Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

trecerea de la h2b la h1b

Last post 04-09-2007, 08:49 PM by Kristina. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-20-2006, 10:47 AM 46584

trecerea de la h2b la h1b

Buna tuturor,

am si eu intrebare legata de transformarea vizei h2b in h1b. am obtinut viza h2b pe 6 luni, pana in decebrie 2006 si lucrez la Sheraton Hotel la frontdesk in Orlando. Vreau sa stiu care sunt pasii si mai ales cat costa sa imi transform viza h2b in h1b. Doresc sa imi gasesc un loc de munca in domeniul sportului, sunt fosta gimnasta si am absolvit un colegiu de sport din Timisoara. Deci am diploma si atestat de antrenor de gimnastica. experienta mea ca si antrenor se limiteaza la nivelul de 7 ani, dar a fost doar munca voluntara in cadrul liceului si apoi in timpul colegiului. deci nu am cum sa dovedesc experienta prin carte de munca.

Vreau sa stiu, ca sa imi transform viza trebuie intai sa imi gasesc un loc de munca in domeniu si apoi sa aplic pentru h1b? h1b se trasforma in green card?

astept un raspuns! daca a trecut cineva prin proces si are sfaturi sa imi dea, as fi foarte recunoscatoare.

Multumesc,Embarrassed [:$]

KristinaWilted Flower [W]

•  06-20-2006, 12:03 PM 46586 in reply to 46584

Re: trecerea de la h2b la h1b

Din pacate nu mai poti face nimic. Vizele H1b pe anul fiscal 2006-2007 care incepe la 1 Oct. 2006 s-au terminat deja. Urmatorul an fiscal va incepe la 1 Oct. 2007, iar dosarele se vor depune incepand de la 1 Apr. 2007.

Dar ideea este sa iti gasesti un angajator dispus sa te sponsorizeze si va trebui daca vrei sa ramai in US sa iti pastrezi un statut legal pana la anul.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-20-2006, 05:09 PM 46610 in reply to 46586

Multumesc pentru raspuns. O sa vad ce pot face sa raman legal pana la anul.Angajatorul actual spune ca vrea sa prelungeasca vizele tuturor romanilor cu 12 luni (suntem un grup de 9 persoane)fiindca sunt foarte multumiti de noi. Asta ar insemna sa stau in state pana in decembrie 2007.

Multumesc inca o data pentru ajutor.

•  11-13-2006, 12:38 AM 52988 in reply to 46584

Draga Kristina,

Eu lucrez in prezent la un hotel Marriott in Key West, FL. Sunt cu J1 insa as vrea sa trec in H2b sau H1b. Pana acum nu am gasit nici un angajator concret pe vreuna dintre vizele astea. As putea sa te intreb exact la ce hotel Sheraton din Orlando lucrezi? Eu am dat o cautare pe internet si am gasit vreo 6 hoteluri. As vrea sa raman cu H2b daca gasesc un hotel dispus sa ma ia.

Cum e viata in Orlando? Te poti descurca fara masina? 

Apreciez orice informatie imi poti da.

Bafta in gasirea unui angajator cat mai repede :-)

Raluca

•  04-09-2007, 08:49 PM 58852 in reply to 52988

Mii de scuze Raluca, ca nu am raspuns la intrebarile tale. De cateva luni am fost in niste situatii mai nasoale. Ma refer la faptul ca Sheraton World Resort (hotelul la care lucrez) a fost vandut, iar tranzitia pentru noi, cei cu contract a fost mai grea.Noii proprietari ( acum hotelul de numeste International Plaza Resort &Spa) nu au prea vrut sa pastreze compania cu care sunt, si am trecut prin niste momente grele.Cei 9 romanii cu care am venit au plecat in Romania in decembrie, asa ca am ramas singura:). Am incercat sa gasesc sponsorizare din partea hotelului, dar sunt foarte reticenti, chiar daca vad ca imi fac treaba si sunt mereu dispusa sa muncesc si mai mult. Cand am venit in Orlando, lucram in Housekeeping, la front desk agent, apoi la Guest Service Manager, ar acum sunt Rooms Controller. Cine a zis ca America e tara tuturor posibilitatilor, nu a mintit. Acasa nu treceam de la housekeeping la front desk, nici in 10 ani.Mie mi-a luat 10 luni. Daca vrei iti pot da toate informtatiile despre compania mea. Ei sunt in cautare de oameni, cel putin asta ne-au spus.

Fara masina nu cred ca te poti descurca nicaieri. Norocul meu este ca stau la 10 minute de mers pe jos de servici. Totusi, cand e foarte cald nu prea imi arde sa merg pe jos, asa ca rog un coleg de servici care sta in acelasi complex cu mine si lucram impreuna, sa ma duca si sa ma aduca de la servici. In rest plictiseala. totul se inchide la ora 2 am, din cauza Disney, fiindca toti stiu, Orlando e controlat de Disney.

Sper ca te-am ajutat cu informatiile pe care ti le-am oferit. Sper ca mai esti in sua.

Cristina

Filed under:
View as RSS news feed in XML