Salut si bine am regasit pe toata lumea, dupa ce am tacut cam prea multa vreme. Si doar ma stiu logoreic... :)
Acum am in buzunar pasaportul cu viza, biletele de avion pt mine si sotia, doar dus, si astept cu drag ziua de 21 mai cind o sa decolam.
Dar sa revin la topic. Suportul financiar este o suma de dovezi pe care americanii musai o solicita la interviu care sa ii convinga ca nu vei fi o povara sociala in cazul in care cistigi loteria vizelor. Lucrurile nu sint asa de stricte cum se arata in site-urile oficiale, daca ii poti convinge la interviu ca esti "bazat", atunci totul e ok. IMPORTANT: ai de convins o romanca, si nu un consul american. Asta inseamna ca nu ajungi in fatza consulului daca nu ai trecut de dovada financiara facuta in fatza functionarului roman. La capitolul dovezi ramine cea mai de pret o casa/apartament care de regula nu are cum sa valoreze mai putin decit suma minima solicitata de ambasada. Insa orice imobiliar care nu este pe numele tau sau al sotiei va ridica suspiciuni care te vor aduce foarte aproape de o respingere la interviu. Eu am fost aminat prima data datorita dovezilor insuficiente ale relatiei cu sotia mea inainte de cistigarea loteriei (eu am fost norocosul cistigator), si apoi am stat cu orele privid la circa 10 cupluri care au fost procesati inaintea noastra. Toti cei care nu au avut dovezi convingatoare financiare au fost cel putin aminati. Exemplu: cuplu cu copil, aduc dovezi ca au casa, masina si cont in banca, dar contul era pe firma, firma lor dealtfel, insa nu aveau un extras de cont, drept care au fost aminati. Eu am fost cu contractul garsonierei pe numele meu, act de proprietate pe un petec de pamint si extrase de cont din banci. Asigurarea de viata nu a fost acceptata
, in schimb valoarea pamintului am fost lasat sa o aproximez eu, si evident ca am umflat cit am putut. Daca nu ai aceste valori imobiliare ramine de baza acel AOS, pe care eu nu l-am avut, dar pe care ti-l poate oferi un cetatean american. Sint convins ca sint destui romani-americani pe acest forum care te-ar putea ajuta.
Asadar crede si nu dispera. Succes si sa fie intr-un ceas bun!