Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Last post 11-04-2008, 08:14 AM by emix. 343 replies.
Page 2 of 7 (344 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
Sort Posts: Previous Next
  •  06-02-2006, 02:59 PM 45462 in reply to 45459

Re: interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Voi pe ce data plecati? In ce saptamana cel putin, daca nu vreti data exacta :)
  •  06-02-2006, 03:00 PM 45463 in reply to 45460

Nu exista zboruri cu o singura escala in cazul meu, deoarece Gainesville este un aeroport regional, fara conexiuni internationale. Este cel mai bun pret pe care l-am gasit pana la ora acuala.

•  06-02-2006, 03:01 PM 45464 in reply to 45463

Am uitat sa spun ca biletul este pentru luna august.
  •  06-02-2006, 03:06 PM 45466 in reply to 45460

Atentie, conteza si in ce zi a saptamanii calatoriti. De obicei martea si miercurea pretul biletelor este mai mic (da, este adevarat si pentru calatoriile cu aceleasi companii aeriene). Asta se explica prin faptul ca cererea este de obicei mai mica pentru acele zile.

Am si eu o intrebare pentru cei care au calatorit mai des. Pe portiunea de zbor cea mai lunga (deasupra oceanului) e de preferat un Boeing sau un Airbus (e un zbor destul de lung, ce aircraft ofera mai mult confort: spatiu de picioare intre scaune, etc)?

•  06-02-2006, 03:22 PM 45469 in reply to 45466

Incercati si bileteavion.ro

Eu la ei mi-am facut rezervare online si am corespondat cu agentii lor de booking numai prin e-mailuri. Pentru ziua dorita de mine am gasit mai ieftin aici decat pe icar.ro...
  •  06-02-2006, 03:35 PM 45471 in reply to 45421

hegemon:

- DS-156 poate fi completat online aici: https://evisaforms.state.gov/ds156.asp
    Exista linkuri asemanatoare si pentru celelalte formulare?

- toate formularele trebuiesc completate (daca nu sunt completate online) cu cerneala/pasta neagra

- toate sectiunile trebuiesc completate (pentru cele care nu se aplica in cazul tau,  se scrie NA)

Multumesc.

Da, acesta este modelul cu codul de bare. Dar in ziua in care am fost eu la interviu persoanele care aveau formularele completate cu pasta au fost rugate sa mearga la un internet cafe sa le printeze. Acest lucru a fost valabil pt cei programati dupa ora 8.30. Nu ma intreba de ce, pt ca nu stiu. A venit un soldat si a spus acest lucru. De asemenea chestiunea cu fotografiile, trebuie facute pe fundal alb. "Omul cu dubita" este foarte folositor, daca iti faci fotografiile la el, iti face si formularele. Fotografiile le capsezi sau le lipesti de formular si nu trebuie sa indosariezi formularele (adica sa le dai gauri si sa le bagi in dosar, mai bine pune-le intr-o folie de plastic). Sectiunile unde nu am avut nimic de scris, le-am lasat goale, nu am scri N/A. tu faci cum crezi de cuvinta. Daca veniti din provincie si aveti bagaj, gen rucsac, etc, nu veti fi lasat sa intrati cu el in ambasada, dar nici nu veti putea sa il lasati la poarta. Asa ca mai bine le lasati acasa, daca nu vine nimeni cu voi. Puteti intra doar cu posete si genti de umar mai micute.

Aaaa... si aviz amatoarelor: nu veniti cu sutiene cu balene de metalBig Smile [:D]. M-au fatait aia la detectorul de metale, pana am ametit. Mi-am scos ceasul, pantofii si aparatul tiuia in continuare. Pana la urma si-au dat seama de ceRolling Laugh [=))]

•  06-05-2006, 03:09 PM 45553 in reply to 45471

Irinuka,

tu ti-ai dat semnatura pe I-20-ul primit? ca vad ca e acolo o sectiune chiar pentru asa ceva (student signature).

apropo, de cate poze ai nevoie la ambasada - parca de una singura? eu mai am una de la interviul din toamna cand am luat viza B1/2 si nu m-ar deranja sa raman cu 100 de mii in plus in buzunar :)

si eu am aceeasi "problema" ca si tine, in sensul ca trebuie sa ajung pe un aeroport regional (si din cauza asta pretul biletului se mareste considerabil).

numai bine si sa ne vedem in State peste 2 luni!
  •  06-05-2006, 04:05 PM 45555 in reply to 45553

mishooax:
    numai bine si sa ne vedem in State peste 2 luni!

