|
|
Senatul USA a aprobat dezghetarea vizelor si pentru Romania
Last post 05-09-2007, 05:28 PM by ovebb. 31 replies.
-
03-15-2007, 07:45 AM |
-
Geaba
-
-
-
Joined on 03-15-2005
-
Boston
-
Posts 37
-
Points 80
-
|
Senatul USA a aprobat dezghetarea vizelor si pentru Romania
SEN. VOINOVICH’S VISA WAIVER LEGISLATION PASSES SENATE
March 13, 2007
WASHINGTON, D.C.
– Today, the full Senate voted
for passage of S. 4, the Improving America's Security by Implementing
Unfinished Recommendations of the 9/11 Commission Act of 2007. The bill
includes an amendment authored by U.S. Senator George V. Voinovich
(R-OH) that extends visa-free travel privileges to our allies in the
Global War on Terror. The amendment, called the Secure Travel and
Counterterrorism Partnership Act of 2007, will improve cooperation with key allies while strengthening U.S. national security interests and promoting
U.S.
economic competitiveness. The bill was passed by a vote of 60 to 38.
“This is wonderful news for the
Unites
States
and its allies and a strong signal to the enemies of democracy,” Sen.
Voinovich said. “I strongly believe we must maintain strong relations
with our friends who are helping us fight the Global War on Terror.
This legislation will improve both our national and economic security
while helping to solidify relationships and improve good will toward
the
United States
for years to come.”
Sen. Voinovich’s amendment authorizes the Department of Homeland
Security, in consultation with the Department of State, to expand the
Visa Waiver Program (VWP) to countries that support the
United States
and are prepared to do everything in their power to help keep terrorists from crossing our borders. Countries
would be eligible to participate in the program only after the
executive branch certifies that they do not pose a security or law
enforcement threat to the
United States.
The legislation
would make the travel security standards and passport policies safer
than they would otherwise be for participating countries.
Security requirements for participation include biometric passports,
strict passenger screening through an e-travel authorization system,
passenger information exchanges, strict reporting of lost or stolen
passports, airport and baggage security and agreements for home country
repatriation of any visitors who violate
U.S.
laws. The
provision will also require the Department of Homeland Security to
monitor when VWP participants exit the country and improve procedures
for measuring any potential overstays, to ensure compliance with the
program.
“Our current visa policy is discouraging hundreds of thousands of peaceful and well-meaning people from visiting the
United States
for business and pleasure,” Sen. Voinovich said. “By severely limiting legitimate travel to the
United States
, we are dampening international good will and losing economic opportunities totaling millions of dollars.”
“In addition to promoting
U.S.
national security interests, this legislation will increase business
ties and tourism, benefiting our economy and competitiveness for years
to come. This is a smart move that will advance
America
’s strategic interests.”
The VWP was established in 1986 to improve relations with U.S. allies and benefit the
U.S.
economy. The program permits nationals from selected countries to enter the
United States
for tourism or business without a visa for up to 90 days. Currently, 27 countries participate in the program.
Although numerous countries have expressed a desire to participate in
the VWP, and a willingness to cooperate with the necessary security
requirements, no new countries have been admitted since 1999. President
Bush recently called on Congress to expand the VWP to deserving nations
and has previously identified 13 “Road Map” countries as potential
candidates for future participation. These include Bulgaria, Cyprus,
Czech
Republic
, Estonia, Greece, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Romania, Slovakia and
South Korea
.
-- END --
|
|
-
03-15-2007, 07:57 AM |
-
Geaba
-
-
-
Joined on 03-15-2005
-
Boston
-
Posts 37
-
Points 80
-
|
Re: Senatul USA a aprobat dezghetarea vizelor si pentru Romania
...sau am inteles eu gresit? Nu stiu cum functioneaza democratia americana, dar oare ce urmeaza ca sa fie pe ...bune?
|
|
-
-
03-15-2007, 07:11 PM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 231
-
Points 0
-
|
Mi se pare ca ar fi un lucru foarte just. Destul cu restrictiile de calatorie!
|
|
-
03-15-2007, 10:14 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,346
-
Points 6,995
-
|
TheAlien:
O zici de parca ar fi de bine. Exceptand situatiile in care sotii sau iubitii sunt separati de ocean si asteapta cu anii sa le vina randul la o viza, sau de situatiile sincere in care parintii/frati/surori, etc. vor sa-si viziteze rudele in State, nu stiu la ce ar fi asa mare bucurie la libera circulatie. 
