Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pentru mamici si viitoare mamici

Last post 05-11-2008, 10:31 PM by ami. 805 replies.
Page 17 of 17 (806 items)   « First ... < Previous 13 14 15 16 17
Sort Posts: Previous Next
  •  01-04-2008, 01:04 PM 69716 in reply to 69701

Re: Pentru mamici si viitoare mamici

nu stiu dc e similar cu ce are puiutul tau, dar cu 2 luni in urma (avea 10 sapt) a mea a avut o iritatie pe fata si pe cap si saracuta se scarpina de nu mai putea si plangea de discomfortul care il crea. am fost la dr si mi-au spus ca e 1 fel de eczema pe care o fac bebelusii cu pielea super sensibila. mi-au aratat si pe burtica si picioare ca avea un fel de punctisoare rosii f greu vizibile care aratau ca pielea e f uscata. asa ca mi-au dat niste unguente si mi-au spus sa-i schimb/intrerup pt o vreme sa-i fac baita cu orice solutie de pe piata. doar apa si ce mi-au dat ei.

sa nu renunti la san sub nici o forma.n-are nici o leg cu ce are fetita.tocmai laptele la san o imunizeaza cel mai bine la toate cele boli...

dc ajuta mai consulta un alt medic. mult succes si nu te panica...o sa fie bine.

•  01-05-2008, 02:49 PM 69746 in reply to 69701

danxvaly , eu n-am avut problema acesta cu copila mea, dar eu cred ca ce a sugerat pediatrul e bine ( eventual, poti intreba un alt pediatru, pt linistea ta) . Parerea mea este ca n-o s-o raneasca atat de tare daca nu-i mai dai san o scurta perioada,dar in cazul in care chiar are are intoleranta, atunci o sa-i fie mai rau daca continui s-o alaptezi la san. In orice caz, cel mai bine este sa cauti sfaturi de la  la un medic specializat si nu pe romportal. Nu cred ca este aici cineva specializat in pediatrie, cel putin eu nu am vz nici unul pe aici. In plus, chiar de ar fi vreunul, nici un medic destept nu si-ar da cu parerea fara sa vada pacientul. Insanatosire grabnica bebelacei si nu fii suparata, o sa-i treaca si-o sa se faca mai mare si mai frumoasa pe zi ce trece si sper ca mai cuminte ca fiimeaBig Smile
  •  04-23-2008, 09:24 PM 72440 in reply to 69746

Ce mai faceti, mamici? Povestiti-mi si mie, va rog, cum i-ati invatat pe dragalasiii si dragalasele voastre sa mearga la olita. Dati cu lux de amanunteBig Smile.
    The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  04-26-2008, 08:42 PM 72485 in reply to 72440

Mamici, asa coaceti la cozonaci si pasca de nu mai aveti timp de povesti pe aici?

The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  04-26-2008, 09:38 PM 72486 in reply to 72485

Eu nu sunt mamica si nici in plan nu am pt viitorul apropiat, dar chiar citeam cu drag despre subiectul asta si ma intrebam ce s-a intamplat de nimeni nu mai scrie. Am observat si ca Ami, care contribuia destul de mult aici si pe forum in general, nu a mai aparut de ceva vreme. Sper ca e vorba doar de lipsa de timp sau interes pentru forum si nu de probleme mai serioase.

Succes cu invatatul la olita! Imi inchipui ca e destul de greu.

•  05-11-2008, 10:31 PM 72851 in reply to 72440

delfinuta:
    Ce mai faceti, mamici? Povestiti-mi si mie, va rog, cum i-ati invatat pe dragalasiii si dragalasele voastre sa mearga la olita. Dati cu lux de amanunteBig Smile.

Sincera sa fiu nu imi aduc aminte toate detaliile - stiu ca a fost un proces relativ lung (am incercat de cateva ori la vartse diferite) si in general atitudinea mea a fost una relaxata. Nu sunt deloc de acord cu cei ce-si pun copilul pe olita cand nici n-au facut un an. Am decis sa astept pana cand e copilul ready si de obicei sunt trei semnale: 1.cand face nap time de 2, 3 ore si are diaper uscat la final -atunci stii ca organismul lui e pregatit.2 Fiecare copil are propriul lui mod de a reactiona inainte de 'a merge la baie"-majoritatea se opresc din jocul lor si stau nemiscati/concentrati cateva secunde. 3.Copilul iti spune  ca diaperul e murdar si trebuie schimbat.

Inainte sa incep am fcaut ceva research pe internet si am citit "Mommy I have to go potty" (http://www.amazon.com/Mommy-Have-Go-Potty-Training/dp/0965047709)

Am incercat prima data la 18 luni parca, si dupa o zi de vorbit singura l-am lasat sa mai creasca.

Cand a facut 2 ani am vazut ca trece prin nap time cu diaper-ul uscat asa ca stiam ca e ready cat de cat; am incercat din nou si a facut la olita de cateva ori. Stateam cu ochii pe el si de fiecare data cand imi dadea semne ca se intampla ceva il puneam pe olita. Tot atunci i-am luat si cateva carticele pe care le citeam mereu si un video "Once upon a potty" . Uneori il puneam pe olita si cate 30-40 minute si "asteptam primavara" impreuna. Fiind vara l-am lasat in chilotei prin casa dar accidente au fost la greu. Am facut toate astea asta in mod intensiv cam o saptamana si am lasat-o mai usor cand mi-am dat seama ca nu e pregatit - organismul lui nu era. Facea la olita cand stateam cu ochii pe el dar  el singur nu facea legatura si intotdeaua facea pe el.

Am lasat-o usor, am continuat sa citim cartile cu potty, i-am lasat olita in baie si din cand in cand ii spuneam sa mearga la olita daca simte nevoia.

Pe la 2 ani si jumatate am incercat din nou si in doua saptamani al meu copil a fost completely potty trained. Am folosit si un stimulent - ii dadeam un cookie de fiecare data cand facea potty. Eu sunt genul ala de parinte rau care nu si-a obisnuit copilul cu dulciuri din comert asa ca de fiecare data cand ii dadeam un pretzel acoperit in ciocolata ziceai ca a descoprit raiul nu alta; deci pentru el a fost un reward foarte substantial :)) Acel cookie nu era pentru nimic altceva decat pentru potty.

Plus ca de data asta a fost mai usor - a inteles ce trebuie sa faca si s-a simtit diferenta. Dupa 3 saptamani a inceput sa-mi ceara sa scoata diaperul noaptea. A avut 2,3 accidente si intr-o luna a trecut complet pe chilotei.

Cam asta a fost experienta noastra. Nu stiu cat de explicita am fost - repet ca nu imi aduc aminte exact toate detaliile.

P.S. fiecare copil e diferit si am auzit o gramada de povesti de succes, fiecare diferita una de alta. Cel mai bun "tip" e sa vezi ce-i prieste copilului tau si sa-i urmezi semnalele lui. Prietena copilului meu, de aceeasi varsta - a facut la olita mai greu si chiar si acum la 4 ani inca mai are accidnete din cand in cand - uita ca trebuie sa mearga la baie. Deci fiecare experienta cu pottytraining e unica in felul ei. Bafta !

Page 17 of 17 (806 items)   « First ... < Previous 13 14 15 16 17
View as RSS news feed in XML