Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Anthony Bourdain in Romania - luni la 10 pm pe travel channel

Last post 03-15-2008, 01:02 PM by Priscila. 69 replies.
Page 1 of 2 (70 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  02-24-2008, 10:20 AM 70886

Anthony Bourdain in Romania - luni la 10 pm pe travel channel

http://www.travelchannel.com/TV_Shows/Anthony_Bourdain

WATCH MONDAYS AT 10 P.M. ET/PT ONLY ON THE TRAVEL CHANNEL! 

Catch an all new episode Monday, Feb. 25 at 10 p.m. ET/PT as Tony and the 'No Reservations' crew visit Romania.

•  02-24-2008, 08:46 PM 70891 in reply to 70886

Re: Anthony Bourdain in Romania - luni la 10 pm pe travel channel

Am vazut si eu preview si pentru ca nu am prins exact cand se da, am setat DVR-ul sa inregistreze toate emisiunile lui. Mersi Eris.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  02-24-2008, 08:58 PM 70892 in reply to 70886

Cine-i tipul?
    "You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  02-26-2008, 08:51 AM 70924 in reply to 70892

Ceva impresii? Smile

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  02-26-2008, 09:38 AM 70926 in reply to 70924

Tipul e super cool, imi place de el...,

Showul  de aseara a fost o gluma :) . Am fost dejamagita, si le-am mai zis si la colegii mei sa se uite...dar putea sa fie si mai rau.

Nu am inteles, la inceputul showului, ce vroiau sa viziteze de le-au cerut aia 10 euro pe metru patrat?

Asa cum zice  el:  No Reservations.

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  02-26-2008, 10:01 AM 70931 in reply to 70926

N-am scris aseara ca am fost asa de suparata.....Daca mi-a placut Antony Bordaine, de acum nu cred ca am sa mai urmaresc nimic facut de el. Aseara a fost un dezastru complet. Nu stiam daca imi venea sa urlu sau sa plang.

Si dintre 22 milioane de romani, a gasit un rus alcoolic sa ii fie ghid!? Nu prea am eu mestesug la vorbe, dar aseara imi venea sa le scriu celor de la Travel Channel sa le spun cata lipsa de respect au aratat.

Bine imi pare ca nu am apucat sa zic la nimeni sa se uite. Doar eu si sotul.  

•  02-26-2008, 10:09 AM 70933 in reply to 70931

Stai ca nu inteleg, de ce sa le scrii? Unde anume a fost lipsa de respect?

A fost ceva prezentat in documentar care nu este adevarat? Nu se mananca mici, bea tuica, Dacia este masina nationala?

Au fost in nordul Maramuresului, la cimitirul vesel, la taiatul porcului. E plin de carute in Romania, se strica daciile vechi, la tara (50% din Romania) se merge cu caruta, drumuri cu doua benzi de circulatie intre orase si neasfaltate la tara.

A fost ceva in documentar care nu este adevarat?

•  02-26-2008, 10:23 AM 70935 in reply to 70933

Mai, eu n-am apucat sa vad decat vreo cateva minute fiindca am adormit pe canapea.  Am remarcat un tip care se matolise ingrozitor, un porc parlit, trei gagici imbracate frumos si un bucatar international care se plimba prin curtea unui roman.

Ce impresii sa-mi fac?  Era un taiat de porc, care are spectaculozitate doar atunci cand e aratat pe un canal american.  In rest, totul adevarat.  De ce sa ne simtim jigniti?  Ce poate fi mai reprezentativ in Romania pentru un bucatar internatinal TV decat taiatul porcului si matoleala de rigoare?

De ce sa ne fie rusine?

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  02-26-2008, 10:38 AM 70938 in reply to 70933

Eu nu m-am simtit jignita in  nici un fel pentru ca stiu ca tipul cam la fel face peste tot pe unde merge. Singurul lucru care m-a enervat si  ma enerveaza in continuare este felul in care il descriu ei pe Vlad Tepes. Degeab tot incerc eu sa le explic la fiecare care ma intreaba de Dracula, ca de fapt nu a fost nici un Dracula ca ei tot nu inteleg si continua cu vampirii si povestea lui Stoker. Si ce era cu porcaria aia de  petrecere de  Hallowen acolo? Dar de fapt aia erau americanii care se prosteau asa ca...

