Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

IMMIGRATION FEES

Last post 06-05-2007, 11:05 AM by OanaC. 24 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-31-2007, 02:58 PM 61142

IMMIGRATION FEES

Immigration service fees skyrocket
    By Lesley Clark
    McClatchy Newspapers

WASHINGTON - Starting July 30, immigrants applying for citizenship, green cards and other services will pay nearly twice as much as they do now under a plan officials promised will transform the nation's chief immigration agency into a more efficient operation.

The new fees for citizenship and immigration services - which will double the U.S. Citizenship and Immigration Services' $1.25 billion budget - are aimed at speeding up the processing of paperwork. But critics suggested the substantial hikes could put the squeeze on immigrants.

U.S. Citizenship and Immigration Services Director Emilio Gonzales, though, said the fee-dependent agency needs the cash infusion to improve services. He promised "substantial reductions" in the time it takes the agency to process an application. He said the fee increases also would allow the agency to move from a paper-based system to an electronic system.

"This is what it takes not just to keep us afloat, but moving forward," Gonzalez said in a conference call with reporters. "I understand anytime there's an increase there's concern. The big difference here is what people will see with the price increase: a much improved agency that will do what it says it will do, an increase in efficiency and an increase in productivity. That's something we're going to stand by and we need the funds to accomplish."

Nearly every immigration or naturalization fee would be raised, and some of the increases would be substantial, according to figures supplied by U.S. Citizenship and Immigration Services:

-The application fee for citizenship would increase from $330 to $675, though it would be waived for those in the military.

-The fee to apply for status as a legal permanent resident would rise from $325 to $1,010, including the cost of fingerprints. Children under 14 and filing with a parent would pay $600; applicants 79 and older would pay $930. Most of the fees include the cost of fingerprints.

-The cost of work permits would rise from $180 to $340.

But Gonzalez said the agency expanded the type of waivers it will issue, including waiving fees for some younger immigrants. Also, some fees would not change while the $270 fee for a temporary visa for victims of human trafficking would be ended.

Jose Lagos, president of Miami-based Honduran Unity, called the increases "very significant," particularly for low-income families, and said he was urging clients to get their paperwork completed before the increase takes effect July 30.

Gonzalez promised the higher fees will cut processing lags, provide for better facilities and a better-trained staff.

With the new revenue, Gonzalez said he plans to hire 1,500 new immigration officers and open 39 new facilities - all aimed at processing green cards or citizenship applications in less than six months.

But advocates for immigrants were skeptical, noting the agency has failed before to deliver touted upgrades.

"I've been doing this almost 25 years and I've heard this promise so many times that I hate to say it, but it falls on deaf ears at this point," said Tammy Fox Isicoff, a Miami immigration attorney. "I don't think anyone believes it."

The fee boost comes as Congress grapples with an overhaul of the nation's immigration system. Depending on those results, the agency could be called on to process millions more applications from undocumented immigrants for temporary work permits, green cards and citizenship.

But Gonzalez said the fee increase is unrelated to the talks in Congress.

"If there was no legislation, we would still be going through this," he said. "To do nothing is to invite organizational disaster because we're just not covering the cost of doing business."

Members of Congress had criticized the agency for suggesting such a sizable fee hike, but Gonzalez said the timing of the announcement - while Congress is in recess and slow to react - was unrelated.

"We announced when we did," he said. "If we could have gotten it out earlier we would have."

http://www.realcities.com/mld/krwashington/17295183.htm

•  06-01-2007, 06:35 AM 61148 in reply to 61142

Re: IMMIGRATION FEES

Se preconizeaza ca orice aplicatie sa fie rezolvata in 60 zile, iar pina in 2010, in 30 de zile. Cel putin cei din Baltimore au primit deja noi dotari si au inceput cursuri instrure profesionala. Salariatii sint destul de  speriati, pt ca in ultimii 2 ani s-a tot strins surubul, si cam tot ce a "promis" Gonzales s-a cam pus in practica. Daca vor reusi scurtarea timpului de procesare, cred ca ar fi o mare rezolvare. Imi amintesc prima scrisoare de la INS, spunins ca voi avea de asteptat 650 zile. N-au fost 650, dar au fost 442.
  •  06-01-2007, 08:24 AM 61151 in reply to 61148

Da, da... eu o sa platesc $675 pt cetatenie in cateva luni, dar  intrebarea mea...de "dotarile" cele noi si urgentarea timpilor de procesare voi avea si eu parte??? Nu cred.....

