Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Avem mare nevoie de AJUTOR...

Last post 04-11-2006, 03:58 AM by Boddhi. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-07-2006, 05:38 AM 40541

• Boddhi is not online. Last active: 01-09-2008, 03:23 AM Boddhi
    • Top 500 Contributor
      Male
    • Joined on 05-20-2005
    • Auckland, New Zealand
    • Posts 23
    • Points 180

Avem mare nevoie de AJUTOR...

Smile [:)]Buna ziua tuturor

Suntem o familie tanara din Romania, formata din:

Calin-Alexandru Ciulavu (sotul) - 32ani,

Marta Martinas (sotia) - 35 ani si

Mihai Ciulavu (fiul nostru) - 5 ani.

Facem precizarea ca, in ciuda diferentei de nume suntem casatoriti legal de 6 ani,

lucru care poate fi demonstrat prin acte.

Eu ( sotul ) sunt aplicantul principal in dosarul de emigrare, deoarece 

intrunesc cele mai multe din conditiile de baza pentru realizarea punctajului.

Am o vechime in munca de peste 6 ani, in prezent lucrez intr-o agentie de

publicitate in functia de art director - graphic designer - (in care am o vechime de 3 ani),

si ma incadrez in conditia de ultimele 12 din 18 luni lucrate.

Mai multe informatii despre noi, despre experienta profesionala a mea,

precum si exemplificarea acesteia intr-un portofoliu, puteti gasi la adresa

www.calin-ciulavu.com

In ceea ce priveste situatia studiilor, amandoi avem cate o diploma de designer

in urma terminarii a 4 ani  la  Facultatea de Design Industrial si Ambiental

din cadrul Universitatii Tehnologice Bucuresti (UNITEH) - universitate particulara.

Examenelul IELTS a fost sustinut in data de 9 iulie 2005 si promovat

cu urmatoarele rezultate:

Listening       &nb sp; Reading       Writing      Speaking       Overall Band

Marta          4.5                  4.5                6.0         &nb sp;   5.0                      5.0

Calin           6.0                  5.5                6.0               6.0                      6.0

In prezent, avem toate actele necesare intocmirii dosarului de emigrare

(diplome, certificate, foi matricole,etc. - in original si traduceri legalizate).

Mentionam ca si  in momentul de fata suntem si in cautarea unui contract de munca ferm. 

Pregatim aceasta plecare de mult timp (2 ani) si a am depus sute de CV-uri, cateva  dintre ele avand remarca...: "...ne-a placut CV-ul, veniti nu va fi nici o problema sa va gasiti un job aici.."

Am citit sute, poate mii de postari ale oamenilor din Australia si Noua Zeelanda si nu imi imaginez ca cineva ne-ar astepta la aeroport cu job-ul in brate...

Problema mare e, ca fara job nu putem veni...

Cum avem toate actele gata si nu vrem sa ne uitam inapoi, dar sa venim toti trei odata, am gasit si banii necesari sa acoperim perioada de inceput, insa avem mare nevoie de job...

Sunt dispus sa lucrez si altceva, nu neaparat pe meseria mea, dar din pacate pentru toate celelalte tipuri de viza e nevoie de calificare speciala si experienta...pe care nu le am...

Meseria mea nu este in demand, desi sunt apreciat pe ceea ce fac, o poate demonstra si portofoliul de la site-ul mai sus mentionat.

Avem actele si am cam ajuns intr-o stare vecina cu diperarea... Tot timpul in care am pregatit actele n-am mai investit nimic in viata noastra din Romania decat gandul ca vrem sa plecam...

Stiu ca nimeni nu este obligat cu nimic nimanui, dar scriind acest mail o fac gandindu-ma ca poate se gaseste cineva care sa ne ajute...si cum cunoastem pe nimeni acolo si nu avem cum sa cerem ajutorul cuiva care nu exista...

Nu sunt un fanatic religios, insa mi-aduc aminte ca in Biblie se spune: "....cere si ti se va da..." si desi n-am avut intentia sa fac acest lucru,acum sunt nevoit.

Multumesc mult celor care si-au rapit din timpul lor sa citeasca acest mail ...

Toate cele bune tuturor.

Cu respect,

Clouds appear and bring to men a chance to rest from looking at the moon...
    Basho (1644-1694)
  •  04-07-2006, 05:29 PM 40643 in reply to 40541

Re: Avem mare nevoie de AJUTOR...

sper sa fii auzit.

in alta ordine de idei, asa cum s-o schimbat sistemul de imigrare inseamna ca nu mai poti sa aplici decit daca iti dau ei voie (trimiti "expression of interest" si daca sint interesati te "invita sa aplici" dar banuiesc ca stii deja toate astea. meseria ta nefiind in demand sansele sa te invite sa aplici (avind in vedere ca nu ai job offer) sint cam zero. deci iti trebuie musai sa ai acest job offer.

daca nu gasesti si nu gasesti, poti face 2 lucruri. fie 1-aplici pt o visa de job search in vederea emigrarii, fie 2-astepti pina dupa 2007 cind romania devine membra ue si implicit intra in acordul de vize pe care le are nz cu tarile ue (si posibilitatile sint mai multe: work to residence, working holiday etc etc)

inca o data succes si rabdare

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  04-10-2006, 05:28 AM 40793 in reply to 40643

• Top 500 Contributor
      Male
    • Joined on 05-20-2005
    • Auckland, New Zealand
    • Posts 23
    • Points 180

Salut Laminat,

Imi pare bine sa iti scriu din nou...Multumesc pentru promptitudine, stiu ca sansele mele sunt sub forma simbolului perfectiunii...Big Smile [:D]...ceea ce nu ma incanta deloc...
      Voi astepta activ pana in 2007, dar cu speranta ca voi prinde intrarea in UE a Romaniei la televizor in Australia sau NZ...
      In prezent am inceput o colaborare cu o firma romaneasca care are deschisa o filiala si in Australia...sper ca sa reusesc sa-i conving ca merit o angajare...peste ocean...
    Deocamdata e singura speranta "palpabila", pentru ca promisiuni am mai avut.
     Sincer, noi ne dorim sa ajungem in NZ, dar daca direct nu se poate, vom incerca lucrul acest via Australia.
     Sa vedem ce ne rezerva viitorul.

Multumim pentru raspuns si incurajari si pentru timpul pe care ti-l petreci incercand sa-i ajuti pe cei care au nevoie .

Iti dorim toate cele bune.
       Cu prietenieSmile [:)],

Boddhi & Co.

Basho (1644-1694)
  •  04-10-2006, 05:07 PM 40886 in reply to 40793

pai asta chiar e o veste buna. daca iti ofere un contract in viitor, asta ar rezolva marea problema. chiar si daca ar fi vorba de ceva pe termen limitat, tot iti poti obtine macar visa de lucru si progresezi de acolo. hehe, s-ar putea sa nu mai vrei matale nz si sa vrei sa ramii in oz. sa stii ca e o tara frumoasa si mai ales mult mai calda decit nz. succes si sa ne auzim cu bine
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  04-11-2006, 03:58 AM 40913 in reply to 40886

• Top 500 Contributor
      Male
    • Joined on 05-20-2005
    • Auckland, New Zealand
    • Posts 23
    • Points 180

...Nu stiu, mai vedem...Noi ne-am dorit de la inceput Noua Zeelanda...Dar cine stie ce ne rezerva viata?!...Oricum sper sa ne intalnim la o bere ( sau o cafea, daca berea nu e prea grozava pe acolo..)
     Multumim pentru suport.
     Numai bine Smile [:)]

Basho (1644-1694)
View as RSS news feed in XML