|
|
Naturalizare N400
Last post 10-01-2009, 08:14 AM by AdrianaLo. 200 replies.
-
10-16-2008, 12:38 PM |
-
-
10-19-2008, 04:17 PM |
-
10-21-2008, 12:12 PM |
-
Crystal
-
-

-
Joined on 07-08-2005
-
Michigan
-
Posts 277
-
Points 610
-
|
Intrebare: Vreau sa imi schimb numele dupa numele sotului prin procesul de naturalizare. Am numai certificatul de casatorie, dar nu am facut nici un demers pt a-mi schimba numele. Voi ce ziceti sa fac? Ei zic asa: "Can I change my name when I naturalize? Congress did not give USCIS legal authority to change a person’s name when that person naturalizes. Therefore, there are only two ways that USCIS can issue your Certificate of Naturalization under a new name: 1. If you present proof that you have already changed your name according to the legal requirements that apply to persons living in your State, USCIS can issue the Certificate of Naturalization with your new name. Such proof might include a marriage certificate or divorce decree showing that you changed your name when you married or divorced. It might also include some other State court order establishing that you changed your name. 2. If you are going to take the Oath of Allegiance at a Naturalization Ceremony that is held in Court, you may ask the Court to change your name. If the Court grants your request, your new name will appear on your Certificate of Naturalization."
Sa inteleg ca daca le trimit numai copie dupa certificatul de casatorie este de ajuns?
|
|
-
10-21-2008, 12:26 PM |
-
10-21-2008, 02:36 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 5,300
-
Points 22,445
-
|
Crystal: Intrebare: Vreau sa imi schimb numele dupa numele sotului prin procesul de naturalizare. Am numai certificatul de casatorie, dar nu am facut nici un demers pt a-mi schimba numele. Voi ce ziceti sa fac? Ei zic asa: "Can I change my name when I naturalize? Congress did not give USCIS legal authority to change a person’s name when that person naturalizes. Therefore, there are only two ways that USCIS can issue your Certificate of Naturalization under a new name:
1. If you present proof that you have already changed your name according to the legal requirements that apply to persons living in your State, USCIS can issue the Certificate of Naturalization with your new name. Such proof might include a marriage certificate or divorce decree showing that you changed your name when you married or divorced. It might also include some other State court order establishing that you changed your name.
2. If you are going to take the Oath of Allegiance at a Naturalization Ceremony that is held in Court, you may ask the Court to change your name. If the Court grants your request, your new name will appear on your Certificate of Naturalization."
Sa inteleg ca daca le trimit numai copie dupa certificatul de casatorie este de ajuns?
Unde ai gasit informatiile de mai sus? Eu stiu ca iti poti schimba numele in ce vrei prin procesul de naturalizare (este clasic si au procedat foarte multi asa), si mai mult, cand am fost la interviu doamna respectiva m-a intrebat clar cum vreau sa imi apara numele pe certificat, sa il speluiesc EXACT cum vreau sa apara, ceea ce inseamna ca puteam sa il schimb cum vroiam. Nu eset clar ce inseamna punctul 2, pt ca juramantul se depune in fata unui judecator, deci probabil de aceea se si poate schimba (sau cumva in anumite parti nu se depune in fata unui judecator si atunci s-ar explica cele scrise mai sus).
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
10-21-2008, 02:51 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 3,186
-
Points 20,300
-
|
Alien, acest fragment apare in Ghidul pt Naturalizare. http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
10-21-2008, 03:07 PM |
-
10-22-2008, 09:55 AM |
-
10-22-2008, 10:07 AM |
-
10-22-2008, 01:11 PM |
-
10-22-2008, 01:21 PM |
-
milvioara
-
-
-
Joined on 04-04-2006
-
-
Posts 576
-
Points 0
-
|
Certificatul de casatorie e dovada necesara. In America, schimbarea numelui in urma casatoriei se lasa la libera alegere a persoanei in cauza, si nu-i inscris nicaieri. Persoana care opteaza pt schimbarea numelui in urma casatoriei e datoare sa aduca la cunostiinta organelor in drept, a institutiilor, optiunea sa. Mai pe romaneste, dupa decizia ta de schimbare a numelui ar fi trebuit sa ceri schimbarea GC pe numele nou, a SS# (care oricum trebuie facuta dupa ce devii cetatean), sa-ti schimbi numele in DL, in documentele bancare, si ce-i mai fi avind tu. Daca nu ai facut toate astea, odata cu obtinerea cetateniei ai ultima sansa de a-ti schimba numele fara nici un fee, hotarire a curtii. Nu stiu daca e o data limita pina cind poti sa-ti schimbi numele in urma casatoriei, oricum nu-i enforced, si acum ai ocazia optima de a-ti reglementa toate.
