau doar auziti comentarii pe la radio si tv si articole in ziare, scrise de cei care se gandesc ... cine stie la ce, ca logica prea mare nu au argumentele aduse de ei. "Sa nu ii ierti pe cei care au incalcat legea", e unul din cele comune. Dar ce te faci daca legea era proasta? Sau, sa punem problema altfel. A mers vreunul cu viteza? A trecut la un semn de stop octogonal, incetinind, in loc sa opreasca de tot? Etc. etc. Sau acelea sunt alte legi, si alea nu e chiar asa important sa fie respectate?!?!?!! Sau alte comentarii vizavi de locurile de munca. Pai scuza-ma, la cati localnici nascuti aici am vazut care nici macar nu ar concepe sa mearga la munca campului sa stranga recolta pt noi toti, cam ce ar trebui sa se intample? Aaaa.... $10 pentru 3 rosii nu ar fi o problema, nu? (si faimosul "Ripley effect" s-ar duce in toate preturile si sa vedem atunci cum ar fi). Niciodata unui om bine pregatit nu i-a fost teama de concurenta. Numai cei slabi care asteapta sa le pice ceva de sus tot cauta tot felul de scuze mereu. Cum spuneti voi ca altii v-au taiat calea si nu au asteptat cum ati asteptati si voi? De curiozitate, Afi, Dixy, cu ce statut ai ajuns in State, si in cat timp ai avut Green Cardul? Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt de acord cu incalcarea legii, dar daca legea este absurda, atunci trebuie schimbata IMEDIAT ce ai realizat ca e proasta. Nu sa stii ca e proasta, dar sa o lasi asa ca .... deh... nu mai primesti voturi de la cei care oricum nu stiu prea multe.
|
|
-
06-18-2007, 10:55 AM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Am venit cu viza de business si mi-am rupt piciorul cit am fost aici .Din iunie pina in noiembrie am tot stat in carucior ,ghips ,cirje si pe urma dupa atitea luni am ajuns al operatie.In acelasi timp l-am cunoscut pe sotul.Eram la o luna dupa accident ,inca in carucior si ne-am indragostit din prima clipa .Asa am ramas aici si mi s-a dat green card daca imi aduc aminte dupa un an jumate (cred. de la casatorie) iar cetatean am ajuns dupa 10 ani ( astepti de obicei cam 5-6 ani sa devi cetatean) . Da, am asteptat muuuult .Si nu mi-am adus toate neamurile cu mine sau am facut 10 copiii pe care ii hranesc din taxele platite de altii .Nu stau pe welfare si nu am nici section 8 nici food stamps desi ceva pe gratis nu mi-ar prinde rau nici mie .Oh, si am invatat engleza din primele luni aici ! Cit despre locuri de munca ... aici cred ca ai dreptate .Eu am sters babe la *** .Munca pe care americanul nu o face dar daca nu ar fi emigrantii ... s-ar apuca cineva sa o faca nu crezi ? Asa am ajuns si eu aici dar cind vezi spaniolii astia atit de multi si prosti ,cind in spitale te intreaba intii daca vorbesti spaniola ,cind ei nu platesc pentru nimic cum o facem noi, atunci nu ma intereseaza decit sa ii vad inapoi in tara lor .Pe oricare vine si sta pe spinarea noastra .Daca stai si te gindesti bine toate sint platite de mine si tine .De ce nu te intreaba si pe tine cind te duci de exemplu sa iti iei carnetul de conducere: in ce limba vrei sa dai testul ?Engleza sau Romana? Puscariile sint pline si sti cine plateste pentru ca astia sa aiba unde dormi ,minca ,biblioteca ,gym si multe, ce poate nu toti le avem acasa? Eu ,tu si orice fraier care munceste de cind a intrat in tara asta .Da, muncesc si ei dar nu multi platesc taxe si da, stau pe welfare . Majoritatea. Si stiu asta nu din carti ,tv sau radio .O stiu din proprie experienta .Si cind vorbesti de munca cimpului de unde sti ? Aici unde locuiesc eu ,oamenii inca muncesc pamintul si tinerii lucreaza in constructii cum fac mexicanii sau in ferme de animale .Si sint din ce in ce mai multi spanioli aici care vor munci pe 5 dolari pe ora iar tinerii care vor sa munceasca nu o sa aiba unde de ei .Ce e asa de rau in a gindi asa? Am lucrat la un mos pentru citeva luni .Ma