Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Unde pot lua Driver Licence ?

Last post 12-17-2007, 04:21 PM by karla. 88 replies.
Page 1 of 2 (89 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  05-09-2005, 04:16 AM 8093

Unde pot lua Driver Licence ?

Stie cineva sa imi spuna in ce state se poate lua Driver License daca ai doar viza de turist , deci fara social security number sau greencard ? In Chicago e imposibil .
  •  05-09-2005, 04:27 AM 8094 in reply to 8093

Re: Unde pot lua Driver Licence ?

Ultimul stat in care a fost posibil a fost Michigan. Incepand de anul trecut nu se mai poate nici in Michigan. Nu trebuie green card, ci doar social number, pe care poti sa il ai si ca student spre exemplu (si o multime de alte statute).
    Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  05-09-2005, 08:04 AM 8097 in reply to 8094

ca sa fiu in ton cu subiectu'... am auzit -cred ca miercuri sau joi- la 20/20 sau primetime caci legea s'a modificat din nou (legea a fost deja aprobata). E vorba caci se cer acum 4 acte de identitate in loc de 3 cit erau pina acum cind aplici pt driving license. Am sa caut weblinku' shi'l voi posta aici.

Numa de bine'
  •  05-09-2005, 12:45 PM 8105 in reply to 8097

Intradevar se cer 4 documente pentru driver license , dar este o situatie speciala  "Temporary Visitor's Driver's License " in care nu ai nevoie de social security
    dar iti trebuie scrisoare de la Social Security Administration cum ca esti ineligibil pentru social security number. Aici ai link-ul cu toate informatiile :

http://www.sos.state.il.us/departments/drivers/drivers_license/acceptable_id.html
    Poate pentru lume esti doar o singura persoana , dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume !
  •  05-09-2005, 02:36 PM 8106 in reply to 8093

malandROm wrote:
    Stie cineva sa imi spuna in ce state se poate lua Driver License daca ai doar viza de turist , deci fara social security number sau greencard ? In Chicago e imposibil .

In Indiana, eu mi-am facut mai intai state ID fara SSN si green card, si dupa aceea am luat si permisul. Am avut un affidafit de la Social SA in loc de SSN. Dar asta anul trecut, daca s-a schimbat legea poate nu mai e asa usor.

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  05-09-2005, 07:12 PM 8110 in reply to 8094

osiria wrote:
    Ultimul stat in care a fost posibil a fost Michigan. Incepand de anul trecut nu se mai poate nici in Michigan.

Eu am dat examenl anul trecut in septembrie si nu m-au intrebat de SSN.

www.sdphotoartgallery.com
  •  05-09-2005, 11:03 PM 8111 in reply to 8110

Priscila wrote:

http://www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1627_8669_9044-25223--,00.html

http://www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1583-88859--,00.html

De ce nu ti l-au cerut, cine stie, dar este pe formular sa il completezi, poate ca nu avea noile formulare in partea aia a statului. Oricum, in mod SIGUR este cerut. Am fost si mi-am schimbat si eu licensul acum 2 saptamani si trebuia scris mare pe formular acolo.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  05-10-2005, 11:39 AM 8123 in reply to 8111

osiria wrote:
     Priscila wrote:

http://www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1627_8669_9044-25223--,00.html

http://www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1583-88859--,00.html

De ce nu ti l-au cerut, cine stie, dar este pe formular sa il completezi, poate ca nu avea noile formulare in partea aia a statului. Oricum, in mod SIGUR este cerut. Am fost si mi-am schimbat si eu licensul acum 2 saptamani si trebuia scris mare pe formular acolo.

Sincer si eu m-am mirat dar daca ei nu au zis nimic...Smile [:)]

www.sdphotoartgallery.com
  •  05-11-2005, 10:10 PM 8190 in reply to 8093

Eu locuiesc in Los Angeles de cateva luni si am fost la DMV sa-mi iau permis de conducere. Inca nu am SSN ci doar viza in pasaport, urmand a intra si in posesia SSn-ului.

