Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Viza turist pentru parinti???

Last post 11-05-2007, 04:19 AM by spera70. 151 replies.
Page 3 of 4 (152 items)   < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  08-21-2007, 07:08 PM 66219 in reply to 66217

Re: Viza turist pentru parinti???

Paula, dormi linistita, va primi viza.Yes
  •  08-21-2007, 11:18 PM 66226 in reply to 66219

totul va fi bine. sa ne anunti cum afli ceva!Yes

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  08-22-2007, 09:00 AM 66240 in reply to 66226

A luat viza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu stie pe cat timp, dar o sa vada pe pasaport maine cand il va lua. Deci da , pasaportul il elibereaza a doua zi.

A mai intrebat-o ..." Aveti de gand sa emigrati in viitor ? " , intrebare la care mama nu se astepta dar a raspuns perfect. " Nu m-am gandit la asta deocamdata".

Sunt foarte bucuroasa. Bafta si mamei tale, Fuzzy !

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  08-22-2007, 09:08 AM 66242 in reply to 66240

bonepaula:

A luat viza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu stie pe cat timp, dar o sa vada pe pasaport maine cand il va lua. Deci da , pasaportul il elibereaza a doua zi.

A mai intrebat-o ..." Aveti de gand sa emigrati in viitor ? " , intrebare la care mama nu se astepta dar a raspuns perfect. " Nu m-am gandit la asta deocamdata".

Sunt foarte bucuroasa. Bafta si mamei tale, Fuzzy !

...yay Paula,congratulation YesParty!!!

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  08-22-2007, 09:51 AM 66244 in reply to 66242

Felicitari si distractie placuta! Wink
    Filed under:
  •  08-22-2007, 02:36 PM 66254 in reply to 66240

Felicitari pentru mama ta bonepaula!!!

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  08-22-2007, 09:24 PM 66260 in reply to 66254

Multumesc mult ! Va pup pe toti Smile

Acum deja m-am pus pe cautat bilete de avion. Si Oh my God, ce preturi !!! Vroiam sa iau cursa aia Bucuresti- NY, sa fie mai usor...dar la NY are o legatura, nu proasta, ci extrem de proasta cu aeroportul de la mine din oras. Asa ca tot prin Amsterdam o va lua si tura asta. De-acu alte griji....Of of ...mamicile astea Big Smile.

•  08-26-2007, 01:33 PM 66462 in reply to 66260

Bonepaula, ai aflat pe ce perioada a luat mama ta viza?

Din cate mi-aduc aminte ca am citit pe aici, a mai avut o viza de turist in trecut, nu?

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  08-26-2007, 03:18 PM 66467 in reply to 66462

Oh da, am aflat. Creca am uitat sa scriu. A luat-o pe 10 ani....sper ca e multiple entries. Adica ma intreb ce rost are sa dea o viza pe 10 ani, daca nu te lasa sa intri in US decat o data? Hmm hm.

Da, mama a mai avut o viza de turist cand a fost la mine la nunta. Atunci i-a dat o viza de 3 luni parca si drept de sedere o saptamana, EXACT cat a cerut.

•  08-26-2007, 03:43 PM 66469 in reply to 66467

SUPER!!! Sigur e cu multiple entries, asa sunt vizele pe 10 ani.

•  08-28-2007, 05:10 AM 66566 in reply to 66469

cand am fost la banca cu sotul sa scoata extrasul de cont pentru AoS, am scos si un extras de cont de pe contul meu si i l-am trimis mamei impreuna cu Aos-ul. Aos-ul e facut de sot. la momentul respectiv am zis sa fie acolo, pentru ca toti banii nostri de savings erau in contul meu.

acum ma gandesc ca poate nu e o idee chiar asa de buna. voi ce parere aveti? 

•  08-28-2007, 07:16 AM 66570 in reply to 66566

Fuzzy:

cand am fost la banca cu sotul sa scoata extrasul de cont pentru AoS, am scos si un extras de cont de pe contul meu si i l-am trimis mamei impreuna cu Aos-ul. Aos-ul e facut de sot. la momentul respectiv am zis sa fie acolo, pentru ca toti banii nostri de savings erau in contul meu.

acum ma gandesc ca poate nu e o idee chiar asa de buna. voi ce parere aveti? 

Nu vad de ce sa fie o idee rea. Eu nu i-am trimis mamei nimic doveditor impreuna cu AOS. In formular trebuie sa declari cat castigi, cate conturi ai si cati bani ai in ele, daca ai proprietati, etc. M-am gandit ca asta o fi de-ajuns.

Oricum, multa bafta mamei tale!

•  08-28-2007, 07:28 AM 66571 in reply to 66570

De ce sa te complici? E doar o viza turistica. O sugestie: iarta-ma nu-i treaba mea, dar n-ar fi rau daca v-ati trece numele unuia pe contul celuilalt, asta cel putin pt uscis use.
  •  08-28-2007, 07:59 AM 66572 in reply to 66571

ok, 2 pareri diferite. o a treia care sa ma ajute sa decid!?

•  08-28-2007, 08:32 AM 66573 in reply to 66572

Fuzzy:

ok, 2 pareri diferite. o a treia care sa ma ajute sa decid!?

Daca mai ai nevoie de uscis (asta pt GC, banuiesc ca la cetatenie nu mai cer acte sa dovedeasca mariajul, nu?), subscriu la parerea Garbovei.

