Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pentru mamici si viitoare mamici

Last post 06-28-2008, 05:41 PM by danxvaly. 826 replies.
Page 5 of 17 (827 items)   « First ... < Previous 3 4 5 6 7 Next > ... Last »
Sort Posts: Previous Next
  •  07-03-2006, 07:10 AM 47785 in reply to 47697

Re: Pentru mamici si viitoare mamici

Felicitari, Delfinuta! Flower [F]Flower [F]Flower [F]Bunul Dumnezeu sa fie cu voi mereu. praying [[-O<]praying [[-O<]Cu ajutorul Lui, micutii vor creste f repede si totul o sa fie bine. Si da, sint de acord cu tine in privinta personalului medical: nu numai la acel spital, ci in covarsitoarea majoritate e la fel: personalul e f serios, constincios, pasionat. Yes [Y]Flower [F] Ai grija nu exagera, si tu ai nevoie de odihna. Scuze daca sugestia e prea personala: nu te-ai gindit sa-ti inviti mama/sora, cineva f apropiat sa te ajute cel putin la inceput? Stiu ca gasesti si aici personal calificat, dar poate ca fiind cineva apropiat te-ar ajuta si pe tine. Multa sanatate intregii familii, si in special micutilor.
  •  07-03-2006, 11:12 AM 47799 in reply to 47718

Multumesc pentru felicitari! Smile [:)] Eu ma simt bine, sunt in reparatii Wink [;)]. In primele zile cat am avut adrenalina en-gros, eram treaza de ma miram si eu cum mai pot ( dormeam doar 3-4 ore pe zi ), dar acum vad ca m-a ajuns, ca nu imi mai ajunge somnul.

Va doresc numai bine!Flower [F]

The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  07-03-2006, 12:52 PM 47808 in reply to 47799

Felicitari Delfinuta si sa va ajute Dumnezeu sa cresteti mari, mari si sanatosi!Cake [^]

•  07-03-2006, 04:00 PM 47815 in reply to 47808

Sa va fie de bine si sa ai parte de cat mai multe nopti dormite!

Sleep [|-)]

•  07-03-2006, 05:58 PM 47819 in reply to 47815

Of Delfinuta! Hormonii sunt de vina ca m-a podidit plansul cand ti-am citit randurile. Felicitari din tot sufletul si rugaciunile noastre sunt alaturi de voi.

spera si pufuletBebe

•  07-03-2006, 07:07 PM 47822 in reply to 47819

Spera tu ce faci? Cum te simti ? Esti urmatoarea pe lista felicitarilorSmile [:)]. Cam pe cand e ziua cea mare? (stiu ca ai scris pe undeva in cate sapatamani esti dar mi-e asa o lene sa caut mesjaul si sa calculez acumEmbarrassed [:$])
  •  07-03-2006, 07:15 PM 47826 in reply to 47822

Of draga mea, eu mai am mult si bine sper. Se pare ca ultima strigare ar fi  de Craciun, dar om vedea. Sa ajungem cu bine pana prin apropierea datei respective si suntem multumiti.

EU is bine adica ma indop cu insuline si medicamente si ma duc sa-l vad pe nenea doctorul o data la doua saptamani.

Am vrut sa merg in Romania in august si initial doctorul a zis da dar acum fiindca sunt foarte umflata la picioare a spus ca bebele poate merge dar eu nu. " onclick="InsertText('Big Smile [:D]');return false;" href="BLOCKED SCRIPTvoid(0);">Big Smile

Asa ca singurele probleme care le am e ca nu dorm noaptea aproape deloc si ca sunt tare umflata la picioare si un picior nu mi se mai desumfla deloc. Dar saptamana viitoare am vizita la doctor si o sa-mi dea medicamente de eliminare a apei din organism.

In rest cu Dumnezeu inainte.

Pusi la toata lumea. Si inca odata la Delfinuta si la comorile cele doua.

Spera si pufulet Bebe

•  07-03-2006, 08:23 PM 47828 in reply to 47826

spera70:

Am vrut sa merg in Romania in august si initial doctorul a zis da dar acum fiindca sunt foarte umflata la picioare a spus ca bebele poate merge dar eu nu. Big Smile [:D]

Pai mai bine asa ... astepti si tu pana se naste bebe si mergeti impreuna in RO. Din experienta iti pot spune ca cea mai buna perioada de a calatori cu bebe pe distante lungi cu avionul e intre 1 si 8 luni . O data ce incepe bebe sa fie mobil incep si durerile de cap Confused [8-)]LOL [:))]

Sa ne tii si pe noi la curent cu starea ta !

