Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Naturalizare N400

Last post 10-01-2009, 08:14 AM by AdrianaLo. 200 replies.
Page 3 of 5 (201 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  10-16-2008, 12:38 PM 76408 in reply to 76358

Re: Naturalizare N400

felicitari pt cetatenie. Mai am o intrebare. In procesarea ta, cam cate zile ai avut outside of US?10x
  •  10-16-2008, 01:08 PM 76411 in reply to 76408

Garcea, mersi. Nu sunt inca cetatean, sticla de sampanie inca are dopul pus.

Nu am avut nici macar o zi in afara US.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  10-19-2008, 04:17 PM 76529 in reply to 76411

Am primit programarea pentru Juramant pe 30 octombrie. Da, 30 octombrie anul acesta, 2008. Cred ca nu am socotit eu bine caci de cand am pus actele la posta pentru cetatenie (22 Iulie) si Juramant (30 octombrie) mie imi iese 3 luni. Continui sa socotesc......... Tongue Tiedflag

•  10-21-2008, 12:12 PM 76596 in reply to 76529

Intrebare:

Vreau sa imi schimb numele dupa numele sotului prin procesul de naturalizare. Am numai certificatul de casatorie, dar nu am facut nici un demers pt a-mi schimba numele. Voi ce ziceti sa fac?

Ei zic asa:

"Can I change my name when I naturalize?

Congress did not give USCIS legal authority to change a person’s name when that person naturalizes. Therefore, there are only two ways that USCIS can issue your Certificate of Naturalization under a new name:

1. If you present proof that you have already changed your name according to the legal requirements that apply to persons living in your State, USCIS can issue the Certificate of Naturalization with your new name. Such proof might include a marriage certificate or divorce decree showing that you changed your name when you married or divorced. It might also include some other State court order establishing that you changed your name.

2. If you are going to take the Oath of Allegiance at a Naturalization Ceremony that is held in Court, you may ask the Court to change your name. If the Court grants your request, your new name will appear on your Certificate of Naturalization."

Sa inteleg ca daca le trimit numai copie dupa certificatul de casatorie este de ajuns? 

•  10-21-2008, 12:26 PM 76598 in reply to 76596

E cea mai simpla si totdata ieftina cale de-ati schimba numele. Din cite stiu se poate face in conditiile in care schimbarea de nume (casatorie/divort) a intervenit intre data cind a fost eliberat GC si data cind aplici pt cetatenie. Nu stiu daca e posibil si-n alte conditii, dar poti suna si intreba.
  •  10-21-2008, 02:36 PM 76609 in reply to 76596

Crystal:

Intrebare:

Vreau sa imi schimb numele dupa numele sotului prin procesul de naturalizare. Am numai certificatul de casatorie, dar nu am facut nici un demers pt a-mi schimba numele. Voi ce ziceti sa fac?

Ei zic asa:

"Can I change my name when I naturalize?

Congress did not give USCIS legal authority to change a person’s name when that person naturalizes. Therefore, there are only two ways that USCIS can issue your Certificate of Naturalization under a new name:

1. If you present proof that you have already changed your name according to the legal requirements that apply to persons living in your State, USCIS can issue the Certificate of Naturalization with your new name. Such proof might include a marriage certificate or divorce decree showing that you changed your name when you married or divorced. It might also include some other State court order establishing that you changed your name.

2. If you are going to take the Oath of Allegiance at a Naturalization Ceremony that is held in Court, you may ask the Court to change your name. If the Court grants your request, your new name will appear on your Certificate of Naturalization."

Sa inteleg ca daca le trimit numai copie dupa certificatul de casatorie este de ajuns? 

Unde ai gasit informatiile de mai sus?

Eu stiu ca iti poti schimba numele in ce vrei prin procesul de naturalizare (este clasic si au procedat foarte multi asa), si mai mult, cand am fost la interviu doamna respectiva m-a intrebat clar cum vreau sa imi apara numele pe certificat, sa il speluiesc EXACT cum vreau sa apara, ceea ce inseamna ca puteam sa il schimb cum vroiam.