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  02-26-2008, 10:42 AM 70939 in reply to 70938

vpdana:

Si ce era cu porcaria aia de  petrecere de  Hallowen acolo? Dar de fapt aia erau americanii care se prosteau asa ca...

Erau doar o mana de americani, restul toti romani. Aceea este Romania actuala. Importa la greu tot ce se poate (in special cand este vorba de America, dar nu numai).

Valentine's Day, Halloween, daca se vede ceva pe la tv care cica "arata cool", pai atunci sigur o sa fie si in Romania. Asa a fost dintotdeauna si asa va fi probabil mereu.

•  02-26-2008, 12:48 PM 70943 in reply to 70933

Tot ce zici tu mai sus Alien e adevarat, si nu am avut nici o problema cu asta.

Problema mea e ca in alte documentare ale lui nu am vazut sa isi fi luat un ghid alcoolic, iar dintre toti oamenii din lume, tocmai un rus a gasit. Inainte de a vedea showul cu romania vizionasem cel cu Hong-Kong. In cel cu Romania nu a aratat nimic. Mici pe strada si tuica de care noi suntem asa de mandri iar el a comparat-o cu o bautura facuta in inchisoare. Nu am apreciat cele cateva remarci sarcastice pe care le-a facut, dar nu il invinuiesc pentru impresia cu care a ramas, pentru ca nu a avut un ghid corespunzator. Adica vrei sa spui ca ce a prezentat el acolo defineste Romania in totalitate? Vrei sa spui ca toti strainii care vin in Romania sa faca documentare trebuie sa plateasca 10euro/m2 ? Si povestea cu dacia nu am inteles-o, pentru ca era evident ca aveau masini bune inchiriate (vezi SUV-ul in care l-au pus pe rus cand nu se mai putea tine pe picioare). Aproape nimic din turul Romaniei pe care l-a facut el nu a mers cum trebuie, si lasa impresia, in opinia mea, ca romania e o tara de alcoolici.

Cred ca de fapt asta m-a suparat cel mai tare, ca rusul s-a facut matol. Nu ti s-a parut ca se vedea pe fata lui Bourdaine ca era neplacut impresionat de toata experienta.

Eu zic ca un strain care ar fi vrut sa faca o excursie in Romania, dupa documentarul asta se lasa de calatorit. 

Nimeni nu a ramas cu aceeasi impresie ca si mine?! Am filmul pe DVR, poate ar trebui sa il mai vad odata. Oricum eu am ramas cu un gust amar.  

•  02-26-2008, 12:55 PM 70945 in reply to 70886

m-am mai gandit si mi s-a parut superficiala prezentarea care a facut-o Romaniei. Poate de asta nu mi-a placut. Dar nu vi se pare ca atunci cand merge in alte tari, mananca mai mult, si prezinta mancarurile? Ok, avem mici, porc la rotisor, ciorba de burta (doamne ce pofta mi-a facut aseara de imi venea sa merg la Walmart sa cumpar burta si sa o fac pe loc), sarmale si mamaliga. Am uitat ceva? Ah...... tuica!

•  02-26-2008, 02:13 PM 70948 in reply to 70886

Partea total neoriginala a fost ca Michael Palin are si el o miniserie difuzata pe Travel Channel despre "The New Europe" si a mers in exact aceleasi locuri ca si Bourdain. In fine Palin a fost de fapt un pic mai inspirat si a mers la Sighisoara in loc de Bran.

Mi s-a parut penibil dar realist in acelasi timp. Dat fiind ca pentru aceasta calatorie el s-a adresat Ministerului Turismului care a selectionat oferte inseamna ca asta avem.

http://mturism.ro/fileadmin/mturism/PublicitateAchizitiiPublice/vizita_sua.pdf

Ce mai e de zis? Am urmarit multe emisiuni de ale lui Bourdain, dar asta a fost clar cea mai proasta experienta pentru el. Probabil pe locul doi ar fi Islanda, unde s-a plans foarte mult de mancare (pe buna dreptate) si de intuneric (duuuuh). Dar in tari ca India, Vietnam, Ghana, Brazilia a fost foarte bine primit si tratat, chiar daca nu a avut tratament de 5 stele.

