|
|
interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?
Last post 08-23-2007, 08:54 AM by ioana_i_am. 342 replies.
-
06-15-2006, 11:51 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
Re: interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?
map:va doresc la randul meu sa aveti o experienta (in ambasada ma refer ![LOL [:))]](/emoticons/emotion-63.gif) cel putin la fel de agreabila ca a mea, si sa se rezume intrebarile FIX la cele pe care mi le-au pus mie!
Multumim din suflet ![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif) ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Map, la ce scoala te duci pana la urma si ce degree? daca nu e secret ![Stick out tongue [:P]](/emoticons/emotion-4.gif)
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
06-15-2006, 12:36 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Map, felicitari si mult noroc mai departe!
Sa ne spui cum a decurs intrarea in State, cred ca esti prima care pleaca! Sunt foarte curioasa care e procedura la port of entry si ce intrebari mai apar si acolo.
|
|
-
06-15-2006, 02:34 PM |
-
cosma
-
-
-
Joined on 11-25-2005
-
-
Posts 59
-
Points 65
-
|
Sith:
eu ma refeream doar la studenti F1 care pica aproape 50% din ei...
la trainings si work-and-travel poate e si mai mare procentul.. in
fine.. vreun refuz de F1 a vazut cineva undeva postat ?
Stiu doua cazuri de refuz a vizei F1:
1) Student la PhD, avea un dosar bun (nu extraordinar), suport financiar
complet pe toata durata studiilor, universitatea era din top 50, dar avea si o
sora cetatean american. Aici a fost se pare buba (asta din spusele lui), acesta
sora venise in US ca au-pair, a ramas ilegal, si dupa vreu an doi s-a casatorit
cu un american si s-a rezolvat si dupa un timp era cetatean. Ulterior a plecat
in Canada la studii.
2) Student la PhD, avea un dosar excelent (lucrari publicate in reviste straine,
olimpiade nationale, scoruri ffff mari la teste), suport financiar complet +
un grant de cercetare pe vara, era admis la Purdue Univ. Problema se pare
ca era de acelasi fel ca si in primul caz, matusa cetatean american, venita in
US prin casatorie. A fost refuzat initial, si la indemnul adviserului, a mai aplicat
odata peste o luna si a primit viza intr-un final. Se pare ca adviserul si cei de
la international center au dat la telefoane pe la ambasada si asa au fost
induplecati. Poate mai sunt si alte dedesupturi ale povesti, nu le cunosc pe
toate, a fost doar colegi, cert este ca a ajuns cu vreo luna intarziere. Nu stiu
daca este relevant, dar acest coleg era rus.
|
|
-
06-15-2006, 03:03 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
cosma:dar avea si o sora cetatean american. Aici a fost se pare buba (asta din spusele lui)
hmmm .. sa inteleg ca daca ai rude de grad 1 sau 2 in US, mai bine sa nu ii declari pe DS form?
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
06-15-2006, 03:19 PM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
hai ca sar si eu cu o poveste "pozitiva" de data asta: o fosta prietena de-a mea a plecat in anul 2 de facultate in US la university of Florida (in Gainesville) ca transfer student. a primit bursa partiala si restul de bani i-au fost dati de parinti + de matusa care locuia in florida. chiar si cazarea i-a fost asigurata de matusa. cred ca depinde de cum a ajuns persoana respectiva in US - daca a castigat DV de exemplu, nu vad cum s-ar reflecta negativ asupra studentului care doreste sa vina si el in State. oricum Sith, crezi ca astia nu stiu daca mai ai vreo ruda prin state, chiar daca tu nu mentionezi chestia asta in formular? big brother sees all and knows all!
|
|
-
06-15-2006, 03:23 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Ar insemna sa minti si.....minciuna stim toti ca are picioare scurte.
Cunosc si eu un caz, dar care in final s-a terminat cu bine. Cred ca am mai povestit....o prietena care avusese deja un refuz de viza turistica, a fost admisa la facultate si la primul interviu pentru viza de student a fost respinsa. Motivul : nu a fost informata, s-a dus acolo doar cu I-20 si scrisoarea de acceptare. Trebuia sa faca dovada unei diferente de 2000$ si nu a prezentat nimic. Ofiterul i-a cerut diploma de licenta si scorurile de la teste, nu le avea nici pe astea.