Nu eset clar ce inseamna punctul 2, pt ca juramantul se depune in fata unui judecator, deci probabil de aceea se si poate schimba (sau cumva in anumite parti nu se depune in fata unui judecator si atunci s-ar explica cele scrise mai sus).

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  10-21-2008, 02:51 PM 76611 in reply to 76609

Alien, acest fragment apare in Ghidul pt Naturalizare.

http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf
    Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  10-21-2008, 03:07 PM 76612 in reply to 76611

bonepaula:

Alien, acest fragment apare in Ghidul pt Naturalizare.

http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf

Aha, well.. v-am zis ce m-a intrebat pe mine, deci poate ca este legat cumva de acel nr. 2.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  10-22-2008, 09:55 AM 76645 in reply to 76612

Nu stiu daca am timp sa sun. Decat sa am surpriza sa-mi amane procesul, mai bine imi schimb numele dupa naturalizare.

•  10-22-2008, 10:07 AM 76646 in reply to 76645

Daca ceri schimbarea numelui (de familie) in baza casatoriei/divortului (cu copii dupa documente), ori daca pe GC numele a fost incorect, procesul nu se amina nici un minut. Daca te-ai razgindit, si vrei sa revii la numele de dinainte de casatorie, s-ar putea sa se aprobe, ori nu. Nici in acest caz nu se amina naturalizarea. Procesul de depunerea juramintului se face in court. Nu-i court in sensul stiut de noi, dar ofiterii sint imputerniciti cu putere de judecator.
  •  10-22-2008, 01:11 PM 76654 in reply to 76646

"Such proof might include a marriage certificate or divorce decree showing that you changed your name when you married or divorced. "

Ce nu inteleg eu este faptul ca da, am certificatul de casatorie care zice eu (first name, last name) m-am casatorit cu x (first name, last name). Nu scrie eu (first name, last name) am optiunea de a schimba numele in x (last name). Deci cum arata prooful meu (certificatul de casatorie) ca mi-am schimbat numele?!...ca de fapt nu e schimbat. Din punctul meu de vedere certificatul de casatorie nu e decat o dovada a motivului pentru a schimba numele, dar nu o dovada in sine. Deci eu nu am nici un document care arata ca mi-am schimbat numele.

Poate ca ma pierd eu in cuvinte si complic procesul. In fine, poate imi fac timp si sun din nou, dar data trecuta cand am incercat sa sun m-am suparat pe robotul ala. De cat ori ajung la optiunea buna, imi tipa fetitza!!! Cry

•  10-22-2008, 01:21 PM 76656 in reply to 76654

Certificatul de casatorie e dovada necesara. In America, schimbarea numelui in urma casatoriei se lasa la libera alegere a persoanei in cauza, si nu-i inscris nicaieri. Persoana care opteaza pt schimbarea numelui in urma casatoriei e datoare sa aduca la cunostiinta organelor in drept, a institutiilor, optiunea sa. Mai pe romaneste, dupa decizia ta de schimbare a numelui ar fi trebuit sa ceri schimbarea GC pe numele nou, a SS# (care oricum trebuie facuta dupa ce devii cetatean), sa-ti schimbi numele in DL, in documentele bancare, si ce-i mai fi avind tu. Daca nu ai facut toate astea, odata cu obtinerea cetateniei ai ultima sansa de a-ti schimba numele fara nici un fee, hotarire a curtii. Nu stiu daca e o data limita pina cind poti sa-ti schimbi numele in urma casatoriei, oricum nu-i enforced, si acum ai ocazia optima de a-ti reglementa toate.
  •  10-24-2008, 11:34 AM 76698 in reply to 76656

Mersi pt raspunsuri.
  •  10-27-2008, 09:15 PM 76749 in reply to 76698

Pe scrisoarea de invitatie la juramant imi cere sa aduc scrisoarea de invitatie, GC-ul si "Any Immigration Documents you may have". Stie cineva la ce se refera aceste documente? Ce anume vor?