Ultima parte mi s-a parut cea mai amuzanta si pozitiva. Si Bourdain sa facut turta in alte episoade, deci ala e cel putin un semn ca a fost o atmosfera buna.

Desigur, petrecerea de Halloween a fost cea mai proasta parte, plina de kitsch. Daca ati observat ca fanfaronii aia nici sa se prefaca sa cante la trompeta nu stiau. Deci scapari din astea care arata cat de mantuiala se face turismul in Romania

Concluzia mea e ca nu trebuie sa ne simtim jigniti. A avut toata justificarea sa reactioneze asa la inceputul calatoriei si sa includa intamplarea aia in emisiune. La urma urmei el s-a adresat dinainte Ministerului Turismului si asta a primit. Banuiesc ca Travel Channel chiar a vrut sa promoveze Romania, stiu ca aveau ceva concurs in care puteai castiga doua calatorii in Romania.

•  02-26-2008, 02:41 PM 70949 in reply to 70945

El a incercat sa documenteze lucruri SPECIFICE Romaniei. Acestea sunt, micii cu berica de rigoare, taiatul porcului, merscul cu, caruta, drumuri ca in Romania, tuica si Dacia 1300, castelul lui Dracula, nordul Maramuresului cu cimitirul vesel.

Tu ai fi vrut sa prezinte cladirile din sticla din ultimii 10 ani? Autostrada Bucuresti - Constanta? Mallurile? Muzee? Pai din astea sunt peste tot, ce rost ar fi avut pt el sa prezinte ceea ce gasesti oriunde?

Spui ca a luat un rus drept ghid, ce conteaza, a spus ceva rusul neadevarat? Eu dimpotriva am vazut ca a spus "Noroc" si cateva expresii romanesti peste tot.

Mancaruri in alte parti? Si aici la fel. A aratat taiatul porcului, mamaliguta, ciorba de burta, sarmale, mici. Acestea sunt mancarurile romanesti.

Am remarcat fiind deosebit de placut surprins, diversii oameni care vorbeau o engleza EXCELENTA, si nu erau doctori docenti, ci oameni simpli (vezi Vladimir in Maramu') de pe strada.

Nu vad de ce te deranjeaza ce si cum a prezentat, pt ca totul a fost extrem de adevarat. Aceea este Romania, cu bunele si relele ei. Putem sa ne uitam doar la ceea ce vrem si sa spunem ca restul nu exista, dar realitatea cruda este ca sunt oameni cu apa de la fantana si fara curent, oameni traind cu cativa euro pe luna, si asta in Romania europeana a lui 2008.

•  02-26-2008, 02:51 PM 70950 in reply to 70933

Din pacate trebuie sa fiu de acord cu TheAlien .

Azi am scris unei prietene din RO despre emisiunea de aseara. Si ca sunt suparata pentru felul in care au ales sa prezinte Romania. ...Nu ca nu era adevarat ce au aratat dar ..puteau sa faca un altf fel de documentar caci aveau ce arata.Si-i mai spuneam ce remarca a facut sotul meu , la un moment dat:  "Sper ca nu se uita nici un coleg sau cunostinta de-a mea la emisiune...!". A rezistat cat a rezistat , dar la faza cu petrecerea de Haloween s-a saturat si a zis ca deja devine "penibil" si el nu se mai uita. Eu am rezistat pana la sfarsit caci speram sa vad si ceva "de bine" despre tara mea, dar nu a fost sa fie.Desi pe moment m-am suparat pe el pt remarcile lui acide, la sfarsit i-am dat dreptate, din pacate.

Asa cum zice si The Alien, toate cele prezentate sunt inca realitati existente in Ro, dar daca inca mai simti si vorbesti romaneste nu putea sa te lase indiferent ce-am vazut aseara ,caci noi stim de fapt ca tara noastra are si o alta fata si ca nu avem de ce sa ne fie rusine ca suntem Romani !!!!!

In rest, no comment !!! 

•  02-26-2008, 03:04 PM 70951 in reply to 70945

Fuzzy:
    m-am mai gandit si mi s-a parut superficiala prezentarea care a facut-o Romaniei. Poate de asta nu mi-a placut. Dar nu vi se pare ca atunci cand merge in alte tari, mananca mai mult, si prezinta mancarurile? Ok, avem mici, porc la rotisor, ciorba de burta (doamne ce pofta mi-a facut aseara de imi venea sa merg la Walmart sa cumpar burta si sa o fac pe loc), sarmale si mamaliga. Am uitat ceva? Ah...... tuica!