Si zici ca-ti aduce mos Craciun un bebe ... Heart [L]

•  07-05-2006, 02:34 PM 47878 in reply to 47828

Multumesc de sfatul cu calatoria. Interesant punct de vedere. Nu m-am gandit. Hehehe

Asa s-ar parea ca Mos Craciun o sa vina cu bebele ca barza....e plecata, dar si daca vine Mos Nicolae sau alt mos noi nu avem nimic impotriva.

•  07-05-2006, 03:09 PM 47884 in reply to 47878

spera70:

Multumesc de sfatul cu calatoria. Interesant punct de vedere. Nu m-am gandit. Hehehe

Noi am calatorit cu bebe incepand de la 2 luni Travel [ap]

Regret acum ca nu am calatorit mai mult cat era el mic mic si am amanat planurile pentru cand o sa fie mai maricel.

Cat sunt bebei , tot ce fac in avion e sa pape si sa doarma. La aterizare si decolare hranit obligat din cauza diferentelor de presiune iar in rest ... somnic la greu . Plus ca stau intr-un fel de cosulet in fata ta (basinet) asa ca nu trebuie sa-l tii in barte.

De la 1 an in sus ... nu mai doarme si vrea sa exploreze, n-are stare si e mereu in priza.

De la 18 luni in sus ... loveste cu picioarele in scaunul din fata intr-o veselie mare , vrea sa mearga prin avion ca-i vede pe ceilalti pasageri activi,  nu doarme sub nici o forma si nu vrea sa stea cu centura pusa ... Bad T [>:P]

Sa vezi ce timorati suntem noi cand trebuie sa plecam intr-o calatorie praying [[-O<]praying [[-O<] ... LOL [:))]

•  07-06-2006, 05:45 AM 47941 in reply to 47884

Felicitari, delfinuta! Flower [F]Flower [F]Flower [F] Si multumim ca ne-ai facut parte la bucuria voastra. Ce fac micutii? Person [Z]Person [X] Cum evolueaza? Cum s-au adaptat la noul mediu? Au aceeasi personalitate? Cum se simte mamica? Sa ai grija de tine, nu exagera. Sa creasca mari si cuminti sa-si bucure parintii!Flower [F]Flower [F]Flower [F]praying [[-O<]
  •  07-08-2006, 08:24 AM 48105 in reply to 47941

Va multumesc pentru felicitari si pentru gandurile frumoase !Flower [F]

Puiutii cresc, au mai scapat de tubulete, dar nu mi-i dau acasa pana nu mai iau in greutate si papa singuri si nu mai au probleme cu respiratia. Asa ca ma duc in fiecare zi la spital si stau cat de mult pot cu ei. Mi-s ametita de oboseala, am dureri prin piept de zic ca ma calca cineva pe creier, dar le trec pe toate ca tre sa fiu tare pentru puiuti.

Stiti vreo metoda ( vreun ceai ceva ) de crestere a cantitatii de lapte?

•  07-08-2006, 10:01 AM 48107 in reply to 48105

Delfinuta, multumim de vesti. Flower [F]Flower [F]Flower [F] Dumnezeu sa va dea sanatate la toti. praying [[-O<]praying [[-O<]Pe vremuri eu am folosit un ceai de la Plafar :fenicul si anason. Uite aici cred ca vei gasi mai multa informatie. Ai grija de tine.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70643&whichpage=2

•  07-08-2006, 10:17 AM 48111 in reply to 48105

Incearca Fenugreek Tea. Eu il cumparam de la WholeBody dar cred ca il poti gasi si la supermarket. Asa cum ti-am spus si in in email ... cei mai buni stimulenti sunt somnul si mesele bogate in proteine (lactate, carne,etc)

Ma bucur sa aud ca sunteti ok. Smile [:)]

•  07-10-2006, 02:40 PM 48196 in reply to 48105

delfinuta, mama mea lucreaza la pediatrie si maternitatea e chiar langa ei si ca leac babesc ei recomanda mamelor ceai de chimen. vezi ca aici cumin nu e chimen cum am crezut eu la inceput fiindca suna tare apropiat. e caraway seeds cred. eu iubesc chimenul desi nu stiu cum e cu ceaiul dar \merita incercat.
  •  07-13-2006, 11:32 AM 48412 in reply to 48196

Felicitari tuturor mamicilor si viitoarelor mamici!!Wilted Flower [W]Flower [F]Flower [F]

Fetelor,

cat este concediul de maternitate aici? exista si concediul prenatal? sau asta depinde de la firma la firma angajatoare? exista o perioada minima prin lege?

