Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

despre consulul roman din Sidney

Last post 05-06-2006, 08:18 PM by laminat. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-16-2005, 04:16 AM 26101

despre consulul roman din Sidney

http://www.atac-online.ro/archive/2005/noiembrie/16/2.php

"ZVONOTECA
    Cativa canguri aciuati la Consulatul roman de la Sidney ne-au soptit ca zilele lui Ovidiu Grecea in functia de consul general al Romaniei sunt numarate. Zice-se ca Basescu nu mai suporta scandalurile pe care le provoaca Grecea in randurile diasporei romanesti din Australia. Romanii stabiliti acolo - putini la numar - se plang de abuzurile la care sunt supusi de fostul demnitar. In disperare de cauza, acestia vor organiza luna viitoare un miting de amploare in fata Ambasadei Romaniei. Pentru a evita un scandal ce-ar afecta imaginea Romaniei, Basescu il va chema acasa pe Grecea."

Salutare,

aveti cunostinta de aceste abuzuri sau sunt doar zvonuri (dupa cum sugereaza si titlul)?

O zi bunaYes [Y]

Forward ever, backward never
  •  11-23-2005, 04:07 AM 26575 in reply to 26101

Re: despre consulul roman din Sidney

Se vede clar treaba ca sunt "maestru" in alegerea subiectelor Sad [:(]Hmm [^o)]No [N]Embarrassed [:$]

O zi buna Yes [Y]!

•  12-15-2005, 09:04 AM 28544 in reply to 26575

Re: despre consulul roman din Sidney

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=3258&art=7048&cHash=3a135b5e1d

Grecea ii jigneste pe romanii australieni

Ovidiu Grecea, consulul general al Romaniei in Australia, este personajul unui show comico-tragic. El a ironizat si a ofensat comunitatea romaneasca din Australia, care il contesta. La o lansare de carte, Ovidiu Grecea a vorbit in numele statului roman, jignindu-i pe reprezentantii mai multor asociatii ale romanilor din Australia. „Asociatiile sa nu fie grefate pe interese personale, de familie care sa permita niste sponsorizari pentru unii sau pentru altii, sau sa fie jucaria favorita a unor babe stirbe, aflate la o anumita virsta a senectutii“, a spus Grecea. La eveniment a fost de fata inclusiv ambasadorul Romaniei in Australia, Anca Visan, dar aceasta nu a reactionat. Inregistrarea cu afirmatiile diplomatului roman Grecea a fost adusa la cunostinta MAE. Dar, pina acum, diaspora romaneasca din Australia nu a primit de la MAE un raspuns in care s-ar disocia de afirmatiile acestuia.

Scandalurile s-au tinut lant

In ultimul an, relatia dintre consulul Grecea si romanii din Australia a fost foarte tensionata. Asociatiile romanesti din Australia l-au acuzat pe Ovidiu Grecea ca nu rezolva problemele romanilor. Mai mult, consulul a fost acuzat ca a falsificat o carte de oaspeti, dupa care a trimis copii in Romania, pentru a-si imbunatati imaginea, acreditind ideea ca a reusit sa unifice organizatiile romanesti de la Sydney.

Pe 30 noiembrie, la o receptie organizata de Ambasada Romaniei, asociatiile au facut un protest in fata mai multor diplomati straini, cu caricaturi si lozinci anti-Grecea. Din august 2004, Grecea a devenit consulul general al Romaniei la Sydney, anterior fiind prefect al Bucurestiului. •

•  12-16-2005, 03:49 AM 28670 in reply to 28544

Grecea a fost chemat sa dea lamuriri

Grecea a fost chemat sa dea lamuriri http://www.cotidianul.ro/index.php?id=3273&art=7087&cHash=9b2c830d56
    Cind il intrebi de declaratiile jignitoare facute la adresa mai multor asociatii ale romanilor din Australia, consulul general al Romaniei la Sydney, Ovidiu Grecea, spune ca n-are ce sa-si reproseze. „Limbajul diplomatic sa stiti ca stim sa-l folosim cu cine trebuie si cind trebuie. Folosim limbajul ca atare, in functie de mediul respectiv. Daca vorbeam in termeni amicali, sau de diplomatie de salon, nu am fi exprimat nimic acestor oameni. A fost un limbaj exact la nivelul la care trebuia sa-l spun. La nivelul la care s-a desfasurat actiunea. Nu vrem ca sa umblam cu fetisisme (sic!), nu vrem ca sa umblam cu hiperbole, noi vrem ca sa ne ducem sa operam pe pacient“, a declarat iritat Grecea. El crede ca „acesti oameni ajunsi la o anumita virsta au fost lasati de la un diplomat la altul: vezi, dom’le, pe cine inviti la Anul Nou si la Ziua Nationala“, manifestind dispret fata de sapte asociatii ale romanilor din Sydney si Melbourne.

Ieri, conducerea MAE a luat decizia de a-l chema, pentru a doua oara, pe Grecea la Bucuresti pentru clarificari asupra situatiei descrise de reprezentantii comunitatilor romanesti din Australia. Totodata, secretarul de stat pentru Relatia cu romanii de pretutindeni, Mihai Gheorghiu, va face, la inceputul lunii ianuarie, o vizita in Australia pentru a discuta cu liderii organizatiilor romanesti si cu sefii misiunilor diplomatice de la Sydney si Canberra, ca urmare a persistentei problemelor intre consulul general si o parte a membrilor comunitatii romanesti. •

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=3273&art=7087&cHash=9b2c830d56
  •  03-17-2006, 04:41 AM 38834 in reply to 26101

GRECEA-MAZILIT

Hmm, eu centrez, eu dau cu capul Wink [;)]

GRECEA-MAZILIT

Consulul general al Romaniei la Sidney, Ovidiu Grecea , va fi inlocuit din functie, a decis, ieri, Guvernul. Grecea era acuzat ca a folosit un limbaj jignitor la adresa romanilor din Australia, adresandu-li-se acestora, in locuri publice, cu expresii precum "caini de pripas", "babe stirbe", "frustrati", "ati facut foamea in Romania si faceti foamea si aici", "asta nu-i comunitate romaneasca". Romanii din Australia au anuntat ca asteapta o rezolvare a cazului si au decis sa boicoteze toate actiunile diplomatice ale Romaniei.

http://www.ziarulcn.com/article/aid/31141/GRECEA-MAZILIT/

•  05-06-2006, 08:18 PM 43213 in reply to 38834

Re: GRECEA-MAZILIT

din cite stiu io, musiu garcea asta de multa vreme isi tot facea de cap, dar cum o avut omul relatii bune, o trebuit sa zbiere o comunitate intreaga ca sa se faca ceva. ce-i bine e ca s-o creat un precedent (sa speram)  sa nu-si mai inchipuie toti nemuricii ca dac-or ajuns sa lucreze in vo ambasada de-acuma sint dumnezei pe tarlaua lor si nu-i trage nimeni la raspundere. din pacate mai sint inca diplomati care sufera de sindromul aprozaresei, zeita marfii vinduta sub tejghea. ei tot n-or inteles ca a lucra in serviciu public exact asta inseamna in serviciul publicului - si nu invers.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
View as RSS news feed in XML