Asta e, ai fi vrut sa fie sa fie mai incantat Bourdain de ceea ce vede nu? si eu la fel, mi-ar fi placut sa-l vad ca e entuziasmat de ceva, dar trebe sa recunoastem ca nu nu prea avea de ce. Exact cum zice Alien mai sus, ce trebuia sa faca rusul, sa-l duca la mall sa vada pipitele din Romania :), preturile din magazine...? asta a facut la el acasa in Rusia, nu stiu daca ati vazut emisiunea de sapt. trecuta. Cat depsre Romania, cam asta e ceea ce reprezinta: micii si berea bauta la colt de strada, Dacile, si normal porcul si tuica. Nu sti ca pe oriunde te duci, si mai ales in Ardeal, Maramures, unde traditiile se pastreaza cel mai bine, asta face toata lumea; are musafiri importanti, imediat taie un purcel, miel sau ce-o fi, pune mamaliga,  tuica pe masa, si din noroc, noroc nu te mai lasa.  Daca stau bine si ma gandesc nu stiu ce altceva mai bun ar fi putut sa-i arate, si intr-o ora cate puteai sa cuprinzi..., nu prea multe.

•  02-26-2008, 03:12 PM 70952 in reply to 70951

Intr-o ora nu poti cuprinde foarte mult, dar primele 30 minute in afara de micii de la colt de strada nu a aratat nimic.

Si eu cred ca Romania are si o alta fata, si putea fi echilibrate amandoua. El a ales insa sa prezinte numai una. 

•  02-26-2008, 03:26 PM 70953 in reply to 70950

Anaicad:

Din pacate trebuie sa fiu de acord cu TheAlien .

:)))))))))))))))))))) Cum adica din pacate? (intreb ca inseamna ca de obicei vorbesc pe de laturi si doar de data asta am nimerit ceva cu, care, vrei nevrei, trebuie sa fi de acord :)))))))))))))))) )

Glumesc.

•  02-26-2008, 03:27 PM 70954 in reply to 70952

Da. Incepe sa-mi para rau ca n-am stat sa vad toata emisiunea, sa ma distrez si eu.  Pai, fratilor, uite cum vad eu treaba...Ca sa-mi treaca parerea de rau, sambata o pun de-o ciorba de burta si bag la gratar o tava plina cu mici. Trag cate o tuica, destup niste "Grasa e Cotnari" ( fiindca am )... Iar de Bourdain m-i se falfaie...N-are decat sa se indoape la Intercontinental!

PS:  Banuiesc ca nu Ministerul Turismului l-a pus pe rusul ala sa se imbete precum animalul sacrificat si parlit mai mult sau mai putin in direct.  Si nici petrecerea de Halouin sau cum i-o zice prin Romania, nu a oganizat-o M.T. ...Cred ca M.T. o fi facut vreo recomandare, dar nu cred sa se fi tinut de sortzul de bucatar al lui Bourdain.  In definitiv tipul a fost liber sa arate ce a crezut el de cuviinta...

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  02-26-2008, 03:41 PM 70956 in reply to 70954

CyberDog, daca chiar vrei sa vezi emisiunea poti sa o vezi, sunt sigura ca o mai dau astia in reluare saptamana asta de cateva ori.  De obicei asa se intampla, de fapt chiar Joi seara mi se pare ca o dau iara. :).
  •  02-26-2008, 03:48 PM 70957 in reply to 70953

TheAlien,

Ziceam "din pacate" pt ca as fi vrut sa nu ai dreptate cand ai scris ca  ceea ce s-a prezentat in documentar face parte (inca) din realitatile din Ro.

Referitor la post-urile tale, din contra, apreciez comentariile tale pertinente. Sincer. 

•  02-26-2008, 04:25 PM 70958 in reply to 70954

CyberDog:

PS:  Banuiesc ca nu Ministerul Turismului l-a pus pe rusul ala sa se imbete precum animalul sacrificat si parlit mai mult sau mai putin in direct.  Si nici petrecerea de Halouin sau cum i-o zice prin Romania, nu a oganizat-o M.T. ...Cred ca M.T. o fi facut vreo recomandare, dar nu cred sa se fi tinut de sortzul de bucatar al lui Bourdain.  In definitiv tipul a fost liber sa arate ce a crezut el de cuviinta...

