Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pentru mamici si viitoare mamici

Last post 06-28-2008, 05:41 PM by danxvaly. 826 replies.
Page 3 of 17 (827 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป
Sort Posts: Previous Next
  •  06-01-2006, 12:00 PM 45346 in reply to 44396

Re: Pentru mamici si viitoare mamici

Felicitari , si multi pupici pt cel mic (cea mica)
    Si eu am nascut acum apropae 3 luni o fetitza(Anna), si crede-ma pe cuvant ca si acum sunt ametita...
    Tu ai spus ca locuiesti in Va, acolo sunt super raspandite SAM"S CLUB. Acolo ai sa gasesti cele mai bune preturi pt scutece si  lapte praf (formula)
    La Target ,Walmart,OLd Navy ...cele mai bune preturi pt hainute..eu una mi-am cumparat de acolo pt fetitza mea si sunt super multumita  de ele..
    Pt mobilier ...tot TArget as recomanda.Babies r'us e super frumos si mobilierul e foarte atragator dar eu una nu as da 500 de dolari doar pt un patutz.
    Sa nu cumperi patutz de la Walmart sau K mart ca s-ar putea sa ai surprize neplacute.
    De scutece si cele necesare bebelusului te-as sfatui sa  te duci si la CVS ...ei dau multe cupoane pt  mai de toate si asa  mai poti economisi banutzi.
    Am vazut ca ai intrebat  de burp clothes:P
    Eu una nu am folosit niciodata cu toate ca am cumparat gramada...cand te trezesti din 2 in 2 ore sa ii dai sa manance in toiul noptii crede-ma ca uiti si de burp clothes si de alte minuni.
    REvin la scutece...nu folosi huggies ...luv's sau pampers sunt cele mai bune
    Hmmmm...ce sa mai zic...biberoane...playtex-ventair cele mai bune.
    Si inca ceva ...daca imi poti trimite o adresa ceva si daca imi spui daca e fetitza sau baietel as vrea sa iti trimit si eu un mic cadou din partea mea si Annei
    Mult succes si multa sanatate
  •  06-01-2006, 12:13 PM 45349 in reply to 44634

Si eu am nascut normal ..nu mi-au facut epiziotomie dar domnisoara Anna a fost destul de maricica si a cam facut  ravagii pe alocuri...dar m-au cusut frumos acum , 3 luni dupa nu mai e nici o problema si chiar in noaptea in care am nascut defilam pe salile spitalului  sa gasesc nursery sa imi iqu copilul in camera cu mine iar...
    Am fost as de fericita ca dupa 18 ore de travaliu nu ma putut sa dorm mai mult de 1 ora...
    Sunt sigura ca si tu o sa fii ok si iti doresc mult noroc si sate bucuri de bebelusii tai.
    V-ati gandit la nume?
  •  06-01-2006, 12:22 PM 45350 in reply to 45349

Sunt si eu interesate de yahoo grup caci desi BB al meu are aproape un an jumate, tot mai sunt lucruri pe care as vrea sa le aflu.

Mie mi se pare ca de abia acum incepe greul. Acum incep sa se dea cu fundul de pamant in public, de acum trebuie sa ai grija ce spui ca sa nu te trezesti ca foloseste un cuvant delicat tocmai la coada la super store.. Ce sa mai, e de munca pentru  urmatorii 18 ani!

•  06-01-2006, 12:27 PM 45351 in reply to 45350

Ami, vreau sa te intreb ceva pentru ca baietelul tau e mai mare. In ce limba a inceput sa vorbeasca? Fetita mea spune majoritatea cuvintelor in romana, dar de ex la cresa au invatat-o sa zica toes  si oricat m-as stradui eu sa o fac sa zica degete, parca tot imi face in ciuda si zice toes!Surprise [:O]
  •  06-01-2006, 12:37 PM 45352 in reply to 45340

delfinuta:

Alien, pai ideea era ca yahoogroupul sa fie pt intrebarile delicate ,pe care nu le putem pune aici.

Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Cum adica intrebari delicate care nu pot fi puse aici? Care este diferenta? Adica, spre exemplu, ce ma va impiedica pe mine sa imi fac un ID diferit si sa ma "joinuiesc" si eu la grupul de pe yahoo? Smile [:)] Este tot un loc public ca si aici.

Da, subforumul trebuie sa il creez eu si se face imediat daca exista interes sa fie folosit (cum bine ai dat exemplul Bucatariei RP).