Cei de la DMV m-au lasat sa dau testele (scis si traseu) si sa platesc taxa de 25$ dar mi-au spus ca abia dupa ce le voi transmite SSN-ul imi vor da permisul.

•  05-11-2005, 10:12 PM 8191 in reply to 8093

si in plus de asta nu mi-au cerut nici un alt act in afara de pasaport si nici nu m-au intrebat daca am permis de conducere eliberat in alta parte
  •  05-18-2005, 10:23 AM 8424 in reply to 8191

Nu conteaza la nimic daca ai deja permis din Romania? Trebuie sa dai din nou si scris si traseu in state? Actele astea din Ro nu-s recunoscute nicaieri...Tongue Tied [:S]
    The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  05-18-2005, 10:54 AM 8427 in reply to 8424

Sistemul este diferit de la stat la stat, dar ca sa iti dau exemplu in Michigan, daca ai permis dai doar sala, poligon si traseu, pe cand daca nu ai trebuie sa conduci timp de 30 de zile alaturi de cineva care are peste 21 de ani si permis, ca un fel de scoala. Deci te ajuta sa iei permisul mai repede.

Cum adica actele din Ro nu sunt recunoscute nicaieri? Permisul din Ro este recunoscut in State, poti conduce cu el timp de 3-6 luni. Certificatul de casatorie din Ro este recunoscut in State. Pana si diplome romanesti sunt recunoscute in State. O fi Romania mai in urma, dar sa nu o calcam in picioare chiar asa Smile [:)]

•  05-18-2005, 11:35 AM 8429 in reply to 8427

No offense, Osiria...uite io inca o mai calc Wink [;)] . De cand cu atatea acte peste acte si traduceri si legalizari, ma-ntreb si eu de ce nu mai simplifica astia treburile un pic. Atatea stampile si timbre si apostile si mama lor mai cer de ti se face lehamite.

Si dupa alea 3-6 luni  ce trebuie sa faci?

Cum adica daca ai permis dai "doar sala , poligon si traseu"? Dar ce alte probe ar mai fi? Acum in Ro nu sunt decat sala si traseu, dar se schimba in curand, vor sa mai complice examenul.

•  05-18-2005, 11:45 AM 8431 in reply to 8429

Nu sunt alte probe, doar ca daca nu ai permis deloc, trebuie ca inainte de examenul practic sa conduci timp de 30 de zile alaturi de cineva care are permis si are peste 21 de ani.

Se schimba lucrurile in Ro. Noile acte sunt si in engleza (certificat de nastere, permis, ID, certificat de casatorie, etc).

Trebuie sa iti scoti permis de State, daca stai aici mai mult de 3-6 luni, sau permis international din Ro, care este valabil 1 an. Dar daca stai mai mult de 1 an atunci oricum iti trebuie permis de State. Si in orice caz permisul de State este bine de scos pt ca este actul tau de identitate aici, nu poti merge nici macar intr-un bar fara un ID, si parca nu e o idee asa buna sa te plimbi cu pasaportul dupa tine (permisul de Ro nu va fi acceptat ca ID aici).

•  09-27-2005, 10:29 AM 20090 in reply to 8431

Saluti!

Am citit pe aici dar nu sunt 100% convins asa ca va rog sa ma lamuritzi si pe mine asa de dragul vremurilor bune ...Stick out tongue [:P]

---O sa ajung in state pe 17 oct. mai precis in N.Y. state o sa am nevoie de permis. Il am pe cel din Ro. si nu vreau cel internatzional din moment ce am de gand sa stau in state mai mult de 1 an. Ce e de facut de indata ce ajung in U.S.?!?  cat mai costa? ce ex. mai dau?

Multzumesc anticpat!

RespeKKKt!....Stick out tongue [:P]

Sunt nascut in zodia in care a murit de ras Jigodia!
  •  09-27-2005, 11:28 AM 20093 in reply to 20090

In primul rand trebuie sa obtii SSN. Dupa ce vei avea SSN si impreuna cu actele doveditoare ale statutului tau (j1 e ok) mergi si aplici pt permis.

