|
|
Despartire
Last post 11-13-2007, 02:51 PM by Crystal. 61 replies.
-
06-15-2007, 07:19 PM |
-
M.E.K
-
-
-
Joined on 11-24-2005
-
-
Posts 155
-
Points 765
-
|
Leona:Este un cuvant greu , un sentiment extrem de
apasator, golul lasat in sufletul si mintea ta de un astfel de
eveniment lasa uneori rani extrem de adanci, care cu timpul sunt sau nu
cicatrizate. In clipa in care o persoana intra in viatza ta pentru o
perioada , in clipa in care dispare, lasa in urma ei durere, amintiri
placute sau nu, depinde de la relatzie la relatzie, cert este
ca timpul trait alaturi de acea persoana itzi adauga un plus in
asa numita "experientza a vietzii". Am observat si am
auzit ca intr-un cuplu, un barbat "nu se va despartzi niciodata de
ea", ma refer la casnicii in mare parte , relatzii de durata bazate pe
sentimente pure si sincere. Motivele??? Hmm.... sincera sa fiu nu stiu
exact , obisnuintza, dorintza de sigurantza, comoditatea, ...... . Un
barbat sufera mult mai tare cand realtzia ia sfarsit , cand este ea cea
care pune punct, de ce? Oare pentru faptul ca femeile sunt mai
obisnuite cu suferintza, fiind mai sentimentale ????
Uite, articol in Libertatea:
Barbatii sufera mai mult din dragoste
|
| |
Barbatii
sunt mai susceptibili decat femeile sa treaca printr-o depresie dupa
destramarea unei relatii sentimentale, potrivit unui studiu realizat de
Institutul canadian de statistica, transmite AFP.
Studiul, realizat pe baza datelor extrase in urma unui sondaj
efectuat asupra populatiei, indica faptul ca barbatii si femeile care
au trecut printr-o despartire prezinta mai multe probabilitati de a se
imbolnavi de depresie in anii care urmeaza nefericitului eveniment.
Barbatii se expun insa unui risc mai mare fata de femei de a trece
printr-o depresie.
Cei cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani
care au divortat ori s-au separat de partenera prezinta de 6 ori mai
multe riscuri de a dezvolta un episod depresiv, fata de cei care
traiesc inca in cuplu. Femeile care au trecut printr-o ruptura
sentimentala prezinta doar de 3,5 ori mai multe probabilitati de a
suferi de depresie, fata de cele care traiesc in cuplu.
Sondajul,
efectuat la nivel national asupra sanatatii populatiei, inceput in 1994
- 1995, are ca scop colectarea de date o data la doi ani.
In
medie, de la inceputul sondajului, 4% din persoanele cu varsta intre 20
si 64 de ani nu mai traiau in cuplu atunci cand au fost chestionate doi
ani mai tarziu.
"Vindecarea" dureaza uneori si patru ani
Potrivit
studiului, 12% din persoanele care au trecut printr-o ruptura au spus
ca au suferit de depresie, fata de 3% din persoanele care traiau inca
in cuplu. Majoritatea persoanelor care au trecut printr-o depresie au
indicat ca s-au vindecat in cel mult patru ani de la destramarea
relatiei.
Ce este si cum se manifesta depresia?
Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume. O
persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei.
Poate afecta atat femeile, cat si barbatii de toate varstele indiferent
de mediul in care traiesc. Depresia este un termen general care
cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile de proasta
dispozitie pana la sentimente de sinucidere. Aceasta afectiune
influenteaza apetitul pacientilor, somnul si parerile lor asupra lumii,
in general. Depresia este mai mult decat o dispozitie proasta de
moment, mai mult decat o stare de rau care poate fi invinsa prin
dorinta de a trai. Persoanele care sufera de depresie nu pot, pur si
simplu, sa faca fata situatiei, sa treaca peste ceea ce este rau si sa
se simta bine. |
"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
|
|
-
06-15-2007, 09:48 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,845
-
Points 20,660
-
|
Merci MEK pentru articol. Sincer , nu am studiat sondaje, ceea ce m-a determinat sa deschid acest topic a fost sa vad daca intr-adevar ceea ce eu am observat si logica aplicata de mine (barbatii sunt rationali, cel putin asa se spune, ei bine pentru acest motiv trateaza tot ce inseamna sentiment ca o afacere, simplu ,fara lacrimi si exagerari, ..... se lovesc de multe si merg mai departe fara ca anumite cuvinte ale nu stiu cui prieten sa il banuie toata viatza - sunt extrem de selectivi si nu dau importanta asa de mare la detalii nesemnificative, asa cum noi femeile facem de foarte multe ori, si ne agitam ca deh suntem fiintze sentimentale si punem totul la suflet. Motiv pentru care femeile in marea lor parte sunt obisnuite cu suferintza sunt antrenate cu ea, pe cand barbatii, in momentul in care cineva ii intra in suflet ii va fi mult mult mai greu sa treaca peste acea durere "sentimentala" si nu rationala, pentru ca in acel moment nu mai pot fi rationali durerea sufleteasca fiind un element rar prezent in vietzile lor) este una buna. Precizare: nu am zis ca totzi barbatii sau toate femeile sunt asa, ci marea lor majoritate. Deci nu am zis ca o femeie nu sufera in urma unei despartiri, si nu am incercat sa cataloghez care durere e mai mare, ci pur si simplu cat de mult afecteaza acea persoana. Concret, am intalnit cateva cazuri in care totul s-a terminat, ei bine dupa cateva luni cel mult un an, ea avea un altul , el visa inca la ea.