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-01-2006, 01:09 PM 45353 in reply to 45352

Sorana, avem fetita si baietel, ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu doi deodata. La nume ne tot gandim, ca eu vreau sa aiba un nume care se pronunta usor in romaneste si in engleza. Hainute le-am luat asa strictul necesar, ca am zis sa vina ei si dupa aia mai vedem ce ne trebuie, ca or sa creasca repede si nu vrem sa luam lucruri degeaba. Adresele trebuie schimbate prin intermediul lui Alien. La mine inca nu s-a pronuntat doctorita cum o sa decurga sarcina, pentru ca baietelul tot isi schimba pozitia. Fetita e asezata cu capul spre cervix, adica ar merge o nastere naturala si apoi inversie manuala pentru baietel, dar ma trec fiorii numai gandindu-ma. Si epiziotomia in cat timp se vindeca? In 3 luni nu se mai vede nimic, dar se vindeca mai repede?

Alien, intrebari delicate ,adica intrebari legate de sfera genitala, sani, pentru ca in timpul sarcinii si dupa se produc anumite transformari pe acolo. Fetele deja au zis ca nu vor sa discute asa probleme pe forum. Insa tu poti sa faci subforumul de Sanatate/Medicale, sunt sigura ca o sa aiba cautare.

Lilita, hi hi, ce m-ai facut sa rad cu mititica taBig Smile [:D]. Eu vreau sa-i invat pe-ai mei romaneste, eu cred ca o sa le prinda bine, si-apoi tate cartile care le-am carat aici , sa le citeasca si ei cand or fi mai mari.

The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  06-01-2006, 01:21 PM 45354 in reply to 45353

Delfinutza, epiziotomia se vindeca relativ repede, in sase saptamani e vindecata.
    Am fost la control , la sase saptamani de la nastere si  doctorul a spus ca nici macar nu se mai cunosc cusaturile.
    Dupa nastere doctorii recomanda sa fii activa .
    Hmm cat despre neputinta de a discuta despre " probleme private " aici ...nu prea sunt de acord.
    Nu am vazut barbati care sa posteze aici si plus de asta  discutia e deja inceputa ...am adus deja vorba despre epiziotomie , depre *** feeding...
    De ce nu am discuta si despre altele?
    Despre numele micutezei noastre nu pot spune decat ca a fost ales de mine sid e sotul meu intr-o noapte pe la 3 . Pe mine ma batea gandul sa o botezam Clara Belle , uitand de celebrul personaj de desen animat( o vacutza haioasa foc). Asa am decis ca ea sa fie Anna Claire

•  06-01-2006, 01:48 PM 45355 in reply to 45354

Hi, hi Sorana, iaca Alien e foarte curios despre "delicateturile" femeii. Nici eu nu prea am probleme sa intreb orice , sau sa raspund, legat de domeniul medical, daca nu stiu , asta este, de undeva trebuie sa aflu. Insa, fetele ar vrea discutiile astea pe privat si le inteleg.

•  06-01-2006, 01:54 PM 45356 in reply to 45355

Offff... nu m-ai inteles. Un forum pe yahoo nu este privat, este la fel ca aici pe RP. Adica stiu ca trebuie sa te "joinuiesti" dar imi fac un alt ID si dau si eu acolo join ca deh, sunt si eu "mamica". Smile [:)] Ideea este ca tu nu ai de unde sa stii pe yahoo cine se afla in spatele unui ID (la fel si aici).

Pe privat inseamna pe email unde stii exact persoana cu, care vorbesti, dar pe un forum (indiferent ca este Yahoo sau RP) nu mai este privat.

•  06-01-2006, 02:06 PM 45357 in reply to 45355

Buna mamicilor si felicitari Delfinuta ,

Citesc cu multa placere topicul de cind a fost deschis .Eu sunt bunicuta si am doi nepotei de toata frumusetea insa nestiind engleza nu prea ma pricep la minunile pe care le discutati voi .

Draga mamica cumpara cit mai putine lucruri pentruca cei mici cresc asa de repede si te trezesti cu dulapuri si cutii pline de haine neimbracate .

Sigur ai nevoie de un patut bun si un carucior "dublu"bun ,in rest te descurci .

Aici e mare lucru cu petrecerea de dinnainte de nastere ,daca ai prietene care s-o organizeze ,atunci primesti cam tot ce ai nevoie la inceput .