•  10-27-2008, 10:59 PM 76751 in reply to 76749

Binenteles ca stie cum sa nu. E vb daca ai avut AP (advance parole) sau re-entry permit (pasaportul ala alb) seamana cu ala american numai ca e alb si e de doi lei. Si vezi ca pe verso la scrisoare ai niste chestii de bifat. Nu le bifa inainte ca o sa inghiti in noduri, asteapta pana la momentul cabd sunteti in sala.

Nu e cazul tau ca nu ai iesit nici o zi out so...

A inghetat shampania aia, cat mai e pan' pe 30?CakeflagParty!!!

•  10-27-2008, 11:56 PM 76755 in reply to 76751

Mai e oleaca pana pe 30. Da' de ce sa nu bifez pe spate inainte. Ca ei zic sa vin cu formularul completat.

•  10-28-2008, 01:10 AM 76757 in reply to 76755

Poa' ca in TX 'or fi mai smartz' da' la mine au inceput cu morala ca io unu'l aveam completat si acolo numai mimam ca era un bagator de seama si ne expliCA CA la oi ce si cum...in chestia cu putzurili cu petrol. Si era agitat nevoie mare ca sa nu fi fost completat inainte. Cate bordeie atatea ...reguli.
  •  11-03-2008, 11:44 AM 76920 in reply to 76757

Uite ca nu am scris aici de atatea zile. Si am fost joi (oct 30, 2008) la Juramant. Si m-am imbracat frumos, si bine am facut, ca erau acolo care mai de-care. Despre forumularul completat pe spate, o singura grija au avut. Sa fie cu data din ziua respectiva, si cu orasul si statul in care te aflai la juramant, nu cu orasul de unde ai venit.Iti inchipui ca au fost suficienti care au gresit si a trebuit sa le corecteze formularul cu rosu.

Toata povestea a durat vreo ora. Mi-e mi-a placut. Ne-au dat tot felul de carticele, stegulete. Au stragat tarile pe nume, dar n-am vazut daca mai erau romani in sala. Pana au ajuns la Romania jumatate de sala era in picioare. Au strigat Mexicul ultimul, ca vorba aia, ei faceau cealalta jumate de sala. La sfarsit, am facut si o poza cu judecatorul si gata.

Copiii, cand trimiteti formularele pentru cetatenie si faceti cele 2 poze..... mare grija la poze, ca poza aia ti-o pune pe certificatul de naturalizare.Si certificatul ala il porti dupa tine tot restul vietii. Nu ca mine, ca am facut poza in graba, intre 2 cursuri.... vai de capul meu!!!! Da' de unde sa stiu.....!?

Garcea, sa stii ca sampania aia inca mai sta la rece. Am tot mancat in oras de atunci, tot ce mi-a poftit mie, dar inca n-am apucat sa beau.....ca ma streseaza scoala tare si mi-e frica sa pierd o zi mahmura. Promit ca recuperez!!!!

•  11-03-2008, 09:43 PM 76936 in reply to 76920

bv felicitari pt cetatenie! atit tie cat si celorlalti romani care au avut parte de asta in luna octombrie :)

•  11-04-2008, 10:45 PM 76965 in reply to 76920

multe felicitari fuzzy.
  •  11-07-2008, 04:16 PM 77059 in reply to 76965

Are Paula o intrebare. Big Smile

Eu ce raspunsuri invat acum pt test la intrebarile: Cine este Presedintele? Cine este Vicepresedintele? Cine este Chief of The Supreme Court? Cine sunt senatorii statului tau? Cine este Guvernatorul  statului tau?(s-a schimbat si asta?). Invat noile nume sau nu intra in vigoare decat din Ianuarie? Hm

•  11-07-2008, 09:24 PM 77067 in reply to 77059

Numele noi nu intra in vigoare decat in Ianuarie. Asta dupa ce am vazut conferinta de presa a lui Obama care zice ca America nu poate avea decat un singur presedinte si o singura administratie la orice moment dat.