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
06-15-2007, 10:00 PM |
-
06-15-2007, 10:10 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Leona: Merci MEK pentru articol. Sincer , nu am studiat sondaje, ceea ce m-a determinat sa deschid acest topic a fost sa vad daca intr-adevar ceea ce eu am observat si logica aplicata de mine (barbatii sunt rationali, cel putin asa se spune, ei bine pentru acest motiv trateaza tot ce inseamna sentiment ca o afacere, simplu ,fara lacrimi si exagerari, ..... se lovesc de multe si merg mai departe fara ca anumite cuvinte ale nu stiu cui prieten sa il banuie toata viatza - sunt extrem de selectivi si nu dau importanta asa de mare la detalii nesemnificative, asa cum noi femeile facem de foarte multe ori, si ne agitam ca deh suntem fiintze sentimentale si punem totul la suflet. Motiv pentru care femeile in marea lor parte sunt obisnuite cu suferintza sunt antrenate cu ea, pe cand barbatii, in momentul in care cineva ii intra in suflet ii va fi mult mult mai greu sa treaca peste acea durere "sentimentala" si nu rationala, pentru ca in acel moment nu mai pot fi rationali durerea sufleteasca fiind un element rar prezent in vietzile lor) este una buna. Precizare: nu am zis ca totzi barbatii sau toate femeile sunt asa, ci marea lor majoritate. Deci nu am zis ca o femeie nu sufera in urma unei despartiri, si nu am incercat sa cataloghez care durere e mai mare, ci pur si simplu cat de mult afecteaza acea persoana. Concret, am intalnit cateva cazuri in care totul s-a terminat, ei bine dupa cateva luni cel mult un an, ea avea un altul , el visa inca la ea.
Da Leona noi sintem antrenate pentru ca ne calesc ei .Chestia cu ...intratul la suflet unui barbat si blablabla... visezi .Am vrea noi sa fie asa . Ei se uita la cum arati si ce sti sa faci noi, la ce credem sau visam ca fac ei .Ramin la parerea mea care e cea mai logica pentru mine .Sufera mai mult si asta din cauza ca nu mai are cine sa le faca treburile casnice sau favoruri sexuale gratuite .De ce le trebuie mai mult sa isi gaseasca pe cineva ? Cine Doamne iarta-ma vine din prima si slugareste .Le trebuie bani si timp sa prinda inca una in plasa .Pe cind noi femeile facem compromisuri din primele clipe si motivul cel mai important ... nu suportam sa fim singure cind suferim atit de mult si ne aruncam in bratele primului venit pina ne trece .Sintem istete ca animale dar si fraiere cind ne-am agatat bine ... Of ... Oare chiar asa sa fie sau mi se pare mie ? Nu; asta e adevarul care il stiu eu .Daca voi stiti altceva tineti-ma la curent poate am pierdut pasul cu viata de afara ... NUmai bine.
|
|
-
06-16-2007, 09:24 AM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,845
-
Points 20,660
-
|
Afi, asta e parerea ta, dar nu uita ca exista si exceptii. In spatele unui barbat de succes se afla o femeie puternica, iar compromisuri fac amandoi. In ce priveste curatzenia si tot ce trebuie facut intr-o casa, sa fim seriosi, e adevarat ca femeile sunt cele care se ocupa de toate astea, dar daca te streseaza atat de rau , potzi sa platesti pe cineva sa vina sa le faca. Ceea ce si ei pot face si le-ar fi mult mai simplu asa decat sa faca compromisul de a fi mereu acolo pentru persoana de langa el daca nu simte nimic pentru ea, nu crezi?