Bai Mishule.. scuza-mi curiozitatea!! Tu abea iti cunosti scorurile TOEFL si GRE de vreo 3 saptamani si deja vorbesti despre intalniri in US ? Surprise [:O] Cand naiba ai si fost admis deja, trimisa decizia prin posta (2-3 sapt), apoi trimis deja I-20 ul catre tine si programat deja la interviu ???? Huh? [:^)]

Toate astea in mai putin de 1 luna ??? I dunno [id] You must be superman... at least.. Hmm [^o)]

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  06-05-2006, 04:16 PM 45556 in reply to 45555

eeeeee..... asa m-am miscat eu putin mai rapid! :p

acum ca tot am intrebat ceva, tu ce parere ai? trebuie sa ma semnez pe I-20 sau nu?

Mihai.
  •  06-05-2006, 05:52 PM 45568 in reply to 45556

Mihai,

Semneaza-l ca se pare ca asa trebuie. Eu nu l-am semnat, si cand am
    am ajuns la "international center" s-au uitat cam lung la mine ca nu era
    semnat,  se mirau cum de nu s-au sesizat cei de la ambasada sau cei de la
    granita.Mai mult, mi-au facut unul nou si m-au pus sa-l semnez in fata lor.

•  06-06-2006, 04:34 AM 45593 in reply to 45556

mishooax:
    m-am miscat eu putin mai rapid!

Serios Mishule... cum ai facut, care au fost etapele si deadline-urile ? e cred, curiozitatea mai multor aspiranti la care procesul poate dura si pana 12-14 luni de la primele aplicari si pana la interviu !! Huh? [:^)]

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  06-06-2006, 05:40 AM 45595 in reply to 45593

Sith, tu vrei sa-i eie locul? Wink [;)]
  •  06-06-2006, 05:49 AM 45597 in reply to 45595

Offf Doamne Smile [:)].. Garbova Flower [F]

nu ma intereseaza nici numele scolii si nici macar orasul lui .. ci doar pasii si etapele pe care el le-a urmat atat de usor si rapid !! Surprise [:O] E un caz extrem de aparte si merita disecat Yes [Y]

•  06-06-2006, 05:55 AM 45600 in reply to 45597

Sunt foarte de acord cu Sith.

Procesul standard e mai indelungat, si daca el a gasit o modalitate sa il eficientizeze asa de tare, informatia ar fi foarte utila pentru cei care se pregatesc acum sa aplice la scoli.

Asteptam cu mare interes! :)

•  06-06-2006, 06:03 AM 45602 in reply to 45600

Domnii mei, ce vreti? Wink [;)]Sa vina si sa spuna: m-a luat gura pe dinainte, ori visam cu ochii deschisi ca am obosit tot invatind/aplicind?Crying [:'(]Huh? [:^)] Stim cu totii ca Irinuka il va vedea in usa cind imi voi vedea eu ceafa.LOL [:))]LOL [:))] Unless he is already here.Huh? [:^)]
  •  06-06-2006, 06:24 AM 45605 in reply to 45602

Girbova:
    Domnii mei, ce vreti? Wink [;)]Sa vina si sa spuna: m-a luat gura pe dinainte, ori visam cu ochii deschisi ca am obosit tot invatind/aplicind?Crying [:'(]Huh? [:^)] Stim cu totii ca Irinuka il va vedea in usa cind imi voi vedea eu ceafa.LOL [:))]LOL [:))] Unless he is already here.Huh? [:^)]

Garbova Rolling Laugh [=))] mooooooooooor de ras LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]

Ce ne-am face noi fara sufletul tau imens ? I dunno [id] Cum rezisti acolo cu atat de mult optimism si chef de viata ? Yes [Y] Flower [F] Smile [:)]

•  06-06-2006, 06:40 AM 45606 in reply to 45602

Girbova:

Hmm [^o)] Garbova, o sa iau postul tau ca o gluma [proasta]. Cand am zis "sa ne vedem in state" nu am spus ca o sa ma apuc sa o urmaresc pe acolo, sau ca o sa ajungem in acelasi loc, ci doar asa la modul "figurat", adica sa ajungem amandoi OK acolo. Asa ca remarcile tale chiar nu isi au rostul. No [N] Zip it! [:#] PS: chiar poti sa-ti vezi ceafa daca te uiti in oglinda!