iubea la nebunie ca faceam tot ce vroia el si noaptea cind nu dormea jucam carti ,ii povesteam de Romania ,ne uitam la filme sau il luam in mijlocul noptii in masina si-l duceam la plimbare .Ei bine intr-o zi mi-a dat $3000 de dolari cadou si mi-a zis la revedere plingind . O romanca draguta de ea, venea sa munceasca nu pe 12 dolari pe ora ci pe 7 . Hei .Concureaza cu asta daca poti . Ca ziceai mai sus ca numai cei slabi isi gasesc scuze si ca cei pregatiti nu au frica de concurenta.Cred ca ai glumit.Nu esti pregatit niciodata sa sari de la $12 la $7 sau sa te angajezi pe $5 numai sa ai ce munci si sa poti concura cu spaniolul care nici limba lui n-o vorbeste bine.Aici gresesc multi ca tine Alien .Doar pentru ca si tu ai venit cu pluta in tara asta ca mine si altii, nu inseamna ca trebuie sa facem front comun cu Mexicanii.Tu nu o sa ai ce munci in curind daca ii lasa sa de-a buzna aici .Ce aduc bun tarii in afara de taco's? Din 100 de mexicani citi crezi ca vei gasi care sint cu scoala si cu un nivel mai ridicat decit majoritatea care au venit pina acum? Ce influenta vor avea necioplitii astia asupra copiilor tai si ai mei ?Da, poate copiii nostri vor invata de la virsta frageda ca trebuie sa aiba grija de noi cum fac ei . Copii de gradinita vin in magazin cu tatii sau mamele sa cumpere bere ca ei nu stiu sa vorbeasca engleza deloc.Dupa 20 de ani de stat in tara asta unii nu stiu decit sa zica thank you poate . In sfirsit ,banuiesc ca vom vorbi destul pe subiectul asta . Numai bine.
|
|
-
06-18-2007, 11:23 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Stai, stai.... emgiranti = mexicani??!?!?!? Hmmm... si eu care credeam ca si noi suntem emigranti. Si cei de prin Germania, Olanda, Anglia sau Spania (ca stiu si din aceia pe aici). Sau cei din Europa intra la o alta lege si nu sunt judecati tot dupa legea emigrarii???? Si da, in Michigan daca doresti sa dai examenul de conducere in limba romana, poti foarte bine sa il dai in limba romana. Si sustii ca s-ar gasii din cei nascuti si crescuti pe aici sa lucreze la ingrijire de batrani pe $7/ora? As vrea sa vad si eu asa ceva la nivel general, nu un caz, exceptie, care nu ar confirma decat regula. Deci, hai sa nu confundam emigrantii cu mexicanii ca nu este corect. Din punctul meu de vedere lucrurile ar trebui sa fie foarte simple: nu ai de ce sa ai tot felul de vize de munca ciudate care nu fac decat sa scurtcicuiteze legea. Ai H1. Ok. Fara limitare de numar la H1. Dar cand vine vorba de salariu, obliga sa fie 125% din nivelul statistic calculat pt meseria respectiva. Si lasa piata sa isi faca regulile. Daca exista firma care vor sa plasteasca un emigrant cu 125%, pai atunci inseamna ca este nevoie de acel emigrant ca doar nu e nimeni tampit sa arunce cu banii pe fereastra. Si ai asta peste tot, indiferent ca esti inginer la NASA, computerist sau vrei sa lucrezi in agricultura.
|
|
-
06-18-2007, 11:50 AM |
-
LEXA
-
-

-
Joined on 06-08-2007
-
Virginia Beach
-
Posts 176
-
Points 0
-
|
Buna si de la mine, Am citit discutiile legate de noua lege si...cam incurcata treaba asta oricum! Sincer...fiecare are dreptate cu ceva in discutiile acestea! Intr-adevar...asa cum spunea si Afi, sunt tare aiurea din multe puncte de vedere si ca sa va dau un exemplu legat de ce am cunoscut eu...stiu un tip...la vreo 50 de ani, mexican casatorit cu americanca, omul nici acum dupa 20 de ani de viata aici, nici acum nu vorbeste engleza decat asa...."din gand in gand"...ceea ce mie personal nu mi se pare normal. Apoi, vad zi de zi....mexicani muncind pe aici prin zona, diferite job-uri...si din ce am tot auzit de la ei...stiu sigur ca muncesc pe bani putini. DAR vreau sa va intreb si eu...in caz ca vreau sa vina parintii mei la mine in vizita....nu va mai fi posibil? In continuare, voi fi atenta la ce scrieti voi. Va multumesc frumos!