Te vei descurca sigur cu cei mici cu toate ca nu va fii usor ,e destul de greu cu unul dar cu doi bebei ,dar acum cu pempers ,masina automata si uscator nu este ca atunci cind ati crescut voi ,in plus exista GERBER si mincarea nu e o problema ,sigur dupa 6 luni .

E firesc sa ai emotii dar totul va fii OK ,nepotelul meu cel mare s-a nascut innainte de 7 luni ,a stat 2 luni la incubator si la 3 ani si jumatate e um voinic minunat ,are cam 24 KG ,nu e gras e foarte innalt ,vorbeste perfect ambele limbi si stie extrem de multe lucruri si in romana si engleza .

De obicei copii care vorbesc ambele limbi vorbesc cica mai greu ,cel mic insa in romana spune aproape orice si are 1 an si 8 luni .

Cred ca cu timpul nu vor mai vorbi romaneste dar eu cu fiicamea vorbim numai in romana cu ei ,din pacate taicasu nu stie romana ,incercam insa sa-i educam ca sunt si romani ,eu le citesc in permanenta povesti ,le arat Romania la TV ,le spun ce minunata e tara mamei si a bunicii .

Suuces si sanatate Delfinuta si restul viitoare mamici si nu disperati sigur veti creste niste copii sanatosi .

•  06-01-2006, 02:10 PM 45359 in reply to 45356

Te-m inteles, Alien.Smile [:)] Fetele inca nu si-au dat acordul, asa ca poate n-o sa fie nici un yahoogroup. Stiu care e treaba cu yahoo groupul, dar nu vad de ce te-ai inscrie pe furis... si oricum la yahoo group putem crea optiunea de a da sau nu acceptul noilor membri. O sa creezi subforumul despre sanatate?
  •  06-01-2006, 02:25 PM 45361 in reply to 45359

Multumesc, Viky! Multa sanatate si la nepoteii tai si la copii si tie si sa va bucurati toti unii de altii!Smile [:)] Sper pe ai mei sa-i nasc la termen si sa fie sanatosi, ca invata ei si chinezaStick out tongue [:P]. Dar trebuie sa stie si romaneste ca trebuie Smile [:)]. Sa am si eu cu cine sa mai schimb o vorba in romaneste in casa si sa se descurce si ei cand or merge la neamuri in Romania.

•  06-01-2006, 04:44 PM 45365 in reply to 45361

E minunat sa ai cu cine schimba o vorba in romaneste .Poate ca de aceea e bun siti lui The Alien .

Apropo Aliene ,pe cind un urmas ? Ca sa-ti dai cu parerea trebuie sa fii in tema din propria ograda?

•  06-01-2006, 04:46 PM 45366 in reply to 45365

La multi ani de 1 iunie copiilor si nepotilor mei si tuturor copiilor de pe acest siti .Sunteti niste copii pt mine .

CRISTOS A INALTAT !

Nu uitati ca astazi e una din cele mai mari sarbatori ortodoxe .

•  06-01-2006, 05:02 PM 45368 in reply to 45365

Viky:

E minunat sa ai cu cine schimba o vorba in romaneste .Poate ca de aceea e bun siti lui The Alien .

Apropo Aliene ,pe cind un urmas ? Ca sa-ti dai cu parerea trebuie sa fii in tema din propria ograda?

S-a mai discutat pe forum despre "site-ul lui Alien". RomPortal este un site administrat de mine dar este un site pt toti romanii plecati si pt cei care doresc sa tina legatura cu cei plecati. Nu suna deloc bine "site-ul lui Alien".

Cat despre a fi in tema, nu este oare bine sa te informezi ca sa stii ce ai de facut si sa nu fi luat pe nepregatite?

•  06-01-2006, 08:33 PM 45376 in reply to 45368

Scuze The Alien ,e adevarat ca esti doar administratorul si sigur programatorul ,fara asta nu s-ar putea discuta si sunt multe discutii extrem de deconectante .
  •  06-02-2006, 12:36 AM 45380 in reply to 45353

delfinuta:

Sorana, avem fetita si baietel, ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu doi deodata.

FELICITARI!!! pentru gemeni Smile [:)] Acesta e visul meu , cred ca esti extrem de fericita ca Domnul tzi-a daruit aceasta minune.

Vad ca va tot documentatzi , eu consider ca in orice fetitza care se naste si apoi devine femeie exista din prima clipa acest sentiment matern, de a proteja, de a alinta , de a avea grija de cei din jur implicit de copilasul ce va veni.