|
|
-
10-24-2008, 11:34 AM |
-
10-27-2008, 09:15 PM |
-
10-27-2008, 10:59 PM |
-
10-27-2008, 11:56 PM |
-
10-28-2008, 01:10 AM |
-
11-03-2008, 11:44 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,518
-
Points 11,560
-
|
Uite ca nu am scris aici de atatea zile. Si am fost joi (oct 30, 2008) la Juramant. Si m-am imbracat frumos, si bine am facut, ca erau acolo care mai de-care. Despre forumularul completat pe spate, o singura grija au avut. Sa fie cu data din ziua respectiva, si cu orasul si statul in care te aflai la juramant, nu cu orasul de unde ai venit.Iti inchipui ca au fost suficienti care au gresit si a trebuit sa le corecteze formularul cu rosu.
Toata povestea a durat vreo ora. Mi-e mi-a placut. Ne-au dat tot felul de carticele, stegulete. Au stragat tarile pe nume, dar n-am vazut daca mai erau romani in sala. Pana au ajuns la Romania jumatate de sala era in picioare. Au strigat Mexicul ultimul, ca vorba aia, ei faceau cealalta jumate de sala. La sfarsit, am facut si o poza cu judecatorul si gata. Copiii, cand trimiteti formularele pentru cetatenie si faceti cele 2 poze..... mare grija la poze, ca poza aia ti-o pune pe certificatul de naturalizare.Si certificatul ala il porti dupa tine tot restul vietii. Nu ca mine, ca am facut poza in graba, intre 2 cursuri.... vai de capul meu!!!! Da' de unde sa stiu.....!?
Garcea, sa stii ca sampania aia inca mai sta la rece. Am tot mancat in oras de atunci, tot ce mi-a poftit mie, dar inca n-am apucat sa beau.....ca ma streseaza scoala tare si mi-e frica sa pierd o zi mahmura. Promit ca recuperez!!!!
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
-
11-04-2008, 10:45 PM |
-
-
11-07-2008, 09:24 PM |
-
-
-
-
11-24-2008, 10:08 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,518
-
Points 11,560
-
|
Tu vorbesti de interviu, nu de jurmanat, corect? Nu imi aduc aminte daca imi cerea asa ceva explicit, dar retin foarte bine ca am avut toate documentele la mine, certificatul de casaotrie, de nastere al amandurora, GC-ul.... si nu mai stiu ce, dar am avut un plic plin cu acte. Iti cer sa ai aceste acte in original, caci pana acum le-ai trimis copii. Da, acum imi aduc aminte.
Pozele..... mai tii minte ca ai trimis 2 poze impreuna cu aplicatia? Daca nu iti place cum aratai in acele poze, iti recomand sa iti faci altele, pentru acea poza ti-o tranteste pe certificatul de naturalizare si cu aia ramai toata viata. Eu nu am avut poze in plus, dar nici nu am avut acea... recomandare.
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
11-24-2008, 10:27 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 3,186
-
Points 20,300
-
|
Vorbesc de interviu, da. Am toate actele ce le cer pe hartoaga ceia, dar nu inteleg ce-i cu cerinta cea noua. Sa fie oare vorba de dovezi ale relatiei? "proof of marital union" ...nici nu-mi pot traduce treaba asta.
Stiam ca poza apare pe certificat asa ca am avut grija sa ies ok in ea. 
|
|
-
11-24-2008, 11:23 PM |
-
11-24-2008, 11:38 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 3,186
-
Points 20,300
-
|
Cand mi-am luat primul GC am patit-o si eu. N-am stiut ca poza mi-o vor pune pe GC asa ca nu mi-a pasat cum am iesit. Cand am vazut-o pe GC mi-am dat pumni in cap. Noroc ca GC-ul a fost valabil doar doi ani. Asa m-am prins ca daca astia vor poze, le vor ca sa le puna pe acte. Dar asa de curiozitate, la ce-ti trebuie certificatul ala? Doar nu te identifici cu el. Il tii in sertar acasa. Mai important mi se pare sa ies fain in pasaport. P.S. Mai astept pareri la intrebarea mea. "proof of marital union as well as proof of residence" la ce credeti ca se refera?
|
|
-
11-24-2008, 11:53 PM |
-
11-25-2008, 05:37 AM |
-
milvioara
-
-
-
Joined on 04-04-2006
-
-
Posts 576
-
Points 0
-
|
bonepaula: P.S. Mai astept pareri la intrebarea mea. "proof of marital union as well as proof of residence" la ce credeti ca se refera?