A.A.M.
|
|
-
06-18-2007, 11:53 AM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
TheAlien: Stai, stai.... emgiranti = mexicani??!?!?!? Hmmm... si eu care credeam ca si noi suntem emigranti. Si cei de prin Germania, Olanda, Anglia sau Spania (ca stiu si din aceia pe aici). Sau cei din Europa intra la o alta lege si nu sunt judecati tot dupa legea emigrarii????
Eh, aproape ca am stiut ca vei intreba de mexicani = imigranti .Eu nu am nimic impotriva europenilor ca nu vin cu miile sau zecile de mii.Si legea asta daca o dau o dau pentru mexicani . Asta e sigur. Am vazut tineri in NY care au lucrat la batrini pe mai putin de 9 pe ora .Si vad tineri aici care lucreaza la ferme pe 7 sau mai putin si in constructii .Altfel nu vorbeam ca sa zic si eu ceva. Eu nu am avut norocul sa dau testul in Romana nici aici si nici in NY .Poate sinteti mai multi romani acolo dar in majoritatea statelor spaniola va fi limba de baza curind si nu poti da test in limba ta natala.Nici nu mi se pare normal .Ai venit in tara asta, pune bota pe carte si invata limba . Daca 10.000 de doctori ,ingineri ,profesori din Mexic ar veni aici, nu as avea nimic nici impotriva mexicanilor . Dar uita-te in jur si vezi la cine da voie sa intre in tara si ce fac astia pe aici . Nu vreau ca fetele mele sa fie influentate de low life mexicans. Am totul impotriva unora ca ei si daca ar fi din Germania ,Olanda ,etc . Dar ...repet... astia nu vin cu turma ca fratii nostri de peste gard.
|
|
-
06-18-2007, 11:57 AM |
-
dixy2k
-
-
-
Joined on 06-17-2007
-
-
Posts 146
-
Points 0
-
|
Am vorbit de mexicani pt ca atunci cind se vorbeste de schimbari la aceasta lege ei sint cei mai multi in situatia de a beneficia de schimbari. Nu spun ca nu este nevoie de ei, dar sincer, da, sint prea multi cel putin aici in California. Cunosc multi mexicani aici si nu vreau sa generalizez. Sint oameni buni si muncitori si sint lichele care chiar daca au venit aici sa munceasca, nu o fac si cauzeaza tot felul de probleme. Asa cum ai spus si tu, The Alien nu ar trebui sa mai bage inca un fel de viza de munca pt x ani ci ar trebui sa faca modificari la legea care exista si sa "se tina" de noile reguli. Avem legi si acum doar ca atunci cind le convine, statul se uita in partea cealalta. Ce nu-mi place la noua lege este ca se simte ca o bonificatie primita pt ceva care ai facut incalcind legea. Ai venit ilegal si ai stat xxx ani ilegal iar acum trebuie sa platesti $5k, capul familiei se duce inapoi si cere imediat o viza de munca, care i se da. Asta ce-ti spune? Ca acum statul incurajeaza venirea ilegala? Iar noi toti ceilalti care am trecut prin toate formalitatile am fost prosti? Plus de asta, considerind ca vor fi multi emigranti prin aceasta lege vor sa schimbe dreptul de a-ti aduce parintii o data ce esti cetatean american. Poate pe tine sau pe mine nu ma va afecta (pe mine sper ca nu ma va afecta pt ca am depus deja actele pt parinti) dar multi altii in viitor care au venit legal si asteptat 5-10 ani pt a-si luat cetatenia ce vor avea de spus cind in urmatorii ani nu-si vor mai putea aduce parintii?
|
|
-
06-18-2007, 12:45 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Afi: dar in majoritatea statelor spaniola va fi limba de baza curind si nu poti da test in limba ta natala.Nici nu mi se pare normal .Ai venit in tara asta, pune bota pe carte si invata limba .
Doua lucruri nu inteleg: 1. Unde anume in Constitutie scrie ca limba engleza este limba oficiala a US? 2. Cum adica nu poti da examenul in limba natala? Pai daca parintii sunt spanioli, sau romani, nu poti da examenul in spaniola sau romana? Sau ce inseamna limba natala? Pana si in Romania poti da examenul in maghiara daca esti in zonele cu multi maghiari, si acolo limba romana este limba oficiala. In rest, inteleg ca pui egal intre emigranti si mexicani, ceea ce e complet fals. Si nu sunt toti low life. Dar generalizam si ii bagam pe toti in aceeasi oala, pe principiul ca decat sa scape unul vinovat, mai bine sa sufere si cei nevinovati (vinovat, nevinovat folosit cu alt sens decat cel de incalcare a legii emigrarii).
|
|
-
06-18-2007, 01:43 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
TheAlien: Afi: dar in majoritatea statelor spaniola va fi limba de baza curind si nu poti da test in limba ta natala.Nici nu mi se pare normal .Ai venit in tara asta, pune bota pe carte si invata limba .