Si nu mai zic ....$1010 pt rezidenta???

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  06-01-2007, 09:44 AM 61152 in reply to 61142

Mie mi se pare o nesimtire crasa ceea ce fac americanii!!!Ick! In tara in care nr. emigrantiilor este cel mai mare, au cel mai prost sistem birocratic de procesare a actelor.Surprise In Spania am avut rezidenta dupa opt luni de zile fara sa angajez un avocat, iar aici azi maine se implinesc 3 ani si tot platesc taxe, taxe si naiba mai stie ce tot pt nimic.... ca sa nu mai vorbesc de stresul in care traiesc zi de zi si care imi mananca neuronii, iar apoi ma intreb de ce o sa vorbesc singura pe strada pe la 40 aniSad. Ma doare in cot cat de speriati sunt angajatii de la immigration, cand am fost eu la o agentie nu parea nici unul stresat sau speriat la culme. Din contra, in marea lor majoritate sunt niste incompetenti, care fie iti vorbesc urat ( in mariile orase) or habar nu au de legislatie ( in micile orase). Ceea ce face Gonzales spunind ca imbunatateste sistemul e " frectie la picior de lemn" ( scuzati expresia). As vrea sa vad daca se vor misca mai repede, chiar daca voi platii aceste taxe.  Probabil ca administratia are nevoie de bani, caci a ajuns la fundul sacului si tot emigrantul de rand trebuie sa plateasca, ca deh, sclavia in US s-a abolit acum vreo 150 ani " oficial": neoficial, ea inca exista azi si va exista intotdeauna. Apoi, se mai mira toti americanii ca emigrantii protesteaza in masa, sau traiesc ilegal de mai bine de un deceniu in Us. Mi-e scarba de ei si de serviciul lor de emigrariIck! . Cand le explici situatia reala, toti raman Zip it!Indifferent. Rusine!!!! 
    www.sdphotoartgallery.com
  •  06-01-2007, 11:08 AM 61154 in reply to 61152

Fara suparare, dar nimeni nu e obligat sa devina rezident sau cetatean american. Este o optiune personala care se plateste.
  •  06-01-2007, 11:49 AM 61155 in reply to 61154

Fara suparare, dar ca sa traiesti in US legal, ai nevoie de acte, nu e o optiune personala ci e o necesitate. Si s-au scumpit majoritatea taxelor. Lasand la o parte cetatenia, ai nevoie de permis de munca daca vrei sa traiesti normal, ai nevoie de permis de calatorie daca vrei sa mai si iesi din State si sa te si intorci, in concluzie ai nevoie de GC care ai vazut cat costa.

Si cum zicea Priscila...USCIS-ul e o nebunie curata si cand am treaba cu ei mi se ridica parul, desi personal n-am avut cine stie ce probleme, dar faptul ca trebuie sa astept 7 luni sa-mi prelungeasca un GC mi se pare ridicol.

•  06-01-2007, 12:35 PM 61156 in reply to 61155

Cred ca nu m-am facut bine inteleasa. In primul rind emigrarea este o optiune personala.
    Nu e nimeni obligat sa emigreze, atunci de ce sa ne plingem de taxe?
    Si eu voi avea de platit, ca si tine, taxa pentru N-400. Atit e de platit, atit platesc.

•  06-01-2007, 01:42 PM 61157 in reply to 61156

Atunci nici noi nu ne-am facut intelese. Ei mereu maresc taxele astea, in schimb timpul de procesare e la pamant. Poti citi poveastea lui Ami cu USCIS-ul. Pot sa-ti spun ca am platit nu stiu cat pt Advance Parol-ul pe care nu l-am vazut niciodata. Si acum cand trebuie sa-mi schimb GC-ul de 2 ani in cel de 10 ani, dureaza 7 luni !!!! Ei cer niste bani, multi bani (!!!), insa serviciile oferite sunt nu tocmai bune.

La mine nu se pune problema banilor, dar eu sunt un caz super norocos. Fiecare a avut anumite motive sa vina in US. Eu de ex, n-am venit pt US, ci pt sotul meu. Si mie una nu mi se pare cinstit sa ceara atatia bani pt un act pe care who knows cand il primesti...vezi ce spunea Priscila mai sus.