La ce aeroport sa-i astept pe tigani??? Ziceti-mi in ce oras e probabilitatea mai mare sa se adune tiganii romani, ca sa ma mut cat mai departe de ei.
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
03-15-2007, 10:40 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 167
-
Points 555
-
|
daca ai o viza depasita si te intorci acasa vei mai avea dreptul sa vii in vizita dupa ce vor scoate vizele ? intrebare de baraj. probabil ca te vor intoarce din aeroport, dupa ce vor vedea ca ti-ai depasit viza anterioara. astept totusi ceva pareri.
There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
|
|
-
03-16-2007, 01:43 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Ortiz: daca ai o viza depasita si te intorci acasa vei mai avea dreptul sa vii in vizita dupa ce vor scoate vizele ? intrebare de baraj. probabil ca te vor intoarce din aeroport, dupa ce vor vedea ca ti-ai depasit viza anterioara. astept totusi ceva pareri.
Evident ca te vor intoarce de la aeroport. Introducerea in VWP nu are nimic de a face cu restul legislatiei in vigoare. Singurul lucru ce se va intampla, nu vei mai avea nevoie sa mergi la ambasada dupa viza, si vei putea sta in State cel mult 90 de zile la o vizita. DAR, daca se va abuza de program (adica vii, stai 90 de zile, mergi in RO, stai o saptamana si te intorci ca sa mai stai 90 de zile) este foarte probabil sa te puna pe lista neagra si sa te trimita la ambasada dupa viza. E si normal sa fie asa.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
03-16-2007, 01:46 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
arissa:O zici de parca ar fi de bine. Exceptand situatiile in care sotii sau iubitii sunt separati de ocean si asteapta cu anii sa le vina randul la o viza, sau de situatiile sincere in care parintii/frati/surori, etc. vor sa-si viziteze rudele in State, nu stiu la ce ar fi asa mare bucurie la libera circulatie.  La ce aeroport sa-i astept pe tigani??? Ziceti-mi in ce oras e probabilitatea mai mare sa se adune tiganii romani, ca sa ma mut cat mai departe de ei.
Arissa, tu vorbesti din postura celui care se afla deja cu sacii in caruta. In primul rand scoaterea vizelor inseamna intrarea intr-o normalitate. Nu trebuie sa mai mergi sa stai ore in sir pe trotuar in fata ambasadei si sa te trezesti ca esti refuzata la viza, indiferent de ce situatie materiala ai. Viza in acest moment este o loterie. Iar tiganii de care spui, daca vroiau sa vina au venit pana acum. Nu au avut ei treaba sau probleme cu vizele in ultimii 18 ani.
|
|
-
03-16-2007, 04:02 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
TheAlien:Iar tiganii de care spui, daca vroiau sa vina au venit pana acum. Nu au avut ei treaba sau probleme cu vizele in ultimii 18 ani.
Nu prea. Ioropa aproape, romani multi deja stabiliti prin Germania, Franta, mai nou Italia & Spania... si fara vize (partial din 2002, total din 2007)... si uite-asa s-a marit populatia tiganeasca la Londra. Sigur, tiganimea era reprezentata aici si inainte de 2007 si chiar si inainte de 2002, dar recent s-a vazut o crestere semnificativa in numere, atat de indivizi cat si de fapte de "buni samariteni", de ex. cersetorie. Problema cu vizele nu-i afecta atat pe businessmenii tiganesti la costume Gucci, cat forta lor de munca: cersetorimea, prostituatele, hotii de tot felul (care fura tot ce prind si cotizeaza la patron o cota-parte) etc. Si ii afecta nu numai la "getting there", cat si la desfasurarea activitatiilor lucrative zilnice, ca de', ii mai prindea vreu control, vreo razie, nu puteau sa ceara ajutoare sociale (trebuiau sa se dea refugiati politici, persecutati, nu era asa simplu...).