Permisul din Romania este bun in State o perioada care este diferita de la stat la stat.

•  10-21-2005, 01:09 PM 22758 in reply to 8427

osiria wrote:

Sistemul este diferit de la stat la stat, dar ca sa iti dau exemplu in Michigan, daca ai permis dai doar sala, poligon si traseu, pe cand daca nu ai trebuie sa conduci timp de 30 de zile alaturi de cineva care are peste 21 de ani si permis, ca un fel de scoala. Deci te ajuta sa iei permisul mai repede.

Legat de chestia asta am o nelamurire, am dat testul scris si l-am luat, mi-au dat un Temporary Instruction Permit pe care scrie ca este eligibil pentru Road test abea dupa 30 zile, asta in conditiile in care am carnet romanesc si l-am aratat la ei....

Exista undeva aceasta mentiune ca daca ai carnet din tara ta nu mai trebuie sa astepti cele 30 zile? Pentru ca as vrea sa-l dau cat mai repede... sunt un pic presata de timp pentru ca am aplicat pentru un job si se pare ca sunt sanse sa-l obtin....

Multumesc!

•  12-20-2006, 11:30 AM 54293 in reply to 22758

Driver licence in Virginia

Am fost azi la DMV sa dau si eu testele pt driver licence. Si-mi intinde tanti acolo o lista cat casa cu acte care sa-mi dovedeasca rezidenta la adresa actuala. Eu nu am absolut nici una de acolo. Mai mult decat jumate le poti avea numai daca esti american sau daca lucrezi. Ori eu, americanca nu mi-s, si nu lucrez inca. Acum , incercam sa vedem de o hartie cu taxele pentru anul trecut.

Functionarii de acolo nu stiu sa-ti explice nimic. Daca intrebi ceva, zic ca asa scrie pe lista. Asta explicatie ne-au dat noua azi, cand am intrebat de unde sa scoatem hartiile alea. Nu-i bai, ca abia o rup pe engleza, da' sa-ti mai si explice...

Dar daca abia te-ai mutat aici, sa zic de vreo luna, si ai si green card, SSN, cu ce-ti dovedesti rezidenta? Ce act de pe lista aia poti sa scoti?

•  12-20-2006, 12:18 PM 54294 in reply to 54293

Re: Driver licence in Virginia

delfinuta:

Dar daca abia te-ai mutat aici, sa zic de vreo luna, si ai si green card, SSN, cu ce-ti dovedesti rezidenta? Ce act de pe lista aia poti sa scoti?

Cu o scrisoare de la banca sau cu orice hartie de la o instututie pe adresa ta. Statementul de la banca a fost de ajuns pt mine.  

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  12-20-2006, 02:36 PM 54300 in reply to 54293

delfinuta:

O alta varianta in afara de cea data de Arissa e sa-ti pui numele tau pe una din facturi ... telefon, mobil, cablu, electric. Asta se rezolva printr-un simplu telefon si la urmatoare factura apare si numele tau. Nu conteaza pentru ce e, atata vreme cat are numele tau pe ea si vine la adresa ta.

Alta solutie ...  un credit card pe numele tau. Daca tu nu ai unul te poate pune sotul tau ca second user pe card-ul lui ... dureaza si asta foarte putin.

Pentru mine au fost deajuns pasaportul , work permit (nu aveam GC la vremea aia), certificat de casatorie si un credit card pe numele meu.

•  12-22-2006, 06:41 PM 54352 in reply to 54300

Nu accepta facturi de telefon, cell phone. La insistentele noastre au acceptat ce am avut ( ne-am dus cu return tax de anul trecut si cu o scrisorica care a venit inainte de a primi SSN, si cu bills de la medical insurance ), nu le-a convenit nici una , dar nici noi nu ne-am lasat. A venit un manager si ne-am convorbit acolo, pana a zis ca face o exceptie ( dar sa nu mai zicem la nimeni, hi hi ). Noi am vrut sa rezolvam acum, cat mai e mama aici, si sta cu bebicii, ca pentru altfel de bill sau bank statement , ar fi trebuit sa mai asteptam o luna.