•  06-01-2007, 05:02 PM 61169 in reply to 61152

Bine le-ai zis-o Priscila !! LOL Aia cu sclavia e tare ! Eu cred ca incepand cu administratia si terminand cu ultimul portarel din agentiile care se ocupa de procesarea documentelor, au mari dureri de ... cot. Responsabilitati? VAX ! Ca doar lucreaza cu emigranti, un fel de terchea-berchea care n-au decat sa plateasca. Fireste ca pe de alta parte functionarasii nu pierd nici o ocazie sa pozeze in mari profesionisti. BLEAH !

La cazul meu au gresit la adunare Rolling Laugh . Pur si simplu n-au fost in stare sa faca o adunare de 3 sume, ceea ce eu am invatat in clasa a 2-a primara. No La doua saptamani dupa ce mi-au trimis receipt nr. au revenit cu o scrisorica in care ma anuntau ca datorita faptului ca nu s-a submis "correct amount fee" aplicatia mea a fost respinsa. Angry Am contestat decizia, dar mi s-a parut incredibil ca sunt atat de incompetenti. M-am simtit umilit. In "cea mai de beton tara din lume", care pretinde ca are cel mai bun serviciu de imigrari Cry, un functionar n-a stiut sa adune ..... corect. laso Daca vreodata in viata o sa intalnesc "pestisorul de aur" o sa-l rog sa-mi arate fata imbecilului care mi-a stricat somnul si bioritmul vreo 5 saptamani. Parerea mea ca singura solutie cand ajungi pe la uscis e sa pui lumanari cat de multe si sa te tii regulat cu praying

Fara doar si poate ca aceste sume de bani vor fi folosite in alte scopuri decat imbunatatirea tehnicii de procesare a informatiilor, cum ar vrea Gonzales sa credem. E o minciuna sfruntata Yeah yeah . Ca dovada pana si avocatii de imigrari au comentat la aflarea deciziei, ca de profesionalizarea institutiei se vorbeste de 15-20 de ani incoace fara sa faca mare lucru. 

In rest la multe vise placute, si fie ca simplitatea fericirii tale sa nu se complice niciodata.
  •  06-02-2007, 11:35 AM 61174 in reply to 61156

AdrianaLo:

Cred ca nu m-am facut bine inteleasa. In primul rind emigrarea este o optiune personala.
    Nu e nimeni obligat sa emigreze, atunci de ce sa ne plingem de taxe?
    Si eu voi avea de platit, ca si tine, taxa pentru N-400. Atit e de platit, atit platesc.

