|
|
Pentru mamici si viitoare mamici
Last post 09-28-2008, 06:37 PM by Crystal. 833 replies.
-
06-17-2006, 12:02 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 419
-
Points 2,975
-
|
Re: Pentru mamici si viitoare mamici
Dragele mele, sunt bucuroasa ca doctorul mi-a dat liber sa merg in august in romania. Eu nu am fost de cand am venit anul trecut in august si imi e tare dor de familie si prieteni. I-am spus doctorului ca am sa-l mai intreb odata la inceputul lui iulie si abia apoi luam bilete ca si asa preturile biletelor au crescut pana la cer.
|
|
-
06-19-2006, 10:45 AM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 479
-
Points 545
-
|
Ieri si alaltaieri am fost la cursuri de childbirth organizate in spitalul la care sunt incrisa. Daca aveti ocazia, viitoare mamici, mergeti la astfel de cursuri. Mie mi-au placut si m-am mai linistit vazand spitalul, camerele de travaliu, camera pentru bebei, ne-a explicat ce si cum functioneaza in spital ( care de altfel e diferit de la un spital la altul , se pare ca fiecare spital are regulile lui ).
Cursul a fost tinut de o nurse, care ne-a prezentat in detalii cum decurge nasterea natural/c-section, riscuri, probleme, etc. A venit si un nene pediatru care desi spunea lucruri foarte interesant , vorbea cu o viteza prea mare, si la urechile mele ajungeau cuvintele ca o salata. Oricum , din ce a spus si am retinut, faimoasele wipes nu sunt asa de bune, ca-s pline de chimicale si nici copiiilor nu le plac, mai bine il pui pe bebe cu fundul la chiuveta, il speli frumos cu un prosopel, il stergi si gata. Toate baby lotions si creams si ce or mai fi , nu sunt nici astea prea recomandate, oricat de gentle si delicate spun ele ca sunt, tot contin o gramada de chimicale. Recomanda folosirea unui sapun simplu, pentru piele sensibila, pentru bebe. Eu stiu ce o sa folosesc, produse din gama Burt's Bees, pe care le folosesc pe pielea mea de cativa ani si sunt super incantata. Au o linie de produse numai pentru baby, de la samponel, pasta de dinti , pana la diaper ointment.
Foarte interesant ce a zis pediatrul, despre parintii care vorbesc si alta limba decat engleza, daca vrei ca bebele sa invete limba ta, trebuie sa-i citesti in primul an de viata cat mai mult in limba respectiva, nu doar sa-i vorbesti " hai sa facem baita, sa papam etc ", pentru ca dupa varsta de doi ani chiar daca incerci sa-l inveti si el chiar intelege ce-i spui, o sa refuze sa iti raspunda in limba ta. Trebuie sa auda cuvintele cand e foarte mic, si sa devina familiarizat cu vocabularul si sunetele specifice limbii respective. Si daca le citesti mult, zicea pediatrul, cresc destepti . Chiar a repetat asta de multe ori.
Ne-au aratat cum sa schimbam scutecelul ( pe papusele ) si cum sa-i infasam ca pe sarmalute ( burrito le zice aici ). A venit si o nurse care ne-a vorbit de breastfeeding si a zis trebuie incercat 6 saptamani pana prinde bebele manevra ( si mama bineinteles ). Ca bebele s-ar putea sa fie mofturos sau lenes si sa nu vrea , dar trebuie insistat timp de 6 saptamani, daca vreti sa il alaptati. Sa nu va luati prea mult dupa carti sau dupa ce spune vecina/mama/prietena, pentru ca fiecare copil e diferit si isi dezvolta propriile obiceiuri alimentare. Nu se recomanda purtarea sutienelor cu sarme pana la 12 saptamani dupa nastere, pentru ca glanda mamara se extinde pana sub brat, iar sarmele blocheaza canalele galactofore si asta poate duce la infectii si alte chestii urate. Nu se folosesc breastpumps inainte de 4-6 saptamani. La varsta de 4-6 saptamani trebuie introdus bottle feeding ( si se poate folosi si breastpump ), pe langa breastfeeding. Daca se asteapta prea mult pentru introducerea biberonului, copilul poate sa-l refuze complet si sa vrea numai breastfeeding.
