Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Se cere DS-2019 in original?

Last post 05-20-2007, 12:13 PM by sofi. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-17-2007, 08:02 PM 60813

Se cere DS-2019 in original?

Ciao tuturor,

O intrebare: angajatorul nostru ne-a cerut azi sa inapoiem DS-2019. Intrebarea mea este: se cere acest DS in original la USCIS sau Waiver, e posibil sa am nevoie de el sau e suficient sa pastrez copia?

Ce stiti? I s-a cerut cuiva originalul  la change of status sau waiver? Eu inca sunt in pending cu toata nebunia asta de petitii...

Multumesc,

Alessia

•  05-18-2007, 07:48 AM 60831 in reply to 60813

Re: Se cere DS-2019 in original?

Buna Alessia,

Nu stiu raspunsul sigur. Eu am depus la dosar numai copii si am pastrat originalele. Asa mi-a spus avocatul. Nu vad la ce le-ar trebui Ds-ul in original. DAr daca vrei poti sa ti-l tii. Angajatorul nu are ce sa-ti faca daca nu-l returnezi. Multa bafta. Sa auzim numai de bine!!!!.

Sa speram ca nu vor fi probleme in Roamania cu viza. Eu as vrea sa ma duc sa pun si in pasaport. Daca stie cineva despre procedura asta as fi foarte interesata. Banuiesc ca nu sunt probleme din moment ce dosarul se aproba aici..Dar e vorba de cei de a ghiseu. Oricum , ma gandesc ca acum sau in Iarna tot nu schimba nimic. Iar vara asta as vrea neaparat sa merg acasa si sa depun si de viza. Sa-mi tine-ti pumnii. Revin cu info imediat ce ma intorc. Bafta!!!!

Sofi

•  05-18-2007, 09:29 AM 60843 in reply to 60831

Ciao, Sofi,

O varianta pentru obtinerea vizei in pasaport ar fi sa mergi in Canada. Noi asa vrem sa facem. Din cate stiu, interviul pt viza H e realtiv mai usor, pentru ca nu trebuie sa demonstrezi ca in alte cazuri ca ai intentia sa te intorci si deci nu poti fi refuzat dintr-un astfel de motiv. Se vor uita cu atentie daca nu ai depasit perioada legala de sedere in State cat ai fost cu viza J, daca nu ai lucrat la negru etc.

Sunt ceva informatii despre acest interviu pe celalalt thread, al vize H.

Sa inteleg ca tu ai obtinut deja change of status? Esti cu H acum? In ce stat vei fi? Eu voi fi in Virginia.

Pa, Alessia

•  05-20-2007, 12:13 PM 60902 in reply to 60843

Buna Alesia,

Eu voi fi in Georgia. Nu a iesit inca H dar e totul depus. Sper sa nu mai dureze foarte mult. Stiu varianta cu Canada dar trebuie neaparat sa merg acasa vara asta si ma gandeam sa impusc doi iepuri dintr-o lovitura. Ma gandesc ca ofiterii de la ghiseu sunt tot americani asa ca nu conteaza daca locatia e Romania sau Canada. VA tin la curent cum decurge totul. A sosit waiverul? Iti tin pumnii nu o sa mai dureze mult. Poate facem si un ....WinkParty cand se termina toata nebunia asta. Multa Bafta. Tinem legatura!!!!!!!Sper sa fie totul bine si sa nu ne inecam la mal. Si sa mai creasca putin si Dolarul sa merite nebunia asta ca altfel...

Cum vin de acasa mai postez. Adica undeva la sfarsitul lui iulie. Sper sa nu dea astia legea imigratiei si sa inghete granitile.Sa-i poate numara pe cei din interiorBig Smile Dar nu sunt Americanii asa de eficienti si nu cred ca se va intampla foarte repede. Asa ca....Sa avem numai bucurii.

Sofi

View as RSS news feed in XML