Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Assignments

Last post 06-16-2007, 04:57 PM by Priscila. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-09-2007, 12:16 PM 61353

Assignments

Dragi studenti,

M-am tot gandit eu de vreo cateva zile sa deschid topicul asta pt cei care suntem studenti in Us si avem nevoie de ceva tutoring for free.Stick out tongue. Am de pregatit un informative speech si dupa cum am mai scris pe forum, vreau sa vorbesc despre "cat de repede primesti GC in US." Nu trebuie sa vorbesc decat 8 minute asa ca m-am gandit sa vorbesc despre cazul meu (ca il stiu ca pe Tatal Nostru) si despre GC prin casatorie ( ca se obtine mai repede). Tot citind si citind pe forum despre experienta celor din NY si nu numai ( BTW Ami,  prin ce aventura ai trecut Ick! ) m-am cam pierdut in postari...Sad nu prea am inteles mare lucru: ca I485 vine sau nu vine prin posta ( doar daca mituiesti postasul) ca trebuie platite niste taxe, sa nu mai stiu care, etc... in fine, ideea e urmatoarea: poate cineva sa imi explice si mie tot procesul, asa in linii mari. De fapt mai intereseaza formularele care se complecteaza si cam atat, ca timpul de procesare il cunosc, costul taxelor il iau de pe net.... cam atat. Multumiri anticipate

PS. Pot da tutoring pt Spanish, any level.Smile

www.sdphotoartgallery.com
  •  06-09-2007, 12:32 PM 61354 in reply to 61353

Re: Assignments

E un pic mai complicat, dar pe scurt cel mai simplu caz ar fi cam asa.

Cei doi se cunosc si se casatoresc aici in State. Acum sotul/sotia strain trebuie sa isi ajusteze statutul.

Sotul/sotia cetatean american aplica pt ajustarea de statut prin formularele I130 (pt green cardul efectiv) si I485 (ajustarea de statut). Aici daca vor pot sa aplice si pt drept de munca si drept de calatorie.

Dupa ceva timp se merge la amprente, dupa care la interviul pt green card. Daca la data interviului au trecut deja 2 ani de la data casatorie, se va primi green card permanent, daca nu va fi un green card temporar pt 2 ani incepand de la data de la care a fost data green cardul nu de la data casatoriei. Dupa cei doi ani se aplica pt scoaterea conditiei prin formularul I751.

Si asta este tot.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-09-2007, 12:33 PM 61355 in reply to 61353

Uite ca le-am gasit eu intr-un topic. Ma rog, taxele nu stiu daca mai sunt aceleasi.

- Biometrics service fee - 70$

-Form I-485 (AOS)- fee 325$ Asta-i aplicatia pt GC, care da..vine prin posta. Adica plasticul. Dar la interviu ti se pune o stampila rosie in pasaport care de fapt reprezinta statutul de rezident. Insa, am auzit ca au fost persoane care nu au primit stampila.

-copie certificat de nastre cu traducere

- copie pasaport, copie viza

- marriage certificate

- copie I-129 NOA

- Form G-325a

- Photos (2) - tip pasaport

- Affidavit Of Support Form I-864(legalizat)

- Doc. Additionale Affiddavit of Support : proof of current employment (letter from employer + pay stubs for last 3 month), federal tax return (last 3 years), W2 forms (last 3 years)

- Vaccination Suppliment - I-693 A

-Form I-765 (Application for Emplyment Authorization) - fee 180$

- copie pasaport

- copie viza

- copie I-94 (fata/ spate)

- Form I-131 (Application for Travel Document) - fee 170$

- copie pasaport (ID page si entry page)

- copie viza

- copie NOA2 de la K1

- copie I-94 (fata/spate)

- photos - 2

- copie I-485

- Letter of intent to travel

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  06-09-2007, 03:12 PM 61365 in reply to 61353

Priscila:

Poti sa incepi cu niste cuvinte-cheie dintr-alea mai dubioase? LOL nu de alta, dar daca-mi zice vreun mexican ceva printre dinti sa nu zambesc si sa-i mai zic si 'muchas gracias' Stick out tongue

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  06-16-2007, 04:54 PM 61662 in reply to 61355

Bone, vreau nu vreau trebuie sa iti citesc mesajele  daca imi faci temele Smile. Anyway, iti multumesc tie si lui Alien ca m-ati ajutat Big Kiss
  •  06-16-2007, 04:57 PM 61663 in reply to 61365

arissa:
    Priscila:

Poti sa incepi cu niste cuvinte-cheie dintr-alea mai dubioase? LOL

tutoring for slang: ..... TBALOL 

View as RSS news feed in XML