Sith, iti spun eu ca se poate sa rezolvi si asa de repede atata vreme cat ai sprijinul unui profesor de acolo care e de acord sa te sponsorizeze din propriile fonduri de cercetare. Afla ca am fost admis chiar in ultima zi permisa pentru studentii internationali (scorul de la Toefl, obligatoriu, sosise de-abia cu o zi inainte direct de la ETS - ca fara el mai asteptam un semestru). Tipul m-a indrumat pas cu pas, timetable, tot ce trebuie sa trimit, sa intreb, sa primesc si asa mai departe. Si daca ne gandim mai bine, scrisoarea de accept nu a facut mai mult de 10 zile, iar I-20-ul [emis vinerea trecuta] a ajuns la mine chiar ieri dimineata, via DHL express [si multumita celor $100 care au zburat din portmoneul meu].

PS: tot nu mi-ai raspuns la intrebare. cum ramane cu I-20-ul? tu te-ai semnat pe al tau? in fond asta era cam tot ce voiam sa stiu.
  •  06-06-2006, 06:57 AM 45610 in reply to 45606

mishooax:
    chiar poti sa-ti vezi ceafa daca te uiti in oglinda!

nu cred ca e cazul sa ne ambalam domnilor Smile [:)] Yes [Y]

asa mai Mishu mai... vezi ca nu a fost greu ? e interesanta povestea ta Huh? [:^)] deci esti un fel de "protejee" ? eu unul nici nu am observat locul ala de semnatura inca LOL [:))]

•  06-06-2006, 07:04 AM 45611 in reply to 45610

I-20 trebuie semnat de catre student. Eu l-am datat cu ziua interviului.

Bafta!

•  06-06-2006, 07:38 AM 45614 in reply to 45611

mersi.
  •  06-06-2006, 08:08 AM 45615 in reply to 45614

Fotografie nu trebuie sa fie mai veche de 6 luni, deci va trebui sa apelezi la "serviciile omului din rulota".
  •  06-07-2006, 05:22 AM 45680 in reply to 45615

M-am intors si eu de la interviul de la ambasada cu un raspuns pozitiv. Totul a decurs foarte repede si foarte usor.

Voi face niste completari la ceea ce a scris Irinuka pentru a fi de ajutor celor care nu au fost inca la interviu. La intrarea in ambasada veti fi trecuti prin niste filtre si controlati. Veti fi rugat sa luati cu voi doar dosarul cu documentele necesare si sa lasati acolo la poarta tot ce mai aveti la voi (inclusiv telefonul mobil pe care va trebui sa il inchideti). Vi se va da un cartonas cu un numar cu care va veti recupera lucrurile dupa interviu.

La intrarea in cladirea ambasadei (in prima sala de asteptare) in partea dreapta (toate coordonatele stanga-dreapta din acest text vor fi interpretate in functie de directia in care ati intrat in camera respectiva, deci cu fata indreptata spre sensul in care ati intrat) se va forma o coada la care veti sta sa vi se verifice documentele. Va vor cere doar documentele care sunt obligatorii. Daca este totul in regula si nu lipseste nimic documentele vor fi trimise de catre functionarul respectiv mai departe la urmatoarele oficii. Dvs veti lua loc pe scaunele din stanga (din aceeasi sala). Veti fi chemat in urmatoarea camera (prin usa din stanga) pe parcurs ce ea se goleste sau cand va veti auzi numele in sistemul de difuzoare. 

