Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

emigrare in NZ

Last post 09-06-2006, 01:44 AM by laminat. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-03-2006, 02:02 PM 33595

emigrare in NZ

Doresc sa emigrez in nz si daca mi-ati putea raspunde la urmatoarele intrebari . Am permis de rezidenta in Spania eu si sotia.Care ar fi primii pasi ptr. a obtine o viza de munca in conditile ca detin rezidenta in Spania.

•  02-03-2006, 09:17 PM 33641 in reply to 33595

Re: emigrare in NZ

faptul ca ai residenta in spania nu are nici cea mai mica relevanta. se ia in considerare cel mult tara al carei cetatean esti (pt unele tari - sua, canada, uk etc, merge treaba mai repede si mai sint si categoriile de "working holiday" visa dar nu pt romania). deci daca aplici pt residenta sau permis de munca in nz, vei fi in aceeasi categorie cu toti detinatorii de pasaport romanesc (pt ca pe asta il ai). vei aplica virgula ca cetatean roman si atit.

a mai intrebat cineva mai inainte cam acelasi lucru (era tot posesor de visa de spania) citeste ce s-a scris aici la nz si ti se vor lamuri multe din necunoscute. bineinteles, iti stam la dispozitie oricind mai ai intrebari. 

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  08-26-2006, 07:14 AM 50290 in reply to 33641

laminat, te rog sa ma ajuti si pe mine cu cateva informatii, pt ca nu stiu pe unde sa le gasesc de unul singur.

1.conteaza in vreun fel pentru cei de la biroul de emigrari din NZ implicit pt dosarul de emigrare faptul ca eu sunt in romania si muncesc aici pt o firma din anglia iar contractul de munca e facut in anglia? mantionez ca eu mai sunt angajat cu carte de munca si la o firma din romania.

2. eu si prietena mea suntem impreuna de peste 4 ani, dar nu am avut ocazia sa facem mutatie pe BI/CI. Ce conditii trebuie sa indeplinim pt a putea pleca impreuna ca common-law relationship.

multumesc anticipat. Smile

•  09-01-2006, 09:15 PM 50443 in reply to 50290

1. nu conteaza. vei aplica la fel ca orice cetatean roman. pe formulare ai sa vezi intrebarile cu "work experience" si acolo intra datele legate de angajatorii pt care ai lucrat, sau pt care lucrezi. locul in care a fost facut contractul de munca, la fel, n-are nici o relevanta. nu trebuie decit o copie la dosar. (pe linga un cird intreg de alte documante bineinteles)

2. nu este nevoie de mutatie pe buletin. trbuie sa aduceti la dosar dovezi ca de x ani sinteti impreuna, nici macar nu este neaparata nevoie sa locuiti impreuna, dar trebuie sa demonstrati ca sinteti intr-o "loving and stable relationship". ca dovezi puteti aduce fotografii in care sinteti amindoi, billuri si chitante care sint pe numele amindorura (telefon, lumina, intretinere, mobila/masina/tv etc etc cumparate impreuna), corespondenta care v-a fost adresata amindorura (felicitari, scrisori, carti postale, etc.) eventual billul de telefon detaliat unde aratati ca v-ati dat telefon unul altuia etc. deci ceea ce considera ei acte doveditoare ale unei relatii se pot gasi cu duiumul, numa ca trebuie sa scoateti hirtoagele vechi de la naftalina si sa scotociti prin ele. daca nu locuiti sub acelasi acoperis, va trebui sa le explicati de ce; daca locuiti in aceeasi casa, cum am zis mai sus, "acte doveditoare" se gasesc cu duiumul.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  09-04-2006, 05:08 AM 50528 in reply to 50443

Merci mult de raspunsuri, am mai cautat dupa aceea si am mai gasit unele info in legatura cu common-law relationship, acum tot ce ramane de facut e sa scotocesc casa dupa vechituri Smile ; problema e cu telefoanele pt ca ea are cartela iar eu am un nr trecut pe firma si sunt trecut doar ca numar pe factura (ca utilizator), si trebuie sa vad daca pot sa iau de la astia de la vodafone o dovada ca noi folosim numerele respective (desi ma indoiec sa v-oi reusi) Idea

Si in legatura cu job-urile, deci nu are nimic daca ele se suprapun in timp?! adica lucrez si pt o firma in romania cu carte de munca de romania (daca pot zice asa :) ) si pt o firma din anglia cu contractul de munca facut in anglia (dar proiectele le lucrez aici in romania). de dovetit am cum sa le dovedesc cu acte, adica contractul de munca+recomandari, dar ma gandesc sa nu aibe ceva.... Confused

•  09-06-2006, 01:44 AM 50574 in reply to 50528

daca ai vreo hirtie (chitanta, factura detaliata etc) care sa dovedeasca a cui e telefonul cu pricina e ok. cauta cu luni si ani in urma cind ati dat telefoane unul altuia sau la parinti etc - e si asta o dovada. la fel scrisori, e-mailuri etc, toate se iau in considerare si daca nu va descurcati nicicum cu telefonul nu-i bai ca no-r sa va respinga aplicatia pe motivul asta.

cu joburile la fel, nu-i nici o problema. sint si aci destui care tin 2 joburi. he, heeee, atita doar ca daca ai 2 joburi de 3 ani, nu poti sa inmultesti cu 2 si sa zici la work experience 6 ani ca nu tine.... glumesc.

nu-i nici un bai, aduna tu documentatia constiincios si da-i inainte cu aplicatia.

View as RSS news feed in XML