Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

bouf bourguignon ptr azi ;)

Last post 06-29-2007, 05:54 PM by Afi. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-06-2005, 04:30 AM 5036

Geeked [8-|] bouf bourguignon ptr azi ;)

mai pe romaneste spus o sa "preparam " o reteta franceza care are mult succes si sincer este foarte bun.

Deci începem cu pregatirea carnii, ne trebuie o bucata de carne macra de vacuta (fr pregatesc cu o bucata speciala numita palleron) cum se traduce asa ceva nu ma intrebati :)

luam carnea o taiem in cubulete de aceasi marime (cca 4cm),apoi o tragem la tigaie cu un pic de ulei ,deci foarte un pic numai o "aratati la foc" ,le scoatem dupa aceasta le punem intr'un platou si îcercam sà o mentinem calda ,în aceeasi tigaie punem garnitura pe care vrem sà o preparam (morcovi taiati rondele, ceapa tocata marunt , cîteva ciuperci si bucatele de piept afumat de porc)le prajim bine apoi adaugam faina(cca60 g) amestecam bine si îl stingem cu un litru de vin rosu imediat adaugam bucatile de carne (nu lasati vinul sa scada )si un pic de usturoi (2,3 catzei) se mai pune si un litru de apa (fr) sau mai au iei "fond brun de veau" noi punem zeama de os(fierbem alaturi citeva oase de supa), se pune sare , piper se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert cca 2H, 2H30 la foc mic nu uitati sa amestecati din cind in cind ptr ca se poate lipi.

Dupa aceasta luam canea verificam dacà este fiarta o scoatem pe un platou sosul îl strecuram ,garnitura o luam si o dispozam de jur imprejurul carnii ,adaugam 2,3 linguri de sos peste bucatile de carne restul de sos se serveste intr'o "sosiera" oare asa se zice !!!! în fine sper sà intelegeti voi si acum ramine la intuitia voastra ptr a o decora (patrunjel verde , tarhon,marar etc) depinde de gusturile voastre ;)se serveste cu o garnitura de orez sau cu cartofi natur

Ingrediente:

1kg500 carne de vaca

200gr morcov

200gr ceapa

250gr piept afumat de porc

250gr ciuperci

1l de vin rosu

2,3catzei de ursturoi

GATA  pofta buna ;)

PS . sigur poti folosii si scoicile conservate , asa este caracatita aceea asa se numeste "sepia"Wink [;)]

•  03-06-2005, 04:35 AM 5037 in reply to 5036

Re: bouf bourguignon ptr azi ;)nu'i bouf ci boeuf lol

scuzati va rog  :))

aveam degetele amortzite cind am scris :))),

•  03-06-2005, 10:59 AM 5040 in reply to 5036

Re: bouf bourguignon ptr azi ;)

jeseckel wrote:

PS . ...asa este caracatita aceea asa se numeste "sepia"Wink [;)]

Hai sa  iti scriu cum  prepar eu sepia la gratar

O sepie o cureti si o tai bucatele.Intr-o tigae pui putin ulei de masline la foc puternic dupa care pui sepia, un pic de sare si o lasi sa se faca la foc potrivit.Apoi cand e aproape facuta storci o lamaie.Se poate manca cu maioneza.Mie una imi place Smile [:)]  

Geeked [8-|]

www.sdphotoartgallery.com
  •  06-29-2007, 05:54 PM 62274 in reply to 5040

Re: bouf bourguignon ptr azi ;)

Buuneee ! Saptamina viitoare promit ca fac si vacuta si sepia .Mi-a venit apa in gura de pofta .

Thanks guys.

NUmai  bine.

View as RSS news feed in XML