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
03-16-2007, 04:54 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Arissa, esti invitata mea in Baltimore-asigur cazare gratuita una luna!!!! Cred ca mi-ai mai ridica moralul, ca dupa vizita din weekendul trecut in Mt Washington Village, un cartier adorabil din Baltimore, unde totul era de bun gust, calitate, te intorceai cel putin 100 de ani inapoi, acum,.....poti sa-i vezi pe prietenii nostri la lucru. Acum vreo 3 ani am vazut primul "parlor" Psyhich Reading -Saveta, acum au mai aparut Zoritza, Mariuca, si parca Anitza. De data asta sotul nu a mai intrat sa intrebe de unde sint, ca era prea evident. Veti fi surprinsi cum altii cerseau, dupa cite un colt de cladire veche, si.....in ladies' room la cel mai bun restaurant. Cind m-am plins personalului, s-au facut rosii, si incercau sa-mi explice (bietii nu stiau cit de bine-i cunosc pe tigani). Acum ne intrebam cit le va trebui sa ajunga in suburbs. Asta-i tot ce mai lipsea in Baltimore. Dupa parerea mea vizele nu erau/sint chiar o loterie. Daca ai avut un aranjament de vacanta, si ai facut dovada ca ai posibilitatea sa te intretii pe perioada aia, ai primit viza, si spun asta pt ca am intilnit romani si la DisneyWorld, si-n Washington, si-n Ocean City, si am cunoscuti care nu au avut nevoie de nici o invitatie/AOS sa vina in vacanta. Voua vi se pare mai bine daca dupa ce-ti cumperi viletul de avion (care hai sa recunoastem ca nu-i cit unul de autobuz), mai si zbori 10-14 ore, in port of entry sa te anunte ca ...Sorry.... nu esti bine-venit? Si va pot asigura ca vor fi o multime de cazuri. Nu cred ca societatea romanesca e pregatita pt asa ceva. Ginditi-va citi tineri, mai ales, vor sa plece la lucru. Sint zone in Ardeal cel putin , unde jumatate din barbati sint plecati, si din ce in ce mai multe femei. Alien spunea ca sint multi bani in Ro, si-s de acord, doar ca sint in prea putine miini. Ce se intimpla cu banii astia? Fara forta de munca, si se va ajunge si la asa ceva in citiva ani daca se va valida legea, banii vor fi irositi pe bunuri/servicii din strainatate. Stim cu totii ca vizele astea sint vize turistice, dar citi vor sa vina aici in scop turistic, inclusiv sa-si vada rudele? Majoritatea vor sa vina la lucru, ori noua lege nu garanteaza asa ceva. Si ce-i ma trist, nu crema societatii romanesti va bate la portile Americii. Despre reintregirea familiei, nu cred ca putem vorbi, pt acolo legea-i diferita, si se aplica pt oricine, indiferent ca vine din Europa de Est, ori din Anglia, Franta. E vorba de vize de emigrare, iar situatia celor care chiar au nevoie de ajutor, nu vor beneficia de nimic. Mi-e mila de cei care vor veni legal in citiva ani, si vor incerca sa se integreze intr-o societate care deja a vazut ce-i mai rau din ce au romanii. De mine si numai de mine a depins cum voi fi privita de colegi, prieteni, si chiar familia sotului. Puteti sa sariti cu gura pe mine cit doriti, in citiva ani veti gindi ca mine.
|
|
-
03-16-2007, 05:08 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
Girbova:Veti fi surprinsi cum altii cerseau, dupa cite un colt de cladire veche, si.....in ladies' room la cel mai bun restaurant. Cind m-am plins personalului, s-au facut rosii, si incercau sa-mi explice (bietii nu stiau cit de bine-i cunosc pe tigani). Acum ne intrebam cit le va trebui sa ajunga in suburbs. Asta-i tot ce mai lipsea in Baltimore.
Dovada ca indiferent cat de posh e 5th Ave, tiganul will always get through. Bai, ce nu inteleg e treaba cu drepturile invadatorului vs dreptul invadatului. De ce sa aiba invadatorul drepturi egale sau mai mari decat invadatul? Da, stiu, se zice ca nu mai exista invadatori...
|
|
-
03-16-2007, 07:58 AM |
-
Geaba
-
-
-
Joined on 03-15-2005
-
Boston
-
Posts 37
-
Points 80
-
|
Alien are dreptate. Este un pas spre normalitate desi cand aud povesti de prin tara ...numai normali nu suntem. Dar numai spuneti la nimeni:) Cat despre imaginea romanilor in USA, depinde de fiecare din noi si pana acum se pare ca am facut cu totii lucruri bune. Eu oarecum i-am pregatit pe colegii mei in privinta tiganilor, si scenele din Borat au trecut linistit. Sa speram ca traversarea atlanticului ii va opri pe multi sa vina ....dar pana la urma astia suntem. Trebuie sa recunoastem.