Daca imi mai aduc aminte cate ceva , o sa mai postez. O saptamana frumoasa !
![Big Kiss [:k]](/emoticons/emotion-65.gif) ![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif)
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
06-19-2006, 12:12 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Informatii folositoare Delfinuta , multumesc. Eu nu am urmat asemenea cursuri si poate ca ar fi fost bine sa o fac. Din pacate nu a avut cine sa imi spuna sa fac asta si nici nu am avut timpul necesar. Eu am facut aproximativ totul invers decat ai zis tu ca ai fost informata. Am purtat sutien cu sarme, am renuntat la alaptat dupa o saptamana ( cand am vazut ca nu merge) , am folosti pompa de san in prima saptamana, am folosit creme/sampaone pentur copii, am citit carti pentru ca altfel nu aveam de unde sa le stiu pe toate si m-am informat de pe internet despre produse pentru copii. Nu in ultimul rand am intrebat-o pe mama si pe soacra mea cum sta treaba cu copilul, ce sa faci si cum sa faci. Si pot zice ca nu am avut probleme cu toata ca am facut ce am citit din carti si ce mi-au zis parintii/socrii.
|
|
-
06-19-2006, 02:00 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Noi am avut astfel de cursuri cat am stat in spital duce am nascut. Dar pot sa zic ca nici eu nu am urmat tot ceea ce spun ei.
De exemplu faza cu sa nu folosesti wipes ... pai cand era al meu bebe, imi aduc aminte ca intr-o zi am schimbat 23 de pampers ![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif) (trecut in babybook ). Iti dai seama ce-ar fi insemnat sa-l spal de fiecare data la chiuveta, nu?
Asa ca am folosit linistita Huggies wipes, am avut grija sa fie fara alcool si unscented si nu am avut nici o problema cu ele. In doi ani , o singura data a facut diaper rash si asta din cauza ca mancasem eu ceva ce nu trebuia.
Eu am introdus bottle feeding chiar din primele zile. Cand era masa de 3 dimineata eu dormeam si se trezea sotul meu sa-i dea laptele ca eu sa pot dormi si sa ma refac. Asa ca o data pe zi primea laptele in sticla. Nu l-a derutat pe copil si nici nu a refuzat alaptatul asa cum citisem prin carti.
E adevarat ca fiecare bebe e diferit si ca ceea ce se aplica lui John nu se aplica si lui Bob. Dar daca eu nu citeam carti si nu ma sfatuiam si cu alte mamici probabil ca sunam pediatrul si asistentele lui de vreo 10 ori in fiecare zi si cu siguranta nu ma lamuream. La mine tactica a fost "follow your baby's cues" impreuna cu ceea ce am citit si m-am descurcat.
|
|
-
06-19-2006, 02:43 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,476
-
Points 6,995
-
|
delfinuta:
Oricum , din ce a spus si am retinut, faimoasele wipes nu sunt asa de bune, ca-s pline de chimicale si nici copiiilor nu le plac, mai bine il pui pe bebe cu fundul la chiuveta, il speli frumos cu un prosopel, il stergi si gata. Toate baby lotions si creams si ce or mai fi , nu sunt nici astea prea recomandate, oricat de gentle si delicate spun ele ca sunt, tot contin o gramada de chimicale. ![Big Kiss [:k]](/emoticons/emotion-65.gif) ![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif)
ami:
De exemplu faza cu sa nu folosesti wipes ... pai cand era al meu bebe, imi aduc aminte ca intr-o zi am schimbat 23 de pampers " src="/emoticons/emotion-3.gif"> " src="/emoticons/emotion-3.gif">(trecut in babybook ). Iti dai seama ce-ar fi insemnat sa-l spal de fiecare data la chiuveta, nu?