•  08-28-2007, 08:57 AM 66579 in reply to 66573

Fuzzy, fiecare-si gospodareste banii cum crede de cuvinta, si cum stie mai bine. Eu am sugerat asta pt ca la toate "intilnirile" cu uscis ai nevoie de bank statement. De ce oare? Pt ca daca omul are atita incredere incit sa-si puna banii impreuna, atunci treaba merge bine. Asta cred ca-i viziunea uscis. Eu mai am inca un motiv. Doamne fereste sa nu se aplice pt nimeni. Daca Domane fereste se intimpla ceva cu unul din soti, si nu-i trecut pe contul celuilat, chiar si daca ai will, trebuie sa astepti si uneori sa te "bati" cu familia celuilalt pt banii tai. Dar, asa cum am spus: asta-i parerea mea.

Giani, daca aplici pt cetatenie dupa 3 ani, adica prin casatorie, iti cer tax returns si bank statements pe toti cei 3 anii.

•  08-28-2007, 09:24 AM 66586 in reply to 66579

acum ma intereseaza daca mama sa ia cu ea si extrasul meu de cont, sau numai al sotului asa cum e cerut in AOS?

•  08-28-2007, 09:28 AM 66587 in reply to 66586

Fuzzy, niciodata nu am atasat nimic la AOS. De fiecare data a fost facut pe numele sotului, dar scrisoarea am semnat-o amindoi. Eu nu le-as mai da apa la moara sa se intrebe de ce aveti voi doua conturi separate. Poate nici nu baga in seman, dar poate dai peste una prost dispus. Cu cit dai mai putine explicatii, cu atiti mai bine. Asa cred eu. Bafta mamei tale.
  •  08-28-2007, 10:06 AM 66588 in reply to 66586

Fuzzy:

acum ma intereseaza daca mama sa ia cu ea si extrasul meu de cont, sau numai al sotului asa cum e cerut in AOS?

Nu, normal ca nu trebuie sa ia extrasul tau de cont daca sotul tau nu este pe el. Ce legatura ar fi intre extrasul tau si AOSul facut de sot pe numele lui?

Asa cum a spus si Garbova, cu cat mai putine explicatii cu atat mai bine. A duce si contul tau ar arata un fel de "disperare" (dorinta extrema) de obtinere a vizei. Atitudinea potrivita la ambasada este la genul "imi dai viza bine, nu imi dai viza, nu mor eu din asta, ma duc in alta parte unde sunt bine primit". (eu stiu bine ca vorbesc fiind pe partea asta a apei si cat de greu este sa ai o asemenea atitudine, dar adevarul este ca aceasta este cea mai buna atitudine)

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  08-28-2007, 01:46 PM 66596 in reply to 66588

Si noi am trimis doar formularul AOS, fara dovezi, doar notarizat si toate au fost bune si frumoase, nu au cerut nimic mai mult, invitatia am trimis-o din partea amandorura, a mea si a sotului.

Nu va complicati prea mult...

Multa bafta mamei tale!

•  08-28-2007, 04:53 PM 66603 in reply to 66596

Multumesc pentru raspunsuri.

Dar nu inteleg cum ati trimis voi numai AOS, cand ei cer, in instructiuni, si dovezi care sa suporte ce declari acolo, respectiv adeverinta de salariat, cu data angajarii, tipul angajarii, salarul, si extrasul de cont cu balanta actuala, si totalul depunerilor din ultimele 12 luni. Ati ignorat partea aceea pur si simplu!?

Da, scrisoarea am trimis-o din partea amandurora, semnata de amandoi, in engleza si romana.  

De-acum nici eu nu mai am somn pana joi...... 

•  08-28-2007, 05:33 PM 66605 in reply to 66603

Cand a fost vorba de AOS pentru viza de turist am ignorat pur si simplu, in cazul vizei K1 am avut toate actele necesare...

•  08-28-2007, 07:09 PM 66607 in reply to 66605

Fuzzy, de fiecare data am depus doar AOS semnat in fata notarului, si a fost suficient. Nu-mi mai amintesc (si nici sotul nu-si aminteste) dar stiu ca la prima invitatie ne-am invirtit in jurul cozii cam o luna, sotul a sunat cred ca la DEpt of State, si aia i-au spus ca nu-i necesar. De fapt daca te duci pe siteul ambasadei vei vedea ca nu-i obligatoriu, si de multe ori nu-i necesar. Cum la fel de bine uneori poate fi ignorat. Americanii cind semneaza ceva stiu ca daca-s prinsi cu ocaua mica nu le va fi bine. Stiu ca am pus copie dupa tax return.
  •  08-30-2007, 05:26 AM 66709 in reply to 66607

Of Domne, am crezut ca mor de inima pana azi. Si mamei i-au dat viza. maine aflam si noi ce fel de viza, dar de oricare e buna.

am crezut ca de-acum ma apuca durerile de cap cu zborul, dar zborul e partea usora, sper, viza a fost greu.

Paula, i-a gasit zbor mamei tale?  Cand aterizeaza? Eu vreau sa gasesc ceva pana in $1100. La tine e mai scump?

•  08-30-2007, 05:31 AM 66710 in reply to 66709

va felicit fetelor desi ma roade invidia de nu se mai poate. mama o sa mearga in toamna asta a treia oara. ma tem ca daca n-o sa-i dea nici n-o sa se mai duca.
  •  08-30-2007, 08:01 AM 66714 in reply to 66709

Felicitari Fuzzy !

Mamei i-am luat bilet de pe Expedia, pe ruta Amsterdam-Detroit- Norfolk, si am dat $1042, pt perioada oct 5- nov 9. Mi s-a parut foarte scump, dar asta e...

Spera, bafta mamei tale...e trist cand nu stii la ce sa te astepti cu viza asta, dar poate ti-a mai ridicat moralul faptul ca mamicile noastre au luat viza.