Ca proof of marital status, is toate documentele comune, incepind cu contul bancar, asigurare medicala, poze impreuna din vacante, cite ceva pe toata perioada de cind sinteti casatoriti, chiar si scrisori de la el, daca ai cumva o imputernicire din partea sotului ca-l poti reprezenta in absenta lui, daca ati cumparat masini impreuna, pina la urma si lease, desi asta din urma dovedeste e si proof of residency. Succes.
|
|
-
-
11-25-2008, 01:53 PM |
-
11-25-2008, 02:21 PM |
-
CyberDog
-
-

-
Joined on 05-02-2006
-
Michigan
-
Posts 693
-
Points 0
-
|
milvioara:Ca proof of marital status, is toate documentele comune, incepind cu contul bancar, asigurare medicala, poze impreuna din vacante, cite ceva pe toata perioada de cind sinteti casatoriti, chiar si scrisori de la el, daca ai cumva o imputernicire din partea sotului ca-l poti reprezenta in absenta lui, daca ati cumparat masini impreuna, pina la urma si lease, desi asta din urma dovedeste e si proof of residency. Succes.
Paulinoooo,
Daca le trimit eu niste poze din padurea tutelara ( si de langa paduricea tutelara ) mai vezi tu cetetenia hamericanceasca din partzi. 
" Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar" - Petre Tutea Eden House
|
|
-
11-25-2008, 03:00 PM |
-
11-25-2008, 03:39 PM |
-
11-26-2008, 09:59 AM |
-
11-26-2008, 10:07 AM |
-
11-26-2008, 10:18 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 3,186
-
Points 20,300
-
|
Oh, am uitat sa scriu cum a fost.  Totul a durat in jur de 20 de minute. Dupa ce mi-a pus intrebarile pt testul civic oral (raspunsurile tot oral), am citit o fraza, am scris o fraza, am semnat pe ici pe colo, mi-a pus intrebarile de rutina, si apoi mi-a zis ca am aplicat pt cetatenie in baza casatoriei cu un cetatean american. Am zis da. Mi-a cerut apoi dovezi ca mariajul inca exista si ca locuim impreuna. Deci, DA, au trebuit dovezile relatiei din nou. Se pare ca au schimbat intr-adevar regulile. I-am dat sacosa de dovezi, le-a pus in dosar (woooow ce dosaroi gros am) si gata. Nu mi-a cerut absolut nici o alta hartie de pe document check list. Weird. Nu a pomenit absolut nimic de faptul ca nu m-am prezentat la prima programare.
|
|
-
11-26-2008, 11:35 AM |
-
-
-
11-26-2008, 01:11 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 3,186
-
Points 20,300
-
|
milvioara: Si nu uita sa ai la tine documentele in original. Certificate de nastere, casatorie.....
Pe astea nici nu le-a cerut. Mi-a cerut doar GC, driver license si pasaportul. N-a cerut copiile lor.
|
|
-
11-26-2008, 01:31 PM |
-
CyberDog
-
-

-
Joined on 05-02-2006
-
Michigan
-
Posts 693
-
Points 0
-
|
bonepaula:Shhhhhhhhh....ce-ti veni? Nu-mi strica treburile. Fac orice. Cat vrei? 
Acuma, ca ai luat cetatenia, mai e valabila afirmatia de mai sus? Arissa, treburile nu-s neterminate ci neancepute la timp...
" Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar" - Petre Tutea Eden House
|
|
-
-
-
12-18-2008, 01:13 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 3,186
-
Points 20,300
-
|
De azi sunt cetatean cu acte in regula. Iuhuuuuuuuuuu Inca o data, multumesc RomPortal pt tot ajutorul acordat in procesul de naturalizare si adaptare in US. Sunteti si veti fi mereu in inima mea si voi fi aici pt toti cei care au nevoie de ajutor.
|
|
-
12-18-2008, 01:36 PM |
-
-
01-30-2009, 07:59 PM |
Page 3 of 5 (201 items)
3
|
|
|