N-am rezistat sa nu postez ca si acum rad cand citesc ce i s-a intamplat lui Ami (scuze Ami, nu cu rautate, ci doar ce i se poate intampla unei mame intr-o zi, sunt sigura ca-ti venea sa plangi atunci) si ce-i mai vine unui doctor sa recomande. Ma intreb daca doctorul a avut doi copii de schimbat in acelasi moment. Ideea e Delfinuta, ca atunci cand ai doi copii, gemeni, si doamne-fereste sa-ti fie bolnaviori intr-o zi (cand e unul e si celalalt de cele mai multe ori) nu stiu daca-i mai arde sa te apuci sa-l pui pe fiecare in chiuveta si da-i la curatat. Ca in momentele alea cand unul iti urla si celalalt se misca ca viermele si nu-ti sta locului sa-l speli, nu stiu cum o sa-ti vina treaba cu chiuveta. Eu pana acum n-am auzit copil sa aibe probleme de la wipes, binentels sa fie unscented, si nici de la baby powder. Scuze de intrerupere, chiar daca nu-s mamica si nici viitoare, mai trag cu ochiul pe aici. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Live Free or Die.
|
|
-
06-19-2006, 03:14 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 479
-
Points 545
-
|
Poate m-am exprimat eu gresit apropo de carti si sfaturi. Ei au recomandat sa nu ne luam prea mult dupa carti si sfaturile altora, la modul ca daca nu se intampla exact cum spune in carte, sa nu intram in panica sau sa credem ca e ceva anormal cu bebelusul, pentru ca toti copiii sunt diferiti si dezvolta obiceiuri diferite. Si eu citesc din carti si de pe internet , ca din alta parte n-am de unde. Dar cursurile astea mi s-au parut foarte bune. Bineinteles, ca fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta si dupa cum poate functie de timp, principii, buget etc. Folosirea wipes e la latitudinea fiecarui parinte , ca orice alt produs. E vorba de contactul frecvent a unor substante cu pielea gingasa a bebelui. Daca n-ai timp sau esti pe drum, normal ca ai sa mai folosesti si wipes, ca doar n-o sa stai toata ziua in baie sau sa cari chiuveta dupa tine.
Tot ce spun altii , sunt recomandari, bazate pe studii si experienta personala ( toti care au vorbit aveau copii, nurses aveau fiecare cate 5 copii si pediatrul 3 ). Insa cum sa fii parinte , trebuie sa inveti de unul singur, de la altii, de pe unde poti. In fond totul tine de bun simt si de dorinta noastra de a fi buni parinti si sa avem grija cat mai bine de copii.
|
|
-
06-19-2006, 04:06 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Eu am inteles perfect ce vrei sa spui.
Eu vroiam doar sa mentionez ca din experienta mea am invatat ca anumite teorii nu pot fi puse in practica. Am primit si eu destule sfaturi si sugestii care mi s-au parut numai foarte bune si pe care doream sa le iau in considerare. Chiar si chestii citite de prin carti. Dar in realitate, in viata de zi cu zi alaturi de un bebe, am invatat ca situatia e cu totul alta.