Din cate inteleg eu, echipa lui s-a adresat MT cu programul facut dinainte (obiectivele si itinerariul). MT a facut publice cerintele si la sfarsit au selectat din ofertele pensiunilor/restaurantelor, etc.. Daca asta au selectat, inseamna ca asta e. Evident ca el a fost liber sa arate ce a vrut. Si tocmai din acest motiv a pus inamplarea in care a fost umilit cand a vrut sa intre in nu stiu ce cladire si initial nu l-au lasat, apoi i-au cerut 10 euro/metru patrat. Este exact cum a spus el, Romania in loc sa promoveze turismul, il considera o amenintare.

Ceea ce imi place la emisiune este chiar asta- unicitatea a ceea ce prezinta el. Nu e conventional si nu e facut totul sa para rozaliu. Dar alte tari au fost mult mai bine promovate. Evident ca si acolo a bagat mistourile caracteristice si care fac parte din stilul lui. Ideea e ca asa suntem in stare sa promovam tara. In Ghana l-a avut ca ghid chiar pe ministrul turismului, in Vietnam un guvernator local, in nu-mai-stiu-ce-tara a fost invitat de un bogats pe insula lui, etc.

Repet, ultima parte, cea din Maramures mi s-a parut cea mai pozitiva. Dar pana s-a ajuns acolo, eram prea dezamagit. 

•  02-26-2008, 06:56 PM 70959 in reply to 70886

Romania: What the hell happened??

| | Comments (41)
    Predictably, a lot of people either hated--or were deeply offended by--the Romania show. Most, I gather, are either Romanian or have traveled to Romania and had a better time there than I did. Quite understandably, no one wants to see the host of a travel show having a bad time of it in their country, griping miserably about how things went wrong--and how utterly fucked up things were.

But the fact is:

Things WERE fucked up. My Russian pal, Zamir, who had helped make such good shows in Russia and Uzbekistan, was definitely NOT a good choice to show me around Romania. I think, if nothing else, we made that explicitly clear.
    The “Motel Dracula” was, in fact, just as bad a time as it looked. Maybe we fucked up picking that spot as something to cover. Though it’s certainly representative of a resurgent, Dracula-based tourist industry. What we DID show you, at least, was exactly how awful it was--and how unhappy I was to be part of such a bogus scene.
    The scene at Vlad The Impaler’s statue in Bucharest was not atypical of the kind of “cooperation” and last-minute shakedowns we found whenever we tried to shoot at a “typical” everyday restaurant.

Even WITHOUT cameras, looking just for a relaxed meal, we’d often enter a near empty restaurant, ask if a table was available--and have the waiter tell us “No” in the surliest of terms. WITH cameras--asking if we could shoot was an invitation to either an instinctive “NO” or an invitation to gouging. As waiters and hosts it seems, work on salary--rather than tips, no one really seemed to care about more business, promoting their business or even making more money. People are still uncomfortable in general about being filmed. Understandable, given Romania’s history that many would be reluctant to have their picture taken--as this rarely led to anything good back in the bad old days.

But to describe Romania as particularly friendly? Not really. I’ve been all over the world. Over 50 countries. On the friendly scale? Romania not exactly in the top 40. The food--on camera, off camera? Didn’t matter. It was mostly pretty primitive. Soups may taste good--but they don’t make interesting television. I could lie. But I ain’t gonna.
    Which is really what it’s all about, isn’t it? Should I--when faced with a show that’s clearly going wrong--as far as depicting good times and good food--do my best to LIE about it? Put on my best, tightest smile and slog through an hour, yammering a lot of utter bullshit about what a great time I’m having and how good the food is and how friendly the people? You can see that on every other travel and food show. Or get it straight from the tap--at the Tourist Board. This show never pretended to have any responsibility to show the “best” of any place--or the “top ten” of anything. Or to even be diplomatic. I, me, Anthony Bourdain went to Romania. I made some bad decisions. And this is the show I came back with. At the end of the day? That’s what happened. That’s what it felt like. Period. Frankly? I think it’s a pretty funny show.
  •  02-26-2008, 08:11 PM 70961 in reply to 70926