•  11-24-2008, 09:35 PM 77483 in reply to 77067

Pe Document Check List vad trecuta o noua cerinta " Proof of marital union as well as proof of residence". La ce credeti ca se refera treaba asta? Nu-mi spuneti ca iar tre sa duc sacosa de dovezi!praying.

•  11-24-2008, 09:51 PM 77485 in reply to 77483

Nu ma pt gandi decat la certificatul de casatorie, si contractul de apartament/casa pe care o inchiriati, sau daca ati cumparat, contractul de mortgage. Pe numele amandurora, evident. 

Cand ai interviul?

•  11-24-2008, 10:01 PM 77487 in reply to 77485

Pai ii ciudat ca mai sus imi mai cere o data certificatul de casatorie. Tu ai avut cerinta asta pe lista? Ce ma enerveaza. Acum mai vad ca cica nu-i obligatoriu dar este recomndat sa am si doua poze tip pasaport. Oh my gosh

Pe 26 noiembrie il am.  

•  11-24-2008, 10:08 PM 77490 in reply to 77487

Tu vorbesti de interviu, nu de jurmanat, corect?

Nu imi aduc aminte daca imi cerea asa ceva explicit, dar retin foarte bine ca am avut toate documentele la mine, certificatul de casaotrie, de nastere al amandurora, GC-ul.... si nu mai stiu ce, dar am avut un plic plin cu acte. Iti cer sa ai aceste acte in original, caci pana acum le-ai trimis copii. Da, acum imi aduc aminte.

Pozele..... mai tii minte ca ai trimis 2 poze impreuna cu aplicatia? Daca nu iti place cum aratai in acele poze, iti recomand sa iti faci altele, pentru acea poza ti-o tranteste pe certificatul de naturalizare si cu aia ramai toata viata. Eu nu am avut poze in plus, dar nici nu am avut acea... recomandare. 

•  11-24-2008, 10:27 PM 77492 in reply to 77490

Vorbesc de interviu, da.

Am toate actele ce le cer pe hartoaga ceia, dar nu inteleg ce-i cu cerinta cea noua. Sa fie oare vorba de dovezi ale relatiei? "proof of marital union" ...nici nu-mi pot traduce treaba asta.

Stiam ca poza apare pe certificat asa ca am avut grija sa ies ok in ea. Wink

•  11-24-2008, 11:23 PM 77495 in reply to 77492

bonepaula:
    Stiam ca poza apare pe certificat asa ca am avut grija sa ies ok in ea. Wink

Stii..... puteai sa-mi zici si mie. AngryEu n-am stiut si am facut-o in graba, intre 2 cursuri ca numai nu mai ajungeam la fotograf. E ok, dar se putea si mai bine.

•  11-24-2008, 11:38 PM 77497 in reply to 77495

Cand mi-am luat primul GC am patit-o si eu. N-am stiut ca poza mi-o vor pune pe GC asa ca nu mi-a pasat cum am iesit. Cand am vazut-o pe GC mi-am dat pumni in cap. Noroc ca GC-ul a fost valabil doar doi ani. Asa m-am prins ca daca astia vor poze, le vor ca sa le puna pe acte.

Dar asa de curiozitate, la ce-ti trebuie certificatul ala? Doar nu te identifici cu el. Il tii in sertar acasa. Mai important mi se pare sa ies fain in pasaport.  

P.S. Mai astept pareri la intrebarea mea. "proof of marital union as well as proof of residence" la ce credeti ca se refera? 

•  11-24-2008, 11:53 PM 77498 in reply to 77497

Il tii in sertar si il arati la nepoti...... zic si eu.....

•  11-25-2008, 05:37 AM 77501 in reply to 77497

bonepaula:

P.S. Mai astept pareri la intrebarea mea. "proof of marital union as well as proof of residence" la ce credeti ca se refera? 

Ca proof of marital status, is toate documentele comune, incepind cu contul bancar, asigurare medicala, poze impreuna din vacante, cite ceva pe toata perioada de cind sinteti casatoriti, chiar si scrisori de la el, daca ai cumva o imputernicire din partea sotului ca-l poti reprezenta in absenta lui, daca ati cumparat masini impreuna, pina la urma si lease, desi asta din urma dovedeste e si proof of residency. Succes.  