P.S. am uitat sa mentionez in mesajul anterior ca sunt situatii in care e chiar imperios necesar sa bagi copilul in chiuveta ... altfel nu o scoti la capat oricate wipes ai folosi ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif)
|
|
-
06-19-2006, 04:10 PM |
-
milvioara
-
-
-
Joined on 04-04-2006
-
-
Posts 238
-
Points 0
-
|
Sper ca tinerele mamic sa nu ma excluda din cercul lor. E drept aproape am uitat cum a fost, dar vreau sa va amintesc ca bunul simt e cel mai mare ajutor. Si tot asa, doctorul si asistenta (romani) spuneau sa nu ascult de mama, ori bunica, ori ce citesc prin carti. Am urmat cu sfintenie ce au spus ei? NU. Mi-am urmat bunul simt. Pe vremea aia alaptai copilul din 3 in 3 ore, si-l lasai sa plinga, sa se "disciplineze". Pai daca bietul pui de om nu era flamind la ora x, dar 30 minute mai tirziu ii era foame, ar fi trebuit lasat sa flaminzeasca? Uram zilele de vizita ale asistentei. Era inradacinata ideea ca daca copilul suge din biberon, nu va mai suge de la sint. Dac-ati sti ce-am indurat. Pt ca din nu stiu ce motive in prima saptamina nu a vrut sa suga, desi era de 3,85kg, ma mulgeam si-i dadeam laptele cu lingurita, sub privirea asistentei. Parca era un gardian. Noroc ca dupa o saptamina a inceput sa suga. Dar nu-i vorba ca am avut si eu "perlele" mele. Spalam, fierbeam, calcam scutecele. Eram epuizata, nu stiu cum de am avut lapte. Noroc ca era cuminte si dormea noaptea, si ma odihneam si eu. Dar cu scutece sterilizate, nu am ajutat-o sa-si intareasca sistemul imunitar. Ii curgea nasucul din nimic. Doctorul voia sa-i dau antibiotice, ca asta era moda atunci. Citeva luni mai tirziu, am realizat, si am schimbat tactica, si totul s-a rezolvat de la sine. Alta data i-am pus chilotei de plastic, e drept peste scutecul mic(triunghi, daca stiti voi ce-i ala ), si s-a oparit. In Mama si copilul, spunea sa-i fac baie cu amidon. Am sunat o prietena sa intreb de amidon, si-mi spune ca doar am apret de rufe, sa-l folosesc pe ala. Abia cind l-am dizolvat am realizat ca avea albitor, si ca e un absolul no-no. Era cit pe-aci sa-i fac mai mult rau. Noroc cu Crema Petrini, care a rezolvat totul intr-o zi.
Aici, o nepoata s-a confruntat cu "desteptaciunea" altor medici. M-a surprins ca ii spuneau sa nu introduca nimic in hrana copilului pina la 5 luni. Nici nu-i de mirare ca la 1 an nu voia decit lactate, si acum la 5 ani, nu maninca carne de cici un fel si nici fructe. Personal am mari rezerve in ce priveste hrana la borcanele. Se spune ca-i fara conservant, si vreau sa-i cred, dar oricit de bine ai steriliza produsul, tot nu rezista atita vreme, mai ales la temperatura camerei. Stiu ca nu-i usor de pregatit hrana proaspata, dar cred ca efortul merita toti banii.
|
|
-
06-19-2006, 04:13 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 479
-
Points 545
-
|
Hi, Hi, Ami! Ce m-ai facut sa rad!
|
|
-
06-19-2006, 05:09 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,476
-
Points 6,995
-
|
N-am vrut sa intru deloc in polemica cu voi, ba cu wipes sau fara. Inteleg ca fiecare copil e unic si fiecare parinte si-i creste cum considera de cuviinta. Am avut o singura experienta cu gemeni, anul trecut, un prieten de-al sotului m-a rugat sa fiu babysitter la cei doi gemeni de 9 luni intr-o frumoasa zi de sambata. Eh, si cum s-a intamplat in ziua aceea, bebelusii amandoi raciti si agitati (my lucky day!), nu stiam cum s-o scot la capat cu amandoi. Ca atunci cand il schimbam pe unul trebuia sa-l schimb si pe celalalt (ca sa nu uit - dupa recomandarile mamei) , si de asta mi-am adus aminte de treaba cu chiuveta. Cam greu de pus in practica la gemeni, la unul singur se poate mult mai usor.
