Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pentru mamici si viitoare mamici

Last post 06-28-2008, 05:41 PM by danxvaly. 826 replies.
Page 14 of 17 (827 items)   « First ... < Previous 12 13 14 15 16 Next > ... Last »
Sort Posts: Previous Next
  •  05-11-2007, 02:51 PM 60683 in reply to 60677

Re: Pentru mamici si viitoare mamici

Multam frumos, fetele! Sunt niste intrebari pe acolo la care chiar nu m-as fi gandit!
    The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  05-15-2007, 05:43 AM 60738 in reply to 60683

Delfinuta/Oana,

Multumesc frumos pt sfaturi in privinta alaptatului si acareturilor pt bebel Smile. sper sa fiu ok. O sa incep sa cumpar ce-mi treb in iulie ca sa n-o las pe umerii sotului care e panicat numai la gandul de a alege singur ce treb Tongue Tied ! ...hi hi hi... cred ca mai mult ii e frica de gura mea...

Toate cele bune fetelor!

•  05-15-2007, 11:38 AM 60742 in reply to 60677

OanaC:

Ami,

cum te-ai descurcat cu prietena ta? Ai discutat ceva sau ai lasat-o balta?

Tot ce am avut pe suflet nu i-am spus si nici nu cred ca as putea sa o fac fara sa afecteze intr-un fel sau altul prietenia noastra. I-am spus totusi esentialul ... you always step in and you always assume my kid is the bad one  just because he's a boy... ea si-a cerut scuze, ca nu asta a fost intentia ei, blah blah , ca se bucura ca i-am spus , etc. Conversatia a fost destul de civilizata. O sa vad pe viitor daca se schimba ceva, in bine sau rau.  

Happy Mother's Day cu intirziere!!!  Flower Flower... sper ca duminica sotii vostri au avut grija de tot iar voi v-ati relaxatDrinks. I know I did !

•  05-18-2007, 12:05 AM 60821 in reply to 60738

bine ca ti-ai usurat sufletul fiindca daca tii in tine e tot mai rau. sa speram ca totul va fi ok
  •  06-01-2007, 02:29 PM 61159 in reply to 60821

La multi ani de 1 iunie pentru copilasi si pentru parinti si pentru toti cei care se simt copii!Party!!!
  •  06-01-2007, 09:53 PM 61170 in reply to 61159

Ca bine zici Delfinuta. La multi ani!

Noi suntem prinsi de febra pregatirilor si a bagajelor ca pe 11 mergem in romania si in sfarsit mama isi va vedea nepotelul.

Acuma suntem un piculet necajiti ca am facut vaccinurile de 6 luni. Dar trece.....

•  06-05-2007, 04:09 AM 61217 in reply to 44339

Wazzap doamnelor ...am si eu o veste ..in martie" ma fac" mamicaclipindIndifferentEmbarrassed
  •  06-05-2007, 11:14 AM 61224 in reply to 61217

• OanaC is not online. Last active: 06-18-2008, 04:06 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Felicitari Alina! Party!!!

Sarcina usoara, odihneste-te cat poti acum cat mai ai timp ( mai ai ceva oricum) si multa santate si tie si la bebe! 

Sa fie intr-un ceas bun!

•  06-05-2007, 09:16 PM 61236 in reply to 61217

felicitari doamna! dar repede ai aflat!

am o intrebare blonda pentru voi mamici. puiul meu de 6 luni are pasaportul american si vreau sa fiu sigura daca trebuie semnat de noi. voi ce a-ti facut? teoretic nu-i valid fara semnatura ca asa scrie pe el.

•  06-06-2007, 09:43 AM 61242 in reply to 61236

spera70:

felicitari doamna! dar repede ai aflat!

am o intrebare blonda pentru voi mamici. puiul meu de 6 luni are pasaportul american si vreau sa fiu sigura daca trebuie semnat de noi. voi ce a-ti facut? teoretic nu-i valid fara semnatura ca asa scrie pe el.

Tu il semnezi cu numele lui. Cand am iesit prima oara cu el din US la check in mi-au spus sa-i semnez pasaportul ca altfel nu-l poate lasa in avion.

Calatorie placuta ! Travel

•  06-06-2007, 07:58 PM 61252 in reply to 61242

multumesc ami.

problema e ca acuma is si mai derutata fiindca cineva care a trimis copilul acuma a spus ca i-a pus sa scrie mother si numele si father si numele. nu mai stiu cum sa fac

•  06-07-2007, 08:48 AM 61265 in reply to 61252

spera70:

multumesc ami.

problema e ca acuma is si mai derutata fiindca cineva care a trimis copilul acuma a spus ca i-a pus sa scrie mother si numele si father si numele. nu mai stiu cum sa fac

Lasa pasaportul nesemnat si cand ajungi la check in iti vor spune ei ce vor.

