Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Bucataria internationala

Last post 05-18-2007, 11:22 AM by arissa. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-24-2005, 08:56 PM 10511

Bucataria internationala

Acum am citit mesajul pe care l-a postat o_domnisoara referitoare la italieni si mi-a venit o idee: sa schimbam retete internationale.Eu am invatat in Us sa fac "burritos" de la mexicani.Adica m-am dus la restaurant si m-am uitat in farfurie dupa care m-am dus acasa si mi-am facut singura.Party!!! [<:o)]Party!!! [<:o)].Daca va intereseaza reteta o sa  o postez.

PS.Mancare chinezeasca stie sa faca cineva?Huh? [:^)] 

www.sdphotoartgallery.com
  •  08-19-2005, 04:57 AM 15628 in reply to 10511

Re: Bucataria internationala

Priscila, vrem reteta!!Cel putin eu o vreau!!!!!!Multumesc muuuult!!Party!!! [<:o)]Party!!! [<:o)]

Diandra

•  09-06-2005, 05:57 PM 17632 in reply to 10511

Mancarea chinezeasca este relativ usor de preparat.
    Pentru sos iti trebuie corn starch (asta este secretul pentru a-i da consistenta). Pui cam o lingura de corn starch la doua cani de apa si lasi mixtura sa fiarba intr-tigaie pana cand se incheaga (vreo doua minute). Dupa aceea, adaugi condimentele: sos de soia, red pepper flakes, un picut (jumatate de lingura) de zahar. De asemenea, poti sa substitui parte din apa cu un sos cumparat de la magazin -- sunt foarte gustoase si iti usureaza munca! Incearca oyster sauce, chinese stir fry sauce, wok sauce, etc.
    In alta tigaie, incalzesti un pic de ulei la foc mediu spre incins. Adaugi carne, peste sau tofu taiate in bucatele subtiri si orice fel de legume iti plac, desigur taiate in bucatele: ardei, broccoli, porumb, ciuperci, dovlecei samd., impreuna cu un catel de usturoi si o jumatate de ceapa taiate marunt, si sare si piper. Le lasi sa se gateasca, invartind mereu in tigaie (stir fry), pana cand sunt gata (la mine dureaza cam 8 minute). In ultimele doua minute adaugi sosul si amesteci totul impreuna. Asta-i tot!
    Big Smile [:D]

Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
  •  10-31-2005, 01:41 AM 24046 in reply to 17632

As vrea sa mai adaug ceva la reteta lui Radacos - (abia astept sa incerc sosul ala de corn starch),

Eu prepar styr fry-ul in mod putin diferit, unde nu ai nevoie sa prepari sos separat.
    Mai intai prajesc bucatelele de carne in putin ulei intr-o tigaie cat mai mare cu coada - dar nu este nevoie sa fie cu carne. Dupa cum a spus si Radacos pot fi orice combinatie de legume, dar am observat ca e bine sa ai intotdeauna un morcov taiat bucatele + orice altceva: varza, brocoli, castravete, dovlecel, conopida, spanac, leek, ardei gras, ardei iute (dupa gust-daca nu aveti ardei puneti un varf de cutit de bia iute sau, mai bine ardei uscat tocat marunt) etc. pot fi si bucatele de muraturi. Nu se pun rosii. Nu este nevoie neaparat de ceapa sau/si usturoi.
    Cand carnea este ca si gata, se da focul la maxim si se pun legumele bine scurse de apa. Apoi se vantura dar NU mai mult de 2 minute. Se aduga soya souce (musai) + black bean sauce sau oyster sauce. Soia sauce se gaseste peste tot si se pun cam 2-3 linguri - nu are nimic daca scapati un pic mai mult sau mai putin. Foarte important: NU se pune sare deoarece soya souce este sarat. Legumele for fi un pic cruchy sau "al dente" cum zice italianu', dar sunt foarte bune.
    Se poate servi cu orez fiert sau ca garnitura la alte preparate, mai ales daca nu are carne. Trebuie servit imediat nu poate fi tinut de pe o zi pe alta.

Apropos de garnituri, am mancat o data la un restaurant si de atunci facem si noi acasa:
    spanac prajit:
    Se curata de codite si se spala bine, apoi se lasa la scurs cat mai mult sau se usuca pe un servet.
    Intr-o tigaie cat mai mare (sa zicem 30cm) se pune ulei de masline 2-4 liguri dupa gust, un un praf de ardei uscat sau boia iute, si un pic de sare. Se pune la foc, cand s-a incins se da focul la maxim si se umple tigaia cu frunzele de spanac. Va fi oarece sfaraiala la inceput! Intoarceti spanacul cat mai des, veti observa ca isi schimba culoarea in verde inchis, continuati sa il vantuarti pana isi schimba tost spanacul culoarea si devine moale si va lasa un pic de zeama, nu mai mult de 2-3 minute, va ramane foarte putin ca volum dar este delicos... trebuie servit imediat.
    Merge PERFECT cu friptura de vacuta, sau cu lamb racks la gratar, cu Cabernet Shiraz si paine de casa.

Pofta buna!

A point is that which has no part.
  •  05-18-2007, 09:24 AM 60842 in reply to 24046

Apropo de mancare chinezeasca, va mai impartasesc o experienta.....fiind gospidina relativ noua, am patit multe LOL

Am cumparat de la magazin un praf de orange chicken flavor pt carne, am facut tot ce mi-au zis pe pachet (cel putin asa credem eu) si ce credeti ca a iesit? O scarbosenie, am stricat si carnea degeaba si gretos de nici nu puteai sa-l mirosi. Nici acum nu stiu ce nu am facut bine si acum prefer sa ma duc la restaurantul lor sa iau gata preparat cand am pofta.

Age is just a number...live strong and enjoy every second of your life
  •  05-18-2007, 11:22 AM 60845 in reply to 10511

Priscila:

Eu am invatat in Us sa fac "burritos" de la mexicani.Adica m-am dus la restaurant si m-am uitat in farfurie dupa care m-am dus acasa si mi-am facut singura.Party!!!Party!!!.Daca va intereseaza reteta o sa  o postez.

Hmm..burritos...yummy...ce-mi mai plac...dar tu faci si 'tortilla' de la burritos sau doar continutul? Ca daca ai reteta de la 'tortilla', o vreau si eu, ca alea-s bune si pt fajitas...yummy. Mi s-a facut foame acu'.

"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
    Immanuel Kant
View as RSS news feed in XML