Sigur vei simtzi schimbarea in momentul in care un copil apare si il iei pentru prima data in bratze, vei simtzi cand ceva nu e in regula cu el ( asta se va intampla din clipa in care ii dai nastere si pana in momentul in care apare acel inevitabil "the end" ) si vei sti sa iei masuri. Wink [;)]

"What nerv's me also destroy me!"
  •  06-02-2006, 01:23 PM 45453 in reply to 45380

Multumesc Leona! Sper sa fie asa cum imi zice toata lumea , ca dupa ce ma vad cu ei in brate o sa le stiu pe toate.Smile [:)] Deocamdata ma mai trec ganduri ca nu stiu nimic, nici macar sa-i tin in brate, ce fac daca plang, cum ii spal, cum ii hranesc, cum ii schimb etc.

Acum ma mai trec si alte emotii... fetita are niste miscari mici si repetate, ca un spasm muscular, o simt ca pe un cesulet care bate acolo pentru minute in sir. Sotul zice ca sughite. Dar cat sa sughita mititica? si in fiecare zi de mai multe ori? Baietelul nu face asa ceva. Voi ati avut asa ceva?

•  06-02-2006, 03:04 PM 45465 in reply to 45453

• OanaC is not online. Last active: 06-18-2008, 04:06 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

delfinuta:

Acum ma mai trec si alte emotii... fetita are niste miscari mici si repetate, ca un spasm muscular, o simt ca pe un cesulet care bate acolo pentru minute in sir. Sotul zice ca sughite. Dar cat sa sughita mititica? si in fiecare zi de mai multe ori? Baietelul nu face asa ceva. Voi ati avut asa ceva?

Eu am avut asa ceva in ultima parte a sarcinii - aproape ca ma gadila. Ai tinut vreodata un fluture, o musca, o ganganie cu aripi in pumn? Aceeasi senzatie o aveam eu un burta - ca si atunci cand tii un fluture in pumn si da din aripi si te gadila in palma. Nu cred ca e vre-un motiv de ingrijorare - Nadia facea asta tot timpul si  fost totul ok cu ea - sanatoasa, mare si voinica.

•  06-02-2006, 03:08 PM 45467 in reply to 45465

Da si eu am avut aceleasi senzatii , tot in  ultima parte a sarcinii. Abia asteptam sa o vad si sa o strang in brate .Acum fetitza mea e chiar aici langa mine , o vad , o mangai si o pupacesc toata ziua si tot nu imi vine sa cred ca e a mea.

•  06-05-2006, 10:48 AM 45536 in reply to 45351

Lilita:
    Ami, vreau sa te intreb ceva pentru ca baietelul tau e mai mare. In ce limba a inceput sa vorbeasca? Fetita mea spune majoritatea cuvintelor in romana, dar de ex la cresa au invatat-o sa zica toes  si oricat m-as stradui eu sa o fac sa zica degete, parca tot imi face in ciuda si zice toes!Surprise [:O]

Vorbeste amestecat ... mommy look bus ... daddy look peshte !! look pisi LOL [:))]LOL [:))]

Pe mine nu ma deranjeaza ca mi se pare tare dulce cum le amesteca pe toate. Stiu ca nu o sa aiba probleme cu engleza pentru ca in afara de faptul ca e prima limba la noi in familie, urmeaza preschool in toamna unde evident engleza-i la putere. Si-apoi pe parcurs va invata si romana de la mine si din cartile si filmele pe care le are.

Eu nu am pretentia sa-mi vorbeasca fluent limba romana. Atata vreme cat se va intelege cu bunicii si rudele din Romania eu sunt multumita.  Am incercat sa-i vorbesc de mic in romana dar nu am putut sa o fac exclusiv ... e aiurea sa-i vorbesc in romana cand sotul meu e de fata si nu stie decat cateva cuvinte romanesti.

•  06-05-2006, 10:59 AM 45537 in reply to 45536

Ami, nu este aiurea sa ii vorbesti in romana chiar cu sotul de fata. Tu spui ca o sa invete mai tarziu, dar o sa vezi ca nu va fi asa. Daca nu invata acum cat este foarte mic limba romana, nu o va stii mai deloc mai tarziu fara sa fie fortat sa o invete (ceea ce nu cred ca vei face).

Problemele acestea sunt si la copiii cu ambii parinti romani de aici. In clipa in care incep sa mearga la gradinita si la scoala ulterior, normal ca folosesc doar engleza acolo, dar ajung la stadiul in care refuza sa vorbeasca romaneste. Te asculta in romana, te inteleg de cele mai multe ori, dar iti raspund in engleza.