Pana la urma s-a rezolvit Smile.

Apropo, ati vazut filmuletul de pe youtube cu 2 tipi care se mazgalesc pe fata si-si scot driver licence in Richmond ,Virginia?

•  12-24-2006, 12:04 PM 54364 in reply to 8093

E a 2 a oara cand spun asta .... si sunt sigur 1000 % ca spun corect ceea ce spun ( eu mi-am facut permis acolo, si 3 verisori, si alte cunostinte .... ultima persoana a luat permisul acolo in octombrie ) .... chiar daca o sa apara Osiria si o sa imi arate nu stiu ce legi luate de pe internet ...... SE POATE LUA PERMIS DE CONDUCERE FARA SSN in Statul Washington ....... sunt niste romani care te ajuta cu scoala, cu examenul scris, dar nu e obligatoriu SSN ...... intr-adevar te intreaba de SSN .... spui ca nu ai .... semnezi o hartie ca nu ai .... si ai rezolvat problema ......

Repet, sunt sigur 1000 %, pt ca ma cunosc cu romanii de acolo care te ajuta cu cazare, examenul scris, si actele care itzi trebuie ....... 

Si pt cei care se tot bat cu pumnul in piept ca citesc legi si aalea alea ..... cel mult cu 2 sapt. in urma am auzit la TV, nu stiu exact care era postul, ca inca se mai pot face permise de conducere fara ssn in 6 state, insa nu au enumerat statele, de aceea propun sa ii lasati sa rtaspunda pe cei care stiu ceva despre acest subiect, nu persoanele caare apar si spun ca nu se mai poate face nicaieri ...... nu intereseaza pe nimeni sa readucetzi aminte ca e greu sa obtii un permis in america .... Nu e obligatoriu s faceti comentarii ca sa aratati doar ca aveti activitate pe forum ....

Si pt Osiria ..... e a 2 a oara cand faci comentarii la acest subiect ( cu permisele de conducere ) .... fara sa ai habar de ce vorbesti ....  si pt tine special repet: sunt 1000 % sigur ca se poate in Washington ..... acum cateva minute am sunt in washington sa vad daca s-a schimbat ceva .... si NU .... e la fel ....

Pt cei avizati ..... nu va pierdeti speranta cu sfaturi date de unii care pierd timpul pe forum, cautatzi in continuare .... e tara tuturor posibilitatilor ....:P 

•  12-24-2006, 01:20 PM 54365 in reply to 54364

Jjess, iar incepem? In caz ca nu ai remarcat postul Osiriei e vechi de un an si ceva...asa ca oricat te-ai lua de ea, nu iti va mai raspunde. Din cauza unor persoane ca tine si-a intrerupt probabil activitatea, asta dupa ce a ajutat o gramada de oameni.

Si iti repet si tot 1000% sigur iti spun si eu, ca mi-am luat permisul in statul WA, si mi-au cerut SSN !! Si asta in 2005.Aaaa...ca se poate prin "persoane care te ajuta" (asa cum ii invatat romanul nostru)...ii cu totul si cu totul alta poveste.Si poate nu toti vor "sa rezolve" pe aceasta cale. Repet : la intrarea in cladirea DMV de unde mi-am luat eu carnetul era scris cat roata carului "Incepand cu data de...nu se mai elibereaza carnete fara SSN" !!!!

Si incearca sa renunti la tonul asta razboinic. Suntem aici sa ne ajutam, nu sa ne crestem numarul postarilor. Nu dam sfaturi rau-voitoare, asa cum crezi tu, nu vrem sa distrugem sperantele nimanui...si cel mai important ....NU te obliga nimeni sa iei de bun ce se posteaza aici. Este absolut obligatia TA sa faci research si sa te documentezi.