In sala urmatoare (ultima) veti vedea cand intrati siruri de scaune in fata si in partea din dreapta. Alegeti un scaun din grupul de scaune din fata daca sunt locuri libere deoarece acolo veti fi mai aproape de ghiseurile unde au loc interviurile si veti putea trage cu urechea la intrebari. Dupa ce veti lua loc, va veti auzi numele in difuzoare (fiti atent pentru ca numele sunt citite de catre un americcan si nu sunt pronuntate foarte clar). La prima strigare a numelui dvs veti fi rugat sa mergeti la ghiseul nr 8 unde va vor scana amprentele degetelor aratatoare de la ambele maini. Dupa aceea veti lua loc pe scaune si va vor striga din nou numele de data aceasta pentru interviul propriu zis (atentie, va vor spune si numarul ghiseului la care trebuie sa mergeti). Eu am fost la ghiseul nr 3 si cred ca am picat la aceeasi doamna draguta la care a fost si Irinuka. In partea dreapta era ghiseul nr 2 al domnului care refuza vize intr-o veselie. Interviul meu nu a durat mai mult de 4-5 minute si mi s-au pus aceleasi intrebari ca si Irinukai. Nu au fost probleme…

Doamna care m-a intervievat mi-a dat un cartonas cu un numar inscris pe el si mi-a spus ora la care sa ma prezint a doua zi sa imi iau pasaportul.

Succces!

•  06-07-2006, 05:42 AM 45682 in reply to 45680

hegemon:
    In partea dreapta era ghiseul nr 2 al domnului care refuza vize intr-o veselie.

Felicitari Yes [Y] Party!!! [<:o)]

Voi sunteti siguri amandoi de ceea ce subliniati aici ? Adica, ar fi pacat sa se creeze un mit al "domnului de la nr.2" de care sa tremure toata lumea !! Surprise [:O] Nu cumva la doamna respectiva se duc doar studentii si la "domnul cel rau", turistii si contractele de munca ? Huh? [:^)] Hegemon, vreun student refuzat ai vazut pe acolo ?

•  06-07-2006, 05:44 AM 45683 in reply to 45680

Felicitari, Hegemon!Flower [F]Flower [F]Flower [F]Succes in noua etapa de viata! Multumiri pt informatii, sint convinsa ca sint aur pt cei ce urmeaza sa mearga la interviu.
  •  06-07-2006, 05:55 AM 45684 in reply to 45606

Mihai, fii linistit, nu ma ambalez. Daca tu ai reusit imposibilul, cred ca nu ar trebui sa te deranjeze ca unii dintre noi se indoiesc, si ar trebui sa raspunzi intrebarilor, sincer si deschis. Mai ales ca postarile tale sint destul de "amestecate", ca sa spun asa: din unele reiese ca la inceputul lui mai, tu te interesai de universitati, rezultate la teste, apoi dai relatii despre car rental si benzina.

http://forum.romportal.com/forums/post/43562.aspx

Cit despre dead line in 15 mai, sincer ma surprinde, in afara de cazul in care profesorul repectiv te vrea cu disperare. Ceea ce probabil e cazul tau. Si nu uita sa postezi  si tu informatiile pretioase de care dispui. Cum ai reusit intr-o luna ceea ce altora le ia mai bine de un an. Felicitari.

•  06-07-2006, 06:09 AM 45686 in reply to 45683

Felicitari si succes in continuare!

PS. Nu stiu exact care e treaba cu omul de la ghiseul 2. Eu am povestit doar ceea ce am vazut, nu stiu daca persoana respectiva e doar pe vize turistice sau nu.

•  06-07-2006, 06:13 AM 45687 in reply to 45684

rental car + benzina - am mai fost in State anul trecut (Cali + OR), si atunci am vazut cum poti inchiria o masina si cam cat costa benzina in zonele alea [desi e posibil sa se fi scumpit pana atunci].

deadline in 15 mai: intr-adevar, deadline-ul normal pentru international students era 15 ianuarie. Asta daca voiai sa concurezi pentru un TA-ship sau RA-ship. Dar pe site scria clar: poti sa aplici si dupa acea data, si poti fi admis, dar fonduri (bursa, assistantship, whatever) nu primesti decat daca mai sunt fonduri disponibile. Ei, si mai erau.