|
|
-
06-16-2007, 09:55 AM |
-
06-16-2007, 02:00 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,845
-
Points 20,660
-
|
Un nou topic sigur de ce nu, dar cum vei masura iubirea? Dupa ce standarde? Tocmai ca nu sunt sensibili, de aceea am si zis ca ii afecteaza mult mai puternic in momentul in care chiar pun suflet. Ma bucur pentru cele 12 camere ale tale, si ma intreb daca tot gandesti asa despre persoana de langa tine, atunci care e motivul pentru care te complaci intr-o astfel de situatzie? Dar oricum nu conteaza , fiecare isi traieste viatza cum crede de cuviintza. Iar motivul pentru care am vb de curatzenie a fost pentru ca tu l-ai adus in discutie. O zi frumoasa in continuare.
|
|
-
06-16-2007, 02:22 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Leona: Un nou topic sigur de ce nu, dar cum vei masura iubirea? Dupa ce standarde? Tocmai ca nu sunt sensibili, de aceea am si zis ca ii afecteaza mult mai puternic in momentul in care chiar pun suflet. Ma bucur pentru cele 12 camere ale tale, si ma intreb daca tot gandesti asa despre persoana de langa tine, atunci care e motivul pentru care te complaci intr-o astfel de situatzie? Dar oricum nu conteaza , fiecare isi traieste viatza cum crede de cuviintza. Iar motivul pentru care am vb de curatzenie a fost pentru ca tu l-ai adus in discutie. O zi frumoasa in continuare.
Draga Leona sa nu devenim prea personale .Aici nu se discuta nici sotul meu nici camerele mele si stiu clar de ce ai amintit .Sincer imi creste inima sa stiu ca tu ai gasit tocmai exceptia . Mai citeste statistici si discutam pe urma. Pina atunci sa ai numai clipe frumoase draga Leona si sa te tina fericirea mult si bine. Si nu mai fi asa de suparata ca altcineva are alta parere .Imi cer scuze daca din greseala ti l-am ucis pe Mos Craciun . NUmai bine.
|
|
-
06-17-2007, 12:02 AM |
-
11-12-2007, 04:53 PM |
-
geani_23
-
-

-
Joined on 07-16-2005
-
Boston, MA
-
Posts 723
-
Points 1,335
-
|
Afi: Acum hai sa vorbim serios si sa lasam mofturile ieftine de o parte . Oare sa sufere mai mult pentru ca nu mai are cine sa le fie sclav ? Hmmm ... Si pe mine ma apuca depresia cind trebuie sa fac curat in casa si nu face nimeni altcineva dar imi trece repede ca eu sint singura care face munca asta de jos .Daca l-as lasa pe domnul meu miine, ar incurca-o .Depresie ar fi putin spus .Poate o saptamina - doua ar dansa ca e liber dar cind s-or stringe hainele ,praful si jegul ...plus cind s-o satura de facut mincare ... vase ...piine ... pe linga taiatul ierbii care uneori o facem tot noi fetele, atunci sa vezi ! Din punctul asta de vedere SUFERA mai mult ! Si au de ce .Scuze membrii barbati, nimic impotriva voastra ca doar cu voi traim ... dar hai s-o lasam balta cu jalea .Astea sint motivele pentru care suferiti mai mult, nu inima ,sufletul ,simtamintele . Care ridicati mina cu sinceritate sa spuneti ca astea sint de fapt motivele enumarate in urma ? Hmmm... Din 10 poate ridica unul si ala e saracul cu un picior de lemn si un ochi la tavan . Restul frumosilor deja viseaza la ce blonda o sa aiba la masa in citeva zile si ...ce urmeaza dupa cina . Depresia ii apuca mai tirziu cind nu mai poate face fata la muncile casnice .Asta ne face de fapt pe noi sexul tare si ei sexul slab . Arata-mi mie unul care face ce facem noi zi de zi si fac ce vrea el ! Sper ca nu v-am trezit prea tare cu argumentul meu si scuze domnilor inca o data . NUmai bine .
Ai un 10+++ de la mine! Super tare!
|
|
-
11-12-2007, 04:59 PM |
-
11-13-2007, 02:51 PM |
Page 2 of 2 (62 items)
2
|
|
|