•  11-25-2008, 10:27 AM 77503 in reply to 77501

Offfffffff, ma pun sa le adun. Din nou. Oare ce le-o trebuit sa mai adauge si cerinta asta? Angry Le-am trimis de atatea ori dovezi ale relatiei.

•  11-25-2008, 01:53 PM 77514 in reply to 77503

Poate n-ai atasat destule la N-400. Si nu uita sa ai la tine documentele in original. Certificate de nastere, casatorie.....
  •  11-25-2008, 02:21 PM 77519 in reply to 77501

milvioara:

Ca proof of marital status, is toate documentele comune, incepind cu contul bancar, asigurare medicala, poze impreuna din vacante, cite ceva pe toata perioada de cind sinteti casatoriti, chiar si scrisori de la el, daca ai cumva o imputernicire din partea sotului ca-l poti reprezenta in absenta lui, daca ati cumparat masini impreuna, pina la urma si lease, desi asta din urma dovedeste e si proof of residency. Succes.  

Paulinoooo, 

Daca le trimit eu niste poze din padurea tutelara ( si de langa paduricea tutelara ) mai vezi tu cetetenia hamericanceasca din partzi.  Rolling Laugh

" Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar" - Petre Tutea

Eden House
  •  11-25-2008, 03:00 PM 77526 in reply to 77519

Shhhhhhhhh....ce-ti veni? Nu-mi strica treburile. Fac orice. Cat vrei? Rolling Laugh

•  11-25-2008, 03:39 PM 77528 in reply to 77526

bonepaula:
    Fac orice. Cat vrei? Rolling Laugh
    Hmm Inteleg ca limba romana da ocazia la interpretari de tot tipul, dar mesajul asta nu poate fi mai explicit...c'mon, people, daca aveti treburi neterminate, nu le expuneti pe forum, un pic de decenta va rugam.. LOL 
    Live Free or Die.
  •  11-26-2008, 09:59 AM 77547 in reply to 77528

I did it guys!!! I passed!! Wooohoooo lasoflag

Juramantul il am pe 18 Decembrie.

California here I come !!!!! SmileSmileDrinks 

•  11-26-2008, 10:07 AM 77549 in reply to 77547

CONGRATULATIONS, Paula! flag

Cum a fost interviul? Ti-au trebuit toate "proof"-urile pe care le-au cerut?

•  11-26-2008, 10:18 AM 77550 in reply to 77549

Oh, am uitat sa scriu cum a fost. LOL

Totul a durat in jur de 20 de minute. Dupa ce mi-a pus intrebarile pt testul civic oral (raspunsurile tot oral), am citit o fraza, am scris o fraza, am semnat pe ici pe colo, mi-a pus intrebarile de rutina, si apoi mi-a zis ca am aplicat pt cetatenie in baza casatoriei cu un cetatean american. Am zis da. Mi-a cerut apoi dovezi ca mariajul inca exista si ca locuim impreuna. Deci, DA, au trebuit dovezile relatiei din nou. Se pare ca au schimbat intr-adevar regulile. I-am dat sacosa de dovezi, le-a pus in dosar (woooow ce dosaroi gros am) si gata. Nu mi-a cerut absolut nici o alta hartie de pe document check list. Weird.

Nu a pomenit absolut nimic de faptul ca nu m-am prezentat la prima programare.

•  11-26-2008, 11:35 AM 77552 in reply to 77550

Sper sa ai o ceremonie frumoasa pe 18 decembrie (la mine a fost) si sa ai un cadou frumos si albastru de Craciun. :)

•  11-26-2008, 12:27 PM 77556 in reply to 77550

Felicitari, Paula!!!! si happy thanksgiving! Acum stiu c-o sa-ti tihneasca curanul.