Adriana, eu cred ca te-ai facut inteleasa dupa prima postare. Cu riscul de a te supara, consider postarea ta 50% rautacioasa iar 50% nestiinata. Din Austria lucrurile se vad diferit decat din Us, iar daca pt tine emigrarea a fost sau este o optiune personala de dragul  aventurii, pt mine a fost o necesitate. Daca pt tine e ok sa platesti acesti bani, pt mine nu e ok. Nu a fost o optiune personala sa vin intr-o tara straina, sa las familie, prieteni, cultura, etc, etc, si sa o iau din nou de la zero. Bone spunea ca pt ea banii nu sunt o problema, probabil nici pt tine nu sunt, dar pt mine si multi altii ca mine sunt. Chiar daca nu ar fi, nu sunt  dispusa sa platesc dublu, poate chiar triplu pt ce? ca immigration sa se miste la fel de greu ca si pana acum, cu viteza melcului? tu chiar crezi ca toti acesti bani merge la immigration, sau poate pt tine e ok sa stii ca poate o parte din acesti bani se duc in Irak, ca sa aiba bani pt sicriele in care vin militarii americani ucisi? din nefericire nici tu, nici eu si nici multi altii nu putem controla acest lucru, dar mi se pare aberant sa imi spui ca ne plangem de taxe. Poate nu este adevarat ceea ce spun eu, si poate toti acesti bani vor merge la immigration, crezi ca se vor rezolva multe? crezi ca vei primi dreptul de munca in 2-3 luni asa cum spun ei? nu dau doi bani pe ce spune Gonzales, ca va mai angaja inca nu stiu cati ofiteri ca sa proceseze mai repede dosarele. Probabil ii angajeaza ca sa creasca productia de Donuts, Starbucks, abonamentele la fitness center, etc, da nu pt a acelera solutionarea dosarelor. Te poti uita din cand in cand pe Visa Bulletin sa vezi cum stau lucrurile. Mi se pare ridicol si aberant ca intr-o tara ca Us, immigration-ul sa lucreze la dosare din 1997Surprise in conditiile in care 99% dintre emigranti angajezaza un avocat pt cazul lor iar sistemul de procesare al actelor este computerizat. In Spania am platit 100 euro pt rezidenta, iar aici am platit pana acum $7,000 si cine stie cat o sa mai platesc pana primesc macar dreptul de munca. Eu nu imi pot permite sa fiu o sotie disperata care se uita a tv de dimineata pana seara si trebuie sa muncesc orice fel de slujba ca sa pot sa imi intretin familia si sa imi pot platii studille. Iar asta nu e o optiune personala, e necesitate. Consider un abuz si o batjocora ceea ce se intampla in Us cu emigrantii care doresc sa traiasca legal. Cand am spus ca, "neoficial" scavia e in floare in Us, nu am exagerat deloc. Sunt emigrant si ma invart in cerc de emigranti si e jalnic sa vezi ceea ce se intampla in Us si cum sunt tratati emigrantii. E foarte simplu sa faci stai acasa pana primesti toate actele si sa nu te preocupe deloc ce se intampla cu dosarul tau, sa nu stai noptiile nedormita gandindu-te ca nu poti sa faci absolut nimic si viitorul tau este in mainile unora care nu ii intereasaeza decat sa treaca ziua cat mai repede ca sa prinda finala de baseball, dar mi se pare o jignire la adresa tuturor celorlalti care nu au acesta sansa sa faci o asemenea afirmatie ca emigrarea e o alegere personala . Poate ca sunt subiectiva, dar a mai spus-o si repet: pot tolera multe, dar nu pot tolera ca un om sa nu fie respectat, oriunde ar fi el si orcine ar fi el: emigrant, print, seic sau muncitor. Emigrantii au si ei drepturi nu numai obligatii, dar in Us se pare ca mai toata lumea uita asta. Si ma enerveaza la culme cand cineva spune " nu iti convine pleaca" indiferent de cum se spun lucrurile, mesajul e acelasi. Nu vrea sa intru prea mult in discutii pe tema asta pt ca sunt si emigranti care abuzeaza si care nu merita sa aibe rezidenta. Dar, ma enerveaz la culme sa ii vad pe americami cum se bat cu pumnul in piept ca au un sistem super-power cand de fapt sistemul lor este preistoric, asa cum ma enerveaza la culme sa aud pe altii care nu traiesc zi de zi acesta experienta si trag concluzii gresite. Si eu imi doresc ca si x-mas sa intalnesc pestisorul de aur si pe langa cele 3 dorintele personale, l-as mai ruga sa mai imi indeplineasca inca 2 suplimetare ca sa fie suma rotunda: prima ar fi ca pt o saptamana sa dispara tori emigrantii din Us, si sa vedem ce se intampla, iar a doua ar fi ca toti cei americanii care sunt impotriva emigrantilor in frunte cu cei de la emigrari sa traiasca pentru 3 luni in Ro, India, Mexic sau in orice alta tara din lume si sa devina ei emigranti, sa vedem cati vor supravietui.   

PS. daca cineva vrea sa vada cum ar arata o zi fara emigranti, urmariti filmul "Un dia sin mexicanos" e foarte interesant; sau cititi cartea lui Jose Ramos care trateaza aceiasi tema.

•  06-02-2007, 02:03 PM 61175 in reply to 61174

Vezi, Priscila... critici atit de mult o tara in care ai emigrat (si sustin in continuare: emigrarea este o optiune, nu o necesitate!!!) si, cu riscul de a repeta ce spun altii: daca nu iti convine, de ce nu pleci?! Este atit de simplu sa te plingi si sa critici, in loc sa apreciezi...

Se poate ca de aici din Viena lucrurile sa se vada altfel, dar oriunde ar fi, emigrantii nu au drepturi implicite, ci drepturi care se cistiga. Acest proces implica si "sacrificii" financiare inerente.