S-a prezentat pentru a treia oara la ambasada, cu o oferta de AOS din partea unei persoane din State si cu alte documente justificative si a primit viza. Mai trebuie sa spun ca sora ei era deja in State, studenta la o alta facultate.
|
|
-
06-15-2006, 03:25 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
mishooax:hai ca sar si eu cu o poveste "pozitiva" de data asta: o fosta prietena de-a mea a plecat in anul 2 de facultate in US la university of Florida (in Gainesville)
Hei, acolo merg eu! Mai tii legatura cu prietena ta? La ce departament este?
|
|
-
06-15-2006, 03:38 PM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
ultima oara am vorbit cu ea inainte sa plece. oricum, ar fi trebuit sa termine anul trecut undergrad studies (asta daca nu cumva a luat-o de la capat). iar departamentul este cel de computer science.
daca te intalnesti cu Ioana pe acolo, transmite-i salutari din partea mea (adica Mihai)
|
|
-
06-15-2006, 03:58 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
mishooax:crezi ca astia nu stiu daca mai ai vreo ruda prin state
de unde sa stie ? ca doar NU au acces si la evidenta populatiei !! ar fi culmea ! in schimb poate sa stie orice informatie legata de tranzitul prin frontiere... insa de aici si pana la a-mi demonstra ei mie ca o anumita persoana care intamplator are acelasi nume cu mine... e si fratele meu... e o cale tare lunga ![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
|
|
-
06-15-2006, 04:09 PM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
ca tot mi-ai adus tu aminte de evidenta populatiei - circula pe net un programel cu baza de date a politiei Bucuresti de prin 2003 - toate info despre unde locuiesti, rude, numere de telefon [fix] sunt acolo. m-a speriat un coleg cand a inceput sa-mi insire adresa de acasa, numarul de telefon, numele parintilor, samd pe yahoo messenger. pe-urma am vazut si eu dracia si m-am lamurit. Nu-mi dai numele tau sa te caut? ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) asta ca sa vezi cat de sigure sunt bazele de date ale Politiei romane. ultra-secrete!. dar nu m-ar mira ca totusi astia de la ambasada sa aiba acces [oficial, bineinteles] la evidenta populatiei, cand o cer ministerului de interne. acum nu cred sa faca asta caz cu caz, dar oricum tu trebuie sa completezi prin formularele alea numele rudelor, adrese samd - si, de exemplu, daca cumva ai pe cineva cu care ai locuit si a plecat in US, crezi ca nu o sa stie?
|
|
-
06-15-2006, 05:09 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
mishooax:daca cumva ai pe cineva cu care ai locuit si a plecat in US, crezi ca nu o sa stie?
ti-am spus mai devreme ca nu sunt din Bucuresti.. si in evid populatiei figureaza doar parintii tai, starea ta civila si copiii tai, NU si fratii !!
in concluzie, cazul meu este cam asa: admitere fara un cent de bursa, cu frate in US, plecam amandoi (si sotia), iar scoala este de o scumpete exagerata (nu stiu cat de credibile imi vor fi actele de sponsorizare pe aproape 6 cifre)
so... mai este cineva atat de special ca mine ? si cu toate astea, cu mana pe inima si jur in fata lui Dumnezeu ca eu vreau sa fac acest master si sa ma intorc pentru ca aici am o cariera de aproape 10 ani in management.. dar poate ofiterii nu sunt de aceasi parere ![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
|
|
-
06-15-2006, 05:14 PM |
-
cosma
-
-
-
Joined on 11-25-2005
-
-
Posts 59
-
Points 65
-
|
Sith:
hmmm .. sa inteleg ca daca ai rude de grad 1 sau 2 in US, mai bine sa nu ii declari pe DS form?
Eu stiu ca trebuie sa eviti orice minciuna, cat de mica. In primul caz stiu ca
omul declarase ca are rude. Cum sora plecase ca au-pair prima data, ma
gandesc ca era in ceva baza de date a ambasadei, si au reconstituit ei totul
dupa aceea.
Nu stiu daca faptul ca ai rude este un impediment, dar daca au ajuns cetateni
pe usa din dos(de vreme ce a fost si ilegal) asta poate fi.
|
|
-
06-15-2006, 05:47 PM |
-
cosma
-
-
-
Joined on 11-25-2005
-
-
Posts 59
-
Points 65
-
|
Sith:
in concluzie, cazul meu este cam asa: admitere fara un cent de
bursa, cu frate in US, plecam amandoi (si sotia), iar scoala este de o
scumpete exagerata (nu stiu cat de credibile imi vor fi actele de
sponsorizare pe aproape 6 cifre)
Ar fi bine daca Osiria si-ar spune parerea......
Cred ca sansele vor creste daca te vei prezenta singur la interviu. Sotia in
Romania este cea mai buna legatura cu tara. Nu zic ca ea ar trebui sa ramana
acasa, ci doar sa aplice dupa ce tu vei fi obtinut viza. Ceva de genul, dupa
vreo 2-3 luni dupa ce tu ai plecat, se duce si le cere F2-ul, ca de, oricarei
sotii i se face dor de sot ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) . Din cate stiu sunt sensibili la treburi de genul asta.