Doua lucruri nu inteleg: 1. Unde anume in Constitutie scrie ca limba engleza este limba oficiala a US? 2. Cum adica nu poti da examenul in limba natala? Pai daca parintii sunt spanioli, sau romani, nu poti da examenul in spaniola sau romana? Sau ce inseamna limba natala? Pana si in Romania poti da examenul in maghiara daca esti in zonele cu multi maghiari, si acolo limba romana este limba oficiala. In rest, inteleg ca pui egal intre emigranti si mexicani, ceea ce e complet fals. Si nu sunt toti low life. Dar generalizam si ii bagam pe toti in aceeasi oala, pe principiul ca decat sa scape unul vinovat, mai bine sa sufere si cei nevinovati (vinovat, nevinovat folosit cu alt sens decat cel de incalcare a legii emigrarii).
Scrie sau nu scrie in constitutie care e limba oficiala e clar ca engleza se vorbeste peste tot . Fiecare tara are limba lor de baza chiar daca se vorbesc si alte limbi . Ti-ar place sa te intrebe in Romania la spital daca vorbesti maghiara sau sa fie clinici cu servicii mai bune numai pentru ca sint alta natie ? Si da! Nu am avut cum sa dau testul in limba romana .Nici in NY ,nici aici .Am putut alege sa dau in spaniola daca nu vorbesc bine engleza care m-a deranjat la culme. Banuiesc ca si tu ai invatat engleza cind ai venit aici .De ce nu ai invatat spaniola ? MAJORITATEA sint low life .Ca sint exceptii, e normal . Dar exceptiile alea nu vin aici si stau in circa noastra . Nu vin sa munceasca pe nimic ca tinerii americani sau alte nationalitati sa nu aiba unde sa se mai duca .Exceptiile vin pe cale legala ca noi nu pe sub gard si aia nu fac probleme. Numai bine.
|
|
-
06-18-2007, 02:27 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Afi: Scrie sau nu scrie in constitutie care e limba oficiala e clar ca engleza se vorbeste peste tot . Fiecare tara are limba lor de baza chiar daca se vorbesc si alte limbi . Ti-ar place sa te intrebe in Romania la spital daca vorbesti maghiara sau sa fie clinici cu servicii mai bune numai pentru ca sint alta natie ? Si da! Nu am avut cum sa dau testul in limba romana .Nici in NY ,nici aici .Am putut alege sa dau in spaniola daca nu vorbesc bine engleza care m-a deranjat la culme. Banuiesc ca si tu ai invatat engleza cind ai venit aici .De ce nu ai invatat spaniola ? MAJORITATEA sint low life .Ca sint exceptii, e normal . Dar exceptiile alea nu vin aici si stau in circa noastra . Nu vin sa munceasca pe nimic ca tinerii americani sau alte nationalitati sa nu aiba unde sa se mai duca .Exceptiile vin pe cale legala ca noi nu pe sub gard si aia nu fac probleme.
Eu credeam ca legea trebuie sa fie una pentru toata lumea, indiferent cat de sus sau jos esti pe scara sociala. Si tot asa credeam ca, Constitutia este legea nr. 1 a pamantului pe care il locuiesti. Si tot asa ma gandeam, daca nu este important ceea ce scrie in Constitutie, in traducere, legea nu este importanta, atunci cum ii acuzam acum pe cei ilegali ca au calcat legea? Sau totul functioneaza doar dupa cum ne convine noua la un moment dat? Pana cand se va schimba legea si va spune ca in US limba engleza este limba oficiala, orice alta limba de aici este ok. Asta indiferent daca ne convine sau nu ne convine. Intotdeauna am avut ceva cu ignoranta. Si cand aud emigranti vorbind impotriva unei reforme a emigratiei, sau spunand ca uite X si Y ce a putut sa faca, si toate acestea bazate pe lucruri auzite pe la tv sau prin ziarele care nu doresc decat o spalare de creier intr-un singur sens, nu pot decat sa ma gandesc la ignoranta. Cand studii oficiale estimeaza la 12 milioane nr ilegalilor, cand este evident ca felul in care este legea acum nu este ok, cand este evident ca nu exista un control al granitelor, ca nu exista un control al firmelor care angajeaza acesti ilegali, ca cine stie cine poate exista in mijlocul lor, si totusi nu se doreste o reforma a intregului sistem, refancand totul, cap coada, ce poti sa mai zici? Hai sa lasam lucrurile cum sunt, ca peste vreo 10 ani o sa avem 20 de milioane de ilegali, iar peste vreo 20 de ani o sa fie 10% din populatia tarii. C'mon guys... wake up!!! Ganditi-va la toate implicatiiile. Nu ascultati doar pe cel care spune ca vine mexicanul si va ia jobul, sau sta Rodriguez pe welfare si se duce la spital pe banii vostrii (care apropos, nimeni nu mi-a explicat vreodata cum face ilegalul toate astea din moment ce nu are acte, dar ma rog).