Oare de ce este atat de greu sa vii cu o informatie, fara sa te iei de cineva(sau de intreg forumul) care a avut o alta informatie, in baza experientei personale??

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  12-24-2006, 02:06 PM 54366 in reply to 54365

Daca te uiti un pic mai bine nu am facut comentarii pe baza altor subiecte .... pt ca nu sunt in tema .... aici, stiu ca am dreptate .... si totusi voi v batetzi cu pumnul in piept ca se cere SSN ...... SE CERE .... DAR SE POATE SI FARA ..... nu face nimeni absolut nimic ilegal, nu face nimeni nici o golanie nimic .... totul este absolut perfect legal ..... si ca sa vezi ca unii posteaza aiurea .... uita-te la tine bonepaula .... te-a intrebat cineva, ceva? ... ca am zis ceva la adresa osiriei ... este dreptul meu sa comentez afirmtiie ei ... traim in america, nu? e o tara libera, nu? de ce nu as avea voie sa spun ce am de zis? pt ca nu vrei tu? si  sa stii de la mine ca am vazut multe posturi la care anumite persoane au dat sfaturi aiurea ... sa nu ma intrebi de ce nu am dat raspunsul corect pt ca vezi si tu de ce ... eu spun ca se poate si apar 10 care ma contrazic fara ca ei sa posede o dovada reala .... eu pot sa va dau copii ale permiselor facute in washington, numere de telefon de la romani care au luat permis acolo si care nu ssn, si care si-au si conturi bancare in washington fara ssn .... sa nu comentati ca  e ilegal .... de ce se poate face daca e ilegal? ca nu se aranjeaza nimic la DMV ... tu mergi personal si depui actele, persoanele de acolo itzi spun doar ca trebuie sa semnezi o hartie ca nu ai ssn si asta  etot .... tu ce faci acum bonepaula nu e altceva decat sa ma faci pe mine cretin care mi-am luat permis acolo in 06-30-2006 fara ssn ......

ma gandesc ca daca taceai era mai bine .....

Vezi .... si tu potzi jigni .... si totusi ma intreb de ce te-ai bagat tu in seama la subiectul asta? acum ce urmeaza? sa imi blocati ip-ul? nu m-ar mira .... asta e america ...

Oricum experientele personale sunt cele mai bune ( nu? ), decat lucruri aiurea auzite pe forum ....  Dar si aici sunt unii care mint si zambesc in acelasi timp .....hahahaha .... ca asa e in America .... toata lumea minte .... si cum ai tupeu s spui adevarul te si pocneste careva .... ma uit dimineata cand ies din casa la toti vecinii mei ... toti zambesc, toti arata ca se simt extraordinar, maa uit la mine si eu le zambesc , si arat de parca nu am nici o grija .... dar ce  e in caapul meu? il injur pe ala din dreapta ca si-a parcat masinaa in fata casei mele, dar ii zambesc, il injur pe ala din fata ca dobitocul de fiu-su mi-a lovit masina cu mingea, dar zambesc .... citesc postul lu` bonepaula, ar trebui sa zambesc si sa trec mai departe .... dar eu sunt roman, si de la anu` nu o sa mai fac asa ceva, nu o sa le mai zambesc la vecini, nici lu` bonepaula .... am de injurat, voi injura .... ma vei critica si nu vei avea dreptate ... atunci itzi dedic niste melodii de la Parazitii ..... m-am saturat sa vad minciuna asta de zi cu zi.

Daca pana acum am avut ce am avut cu Osiria ( prietenii stiu de ce ) .... o sa ma uit si la posturile tale bonepaula, si o sa itzzi arat si tie numai cate comentarii aiurea ai facut, si de cate ori te-ai bagat in seama, a musca-n lapte ( ca sa nu spun altfel ) ......

am multe de zi, dar nu am timpul necesar  ca ma pregatesc si eu de craciun ca tot romanul ........