Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

new york

Last post 05-01-2007, 08:34 AM by ami. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-28-2007, 11:13 AM 60169

new york

caut niste informatii despre NYC privind cit este de sigur sa locuiesti acolo si zone care trebuiesc ocolite si nu reusesc sa gasesc nimic concret.daca ave-ti niste informatii sau niste adrese de web unde as putea gasi ceva interesant va rog ajutati-ma 
  •  05-01-2007, 08:34 AM 60340 in reply to 60169

Re: new york

NYC nu e unul dintre orasele in care nu ar fi safe sa locuiesti. Poate ca la prima vedere rata criminalitatii e mare dar asta e in stransa legatura cu numarul imens de locuitori (cel mai mare oras in US cu peste 8 milioane de lcouitori). Nu am gasit un website care sa-ti dea un top cat de cat recent dar in general gasesti NYC pe lista celor mai safe orase in care sa locuiesti.

Exista zone care trebuiesc totusi ocolite. BedStuy , Brownsville, CrownHeights si East New York in Brooklyn, South Jamaica in Queens si South Bronx si Wakefield (partea de nord est) in Bronx.

De Manhattan nu am auzit pana acum sa aiba zone periculoase. In trecut  Harlem era considerat cartier rau dar acum lucrurile s-au schimbat mult si in sud chiar au aparut complexe de apartamente de lux iar preturile la real estate s-au ridicat nu gluma. Totusi, ca sa stai linistit evita zona Inwood (e nordul insulei) si Washington Heights, practic orice mai sus de 125th Street.

Acum depinde de mai multi factori ... in timpul zilei o zona poate parea ok dar noaptea e total invers. Eu am avut un proiect in East Harlem, 96 street si 3rd avenue. Nu e mentionata ca fiind o zona rea. Cand am ajuns acolo dupa amiaza a fost ok dar cand am iesit la 9 din cladire (pe ora de  iarna) efectiv mi-a tremurat inima pana am ajuns la metrou . Apoi sunt zone care sunt safe in Harlem dar in timpul verii sunt extrem de galagioase, lots of LOUD people hanging out.

Uite ai aici un link cu cartiere pe boroughs:  http://www.nycvisit.com/content/index.cfm?pagePkey=15 si http://www.answers.com/topic/list-of-queens-neighborhoods
    Daca vii in NYC pentru prima data si vrei sa locuiesti undeva, iti recomand Queens.

Filed under:
View as RSS news feed in XML