Acum am o intrebare pt mamicile cu toddlers. Cum ati rezolvat cu potty training? Pe la ce varsta ati inceput? Aseara am vazut-o o tipa la la un festival cu o olita pt o fetita de 2-3 ani cred, si mi s-a parut tare amuzat, imi dau seama saracii parinti la ce siretlicuri si strategii ajung doar sa-si vada copilul fara pull-ups si diapers. ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Live Free or Die.
|
|
-
06-19-2006, 05:24 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,605
-
Points 24,250
-
|
Nici eu nu-s mamica si nici viitoare mamica, dar la fel ca si Ari$$a trag cu ochiul pe aici, e bine de stiut , pe viitor , informatile astea sunt pretioase !!
Din povestirile mamei, ea spune ca la 6 luni eu foloseam deja olita ,hahha, ce precoce eram...bine , a zis si ca in valtoarea actiunii, ma asezam cateodata imbracata , da` macar eram pe olita !!![Cool [H]](/emoticons/emotion-11.gif)
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
06-19-2006, 05:35 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,476
-
Points 6,995
-
|
Justinia:
.bine , a zis si ca in valtoarea actiunii, ma asezam cateodata imbracata , da` macar eram pe olita !!![Cool [H]](/emoticons/emotion-11.gif)
dar mergeai pe la 6 luni deja? ca sa te duci singurica?
Vazusem intr-o zi la un show cum ca exista un grup de mamici care incep potty training de pe la vreo luna!!! De tipul, puneai bebeul pe olita si asteptau cateva minute, si daca nu venea repetau actiunea peste vreo juma' de ora si tot asa. Mi s-a parut aberatie rau de tot. Cum am mai zis, totul e posibil in America. ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Live Free or Die.
|
|
-
06-19-2006, 06:31 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,605
-
Points 24,250
-
|
Da ma, mergeam in patru labe, iar la 9 luni alergam prin casa.
fara exagerare ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
06-19-2006, 07:24 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Ei, uite ca-i si rindul meu. Ce ma enerveaza in ziua de azi e faptul ca mamicile, din comoditate, uita sa-i potty train pe micuti. In vechea scoala romaneasca, la 6-7 luni era recomandat sa incepi "exercitiile". Si va pot spune ca desi nu a fost f usor, e mult mai usor decit v-ati fi asteptat. Deschideam usa la baie, deschideam robinetul, asa incetisor, ma asezam in sufragerie cu olita in poala, si fetita in brate, incercind sa-i atrag atentia la "scopul actiunii". Cam pe la 9 luni se intimpla ce spune Justinia. De indata ce vedea olita, era gata de atac. Dar daca nu eram in preajma, mai facea si in pantaloni. Oricum la un an, nu mai aveam nici o problema, iar la 18 luni, nu mai facea nici noaptea. Nu a fost stresata, nu s-a imbolnavit. Nu stiu cum pediatrii nu iau nici o atitudine, si nu realizeaza ca intirziind atit de mul trainingul asta agraveaza situatia. Am colege a caror copii nu stau la bunici, prieteni peste noapte pt ca le e rusine ca mai fac in pat. Ori la 4-5 ani, ii vezi cu pull-ups. Oare ce-o fi de funduletul lor, saracii? Bine ca-i dam la fund cu tot soiul de produse naturale scumpe. SI vorbin de asta, nu te supara pe mine, delfinutza, dar m-am uitat la produsele Burt's Bee, ori cum le-or fi spunind, si cind am vazut ca ei recomanda sa aplici samponul, adica, scuzati, sapunul, direct pe parul umed al copilului, m-am cam lamurit. NICIODATA pe nici un fel de par nu aplici sapunul, oricit de bun ar fi. Sapunul adereaza la firul de par. Ca sa nu spun de pretul considerabil. SI eu sint adepta produselor naturale, dar mai fac si comparatie intre acestea si altele. Desigur fiecare face cum considera.