Din ce am auzit eu ar fi 6 saptamani de concediu de maternitate daca nasti normal si 8 saptamani daca nasti prin cezariana?

Voi cum ati avut ?

Multumesc.

•  07-13-2006, 12:06 PM 48416 in reply to 48412

•  07-13-2006, 01:28 PM 48429 in reply to 48416

Doamne dar zgarciti mai sunt americanii astia cu vacanztele...credeam ca macar cu concediul de maternitate sa fie mai indulgenti...dar nimic, la capitolul zile off, vacantza de orice fel cred ca sunt cei mai zgarcitzi... asta apropo de subiectul ala pe forum cu acea comparatie intre sarbatorile legale, vacantzele la romani si americani.....

•  07-13-2006, 03:02 PM 48440 in reply to 48429

• OanaC is not online. Last active: 06-18-2008, 04:06 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

Exista companii care nu dau nici macar o zi libera si nici nu iti pastreaza postul. Eu am avut 14 saptamani libere. 6 saptamani inainte de nastere si 8 dupa pentru ca am avut cezariana. De abia dupa ce m-am intors la munca am realizat ca as mai fi putut sta acasa cateva saptamani bune, pentru ca mi-au cerut o hartie de la medic cum ca sunt ok sa ma intorc la munca. Nu m-au primit inapoi fara hartia aia. Medicul meu ar fi scris cateva saptamani in plus daca i-as fi zis, numai ca nu m-am prins la timp si mai ales ca mi-a fost frica sa nu imi pierd munca . Stiam ca prin contract nu am decat 14  saptamani si am zis ca e mai safe sa ma intorc!

Compara astea 8 saptamani cu cei 2 ani pe care ii au fetele din Romania! Super Angry [8o|]

•  07-13-2006, 03:50 PM 48448 in reply to 48440

OanaC:

Exista companii care nu dau nici macar o zi libera si nici nu iti pastreaza postul. Eu am avut 14 saptamani libere. 6 saptamani inainte de nastere si 8 dupa pentru ca am avut cezariana. De abia dupa ce m-am intors la munca am realizat ca as mai fi putut sta acasa cateva saptamani bune, pentru ca mi-au cerut o hartie de la medic cum ca sunt ok sa ma intorc la munca. Nu m-au primit inapoi fara hartia aia. Medicul meu ar fi scris cateva saptamani in plus daca i-as fi zis, numai ca nu m-am prins la timp si mai ales ca mi-a fost frica sa nu imi pierd munca . Stiam ca prin contract nu am decat 14  saptamani si am zis ca e mai safe sa ma intorc!

Compara astea 8 saptamani cu cei 2 ani pe care ii au fetele din Romania! Super Angry [8o|]

Angry [:@] macar 6 luni sa fi fost!

tu cum te-ai descurcat cu Nadia dupa ce te-ai reintors la serviciu?

•  07-13-2006, 04:03 PM 48451 in reply to 48448

FELICITARI DELFINUTA !Si micutilor la fel .Sa vezi ce mari or sa se faca .Nepotelul meu nascut la 7 luni la 1,7 Kg este la 3 ani si 10 luni mai mare ca cei de 5-6 si destept foc .Cine s-o spuna daca nu bunica .

Dar daca la 2 ani stia in ambele limbi alfabetul si sa numere iar acum numara pina la 100 in ambele limbi si stie carticele intregi pe dinafara e destept ,nu ?

Noi suntem extrem de incintati pt la inceput a stat 2 luni in spital si doctorii erau rezervati privind dezvoltarea .

In privinta plimbatului cu avionul ,parerile sunt impartite ,vad ca Ami zice de 1-8 luni ,poate are dreptate oricum medicul nepotilor mei a recomandat ca pina la 1 an copii sa nu fie urcati in avion pentruca au probleme cu urechiusele .

Stiu eu ce sa zic ? Aici cam toti au probleme cu urechile pt faptul ca nu pun niciodata nimic pe cap ,eu nu i-am scos la 8 grade cu urechiusele goale si se mira ca nu au aproape niciodata nimic .

Ai grije si te odihneste pt nu-ti va fii deloc usor .

In privinta concediului stiu ca fiicamea a lucrat de a doua zi dupa ce a nascut ,sigur 3-4 luni de acasa .

