buna tuturor, sunt noua pe aici, dar apelez la acest forum pentru ca avem probleme, mari, credem noi si avem nevoie de sfatul tuturor!!!!
suntem in nz din luna noiembrie 2006, am primit viza pe 10 luni explicatia pt durata scurta a vizei ar fii ca cica am fost insarcinata si ca sa nu beneficiez de anumite drepturi... (pe scurt trebuie sa platim nasterea copilului), bunnn, alexandra, fetita noastra s-a nascut in luna februarie, a durat o vreme pana am primit certificatul neo zeelandez, iar acum o saptamana am trimis actele spre romania , pentru un certificat romanesc.
problema noastra este ca in luna august ne expira vizele de lucru, normal... am dori sa le prelungim, pentru noi , din cate am inteles nu este o deosebita problema, ceea ce ne ingrijoreaza este ca firma de emigrari prin care am venit, ne spune ca probabil vom avea nevoie de pasaportul fetitei. daca nu ati avut parte de asa ceva, va spunem ca durata de eliberare a certificatul de nastere romanesc dureaza pana la 3 luni, iar pasaportul dureaza pana la 6 luni, deci nici unul nici altul nu are cum sa ajunga in nz, deoarece legal de acum inainte dureaza pana la 9 luni. va rog sa ne ajutati cu sfaturi, ce anume putem face, sau ce portite sunt pt prelungirea vizei noastre si implicit a fetitei, sau daca noi, parintii prin prelungirea vizei, automat, va primi si fetita.
in cazul in care pana in data de 20 august fetita noastra nu va avea certificat de nastere romanesc, (deoarece pe baza certificatului romanesc se poate elibera o dovada de drum prin care putem parasi nz), ce este de facut? doarece, cred ca nici o tara, mai ales ne fiind cetatean nz, nu poate despartii parintele de copil.
suntem foarte ingrijorati, va rugam foarte mult sa ne ajutati, speram sa ne ingrijoram fara sens!!