•  06-02-2007, 03:03 PM 61176 in reply to 61175

Inainte de toate, permite-mi Adriana sa fac mentiunea unui lucru care poate explica oarecum pozitia ta: nu cumva am citit in alt post undeva ca sotul tau lucreaza intr-o ambasada americana?  Would it therefore be a stretch of the imagination to say you might somehow be biased??:)

In orice caz, sa spui ca imigrantii isi castiga drepturile, nu sunt implicite, e o mare eroare, in primul rand pt. ca negi conditia de om care in orice situatie pe pamantul asta, are drepturi, cel putin cele garantate de Charta ONU.  In al doilea rand, imigrantii, fie ei legali sau nu, au drepturi garantate de Constitutia tarii asteia, recunoscute de US Supreme Court intr-o decizie daca nu ma insel din 1903, prin care se garanta ca nimeni nu va fi deportat din US fara o hearing care demonstreaza constitutional due process in deportarea lor.  Nu vreau sa intru in detalii legale aici, doar vreau sa atrag atentia tuturor celor care cred ca daca esti imigrant si nu iti convine ceva poti sa pleci acasa la tine, ca imigrantii au drepturi care nu sunt deloc de neglijat.  Imigrantii, legal sau ilegali, au toate drepturile fundamentale garantate de Constitutia US, right to privacy, right to freedom of speech, right to privacy, right to be treated fairly.  E adevarat ca INS are dreptul sa investigheze orice suspiciune cum ca ai fi ilegal aici, dar nu o poate face prin a-ti incalca drepturile. 

Ceea ce Priscilla face, critica la adresa USCIS-ului, e un drept pe care il are, si tu nu poti sa il negi doar pt. ca nu esti de acord cu ea.  Se vede ca e un om documentat care s-a lovit cu sistemul, si care ii cunoaste hibele foarte bine, de aceea poate ca ar fi bine sa vii cu argumente solide, nu platitudes de care cu toii ne-am saturat, de genul, "de ce nu pleci daca nu-ti convine". 

•  06-02-2007, 05:04 PM 61177 in reply to 61176

...Hai, ca nu vreau sa ma "iau la trinta" cu voi acum.
    Ramin la parerea mea (obiectiva, cali_girl) si ma retrag din discutie, ca a ajuns departe de ideea initiala.
  •  06-02-2007, 07:01 PM 61178 in reply to 61177

Adriana, eu nu cred ca exista vreo tzara perfecta, in care nu exista nimic de criticat. Chiar daca suntem emigranti avem si noi dreptul la niste pareri, in special cand vine vorba de ceva ce ne priveste: USCIS-ul. Daca ar fi doar vreo doua-trei persoane carora li s-a pus betze in roate fara un motiv serios, ar fi altceva. Insa...trebuie sa intelegi si sa ne crezi ca nu vorbim din carti ci din experiente personale. N-are legatura cu ...ne place sau nu America sau cu...ne-am adaptat sau nu. Pur si simplu USCIS-ul are mari probleme pe mai multe planuri. Si cand auzi ca iar si iar si iar scumpesc taxele...normal ca-ti vine sa-ti smulgi parul. 
  •  06-03-2007, 09:28 AM 61180 in reply to 61151

bonepaula:

Da, da... eu o sa platesc $675 pt cetatenie in cateva luni, dar  intrebarea mea...de "dotarile" cele noi si urgentarea timpilor de procesare voi avea si eu parte??? Nu cred.....

Paula, te intreb ceva....ai scris corect 1010 pt rezidenta? Mi-e groaza sa intru pe uscis.gov, sa nu fac atac de cord. Chiar atat costa sa scoti conditia de pe GC????

•  06-03-2007, 09:56 AM 61181 in reply to 61175

AdrianaLo:

Vezi, Priscila... critici atit de mult o tara in care ai emigrat (si sustin in continuare: emigrarea este o optiune, nu o necesitate!!!) si, cu riscul de a repeta ce spun altii: daca nu iti convine, de ce nu pleci?! Este atit de simplu sa te plingi si sa critici, in loc sa apreciezi...