<<
    Application Deadlines

We encourage applicants to submit their complete applications, including supplemental materials, early to allow sufficient time for application processing. International applicants must be accepted by the Graduate School no later than May 15 for fall and October 15 for spring to allow sufficient time for immigration processes and travel.

>>
  •  06-07-2006, 06:14 AM 45688 in reply to 45680

Hegemon, felicitari pentru reusita!!!!!!!!!

Multumim pentru detaliile pe care ni le-ai dat!

Pana la urma ai ales o scoala care ti-a oferit financial aid?

Te-a intrebat de sponsor, sau cum acoperi diferenta de bani, etc?

Ti-a cerut dovezi de legaturi cu tara/intoarcere?

Ti-a cerut altceva in afara de documentele obligatorii?

Ai observat daca a fost vreun aplicant pentru F-1 respins, si eventual din ce cauza?

Multumim!

•  06-07-2006, 06:14 AM 45689 in reply to 45687

in legatura cu benzina: e posibil [si probabil] sa se fi scumpit de atunci.
  •  06-07-2006, 06:21 AM 45692 in reply to 45687

Multumesc, Mihai. Pai vezi cit de usor puteai evita toata tarasenia asta daca raspundeai la postarea lui Sith? Lumea aici, sper ai observat, se ajuta, posteaza informatiile detinute. Daca tu ai obtinut fellowship in mai, puteai da un semn, mai sint si altii care-s interesati. By the way, nu-i vorba de mine; din nefericire sint probabil mai in virsta decit mama ta. Sper ca nu te superi.
  •  06-07-2006, 06:21 AM 45693 in reply to 45689

Sith,

toamna trecuta cand am fost la interviu pentru B2 visa, am observat ca ti se face rapid un fel de evaluare a actelor pe care le prezinti la primul ghiseu [i.e. formulare, invitatie, bla bla bla]. Apoi rezultatele se vad [daca te uiti cu atentie] pe monitorul celui care te intervieveaza. Cand am fost eu era o faza cu 3 bile - daca toate erau verzi, nu ti se refuza viza. daca 2 erau rosii, interviul era mai mult o formalitate asa inaintea refuzului.

apropo Hegemon,

ce "dovezi" ti-au cerut ca intentionezi sa te intorci in Romania dupa terminarea studiilor?
  •  06-07-2006, 06:36 AM 45694 in reply to 45693

mishooax:
    era o faza cu 3 bile - daca toate erau verzi, nu ti se refuza viza. daca 2 erau rosii, interviul era mai mult o formalitate asa inaintea refuzului.

Huh? Indifferent [:|] e prima data in viata mea cand aud de implementarea sistemului bingo sau loto la ambasada !! LOL [:))]

•  06-07-2006, 07:49 AM 45695 in reply to 45694

pe bune, asa am remarcat si eu si tipul cu care urma sa plec...

nu e loterie sau nu stiu ce bingo, cred ca pur si simplu e ratingul tau :) pre-interviu .... sa te uiti inainte de interviu in monitorul americanului de dupa ghiseu, ca e indreptat putin spre tine ;) eu am observat chestia asta cat am stat sa astept dupa amprentare, cam doua ore si ceva (in picioare, ca toate scaunele erau ocupate).

oricum pentru viza F1 in mod normal nu prea trebuie sa ai emotii... sper sa mearga si la noi cum a mers la hegemon si irinuka
  •  06-07-2006, 06:20 PM 45744 in reply to 45688

Acum am ajuns acasa si voi incerca sa va raspund rapid la intrebari...

vince_lambie:

Hegemon, felicitari pentru reusita!!!!!!!!!

Multumim pentru detaliile pe care ni le-ai dat!

Pana la urma ai ales o scoala care ti-a oferit financial aid?

Te-a intrebat de sponsor, sau cum acoperi diferenta de bani, etc?

Ti-a cerut dovezi de legaturi cu tara/intoarcere?

Ti-a cerut altceva in afara de documentele obligatorii?

Ai observat daca a fost vreun aplicant pentru F-1 respins, si eventual din ce cauza?

Multumim!