Daca pleci singura cu bebe nu uita sa-ti faci scrisoare semnata la notar de sotul tau cum ca tatal copilului stie ca pleci si unde si cu ce scop si ca e de acord cu asta.

•  06-07-2007, 05:20 PM 61272 in reply to 61265

asa o sa fac cu pasaportul iar hartia de la notar am facut-o deja. multumiri!
  •  06-25-2007, 01:03 PM 62003 in reply to 61272

teacher appreciation

Pentru mamici cu pitici mai maricei....

Kupilul meu termina preschool saptamana viitoare si desi din toamna va merge la aceeasi scoala , va avea alta educatoare/asisstant. Sunt super multumita de educatoarea pe care a avut-o anul asta si de asistentele ei ... cu ele mi-a fost mult mai usor sa trecem prin procesul acomodarii si pe parcursul anului au fost de milioane. As vrea sa le iau ceva in semn de recunostinta(visa gift card/gift certificate).  Ma gandeam ca o sa le dau un tahnk you card oricum si o sa le scriu ceva frumos dar parca mi se pare aiurea sa nu pun nimic in el.

School policy spune ca gratuities to teacher sunt acceptate numai de Craciun ... nu stiu ce sa fac ! Sa ma abtin si sa le dau doar felicitarea? Daca le dau, va fi la graduation ceremony si nu in incinta scolii. I'm confused ...

P.S> la voi se fac graduation ceremonies la pitici? sau or fi numai pe-aici (dintr-o disperata nevoie de a strange bani pentru scoala)?! nu-mi vine sa cred ca o sa-mi vad puiul in ballet tights participand la un dance recital la 3 ani LOL

•  06-26-2007, 06:43 AM 62038 in reply to 62003

Re: teacher appreciation

ami, eu as trimite un aranjament floral comun, cu Thank you Card, la gradinita. Cred ca asta va fi acceptabil, iar ele vor fi chiar mai multumite, fiindu-le recunoscute public meritele. Felicitari!
  •  06-27-2007, 10:09 AM 62096 in reply to 62038

Merci de sugestie.Smile

Pana la urma le-am luat un gift certificate de la Barnes&Noble; si se pare ca imi faceam griji degeaba - e mai mult decat normal sa le iei ceva la sfarsit de an !

Vacanta placuta la pitici ! Big Kiss

•  06-27-2007, 12:24 PM 62109 in reply to 62096

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Taman cand ma hotarasem si eu sa iti scriu ca nu cred sa fie vreo problema daca le iei ceva pentru sfarsit de an, tu ai si rezolvat problema!

Piciul tau nu mai merge deloc la gradinita vara? Nadia merge zilnic, numai ca e mai mult ca un summer camp. Dimineata la piscina, dupa-amiaza la piscina, restul zilei, somn, mancare, joaca si ceva arts & crafts. La fel o trezesc in crucea diminetii si tot la 5 o iau de acolo. Plus ca are aceleasi educatoare pe tot parcursul verii. In toamna se muta si ea la clasa cealalta.

La noi la gradinita nu se face petrecere de absolvire si nici nu am auzit nimic de nici un recital - cel putin la clasa Nadiei. 

•  06-27-2007, 02:33 PM 62115 in reply to 62109

Am rezolvat problema ca am indraznit sa vorbesc si cu alti parinti care aveau aceleasi intentii.

O sa mearga si el in summer camp dar incepand din august. Inca nu stiu daca o sa aiba aceeasi teacher, de asta m-am cam agitat cu atentiile acum.

Maine au graduation si de-abia astept sa-i vad pe scena Heart

•  07-24-2007, 09:48 AM 64262 in reply to 62115

day care

Mommies, ce mai faceti? Nu mai dati pe aici? iaca dau eu...

Caut day care. V-am intrebat eu de ce si cum sa intreb  si azi am dat telefon la un home day care care e pe strada noastra, adica aproape , ceea ce ar fi convenabil pentru noi. Tanti avea accent de indianca si mi-a zis ca a lucrat in day care si ca are experienta. A zis ca fac potty training, desi ai mei is prea mici pentru asa ceva. Au program flexibil, ca vrem sa-i dam la inceput de 3 ori pe saptamana cate 4 ore pana se obisnuiesc. Pretul 180 de dolari de caciula pe saptamana, asta la program complet. Cica au deja 15 copii si 3 educatoare. Maine ma duc sa vaz care-i treaba si sa intreb mai multe. Voi ce ziceti? Suna bine?

Pretul zic io, e cat de cat convenabil, ca m-am uitat la alte day care si in general is peste 1000 dolari pe luna. Da' trebuie sa merg sa vaz cum e.

•  07-24-2007, 10:15 AM 64269 in reply to 64262

Re: day care

Ooooo, day care time Sad, cat timp are cel/cea mica?