Se poate ca de aici din Viena lucrurile sa se vada altfel, dar oriunde ar fi, emigrantii nu au drepturi implicite, ci drepturi care se cistiga. Acest proces implica si "sacrificii" financiare inerente.

da, previzibil raspunsul tau. Nici nu ma asteptam la altceva, doar intrii si tu in aceiasi oala cu ceilalti care spun " daca nu iti convine, pleaca." Tipicul om care nu vrea sa se puna in pielea celuilalt pt ca fiecare cum isi asterne asa doarme si mai rau, habar nu are despre ce vorbeste. Si de ce ai face-o daca ceea ce spune callgirl este adevarat: ca sotul tau lucreaza in ambasada. Probabil pt tine, noi toti emigrantii suntem sclavi in plin secol 21 si meritam pe deplin ceea ce ni se intampla. Atunci, draga Adriana, da-mi voie sa iti spun ca prima ta postare e plina de rautate in proportie de 100% la adresa tututor emigrantilor si mai ales a romanilor, facind aceasta afirmatie. Poate ar fi bine sa te informezi ca OMUL oriunde in lumea asta are, inainte de toate drepturi si obligatii in aceeiasi masura, iar eu si multi altii care suntem in proces de regularizare a documentelor in Us, dorim sa avem GC si nu drepturi. Eu nu imi cumpar libertatea sau anumite drepturi in Us, pt ca sunt un om liber, eu imi cumpar o rezidenta intr-o alta tara. Dar draga Adriana, tu nu ai cum sa intelegi asa ceva pt ca,  nu te duce capul, si mai rau, nu vrei sa te pui in situatia celuilalt pt ca tie ti-e bine si de ce te-ar interesa soarta celuilalt, nu?  

Sa iti mai raspund la o ultima intrebare inainte sa ma apuce scarba profunda cand vad oameni ca tine, iti spun ca americanii trebuie sa aprecieze pt ca ma au in tara asta si nu eu. Si ca mine mai sunt milioane de oameni. Sa ne aprecieze pt ca venim zici si luam slujbe pe care americanii nu le vor. Ca platim tuition la niste preturi astrnomice ca sa ne reeducam sau mai bine zis sa le dam clasa cat suntem de capabili sa invatam intr-o alta limba straina si sa avem GPA superhigh, sa ne aprecieze ca platim taxele la timp fara sa se intrebe nimeni de unde scoatem banii pt a sustine guvernul sau pe sotul tau intr-un loc de munca caldut, iar pe tine sa te sustinem financiar implicit ca sa faci naveta Austria-Romania sa cumperi mici; sa ne aprecieze ca stam deoparte de probleme cu politia, droguri si suntem toti curati si educati, fara sa umplem puscariile sau strazile marilor orase cersind; sa ne aprecieze ca nu cerem ajutoare financiare la fiecare sf de luna asa cum fac concetatenii sotului tau si nici nu stam la coada la biserica cu Ipod-ul de ultima generatie ca sa primim un kg de zahar si ceva bani de la cutia milei ca sa mancam la restaurant. Vrei sa iti mai dau exemple sau sa astept pana ajungi in Us ca sa vezi cu ochii tai ceea ce se intampla? Eu nu apreciez deloc Us de cand am venit aici: voi aprecia Us atunci cand imi vor da ceea ce eu am cerut. Nu pot aprecia cand peste tot dau de oameni ca tine care privesc emigrantul ca pe un sclav; nu pot sa apreciez un guvern care nu imi da posibiliatate la un sistem de sanatate gratis sau macar rezonabil; nu pot sa preciez un sistem care nu face  altceva decat sa imi ia bani de cateori are ocazia pt ca nu sunt rezident; sa nu pot aplica pt o bursa pt ca nu am GC. Poate tu apreciezi asta, dar eu nu.

Iar acum te poti retrage din discutie dindu-mi dovada de lasitate si intoarce-te la playstationul tau ( poate ar trebuii sa iti cumperi un joc cu "Drepturile omului") si la discutii de sotie disperata pe alte topicuri, pt ca oricum altceva nu stii . Trebuia sa o faci din primul moment, nu sa arunci aici niste vorbe jignitoare la adresa mea si a tuturor celor care ne lovim de acest sistem in fiecare zi,si sa ne judeci tu pe noi fara sa ai nici cea mai mica notiune despre aceasta tara decat ceea ce vezi la tv sau iti spune sotul tau. Si mai presus de toate sa iti fie rusine ca arunci asemene vorbe si faci asemenea afirmatii pe acest site romanesc.  

•  06-03-2007, 10:52 AM 61183 in reply to 61180

geani_23:
    bonepaula:

Paula, te intreb ceva....ai scris corect 1010 pt rezidenta? Mi-e groaza sa intru pe uscis.gov, sa nu fac atac de cord. Chiar atat costa sa scoti conditia de pe GC????