http://www.epinions.com/Burt_s_Bees_Baby_Bee_Buttermilk_Lotion/display_~reviews
http://www.epinions.com/content_85948206724
http://www.epinions.com/content_74014166660
http://www.burtsbees.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10751&storeId=10101&productId=10156&langId=-1&categoryId=&showSubCategory=yes
HOW IT WORKS: Simply rub the bar on baby's wet hair and work into a lather. Massage into hair and scalp, then rinse.....
|
|
-
06-19-2006, 07:44 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 479
-
Points 545
-
|
Hi, hi Garbova! Nu-i nici o suparare. Eu nu sunt adepta sapunului solid nici pentru mine, insa produsele de la Burt's Bees sunt chiar bune si muuult mai ieftine decat alte produse cu ceva extracte naturale si multe alte chimicale pe langa. No, iaca m-am apucat sa dau sfaturi fara sa mi le ceara nimeni ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) ( my mistake ). Asa ca n-o sa mai zic nimic. O sa ma rezum la a pune intrebari.
|
|
-
06-19-2006, 07:55 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Delfinuta, nu te supara. Nu te critica nimeni, si fiecare face ce vrea cu banii lui. Chiar te rog da sfaturi. Eu, baba, mi-am permis sa-mi spun parerea, nu de alta, dar sotul meu folosea sapunul de ras de la ei. Intr-o vizita in Ro, a uitat sa-l ia, si a refuzat sa foloseasca creme, ca cica-l irita. I-am cumparat sapun de ras romanesc, ordinar, si l-am asigurat ca e absolut natural, ca tot nu stia o boaba romaneasca. Inainte de a pleca, si-a facut o provizie, ca atat de multumit a fost. Cind i-am spus de "minciunica" mea, care ne-a salvat vacanta, a ris, si a facut tot soiul de cercetari. Asa a aflat ca o multime din produsele lor sint fabricate te miri pe unde.
|
|
-
06-19-2006, 08:03 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
In plus, Delfinuta, daca nu ai si comenta, si da sfaturi, cum ar afla celelalte mamici ce-i bun, si ce nu?
|
|
-
06-19-2006, 08:28 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 479
-
Points 545
-
|
Garbova, iaca m-am suparat, ca mi-s sensibila tare. Folosesc produsele de la Burt's Bees de cativa ani si pentru mine au fost si leac pentru anumite probleme. Nu le-as fi recomandat daca nu le-as fi folosit deja pentru un timp si n-as fi fost multumita, asta dupa ce atatia ani am folosit produse din comert facute din tot felul de substante si care mi-au iritat pielea printr-un efect cumulativ sau chiar imediat. Concluzia mea este, ca natura deja ne ofera produsele de care avem nevoie. Eu folosesc doar poduse naturale si consider ca sanatatea mea e importanta. Plus ca produsele astea le gasesti la Whole Foods , Harris Teeter, Trader's Joe mai ieftin decat pe website, iar pe website poti lua de la outlet cu preturi mai mici . Parerea mea e ca se merita si super-merita, avand in vedere ca fac atat de bine. Cercetari tot fac si eu de cativa ani si nu folosesc un produs decat dupa ce ma conving din mai multe surse de calitatea lui. Dar nu trebuie sa ma creada nimeni, fiecare e liber sa incerce si sa aleaga ce i se potriveste. Eu am vorbit doar din experienta mea.