|
|
-
03-16-2007, 04:29 PM |
-
Coco_67
-
-
-
Joined on 10-03-2006
-
East Coast
-
Posts 83
-
Points 0
-
|
Era cat pe ce .... dar deocamdata asta este doar alarma falsa pt ca desi da: | | |
|  | ``U.S. senators voted 60 to 38 for the security reform bill that contains a provision enabling U.S. President George W. Bush to undertake his promised expansion of the visa waiver program. " Dar "Under current American law, countries wanting to participate in the program are required to have a less than 3 percent refusal rate on their U.S visa applications." The bill sets the refusal rate at 10 percent to ease concerns of countries fighting alongside the U.S. in Iraq that their citizens would not be able to travel to the U.S. as freely as they would like. In December, President Bush committed to seek flexibility from Congress to expand the visa waiver program. Of the 19 countries designated by the U.S. State Department as having a ``roadmap to participate in the program, only nine have rejection rates of less than 10 percent and could benefit from the program." Romania are peste 10% refusal rate on their U.S visa applications... asa ca din 19 posibile se califica defapt numai 9 acum South Korea, Taiwan, Argentine, Cyprus, the Czech Republic, Estonia, Malta, Greece and Israel. |
|
|
rodicutzag.blogspot.com
|
|
-
03-16-2007, 10:38 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,346
-
Points 6,995
-
|
TheAlien:Arissa, tu vorbesti din postura celui care se afla deja cu sacii in caruta. In primul rand scoaterea vizelor inseamna intrarea intr-o normalitate. Nu trebuie sa mai mergi sa stai ore in sir pe trotuar in fata ambasadei si sa te trezesti ca esti refuzata la viza, indiferent de ce situatie materiala ai. Viza in acest moment este o loterie. Iar tiganii de care spui, daca vroiau sa vina au venit pana acum. Nu au avut ei treaba sau probleme cu vizele in ultimii 18 ani.
Alien, vorbesc din postura uneia care a vazut ce au facut tiganii in Roma dupa ce s-a introdus libera circulatie intre Romania si restul Europei. Oricat ai vrea sa ma convingi ca tiganii nu or sa se ingramadeasca la avion sa vina in America, cand nu ar mai fi nevoie de viza, nu reusesti. Una e sa vina un tigan ca i-au dat viza din greseala, si una e sa se urce intreaga familie a lui Cercel (nume la intamplare) in avion si sa vina sa se stabileasca in Chicago, NY, LA, sau oricare din orasele mari ale Americii. Cam aceeasi situatie a fost si in Roma...cand erau inca vizele, ajungeau mai greu, erau asa rasfirati prin intreaga Italie, 1-2 pe ici pe colo... de cum s-a dat drumul la vize...erau cu totii...tot familionul de 10-15 persoane...isi procurasera RV vechi si mizerabile...si sa-i fi vazut ce tiganeala era pe unde erau ei aciuati...iti zic din ce am vazut cu ochii mei, de cate ori luam metroul inspre Roma le vedeam rufele intinse pe sarme, cainele in lant, dormeau si prin masini aruncate de altii la gunoi... cam asa traiesc tiganii. Si nu m-ar surprinde daca ar face-o si aici, daca ar veni. Nu cred ca tiganii ar fi venit in State oricand daca ar fi vrut, si pt ei viza e tot o loterie, si cum am zis mai sus, poate i-ar da la unu' viza, dar nu la 15 cat sunt ei intr-o familie...ca tiganu-i tigan, si daca nu se inmulteste ca iepurele, nu se simte tigan autentic. SI am scris de la inceput, ca exceptand situatiile reale in care rudele vor sa se viziteze, nu vad binele in scosul vizelor...nu vad de ce m-am vazut cu sacii in caruta. Doar pt ca nu mi s-a refuzat viza? sau pt ca am avut noroc? Daca ar fi sa fac un schimb, cred ca as prefera sa incerc de n ori pt o viza decat sa vad cum tiganii se urca in avion si dupa 10 ore sunt in State.
Cati tigani ai vazut tu in Detroit cersand? Presupun ca nici unul, atunci mai vorbim peste cativa ani.