Scoala la care am ales sa ma duc imi ofera full financial aid (tuition, TA stipend, health insurance si un summer research grant)...

La urmatoarele trei intrebari raspunsul este negativ...

Da, doar unul pentru ca am stat putin in acea ultima sala (nu mai mult de 20 min). Cred ca a fost respins pentru ca l-am vazut crispat si suparat dupa interviu (la domnul de la ghiseul nr 2). 
    Nu am auzit ce s-a discutat pentru ca eu initial ma asezasem undeva in spate in sirul de scaune din partea dreapta. Abia dupa vizita la ghiseul nr 8 (cel cu amprentele) am gasit un scaun mai aproape de ghiseele unde se tineau interviurile. Dupa el la ghiseul nr 2 a urmat un student care a fost acceptat la UCLA (nu stiu exact, dar in orice caz, pentru un PhD  intr-un domeniu de natural sciences).  Interviul lui a inceput inaintea interviului meu si inca continua la finalul lui. Din cate am reusit sa inteleg studentul respectiv obtinuse finantare partiala de la universitate iar majoritatea intrebarilor domnului s-au legat de acest aspect. Nu vreau sa sperii pe nimeni, si poate ca am exagerat un pic (nu stiu decat de studentul care mi s-a parut suparat dupa interviu si de cel pe care domnul de la ghiseul 2 il bombarda cu intrebari) si am fost si influentat de impresiile Irinukai despre domnul respectiv. Totusi, pe cei doi studenti nu i-am vazut a doua zi desi nici acest lucru nu inseamna ca sigur nu au primit viza...

Sith:

Mea culpa... Nu am vrut sa creez un mit al domnului de la ghiseul nr 2... Vezi mai sus...

Mishooax:

Nu mi-au cerut absolut nimic ca dovada ca intentionez sa ma intorc acasa dupa graduation. Mi s-au pus doar intrebarile standard de genul: La ce universitate te duci? De ce ai ales aceasta universitate? blah, blah, blah... Intrebari mai iesite din tipar au fost:  La cate universitati ai aplicat si la cate ai fost acceptat? Dupa raspunsul meu, doamna s-a interesat daca se numara si universitatea X printre cele la care am fost admis... Universitatea X fiind o alta universitate (nu la cea la care ma duc) care mi-a trimis si ea un I-20 (mai mult ca sigur ca le apar aceste informatii pe monitor). De asemenea, m-a mai intrebat de ce nu am aplicat si la universitati din Europa de Vest. La care eu am raspuns ca acolo sunt posibilitati mai reduse de a primi finantare decat la universitatile de profil din SUA...

Cam asta a fost tot interviul. Cum v-am spus, in cazul meu, nu a durat mai mult de 4-5 minute. De asemenea, am fost surprins ca nu mi s-a cerut si scrisoarea de accept de la universitate (acea admission letter) iar chitanta SEVIS mi-a fost returnata.

PS: Apropos, eu il cred pe Mihai. Este posibil si daca situatia lui este autentica merita toate felicitarile noastre. Scorurile lui la teste sunt excelente si, sincer, daca as fi fost in locul lui eu asteptam pana la anul si aplicam la universitati de top. Dar asta ar fi insemnat sa inceapa scoala abia la sfarsitul lui 2007. Inca un an...

•  06-07-2006, 06:36 PM 45746 in reply to 45695

Completari:

Eu nu am remarcat nici un sistem cu bile verzi su rosii dar nici nu m-am uitat in vre-unul dintre monitoarele lor.  Este posibil totusi... In acest fel, poate, cazurile mai "dificile" ii sunt repartizate domnului de la ghiseul cu nr 2 care este mai in varsta si mai experimentat... Si, iata, si posibilul substrat al mitului...

In legatura cu semnatura studentului de pe I-20. Eu nu semnasem si la finalul interviului i-am atras atentia doamnei care m-a intervievat de acest lucru... M-a pus s-o semnez acolo pe loc. Voi mergeti cu ea semnata. Asa cum a spus si Irinuka, data este cea a interviului.