•  07-13-2006, 04:45 PM 48455 in reply to 48451

Viky:

In privinta plimbatului cu avionul ,parerile sunt impartite ,vad ca Ami zice de 1-8 luni ,poate are dreptate oricum medicul nepotilor mei a recomandat ca pina la 1 an copii sa nu fie urcati in avion pentruca au probleme cu urechiusele .

Stiu eu ce sa zic ? Aici cam toti au probleme cu urechile pt faptul ca nu pun niciodata nimic pe cap ,eu nu i-am scos la 8 grade cu urechiusele goale si se mira ca nu au aproape niciodata nimic .

Ear infection (boala foarte comuna intre copiii din US, a doua dupa raceala) nu are absolut nici o legatura cu zburatul cu avionul. Cauzele ei sunt cu totul altele, in majoritatea cazurilor bacterii si virusi.

Singurul mod in care  poti asocia avionul cu problemele la urechi e ca nu e indicat sa zbori daca sufera copilul de ear infection , ar fi ingrozitor de dureros pentru el.

In rest, diferenta de presiune din avion nu e periculoasa pentru urechile bebeilor. Intr-adevar ei o simt mai accentuat fata de adulti dar asta se rezolva foarte usor. La decolare si la aterizare, cand diferentele sunt accentuate, bebeului i se va da o sticla cu lapte sa suga si in felul asta nu va simti nimic. Pentru copii mai mari se rezolva cu o acadea, un suc sau guma; important e sa mestece ceva.

Parerile vor fi intotdeauna impartite, binenteles; insa eu nu am auzit pana acum de nici un medic care sa nu recomande zborul pana la un an  (decat daca exista alte probleme de sanatate care ar impiedica asta). Si crede-ma ca am studiat multe articole si pareri pana sa-mi pun bebeul in avion la 2 luni.

Copilul meu a zburat mult pentru varsta lui si vreau sa zic ca nu a avut pana acum ear infection; o singura racela mai serioasa a avut si-atat. Si are 2 ani. In schimb, fetita unei prietene, de aceeasi varsta cu al meu, a suferit pana acum de 3 ori de infectia asta si  asta inainte sa zboare pentru prima data in Europa. Si cand te gandesti ca ear infection e mai des intalnita la baietei decat la fetite! Smile [:)]

•  07-14-2006, 09:21 AM 48481 in reply to 48448

• OanaC is not online. Last active: 06-18-2008, 04:06 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 620
    • Points 980

trinity:

Angry [:@] macar 6 luni sa fi fost!

tu cum te-ai descurcat cu Nadia dupa ce te-ai reintors la serviciu?

A fost foarte greu pentru ca a trebuit sa ma despart de ea. Insa nu ma pot plange foarte tare pentru ca am avut o gramada de ajutor. La  cateva saptamani de la nastere inainte sa ma intorc la munca am chemat-o aici pe soacra-mea care a avut grija de Nadia... si de noi.  
    Deci cel putin nu am fost nevoita sa o duc la cresa de la 8 saptamani asa cum se intampla de obicei.  Insa chiar si asa, e ingrozitor sa  nu ti se dea  dreptul de a petrece macar primele 6 luni din viata copilasului tau cu el.  Veneam de la servici intinsa, ca sa pot petrece putin timp cu ea seara inainte sa se culce. Baita pe care i-o faceam zilnic era cea mai mare distractie a mea si nu am lasat pe nimeni sa i-o faca atata timp cat eram eu acasa. Cand venea week-endul mergea cu mine peste tot, incepand cu parcuri si terminand cu excursii de un week-end la ski, incercand sa  compensez pentru faptul ca nu eram acasa in timpul saptamanii.
      Acum cand e maricica - plange cu niste lacrimi cat mine de mari si sta cu palmele lipite de fereastra ori de cate ori plec fara ea " si eu mami, si eu" - asta sunt vorbele ei acum.  De obicei o sun de pe drum si ii promit ca o scot la plimbare cand ajung acasa si ii trece. Dar asa e ea acum, un pic de " drama queen".
    Insa cred ca asta e unul din No [N]   al americii - faptul ca nu ti se da sansa sa petrecei primul an din viata cu copilul tau. 
  •  07-17-2006, 10:42 AM 48567 in reply to 48111

ce mai faceti, fetele?

Am gasit fenugreek la un magazin cu produse asiatice si acu miros a curry Stick out tongue [:P].

Cum asezati capsorul bebicilor ca sa fie rotund? La spital ii \tin numai pe parti si au capul ca o aluna lunguiata. daca stau bebicii cu piciorusele libere n-or sa fie cracanati, nu?

pupic

•  07-17-2006, 10:53 AM 48568 in reply to 48567