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
03-16-2007, 10:57 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,346
-
Points 6,995
-
|
Girbova:Arissa, esti invitata mea in Baltimore-asigur cazare gratuita una luna!!!! Cred ca mi-ai mai ridica moralul, ca dupa vizita din weekendul trecut in Mt Washington Village, un cartier adorabil din Baltimore, unde totul era de bun gust, calitate, te intorceai cel putin 100 de ani inapoi, acum,.....poti sa-i vezi pe prietenii nostri la lucru. Acum vreo 3 ani am vazut primul "parlor" Psyhich Reading -Saveta, acum au mai aparut Zoritza, Mariuca, si parca Anitza. De data asta sotul nu a mai intrat sa intrebe de unde sint, ca era prea evident. Veti fi surprinsi cum altii cerseau, dupa cite un colt de cladire veche, si.....in ladies' room la cel mai bun restaurant. Cind m-am plins personalului, s-au facut rosii, si incercau sa-mi explice (bietii nu stiau cit de bine-i cunosc pe tigani). Acum ne intrebam cit le va trebui sa ajunga in suburbs. Asta-i tot ce mai lipsea in Baltimore.
Multumesc Garbova de invitatie, dar ma tem ca trebuie sa o refuz pe moment, Baltimore inca nu-i pe lista cu locuri de vizitat, dar nu se stie in viitor.  Te inteleg cu tiganii, mai greu sa-i faci sa inteleaga si pe cei care nu prea au avut de a face cu ei. I-am vazut la lucru prea bine pe timpul sederii mele la Roma, ca mi se acrise. Si din nefericire, putini italieni faceau distinctie intre tigani si romani, pt ei tot aceeasi mancare de peste...scrie cetatean roman pe pasaport, ce conteaza ca esti mai alb la fata si vrei sa fii cinstit, tot in aceeasi oala cu tiganii erai bagat. Si cam acelasi lucru s-ar intampla si cu americanii. Putini or sa faca distinctie intre roman si tiganul roman. Pt marea majoritate o sa fie o ceata pe creier, si o sa fim priviti cum or sa fie priviti tiganii.
Eu am cateodata razboi in casa, ca mi se zice ca-s rasista, ca nu ar trebui sa vorbesc asa de tigani, ca tigani-s minoritate si-s neglijati de societate, si mi se ridica sangele la creier ca as fi in stare sa-mi duc sotul in Romania si sa-l las vreo cateva saptamani intr-o comunitate de tigani si dupa aceea sa nu aud nici macar un comentariu la adresa lor.
|
|
-
03-17-2007, 06:47 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Coco_67: Era cat pe ce .... dar deocamdata asta este doar alarma falsa pt ca desi da: | | |
|  | Romania are peste 10% refusal rate on their U.S visa applications... asa ca din 19 posibile se califica defapt numai 9 acum South Korea, Taiwan, Argentine, Cyprus, the Czech Republic, Estonia, Malta, Greece and Israel. |
|
|
Coco, PRIMELE doua tari vizate de acest amendament sunt Polonia si Romania. Oricum, mai vorbim peste cateva luni. 
|
|
-
03-17-2007, 09:47 AM |
-
CyberDog
-
-

-
Joined on 05-02-2006
-
Michigan
-
Posts 420
-
Points 0
-
|
Pai chiar ca trebuie sa mai vorbim peste cateva luni. Cum deocamdata, se discuta si problema reciprocitatea renuntarii la vize cu Canada ( iar Parlamentul European e destul de dur in privinta asta, urmand ca daca Canada sa nu acorda liber la vize Romaniei si altor tari noi membre in EU, sa se ridice dreptul canadienilor de a intra fara vize in Europa Unita ), urmeaza sa vedem cum influenteaza asta decizia lui nenea LaBush versus Congresul Americanci. Chestia cu tiganii e de discutat, fiindca nu poti limita drepturile unei intregi natii europene din cauza unei minoritati cunoscute ca aducatoare de probleme intre si peste granitele Romaniei. Oricum, in USA situatia se schimba. Atata timp cat pe la granita de sud, mexicanii isi fac de cap, nu se poate pune problema ca minoritatea tiganeasca din Romania o sa napadeasca acum America si o sa aduca deservicii imaginii romano-americanilor sau Romaniei in general. Sigur ca vor apare probleme, este virtual imposibil sa nu apara.
Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
|
|
-
03-17-2007, 04:21 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
The gipsy will always get through. Si cu cat mai putine restrictii, cu atat invazie mai in masa.