Si eu am baiatul la day care, al meu e mai marisor acuma, are 3 ani si merge de anul trecut inainte de a implini doi ani.

Pt cei care au copii la day care, copii vostri mai vorbesc romaneste? al meu nu prea, eu tot vorbesc cu el romana, dar el imi raspunde tot in engleza.

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  07-24-2007, 10:39 AM 64272 in reply to 64269

Au implinit un an voinicii mei, dar trebuie sa imi fac ceva timp pentru mine , ca nu se mai poate. Si oricum , trebuie sa se invete cu day care, ca nanny is super scumpe.
  •  07-24-2007, 10:52 AM 64275 in reply to 64272

Multi inainte, sa fie sanatosi :)

Wow, gemeni... te cred ca ca mai ai nevoie si pentru tine.

Alta intrebare: Nici nu stiu cum sa spun, mi-e rusine Whisper, baiatul meu are 3 ani si inca doarme in pat cu mine.(:(. Ce parere aveti, cum pot sa-l obisnuiesc sa doarma in camera lui. Stiu ca e vina mea, si ca nu am putere sa-l las singur sa planga, tot asta mi se spune: "lasa-l sa planga ca nu moare, azi un pic, maine mai putin si pana la urma nu mai plange". Nu pot si degeaba... alte sugestii, pleasee :) Si asa ma simt vinovata ca nu petrec destul timp cu el, toata ziua e la daycare, seara stiti cum e, mancare, scoala...., si atunci cand e timpul de culcare sa-l las acolo sa planga??

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  07-24-2007, 11:29 AM 64279 in reply to 64275

Dana, am citi ori intr-o revista ori pe net  cam cum trebuie dezvatati de dormit cu mami. Cred ca daca dai un search gasesti mai in detaliu. Zice asa , la inceput il pui in patul lui si stai in camera cu el pana adoarme, sa te vada acolo. Apoi dupa o vreme lasi usa deschisa si-l asiguri ca mami il aude daca are nevoie de ceva, faci si proba, adica el sa te strige si tu sa mergi la el. Si incet incet se invata la el in pat. Eu , de exemplu, ii pun in pat si le cetesc in romaneste pana adorm.
  •  07-24-2007, 12:19 PM 64281 in reply to 64275

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Salut mamici,

Dana, cred ca o sa fie destul de greu sa il obisnuiesti acum la 3 ani, s-ar putea sa iti ia ceva timp.  Spun asta pentru ca si fetita mea are 3 ani si stiu cat de incapatanata poate fi..... Ea a dormit la ea in pat din prima zi cand am adus-o acasa, insa de obicei trebuie sa stau cu ea pana adoarme. Oricat am incercat sa o obisnuiesc sa se duca singura la culcare si sa stea singura pana adoarme, nu am reusit.  Deci de obicei ne spala,, ne imbracam in pijamale si ne ducem impreuna la ea in camera, citim, ascultam muzica sau ne uitam la un desen si cand adoarme eu plec in treburile mele. Adoarme foarte repede, slava Domnului si de obicei ea trage de mine sa mearga la culcare si numai in patul ei vrea sa doarma. Uneori mai adoarme pe canapele si o mut la ea in pat dupa aia.... Oricum ea traieste cu impresia ca dorm cu ea toata noaptea.. Smile

La mine metodele descrise prin Parenting si alte reviste de gen, nu am mers.... De cate ori am lasat-o sa planga, a doua zi a avut febra , mai mare daraua decat ocaua! Asa ca cel mai usor imi e sa fac ceea ce am zis mai sus: stau cu ea pana adoarme, in general 15-20 de minute.

Cat despre vorbit - fetita mea vorbeste amestecat -romana enlgeza. De exemplu ea nu mananca "clatite cu gem" insa in schimb mananca "pancakes cu gem" - pentru ea "clatita" e ceva necunoscut. 

Rabdare, e normal sa vorbeasca mai mult engleza cand probabil sta mai mult la day care decat acasa cu tine....

Delfinuta,

eu stiam ca home day cares sunt ceva mai ieftine decat celelalte plus ca stiu ca de obicei ofera o  reducere pentru al doilea copil. Cam care sunt preturile la day care in zona ta ca sa putem compara cu  pretul pentru "home day care"?

•  07-24-2007, 12:31 PM 64282 in reply to 64281

M-am uitat pe site-ul fairfaxcounty si da preturile asa: pt family home day care intre 180-200, pentru center day care intre 225 si 247 pe copil, pe saptamana.. Am acum la 1:30 un appointment cu un center day care aici in spatele caselor. Astia au zis ca e 219 pe saptamana.Au ratio de 1/4. M-am uitat pe website-ul asta si sunt o gramada de home care si acu nu stiu, sa sun la toti si sa ma perind pe la toti sa vad cum e?
  •  07-24-2007, 12:38 PM 64284 in reply to 64282

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta