Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

PILDA SEMANATORULUI

Last post 01-25-2006, 10:07 AM by mihaiporubin. 0 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-25-2006, 10:07 AM 32492

PILDA SEMANATORULUI

Doresc opinia celor care si-au format o idee despre PILDA SEMANATORULUI in ceeace priveste:

1.Care este timpul istoric in care este functioneaza, este valabila?

2.Ce reprezinta "rodul" (graul)?

3.Ce reprezinta procentele de rodire?

4.Care este aria de cuprindere in spatiu a raspandirii semintelor?

5.Neghina ( Din pilda neghinei) fusese deja semanata sau a fost semanata acum ( in timpul veacului acestuia) in toate zonele de pamant ( langa drum, stanca cu putin pamant, pamant cu spini, pamant cu bolovani , pamant curat)

6.Ce inseamna "lasati-le sa creasca impreuna pana la seceris?"

7.Ce inseamna "sfarsitul veacului"?

8.Ce se intampla cu cei care nu au rodit nimic, nici un bob de grau?

9.Daca aceasta pilda face o anumita legatura intre lume si Imparatia cerurilor?

10.Ce insemnatate are observatia:"cand a rasarit soarele"?

11.Ce insemnatate are "pamant putin adanc"?

12.Ce insemnatate are "radacina"

13.Ce inseamna "a venit diavolul si a luat"

14.Diavolul vine numai la o singura categorie de semanatura(samanta),cea cazuta langa drum?

15.Ce este pamantul bun?, optiunea este personala sau este de natura destinului,de a fi pamant bun?

16.Cand se termina semanatul,de ce anume tine oprirea Semanatorului?

17.Ultimele seminte semanate mai au timp istoric sa crerasca si sa aduca rod?

18.Ne putem influenta destinul? in sensul in care pamantul meu este cu spini, cu bolovani, intrun strat subtire, si eu constientizez starea mea si stiu Voia lui Dumnezeu, eu pot interveni pentru a schimba situatia invreun fel?, pot schimba pamantul inimii mele? dar daca nu constientizez? , sunt tras la raspundere?

19.Rodul este indispensabil mantuirii?

20.Cine si cum monitorizeaza semanatul semintei,incoltirea ei, cantitatea de umezeala, caldura necesara, grindina si furtunile, bolile specifice graului, cine si cand hotaraste ca starea de seceris ( a boabei de grau) este perfecta?

21.Ce legatura este intre "Mare este secerisul,rugati dar pe Domnul secerisului sa scoata lucratori" cu "lucratorii din vie" si cu "seceratorii sunt ingerii",?

22.Cum se concretizeaza procentele de rodire in Imparatia lui Dumnezeu?

mp1946ploiesti
View as RSS news feed in XML