Oh, nu....1010 pt GC-ul initial, cel putin asa am inteles eu. Dar cine stie? Poate au scumpit si GC-ul pe 10 ani. Nu m-ar mira.

•  06-03-2007, 12:53 PM 61185 in reply to 61181

No, ca acu' ati suparat-o pe Priscila, si sa va tineti bine Stick out tongue ... anyway, bine zis acolo Priscila.Yes

Chestia e ca cei care obtin GC prin casatorie nu se izbesc asa de tare de sistem ca cei care-l obtin prin employment...unless ai cazul lu' Ami, unde un bolovan din USCIS iti pierde dosarul si astepti vreo 2 ani pt un amarat de temporary GC, ceilalalti, noi, care am luat GC prin casatorie am avut un timp relativ scurt de procesare: undeva de la 3-4 luni pana intr-un an. Si in tot acest timp de asteptare, pe care unii dintre noi l-au perceput mai greu sau mai usor, am avut pe cineva langa noi care sa ne sustina moralul in momente de disperare.

Pe cand cei cu H, sunt chiar ca lasati la voia sortii, sau la voia unui sistem arhaic. Nu-i nimic de vazut 'normal' sa ti se pretinda  sa platesti taxe, sa ti sa pretinda sa fii cinstit si corect, iar in return ai parte doar de atitudine sictirita din partea USCISului, ca si asa 'nu te-am pus eu sa emigrezi'. Atitudinea asta de 'daca nu-ti convine pleaca' e la fel cu atitudinea strutului. Cei care vin cu H sunt si ei oameni la fel ca si cei care vin cu fiance' visa. Pe cand tratamentul care-l primesc din partea USCISului e de o discrepanta zdrobitoare. Adevarul e ca daca nu te lovesti hard de tot de sistem, e foarte usor sa zici ca tot al naibii daca ai vrut sa emigrezi, acu indura. Atitudine zeflemista a' la roman.

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  06-03-2007, 09:02 PM 61187 in reply to 61181

priscilla, daca te-ai fi asteptat sa inmoi constiintele romanilor/emigrantilor parveniti cu discursul tau, mai incearca o data. Pe mine m-a intors rau pe dos (ca sa nu zic ca "m-a scarbit", cum zici tu.)

•  06-04-2007, 09:08 AM 61194 in reply to 61183

bonepaula:

Oh, nu....1010 pt GC-ul initial, cel putin asa am inteles eu. Dar cine stie? Poate au scumpit si GC-ul pe 10 ani. Nu m-ar mira.

O scurta nota separata. Nu este GC pe 10 ani. Dupa scoaterea conditiei este GC pe viata. Cardul in sine este valabil pe 10 ani, cum e buletinul in Romania de exemplu. Dar statutul e pentru tot restul vietii indiferent daca aplici sau nu pt cetatenie.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-04-2007, 01:28 PM 61198 in reply to 61187

Lilita:

priscilla, daca te-ai fi asteptat sa inmoi constiintele romanilor/emigrantilor parveniti cu discursul tau, mai incearca o data. Pe mine m-a intors rau pe dos (ca sa nu zic ca "m-a scarbit", cum zici tu.)

nu m-am asteptat la nimic, sa fiu sincera. Nu imi bat prea mult capul cu oamnei de la care nu am nimic de invatat. Citind mesajul tau si recintindu-l pe al meu, chiar ca pare un speech....Smile inseamna ca nu imi irosesc degeaba seriile in clasa de "public speech"clipind. Si tot prin postarea ta mi-ai dat o ideea excelenta pt speechul informativ pe care trebuie sa il pregatesc: cat de "repede " obtii GC in US si ce minunat e sa ai contact cu USCIS. Am facut ceva research pe net si am descoperit  articolul din Wall Street Journal ( 19 mai )  " Welcome to USA , if you're a shepherd." Iar m-au luat draciiLOL. Sa vezi numai ce speech le tin la astia la scoala de nu mai mai opresc ei din discurs nici in doua ore. Merci de idee!!! chiar ca mai salvat Smile

PS. Sotul meu si-a pus mainile in cap cand a aflat despre ce vreau sa vorbesc LOLLOL   

•  06-04-2007, 01:33 PM 61199 in reply to 61185

Re: IMMI