In final i-mi cer scuze daca ce am spus o va supara pe sotia ta sau pe tine.
Este doar o parere, am auzit-o si eu de la altii mai vechi ca mine pe aici.
|
|
-
06-16-2006, 12:51 AM |
-
map
-
-
-
Joined on 08-30-2005
-
-
Posts 151
-
Points 1,235
-
|
Nu e secret, Argosy University, Chicago Campus. Nu e in topuri, dar are alte multe avantaje, sau ma rog, asa le vad eu: doar PhD si DBA ca profesori, e professional, toti si profeseaza si predau, e mai ieftin decat restul, clase mici de studenti de unde interactiune mai mare si intre studenti si cu profesorii si multitudine de campusuri. Eu aplic mereu pentru internship-uri la World Bank, daca o sa si mi se dea unul, ma mut in DC:)
Poate dupa ma duc la un PhD sau DBA la o universitate tare. Am timp sa ma gandesc:)
|
|
-
06-16-2006, 01:37 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
cosma:Ar fi bine daca Osiria si-ar spune parerea...... Cred ca sansele vor creste daca te vei prezenta singur la interviu. Sotia in Romania este cea mai buna legatura cu tara.
Hmm.. nu stiu de ce ma cam ingrijora siguranta zecilor de persoane din jurul meu care ma incurajau orbeste ca "nu e nici o problema, o sa treci cu brio" ... in sfarsit vad ca incep sa apara si pareri mai sceptice si mai realiste ... deci ma duc cu cel putin 2 piedici la interviu (frate si sotie) ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif)
Map, deci tu pe doctorat in business ai mers ?
Si daca stie cineva... dependentul studentului trebuie sa completeze si DS 156 ? sau numai DS 158 ? ![I dunno [id]](/emoticons/emotion-71.gif)
|
|
-
06-16-2006, 03:43 AM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
Sith, fii optimist. daca ai in cap numai probleme, ia ghici ce o sa gasesti ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) si mai multe. asa ca stai linistit ca daca ai toate documentele in regula nu prea vad cum sa ai probleme. daca deja te-ai programat la interviu cu sotia, nu vad de ce nu te-ai duce. iar daca fratele tau a ajuns legal in US, nici aici nu o sa ai nici o problema (vezi cazul prietenei mele de mai sus). apropo, tu nu ne-ai zis unde pleci ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) si cand ai interviul bafta!
|
|
-
06-16-2006, 03:44 AM |
-
mishooax
-
-

-
Joined on 04-30-2006
-
Lumea Noua
-
Posts 171
-
Points 0
-
|
a, si DS156 e obligatoriu pentru oricine care aplica pentru orice tip de non-immigrant visa (i.e. F2 inclusiv).
|
|
-
06-16-2006, 03:58 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
mishooax:daca fratele tau a ajuns legal in US, nici aici nu o sa ai nici o problema
si daca a ajuns legal iar apoi depasind viza, s-a luat cu o negresa intre timp ? ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
o sa va spun curand totul.. prefer sa nu fie date publice despre mine, prea multe pana trec... daca trec.. ![Sad [:(]](/emoticons/emotion-6.gif)
|
|
-
06-16-2006, 05:40 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Sith, eram pregatita sa te bestelesc, nu asa ca Mihai, dar ultima ta postare mi-a schimbat planul. Tu ai toate datele problemei si poti judeca. Noi iti putem spune parerea noastra.