Dar de ce spui ca s-a schimbat procedura si ti-a cerut dovezi ale relatiei? Asa a fost de cind lumea, daca ai aplicat ca si sotie a unui cetatean american. Ba mai demult trebuia sa mergi si cu sotiorul la interviu.

•  11-26-2008, 01:07 PM 77557 in reply to 77556

Pe lista cu documentele ce le cereau primita cu prima programare(cea pe care am ratat-o din cauza 'virusului') nu aparea cerinta cu dovezi ale relatiei. Si daca era sa merg atunci in septembrie nu as fi dus asa ceva. Noroc ca am citit acu doua zile lista primita cu a doua programare si mi-a sarit in ochi cerinta. Daca ma luam tot dupa prima lista (buna bazata ca e aceeasi) mergeam azi la interviu fara nici o dovada. Ca sa nu mai spun ca dovezile ce le-am trimis cand am aplicat pt GC-ul permanent, aceleasi cu cele pe care le-am dus azi, le-am vazut in dosar. Nu inteleg la ce le mai vor din nou. Dar na...faca-se voia lor. Big Smile

Fuzzy, tu ai dus dovezi?

•  11-26-2008, 01:11 PM 77558 in reply to 77514

milvioara:
    Si nu uita sa ai la tine documentele in original. Certificate de nastere, casatorie.....

Pe astea nici nu le-a cerut. Mi-a cerut doar GC, driver license si pasaportul. N-a cerut copiile lor.  

•  11-26-2008, 01:31 PM 77560 in reply to 77526

bonepaula:
    Shhhhhhhhh....ce-ti veni? Nu-mi strica treburile. Fac orice. Cat vrei? Rolling Laugh

Acuma, ca ai luat cetatenia, mai e valabila afirmatia de mai sus?  

Arissa, treburile nu-s neterminate ci neancepute la timp...Cool

" Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar" - Petre Tutea

Eden House
  •  11-26-2008, 05:15 PM 77562 in reply to 77560

azi 26 nov am trimis si eu actele de cetatenie. sa vedem cum mi-a fi norocul.

voiam sa va multumesc inca odata tuturor pentru informatiile oferite.

•  11-26-2008, 06:17 PM 77567 in reply to 77560

Mai Cyberdog, lasa fata, ca inca nu are cetatenia. Mai vb tu cu ea dupa ce ridica mana si jura. Pana atunci......shhhhhhh, too many details.

Paula, felicitari!

•  12-18-2008, 01:13 PM 78014 in reply to 77567

De azi sunt cetatean cu acte in regula. Iuhuuuuuuuuuuflag

Inca o data, multumesc RomPortal pt tot ajutorul acordat in procesul de naturalizare si adaptare in US. Sunteti si veti fi mereu in inima mea si voi fi aici pt toti cei care au nevoie de ajutor.

•  12-18-2008, 01:36 PM 78017 in reply to 78014

FELICITARI!!!!!!! flagWilted FlowerDrinks
  •  01-30-2009, 04:28 PM 78987 in reply to 78017

Dragilor, aplicatia mea din data de 28 noiembrie a primit azi 26 ianuarie un raspuns. cica pe 16 martie (care e si ziua mamei mele) tre sa ma duc la interviu in buricu targului. mi se da toate detaliile privind interviul cu ce tre sa aduc si sa pregatesc. pana aci e ok.

acuma problema mea e ca nu am fost la amprente si nici nu am primit nimic legat de asta. a-ti mai patit careva asa ceva?

nu va mai spun ca daca te duci sa verifici pe site-ul lor apare ca se lucreaza la luna mai 2008. nu ca nu e ok pentru mine dar ce sa mai intelegi din actualizarile lor.

•  01-30-2009, 07:59 PM 78998 in reply to 78987

spera, ia legatura cu ei, poate scrisoare pt amprente s-a pierdut pe drum. Nu uita ca in unele locatii poti trece si testul cit astepti pt amprentare. Ei posteaza data ultimului dosar la care se lucreaza, asa ca poate fi posibil.
Page 3 of 5 (201 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next >
View as RSS news feed in XML