L-am pierdut pe tati la o virsta destul de frageda, 17 ani...Eram in anul 3 la liceul militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia.
In vacanta de Paste eu si cu tati am croit o poveste ca sa pot veni acasa in permisie, sa mergem la cules cirese de mai.
Ca el e bolnav, samd...
Eram in tabara militara la aproximativ trei kilometri de liceu, intr-o padure! Corturi, patrule, the whole nine yards!
Cind comandantul de companie m-a chemat la el si mi-a dat ordin sa ma prezint la comandantul liceului in pas alergator
( trei kilometri!) am crezut ca o sa fiu pedepsit pentru ceva ( n-am fost un sfint! )
In biroul comandantului inghetasem de frica: m-a tinut in picioare cel putin zece minute fara sa zica un cuvint!...
Apoi mi-a spus ca trebuie sa ma duc acasa pentru ca tatal meu e bolnav si ca am o permisie de o saptamina.
Primul lucru la care m-am gindit a fost: Ura!!! Chestia noastra a reusit!!!
Am iesit val -virtej din biroul comandantului, mi-am facut bagajul si am plecat spre gara!
Am
ajuns la gara, am cumparat un supliment pentru rapid
( foaia de drum era pentru personal ).
SIngura problema acum era faptul ca aveam patru ore de asteptat, asa ca m-am hotarit sa ma duc sa vad un film.
Zis si facut! Am cumparat un bilet si in timp ce asteptam m-am hotarit sa sun acasa. ( la un vecin pentru ca noi nu
aveam telefon. Mi-a raspuns cel mai mic dintre copiii familiei, Danut (opt ani si ceva) I-am spus ca vreau sa vorbesc
cu tati. Raspunsul lui a fost:
NENEA GHEORGHE A MURIT!
.........................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
M-am trezit la realitate sapte ore mai tirziu, in tren, in drum spre casa, fara cascheta, fara veston, fara bagaje, plin
de noroi si zgirieturi...Firul realitatii se rupsese undeva...
Incerc si azi sa-l reiinod dar nu pot!!!
PENTRU TOTI CARE AU FAVOAREA DE A AVEA TATI INCA IN VIATA, VA ROG SA VA RUGATI LUI DUMNEZEU
SA-I TINA TOT ASA PENTRU VESNICIE!!
TOTODATA, VA ROG SA ASCULTATI ACEASTA MELODIE CARE MA FACE SA PLING DE CITE ORI O ASCULT!
http://youtube.com/watch?v=qM44eouOhbI
If you always do what you always did, you'll always get what you always got!