In locul tau, daca as sti ca fratele meu a ramas peste viza, as dicuta cu fratele mai intii. Si daca tu ai decide ca vrei sa mergi cu orice pret, as spune-o din capul locului. Acum depinde de relatia ta cu fratele. Americanii, respecta relatiile de familie, dar stiu ca membrii unei familii nu-s reponsabili pt actele celorlalti. Nu-i cum era pe vremea lui Ceausescu cind suferea toat familia. Tu ai sanse sa-i convingi ca vrei sa te intorci in tara, si ca ai si tu VISUL tau: un master in usa. Ar mai fi si varianta daca altcineva ti-ar da un AOS, pe linga sinceritatea ta, asta cred ca chiar i-ar convinge. Daca fratele e legal, nu-ti fa nici o problema. Sincer, chiar si fara ajutorul nici unei baze de date, ei au baza lor de date, si au cel putin 3-4 elemente: numele parintilor, locul nasterii, probabil si anul nasterii, domiciliul. Daca cel putin doua se potrivesc, atunci adincesc cercetarea. O stiu asta aproape sigur. O cunostiinta care, voia sa vina aici prin casatori (viza K1), pt ca unul din fii era peste 21 ani, a ales la ocoleasca legea. Ei au crezut ca nimeni nu stie. Baiatul a venit la un master, cu viza, corect. Dupa citeva luni, mama si celalti 2 copii cereau K1, respectivK3, fara sa mentioneze ca are rude in usa. Ea spune ca a uitat, banuiesc ca a contat ca numele erau diferite. Cel mare era dintr-o alta casatorie, ceilalti 2 aveau alt nume, iar ea avea numele de domnisoara fiind divortata. Ea crede si acum ca cineva a reclamat-o, eu cred ca probabil nu, ci doar cei de la ambasada au facut conexiunile. Nu numai ca ai numele parintilor, dar ai si numele de domnisoara al mamei. In cazul asta, pina la urma s-a sfirsit tare rau. Initial au obtinut viza, pt logodnicul era ofiter in armata usa, si a mers el in Bucuresti, si "i-a convins". Banuiesc ca omul chiar a crezut-o. Dupa 2 ani, de la venirea aici, dupa ce ea si cei 2 copii au obtinut gc, ea a depus aplicatie pt fiul mai mare, care era tot in usa, aplicatie depusa fara stirea sotului. Pt ca deja avea "copotei" au chemt-o la interviu, si ea a declarat ca ea stie ca baiatul e in Ro. Pina la urma au deportat-o, si minciuna a fost motivul. De fapt putea sa faca si puscarie, dar din nou sotul a ajutat-o.
|
|
-
06-16-2006, 05:56 AM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
Poate cereau K3 si K4 nu K3 si K1(k1 e pentru logodnica). Oricum nu inteleg de ce a mintit, ea oricum primea viza ca doar nu trebuie sa demonstrezi nici o legatura cu tara, doar ca ai facut casatoria p ebune...
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
06-16-2006, 06:31 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Ea cerea K1, fiancee visa, si pt cei doi , probabil K3. Cel mare era in usa, cu viza de studii, spuneau ei. Nu stiu nici eu de ce a mintit. Probabil s-a temut ca nu ii vor de viza pt ca celalalt baiat era in usa. Nu stiu. Incurcate-s caile Domnului. Ea nu avea nevoie sa dovedeasca ca se intoarce, dar voia cu orice pret sa aiba toti copiii cu ea. Nu-s sigura, dar cred ca daca spunea ca fiul e in usa, o aminau cu viza pina se intorcea el in tara. Cineva din orasul nostru a fost in aceeasi situatie, si pt ca fiica era in usa cu J visa, nu i-au dat mamei viza pina nu s-a intors fiica, si i-au spus-o de la inceput. Probabil ca asta a fost motivul. Oricum ideea e ca intr-un fel ori altul, ambasada face legaturile, si are baza lor de date. Si mai stiu ca romanii nu stau mult pe ginduri cind e vorva sa "omita" informatii.
|
|
-
06-16-2006, 06:54 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
Girbova:eram pregatita sa te bestelesc
Da de ce? ce-am facut ? astea sunt datele problemei mele... am pe cineva nu prea in regula acolo in US (desi acum este in curs de clarificare) apoi mergem si amandoi la interviu si nici nu am vreo bursa (care ar mai ajuta la credibilitate).. dar firma de aici zice ferm ca imi achita tuition si ma vor inapoi dupa maxim 3 ani !! cam asta e tot... si multa teama ![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
|
|
-
06-16-2006, 08:20 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Sith, tu stii ca am eu o slabiciune pt ardeleni, mai ales pt unii din ei. ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) Asa cum spunea si Mihai, gindeste pozititv.![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif) ![clipind [;;)]](/emoticons/emotion-73.gif) Du-te la ei cu ce ai, si asa cum am mai spus, nu ascunde adevarul. Cel putin da-le o sansa. Poate ei sint mai optimisti decit tine. Eu asa as face. Macar stii care-i situatia. S-apoi, ce daca iti vor refuza viza, mai poti merge odata, si poate dai peste o persoana mai deschisa la minte. SI nu uita ce ti-am spus: adevarul si nu uita ca americanii nu judeca la gramada, ci individual. Gindeste-te ca anii trec, si odata-ti va parea rau. Mai mult de-atit nu stiu ce sa-ti spun, doar ca ma rog pt tine.
|
|
-
06-16-2006, 08:34 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
Girbova:Du-te la ei cu ce ai. Mai mult de-atit nu stiu ce sa-ti spun, doar ca ma rog pt tine. ![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif)
I will Thank you very deeply ![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif)
|
|
-
06-16-2006, 08:51 AM |
|
|