|
|
-
06-19-2006, 08:51 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Delfinuta, sincer imi pare rau ca te-ai suparat. Dar daca tot ai facut-o, asta-i problema ta. Nu cred ca am spus ceva la adresa ta, ci a produselor, si nici macar nu le-am denigrat. Am spus ca nu-si merita pretul, ca pe piata sint atitea altele tot atit de bune, la preturi mult mai mici. Si daca tot veni vorba de asa ceva, sint produse romanesti naturale, la fel de bune, de pret nu-ti mai spun. Dar asa cum am mai spus: fiecare face ce vrea cu banii lui si are dreptul la parerea lui. De ce te simti atacata, sincer nu stiu. Si uite cum pe masura ce scriu, ma enervez si eu. Tu stii citi ani trec pina ingrasamintele chimice si insecto-fungicidele "dispar" din sol? Cel putin 15 ani. Tu crezi ca de 15 ani, nimeni nu a folosit terenul ala, si acum produc ORGANIC? Daca tu crezi, foarte bine. Vorbesti de plantele medicinale din tara cu regret. Oare ce regreti: emlementele radioactive de la Cernobil, care se injumatatesc in 150 de ani? Tu crezi ca daca ceilalti nu sint medici nu-si ingrijesc sanatatea? Te asigur eu ca cei mai multi o fac, dar nu merg atit de departe incit sa para absurzi. Acum daca vrei te poti supara pe mine. Mi-am permis sa-ti spun toate astea pt ca probabil sint de virsta mamei tale, si probabil am mai multa experienta de viata. Dar tu esti libera sa-mi ignori parerea.
|
|
-
06-19-2006, 09:23 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 479
-
Points 545
-
|
Garbova, stiu de ce m-am suparat eu. Dar nu inteleg cu ce te enerveaza mesajul meu, ca n-am vorbit la adresa nimanui, decat a mea. De produsele romanesti stiu, ca doar de acolo vin , dar acum nu traiesc in Romania. N-am zis ca ceilalti nu au grija de sanatatea lor, chiar n-am zis nimic despre ceilalti. Am vorbit doar despre alegerile mele, daca tie si se par absurde, precum ai zis, e problema ta. Nu-mi place sa judec oamenii si nici sa-mi justific alegerile in fata nimanui, pentru ca fiecare isi face alegerile pe motive personale bine intemeiate si asta nu inseamna ca si le impune in fata celorlalti. Daca poti sa le respecti sau nu fara sa judeci persoana respectiva, depinde de toleranta fiecaruia.
|
|
-
06-20-2006, 12:19 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Nu cred ca are rost sa discutam in contradictoriu acum din cauza unui amarat de sapun
Threadul asta e un loc unde noi mamicile venim si ne impartasim din experientele noastre. E ultimul loc din lume unde sa aratam cu degetul sau sa facem diferente intre cine-i mai copt la minte si mai intelept si cine nu. Com'on !
Asa cum s-a mai spus si mai sus, fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta si conform standardelor proprii. E bine sa afli si de experientele, greselile sau opiniile celorlalti ... niciodata nu stii cand vei invata ceva nou.
Si in afara de asta ... e un thread pretios pentru viitoarele mamici. Haideti sa-l lasam asa cum a inceput si sa continuam discutia intr-un mod constructiv si nu unul contradictoriu.![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
06-20-2006, 01:24 AM |
-
Viky
-
-
-
Joined on 02-14-2005
-
-
Posts 271
-
Points 1,170
-
|
Eu sunt bunica si sigur stiam cum mi-am crescut copii si am incercat si cu nepotei la fel ,cu mincare de la 2-3 luni ,sucuri si mar cu biscuiti dar sigur fiicamea nu m-a lasat .
Deci pina la 5 luni au mincat numai lapte de la sin dar dupa aceea au inceput sa manince diversificat si in afara de supa pe care le-o faceam zilnic si o pasam pina la un an au mincat numai din borcanele .
Daca unul la un am jumate are 34 livre si altul la 3 ani jumate 47 livre eu nu cred ca le-a mers rau .
Sigur acum maninca orice si destul de mult lapte .Depinde mult si de copil si de cum ii inveti ,la noi masa e sfinta si eu respect cu strictete orele meselor si al gustarilor .
Sigur aici se interzice cu desavirsire ca un copil sa manince ceva dulce pina la un an si miere pina la 2 .
|
|
-
06-20-2006, 05:38 AM |
|
|