|
|
-
06-18-2007, 02:45 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Eu incerc sa ma trezesc Alien . Astia vin aici si nu platesc taxe dar au spitalul si doctorii gratuite .Ce nu intelegi ? Platesti taxe ? De ce ? Unde se duc banii aia? Sint prea multi, asta e problema principala si pe urma prea multi din astia multi sint bube rele .Si ce sa zic asta e opinia mea .Parerea mea si daca as putea as tria toti ilegali chiar si daca nu sint mexicani si as opri ce am nevoie . Numai bine.
|
|
-
06-18-2007, 03:10 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Afi: Astia vin aici si nu platesc taxe dar au spitalul si doctorii gratuite .
Printre altele, asta nu inteleg. Unde sunt spitalele astea gratuite? Ca eu prin Michigan nu am vazut spitale gratuite. Spune-mi si mie te rog, ca nu mai platesc la asigurare cat platesc si ma duc si eu acolo, ca sper ca ma primeste si pe mine, nu doar pe ilegali.
|
|
-
06-18-2007, 03:46 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Sa sper si eu ca nu ma iei peste picior . In spitalele noastre sint primiti si tratati pe gratis si nu... tu nu poti beneficia de servicii gratuite daca nu ai inaltimea de 5'3" si daca nu vorbesti spaniola. Pe un turist nu-l trateaza asa ca pe ei si da. Ma deranjeaza la culme . Chestia cu turistii ... o stiu pe propria mea piele . NUmai bine.
|
|
-
06-18-2007, 04:10 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,813
-
Points 22,445
-
|
Eu chiar am vorbit la modul serios, in care anume spital te primeste daca esti ilegal si esti simplu bolnav (adica nu esti la urgente inconstient)?!?! Eu la orice medic sau spital am fost, primul lucru cerut a fost cardul de asigurare. Fara sa platesti nu se uita nimeni la tine daca nu mori. Deci, in ce spital te primeste fara plata?
|
|
-
06-18-2007, 04:35 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Eu am aflat asta cind tata si-a rupt piciorul si nu l-au primit . Am sunat la toata lumea .Pina nu am sunat la Guvernatorul NY nu mi s-a rezolvat .Ei bine m-au trimis la spitalul din Harris NY la o clinica pentru spanioli din incinta spitalului .Cum am aflat, a fost nu numai din chestionarul care a trebuit sa-l completez dar de la asistenta care m-a intrebat daca vorbesc spaniola .Am intrebat-o de ce ma intreaba si mi-a zis ca de fapt clinica este pentru imigrantii hispanici .La fel si doctorul un negru batrin si dragut care mi-a zis ca motivul pentru care a venit tirziu este ca a crezut ca sint tot vreun spaniol care vin aci pe gratis si am pretentii .Era foarte suparat domnul doctor si a fost si mai suparat ca eram de alta natie si cu bun simt si ca ne-a facut sa asteptam din alta cauza. Si scuza-ma, am urit de prosti si prost crescuti si cind ii vad cum se comporta ma apuca groaza .Nu as vrea ca ,copii mei sa ia exemplu de la ei .De ce nu intrebi la un spital daca au o clinica de genul asta .Habar nu am cum se numeste .Nu cred ca am tinut minte pentru mult timp oricum.Daca o gasesc inaintea ta iti spun . NUmai bine.
|
|
-
06-18-2007, 04:40 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
http://www.crmcny.org/Familyhealthcenters.html Cred ca asta este . Nu stiu ca parca ii zicea ceva cu public community... blablabla. Sa-ti spun sincer nu am fost si nu sint rasista dar cred ca au prea multe .Asa ca daca tu esti pentru ei foarte bine .Esti mai bun decit voi fi eu vreodata . Eu una daca as avea my way nu i-as trata ca pe niste vedete .Niciodata .
|
|
-
|
|