Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Caut chirie, solicit informatii-ajutor

Last post 06-06-2007, 10:26 PM by Mary. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-26-2006, 11:00 AM 53715

Caut chirie, solicit informatii-ajutor

Buna,

Suntem familie cu 2 copii din Oradea Ro, cu viza IM, nu am nici o cunostinta in Canada. Intentionam sa mergem in Toronto, anul viitor prin februarie-martie,

Din cate am inteles de pe net pana acuma ca pentru a inchiria un apartament ai nevoie de niste garantii bancare, sau loc de munca!!

Cum as putea sa inchiriez de aici din Ro un apartament in Toronto? Sau as dori un sfat cum sa procedez mai bine.

As putea folosi adresa cuiva din Ca - de exemplu in cazul in care mi se pierd bagajele acestea sa soseasca undeva in Toronto de unde sa le pot recupera sau sa folosc acea adresa pentru a - mi fi trimise actele de care am nevoie (ex. card rezidenta, asiguare medicala) lucruri de care as avea nevoie urgent, si de care m-as putea ocuapa in acelasi timp in care imi si caut chirie?

Cum imi aduc banii in Ca? Cash - minimul cerut - ? Cecuri de calatorie? Ce fel de cecuri de calatorie pot sa fac in Ro si sa fie valabile si in CA?

Orice sfat, ajutor imi este de folos.

Multumesc anticipat.

•  11-27-2006, 05:16 AM 53719 in reply to 53715

Re: Caut chirie, solicit informatii-ajutor

Radu, populatia forumului acesta e mai mult in usa, nu prea sint din Canada. Asa ca o regula generala, ti-a sugera sa nu te aventurezi, ci asteapta sa ajungi acolo, inchiriezi ceva la un hotel/motel pt o saptamina, apoi alegi ce vrei. Trebuie sa iei in consideratie zona, scolile ( am inteles ca avei copii). Personal as inchiria un apartament mobilat, pe termen scurt. E putin mai scump, pt ca-i mobilat si-i de pe o luna pe alta, dar pina va gasiti lucru, ar fi bine sa nu va angajati la nimic. In general, aici sa inchiriaza pe un an (leasing), si daca vrei sa pleci inainte trebuie sa platesi penalizare/chiria ramasa/sa gasesti pe cineva sa preia contractul, deci durere de cap. Succes.
  •  11-27-2006, 08:33 PM 53731 in reply to 53715

Pina nu ajungi nu ai cum sa inchiriezi nimic. Asta din ce stiu eu. Pentru un apartament, cu toata garantia pe care o depui ar trebui sa faci dovada de un oarecare venit. Eventual sa gireze cineva, etc. Asta teoretic. Intotdeauna exista posibilitatea subinchirierii. Sau apartamentele anexe unei alte case. Sau in unele zone cit timp ai cash e ok. Oricum, nu ai cum sa aranjezi pina nu ajungi. In plus ti se va cere driving license-ul (chiar si temporar) la inchiriere. Aici e un fel de contradictie pentru ca iti trebuie adresa la driving license si iti trebuie driving license la adresa. Dar pentru aia vei folosi aceeasi adresa ca pentru bagaje.

Din punct de vedere bancar, eu personal am venit cu cecuri American Express. Cumparate la BCR pe vremea aia. Platesti un oarecare comision, nu mai imi aduc aminte insa valoarea..

Amintirile mele sunt destul de vagi, au trecut destui ani de atunci si am parasit canadia de ceva vreme. Tiu minte ca exista un forum al diasporei din canada, da nu stiu ce si cum.

Cauta si tu, ete un link http://www.theromanians.ca/. Acolo sunt linkuri spre alte site-uri

Bafta

Alea iacta est.
  •  11-27-2006, 08:36 PM 53732 in reply to 53731

Mai sus a scris sotul meu (asta ca sa nu "tabarasca" lumea pe mine cu intrebari despre Canada).
    Alea iacta est.
  •  06-06-2007, 10:26 PM 61262 in reply to 53715

DEMENAJEZI CAM CA LA NEBUNI EU TEAS PUTEA AJUTA DACA AI FI FOST LA QUBEC AICI SUNT MAI MULTE LOCURI DE MUNCA

SI MULTE CERINTE DE LOCURI DE MUNCA,DAR DEPINDE DACA AI DREPT DE MUNCA SI CE VIZA AI

ARICUM TE SFATUIESC SA NU PLECI DIN ROM ASA NEPREGATIT PTR CA SAR PUTEA SATI SCHIMBI

PAREREA DE CANADA....

IAR LA QUEBEC SUN FOARTE MULTE APRT CE ASTEPTA SA FIE INCHIRIATE

NU STIU CUM STA TREBA IN TORONTO DAR AM PRIETENI DIN TORONTO SI SUNT SI EI IN CAUTARE DE LOC DE MUNCA

MULT NOROC CU MUTAREA  

mary jo visite www.quebec2you.com
View as RSS news feed in XML