Daca insa ii vorbesti acum in romana cat mai mult, pana ajunge pe la 3-4 ani, va ajunge sa cunoasca romana instinctiv, nu sa o invete ulterior. Nu uita ca de aceea se si numeste limba materna. Smile [:)]

•  06-05-2006, 12:52 PM 45546 in reply to 45537

TheAlien:

Ami, nu este aiurea sa ii vorbesti in romana chiar cu sotul de fata. Tu spui ca o sa invete mai tarziu, dar o sa vezi ca nu va fi asa. Daca nu invata acum cat este foarte mic limba romana, nu o va stii mai deloc mai tarziu fara sa fie fortat sa o invete (ceea ce nu cred ca vei face).

Problemele acestea sunt si la copiii cu ambii parinti romani de aici. In clipa in care incep sa mearga la gradinita si la scoala ulterior, normal ca folosesc doar engleza acolo, dar ajung la stadiul in care refuza sa vorbeasca romaneste. Te asculta in romana, te inteleg de cele mai multe ori, dar iti raspund in engleza.

Daca insa ii vorbesti acum in romana cat mai mult, pana ajunge pe la 3-4 ani, va ajunge sa cunoasca romana instinctiv, nu sa o invete ulterior. Nu uita ca de aceea se si numeste limba materna. Smile [:)]

Ok ... nu esti singurul care imi spune asta. Stick out tongue [:P] Si cei care o spun nu sunt in situatia mea . In momentul in care vei fi intr-o casatorie mixta ai sa intelegi ce vreau sa spun.

Eu ii vorbesc romaneste destul cat suntem doar noi doi ... daca sotul meu e prezent pur si simplu nu pot sa-i indrug vrute si nevrute in romana de fata cu el. Nu ca ar avea el o problema cu asta, chiar mi-a spus ca nu il deranjeaza. Si poate ca nu m-am exprimat bine cand am spus "aiurea" ... e pur si simplu mai mult decat "uncomfortable" pentru mine. Pentru ca in momentul ala simt ca il exclud pe sotul meu ... si nu vreau asta. 

Si am auzit de situatii in care au vorbit copilului numai in romana de mic iar de cand l-au dat la scoala a renuntat sa mai raspunda in romana, oricum.

Iar la noi in casa, romana se vorbeste foarte putin ... doar pe RP Smile [:)] si la telefon . Prieteni romani sau rude in State nu am nici cat degetele de la o mana iar in Romania ajungem cam o data la 2 ani si nu petrecem mai mult de 2 saptamani acolo. Asa ca oricum nu ar folosi limba romana prea mult chiar daca ar sti sa o vorbeasca instinctiv cum zici tu.

Asta e felul in care il voi creste eu. Ca nu corespunde "standardelor" celorlalti ...Stick out tongue [:P]

•  06-05-2006, 02:08 PM 45551 in reply to 45546

ami:

In momentul in care vei fi intr-o casatorie mixta ai sa intelegi ce vreau sa spun.

Hehe.... inteleg eu FOARTE bine ce vrei sa spui. Sora mea este casatorita cu un american get beget si are doi bebici, unul de 3 1/2 ani si celalalt de 2 1/2 ani. Asa ca stiu foarte foarte bine ce iti zic din toate punctele de vedere. Smile [:)] Nu este deloc aiurea sa vorbesti in romana in fata sotului tau. Sotul tau este jumatatea ta, si cand te-a luat din Romania te-a acceptat asa cum esti. Faptul ca stii o limba in plus este un atu pt tine si un lucru pt care in mod sigur el te apreciaza. Imi vine foarte greu sa cred ca al tau sot s-ar simti el incomfortabil pt ca tu vorbesti cu bebicul in romaneste (de fapt chiar tu ai spus ca el nu se simte asa, si nu cred ca a spus-o de complezenta ci pt ca asa simte). Gandeste-te daca ar fi venit sotul tau in Romania si traiati acolo, nu ai fi vrut ca el sa ii vorbeasca copilului in engleza ca sa il ajute sa invete inca o limba? (sa nu imi zici acum de diferenta de statut dintre engleza si romana).

Normal ca nu se pune problema de a-l creste dupa standardele cuiva, ci trebuie sa il cresti asa cum consideri TU ca este cel mai bine. Eu ti-am spus parerea mea deoarece tu ai specificat ca speri<