Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

emigrare din USA in Canada

Last post 02-13-2006, 01:15 PM by bigman. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-12-2006, 09:42 AM 34508

emigrare din USA in Canada

Salut!  Am un prieten care a plecat in USA unde a stat 4 ani ca sa obtina green cardul si sa isi duca si familia cu el,dar nu a reusit.

Dupa asta a apelat la un avocat din USA care l-a ajutat sa isi bage actele pt canada, in timp de 6 luni a venit in romania si si-a dus toata familia,acum sunt in canada!

Este posibil asa ceva?Eu stiu ca de aici din Romania ca sa emigrezi in Canada iti ia mult   timp si trebuie sa treci tot felul de teste!!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate asa ceva? ! Va multumesc anticipatHmm [^o)]

•  02-12-2006, 10:36 AM 34511 in reply to 34508

Re: emigrare din USA in Canada

Ca sa emigrezi in canada iti trebuie un anumit punctaj, care depinde de studii, experienta in munca, meseria care o ai, limbile cunoscute(engleza,franceza) si mai primesti niste puncte si de la spouse. Daca ai punctajul necesar poti depune actele si apoi mergi la un interviu. Iti trebuie o anumita suma de bani si sa stii limba. Procesarea actelor dureaza in jur de 1 an(poate mai putin) pe partea franceza si in jur de 2 parca pe partea engleza.
    Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  02-12-2006, 11:27 AM 34512 in reply to 34511

Asa stiam s i eu, dar el nu are nici facultate,era ilegal in USA,sotia nu avea facultate, si a mers intr-un oras langa grantitza cu USA in partea franceza!!
  •  02-12-2006, 11:30 AM 34513 in reply to 34512

bigman wrote:
      Asa stiam s i eu, dar el nu are nici facultate,era ilegal in USA,sotia nu avea facultate, si a mers intr-un oras langa grantitza cu USA in partea franceza!!

am vrut sa zic in partea engleza!!

•  02-12-2006, 11:48 AM 34514 in reply to 34513

Bigman, cam 6 luni dureaza totul pentru a pleca din Romania in Canada spre partea franceza. La sotul meu a durat 3 luni. Nu stiu care sunt considerentele sau daca depinde daca ai sau nu studii superioare. Sotul meu era inginer cu experienta la Daewoo in Romania, avea si master degree si varsta corespunzatorae, stia si engleza si franceza. Poate ca a contat. Nu stiu. Stiu inca ca daca aplici sa vii in partea franceza , nu sta nimeni cu pusca la iesirea din Quebec, asa ca poti sa te duci in partea engleza cand vrei tu.Smile [:)]
    Alea iacta est.
  •  02-12-2006, 12:28 PM 34516 in reply to 34514

Din romania stiu ca iti trebuie sa faci un punctaj,iar sotul tau sigur l-a facut,

dar prietenul meu nu stia deloc franceza, iar toata familia era in romania cand a aplicat el pentru canada,dupa ce a avut ceva acte a reusit sa duca toata familia lui avea 3 copii!

Deci sotia lui stiu sigur ca nu a avut nici un test de engleza sau ceva aici in romania!  Este interesant!

•  02-12-2006, 02:56 PM 34527 in reply to 34516

Intreaba-l pe prieten direct :-)
    Ambasada Canadei cere sa dovedesti statutul legal in US cand te duci chiar si pentru viza de vizitator; de altfel si ambasada Romaniei cere asta daca te duci sa iti rezolvi vreo problema. Acuma nu stiu ce se intampla cand nu poti sa dovedesti statutul legal si asta e interesant, intr-adevar.
  •  02-13-2006, 01:15 PM 34631 in reply to 34527

in aprilie urmeaza sa plec si eu in state,si daca ajung acolo o sa il intreb cum a facut el sa fac si eu.

Un lucru e sigur,ca a plecat in USA cu viza de turist ,a stat acolo 4 ani timp in care a tot incercat sa isi duca familia ,nu a putut si cu un avocat a rezolvat nu stium cum  de a ajuns in canada. In urma cu vreo 2 ani a venit in romania ,nu tiu exact ce acte de canada a avut dar si-a dus toata familia ,avea 3 copii atunci!  De atunci a mai venit impreuna cu familia in romania de vreo 2 ori !  Ciudata situatie dar adevarata,probabil acel avocat a stiut cum sa puna problema autoritatilor canadiene si a rezolvat in nu stiu ce fel! 

View as RSS news feed in XML