•  06-08-2006, 05:59 AM 45772 in reply to 45695

Mihai, la modul cel mai serios, am o intrebare: universitatea la care mergi e cumva in Iowa? Nu-i nici o insinuare, te rog sa ma crezi, ci doar bine de stiut pe viitor, pt altii. E foarte rar ca aplicatiile sa fie primite atit de tirziu, si sa mai aiba si bani. Multumesc.
  •  06-08-2006, 08:21 AM 45783 in reply to 45772

nu e din Iowa, ci din Virginia.

e Virginia Tech - scoala foarte buna [in top 25 grad schools]

http://www.vt.edu
  •  06-08-2006, 09:17 AM 45788 in reply to 45783

mishooax:
    nu e din Iowa, ci din Virginia.

e Virginia Tech - scoala foarte buna [in top 25 grad schools]

http://www.vt.edu

Wow, Virginia Tech este o universitate excelenta! Sincer, avand in vedere faptul ca ai fost admis atat de tarziu ma asteptam la o institutie second rate... M-am inselat. Imi retrag deci sfatul anterior. Sigur l-ai impresionat pe profesorul respectiv cu dosarul tau si ai avut si foarte mult noroc! Trebuie sa intelegi suspiciunea celor de pe forum pentru ca lucrurile astea nu prea se intampla...

Nu cred ca vei intampina probleme la viza. Multa bafta si FELICITARI!

•  06-08-2006, 02:27 PM 45801 in reply to 45746

Eu am fost la "domnul de la ghiseul 2".Si am luat viza fara probleme.

•  06-09-2006, 06:48 AM 45825 in reply to 45801

Ada, felicitari in primul rand!

Te rugam sa ne relatezi si noua cum a decurs interviul, si de asemenea care a fost situatia ta, daca ai avut financial aid, daca ti s-au cerut dovezi de intoarcere si ce, etc.

Multumim!

•  06-09-2006, 02:32 PM 45848 in reply to 45825

Merci,vince.

Interviul a fost destul de scurt,m-a intrebat la ce scoala merg,in ce oras,pe ce program..ma verifica cu I 20 :)..a vazut ca am assistantship,m-a intrebat daca  e valabil pe toata perioada programului,am zis ca da.Apoi m-a intrebat cind am terminat facultatea,unde am lucrat,cum i-am convins pe americani sa ma primeasca si ce intentionez sa fac dupa ce ma intorc.Atat.

Aveam o gramada de acte si hirtzoage cu mine,nu mi-a cerut nimik.

•  06-11-2006, 02:13 AM 45905 in reply to 45460

Desi inca nu am avut interviul (e pe 15, numar cu noroc, data trecuta pe 15 am luat b1/2) eu mi-am cumparat biletul de avion: Lufthansa, valabil 1 an, data de intoarcere in preajma Craciunului dar pot s-o duc mai departe pana in durata de valabilitate contra 100euro, bilet returnabil/refundable conditionat de obtinerea vizei, Bucuresti Chicago cu escala in Frankfurt pentru 19 iunie, 1110euro.

Gasisem varianta mai ieftina in aceleasi conditii (aproximativ) la LOT, unde un round-trip era 891Euro dar cu penalitate de 20% din costul de baza al biletului in caz de returnare bilet. Asta pentru ca l-am luat la sfarsitul lui mai, deci cam 3,5 saptamani inainte de zbor, iar din 16 iunie se intra in alt plan tarifar de bilete, un sezon considerat mai "turistic" decat cel care incepe la sfarsitul lui martie.

Zboara polonezii astia, dar am preferat Lufthansa, un fost coleg de serviciu a zburat la Varsovia cu ei si a renuntat la biletul de intoarcere din motive de securitatea zborului.

Pentru aceeasi data, sau imprejurul ei, KLM si British erau cam la 1350 euro, Airfrance cam 1200.

Irinuka felicitari pentru reusita, o sa va spun mai multe despre cum a fost la interviul meu dupa ce-o sa-l tin, deocamdata imi tremura genunchii foarte grav! M-au programat la 7:30 dimineata, o sa fiu acolo pe la 6:30 just in caseCry [:((]

•  06-11-2006, 04:08 AM 45906 in reply to 45905

Map tu pe ce domeniu mergi ? Ai bursa full/partiala ? Ce dovezi de intoarcere ai de gand sa prezinti daca ti se vor cere ?