Exemple berechet.
Cine nu crede sa dea contraexemple.
Am zis.
|
|
-
03-18-2007, 01:25 PM |
-
karla
-
-

-
Joined on 01-11-2007
-
Colorado
-
Posts 320
-
Points 0
-
|
Pai ce restrictii sa puna Dell?sa dea restrictii speciale pentru tigani? pe pasaportul lor va scrie"romanian". Iar oricum acolo daca se va sta mai mult de 90 de zile se pierde orice sansa de intra in ilegalitate vreodata.Doar sa dea legi sa califice ca infractiune federala depasirea termenului de 90 de zile.Visa Waiver asta e bun pentru cei ce au rude si vor sa viziteze.sa se faca la fel cu affidavit of support, adica sa raspunda cineva pentru cei ce vin.Altfel va fi un haos, eu asa zic.
|
|
-
03-18-2007, 02:20 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
karla:
Pai ce restrictii sa puna Dell?sa dea restrictii speciale pentru tigani? pe pasaportul lor va scrie"romanian". Iar oricum acolo daca se va sta mai mult de 90 de zile se pierde orice sansa de intra in ilegalitate vreodata.Doar sa dea legi sa califice ca infractiune federala depasirea termenului de 90 de zile.Visa Waiver asta e bun pentru cei ce au rude si vor sa viziteze.sa se faca la fel cu affidavit of support, adica sa raspunda cineva pentru cei ce vin.Altfel va fi un haos, eu asa zic.
Si daca nu cunosti pe nimeni in State nu mai mergi? Sau daca faci afaceri te asezi pe o treapta inferioara pt ca trebuie sa ii soliciti partenerului american un astfel de affidavit? Este absurd. Sa se scoata vizele cu totul, iar cine vine si incalca legea sa fie deportat simplu si sa nu mai poata intra a doua oara. Principiul corect este: esti ok pana la proba contrarie.
|
|
-
03-18-2007, 04:10 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
TheAlien: karla: Pai ce restrictii sa puna Dell?sa dea restrictii speciale pentru tigani? pe pasaportul lor va scrie"romanian". Iar oricum acolo daca se va sta mai mult de 90 de zile se pierde orice sansa de intra in ilegalitate vreodata.Doar sa dea legi sa califice ca infractiune federala depasirea termenului de 90 de zile.Visa Waiver asta e bun pentru cei ce au rude si vor sa viziteze.sa se faca la fel cu affidavit of support, adica sa raspunda cineva pentru cei ce vin.Altfel va fi un haos, eu asa zic.
Si daca nu cunosti pe nimeni in State nu mai mergi? Sau daca faci afaceri te asezi pe o treapta inferioara pt ca trebuie sa ii soliciti partenerului american un astfel de affidavit? Este absurd. Sa se scoata vizele cu totul, iar cine vine si incalca legea sa fie deportat simplu si sa nu mai poata intra a doua oara. Principiul corect este: esti ok pana la proba contrarie.
Cam cu zice si Alien. Cu mentiunea ca pretul deportarii (costul) sa fie suportat de statul al carui cetateni sunt respectivii infractori, iar infractorii sa plateasca conform legii statului unde au fost gasiti vinovati pentru infractiune. Iar statul de origine ai infractorilor sa ii puna pe o lista neagra negandu-le astfel dreptul de a mai calatori pe perioade determinate (prin lege) in tara unde si-au facut meseria de borfasi. Iar cei care au comis infractiuni mai grave, sa fie banati, asa ca mitocanii pe forumuri - sa fie persona non grata pe viata. Asta nu e prea greu. Alta e problema reala, si anume ca acesti tiganoi pozeaza in victime (cand de fapt ei sunt de meserie borfasi), iar nevolnicele sisteme ale statelor unde-si fac de cap specimenele astea sunt de-a dreptul impotente. Chipurile drepturile omului "vorbeste" - de parca victimele nu sunt oameni sau sunt suboameni si deci drepturile lor sunt mai putin importante decat ale onor criminalilor. Ce-o sa faca primarul NYC cand o sa aiba cersetori pe 42nd Street si prin Manhattan? Mananca si ei o paine, domne', aia o sa zica, e adevarat, in limbaj politico-inept. Pana n-o sa fie jefuit (sau mai rau, Doamne fereste!) vreun VIP, o sa ramana cum au stabilit: political corectfully to the end.
|
|
-
|
|