Multa bafta joi in zori Yes [Y] Smile [:)]

•  06-11-2006, 06:48 AM 45908 in reply to 45905

Bafta multa! O sa fie bine!

Chiar voiam sa va spun ca pe 12 iulie se organizeaza preorientarea viitorilor studenti de catre Comisia Fulbright! E cineva interesat?

•  06-11-2006, 07:24 AM 45909 in reply to 45906

Sincer, am o mare problema cu dovezile de intoarcere: nu am nici proprietati, nici oferta de job peste 2 ani, in ultimele 8 luni am fost self-employed si am castigat din 2 assignmenturi de consultanta cat as fi castigat muncind zi de zi la fostul serviciu (abia m-am intors dintr-o astfel de deplasare de la Chisinau Big Smile [:D]). Am terminat Informatica economica in ASE in cibernetica, am lucrat in public procurement, sunt Project Manager certificat IPMA si-mi iau  specializarea in Finance, la o universitate privata, mai ieftina (foarte!) care are numai DBAs si PhDs ca profesori, nu oferta TA sau RA, am finantare partiala mica pentru un an - scholarship, si pentru anul II desigur daca am rezultate bune, e un professional MBA ca sa primesc mai multa experienta directa decat literatura de domeniu (pe care o pot citi si singura, ca doar cheia succesului este studiul individual). Am banii integrali pentru primul an, ceva si pentru anul II, am initiat un imprumut cu co-finantator la CITIBANK. Am AOS pentru cheltuielile de sedere (casa, masa, transport si asigurare, care sunt de 3 ori cat tuition-ul). Altceva decat familia si motanul din poza nu am in tara, dar niciunul din noi nu a plecat in lume, sunt toti in tara.

Nici la interviul de viza B1/2 nu m-au intrebat de proprietati, sper ca acum si mai putin.

Va multumesc de urari si va tin la curent.

•  06-11-2006, 12:39 PM 45918 in reply to 45909

map:

Altceva decat familia si motanul din poza nu am in tara, dar niciunul din noi nu a plecat in lume, sunt toti in tara.

Si ce faci cu "domnisorul" din foto, il iei cu tine? Mie mi se rupe inima la gandul ca o sa o las pe "domnisorica" din foto acasaBig Smile [:D]! Suntem "impreuna" de 10 ani.

•  06-11-2006, 02:29 PM 45922 in reply to 45918

Fetelor, va inteleg jalea. Daca sinteti dispuse sa platiti ceva mai mult(destul de mult), ii pluteti lua cu voi. Au nevoie de toate vaccinurile si un certificat medical, nu stau in carantina. Si daca nu ma insel, multe companii le accepta in cabina (in cusca).
  •  06-12-2006, 07:31 AM 45952 in reply to 45908

Irinuka,

e nevoie de o programare prealabila la Fulbright RO pentru a putea participa la sedinta de preorientare? Si mai exista si alte sedinte in afara de cea de pe 12 iulie? Te rog pune aici o adresa de contact (tel/email)... mersi
  •  06-12-2006, 08:21 AM 45954 in reply to 45952

Numarul de telefon este 0212319015 (eu am discutat cu d-na Mihaela Arsene). Iti trimit ei pe mail un formular de inscriere. Nu cred ca mai exista o alta sesiune de preorientare.

•  06-12-2006, 01:16 PM 45976 in reply to 45954

Tu ai prins un loc sigur la sesiunea de preorientare? Si eu am primit formularul prin email, dar mi s-a spus ceva de genul ca fostii colaboratori au prioritate, bla bla bla, depinde de numarul de locuri, ca s-ar putea dar nu prea, samd - dar totusi sa binevoiesc sa le dau toate datele din formularul ala (adresa, telefon, scoruri teste, universitate, financial aid amount, pana si profesorii de la care am primit recomandari), asa sa-i "ajut sa-si mentina informatiile exacte cu privire la studentii care au fost admisi in US" Hmm [^o)]
Page 2 of 7 (344 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
View as RSS news feed in XML