Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cum coc vinetele?

Last post 06-29-2007, 08:08 PM by Afi. 21 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-29-2006, 02:46 PM 45174

Cum coc vinetele?

Cum coc vinetele la plita/cuptor electric? Am mai incercat o data ,in cuptor si le-am aruncat, ca nu s-au copt defel, desi le-am tinut vreo 2 ore. Plus ca vinetele aici is cat bostanu'.
    The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
  •  05-29-2006, 03:29 PM 45175 in reply to 45174

Re: Cum coc vinetele?

Eu le fac pe gratar afara, las focul la mic si pun o folie argintie pe gratar si apoi pun vinetele. Si se fac. Wink [;)]

"What nerv's me also destroy me!"
  •  05-29-2006, 04:26 PM 45178 in reply to 45174

punele in aluminium foil si bagale la cuptor jos de tot la broil cam o ora la temperatra de 500
    http://www.rodiscony.com
  •  05-29-2006, 04:31 PM 45179 in reply to 45178

Daca nu am gratar le pun pe o plita mai veche si dau la foc mic.Le intorc o singura data.
  •  05-30-2006, 09:36 AM 45201 in reply to 45179

Si pe gratar cam cat timp  le las? Sau trebuie sa le pazesc tot timpul? Dar pe plita asta electrica nu se fac?
  •  05-30-2006, 09:19 PM 45254 in reply to 45201

eu coc vinetele in cuptorul aragazului.temperatura este de 350 de grade .le tin cam doua ore ...in tot acest timp le intorc doar o data
    bafta
  •  05-30-2006, 09:39 PM 45255 in reply to 45201

delfinuta:
    Si pe gratar cam cat timp  le las? Sau trebuie sa le pazesc tot timpul? Dar pe plita asta electrica nu se fac?

Eu nu le pazesc, le las acolo la foc mic si imi vad de treaba, dupa aceea merg si le intorc, cand s-au facut pe o parte, nu m-am uitat la ceas , data viitoare o sa ma uit, lasa-le vre-o 5-10 minute si apoi mergi si te uita la ele.

Si pe plita cred ca se fac, stiu ca acasa asa le facea mami. Deci ar trebui sa mearga :).

"What nerv's me also destroy me!"
  •  05-31-2006, 12:06 AM 45260 in reply to 45255

ma bag si eu aici in discutie de femei, ca in romania am fost si mama si tata in casa timp de 4 ani. eu le fac in cuptor, cam o ora, 350 de grade si le intorc o singura data. ce-i drept, niciodata nu vor avea gustul vinetelor din romania, dar familia mea de aici le savureaza cu mare placere lol
    - Religion is essentially the art and the theory of the remaking of man. Man is not a finished creation
  •  05-31-2006, 02:48 AM 45268 in reply to 45260

Si eu am incercat sa le fac in cuptor aici in Romania pentru ca merge mai usor, dar nu au gustul celor facute direct pe foc sau pe plita. Eu le pun pe foc si le incerc cand sunt gata batand in ele. Daca coaja e tare sunt gata pe partea respectiva. Trebuie avut grija sa nu se coaca prea tare ca nu mai ramane nimic din ele...
    Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  05-31-2006, 05:43 AM 45277 in reply to 45268

Mincinoshilor!!! Eu am incercat la cuptor de trei ori pana acum, de fiecare data au explodat in milioane de bucati mici si lipicioase de a trebuit sa curat cuptorul o juma de zi!
    A point is that which has no part.
  •  05-31-2006, 05:48 AM 45278 in reply to 45268

Vinetele se coc la foc IUTE. Altfel ies iutzi. Intzepati-le in 2-3 locuri, inainte de a le pune pe gratar, altfel pot exploda. De obicei le coc afara pe gratar, la 500 grade, pt 10-15 minute pe o parte, dupa care le intorc pe celalta parte pt inca 10 minute. In tara, cind puneam pe iarna, le coceam pe disc (gratar), afara.  Dupa ce le-ati copt, nu le lasati sa se raceasa prea mult. Inca fierbinti( folositi un prosop de bucatarie ca sa le manevrati), taiati cotorul, si apoi de-a lungul, in doua jumatati. \_____/  Fiti atenti la aburi, sa nu va opariti. Intoarceti-le cu coaja in jos, si asa, cu o lingura mai mare "extrageti" continutul. Nu aveti de "luptat" cu  miile de cojite. Puneti-le in strecuratoare, sa se scurga de suc, care da amareala.  Nu le coaceti cu orele, ca se amaresc. Asa-i, vinetele nu se intorc mereu. Dar vinetele trebuie ALESE cu grija in magazin. Aici multe sint mai mari decit la noi(diferite varietati), dar fiti linistiti ca si oltenii nostrii (si alti gradinari) au produse de aceeasi calitate. Uitati-va dupa vinete de culoare mai inchisa (dintre cele de aceeasi varietate), mai moi (nu va sfiiti sa le pipaiti pulpa), cu forma regulata (de obicei toate-s cam la fel ca forma), si sa fie stralucitoare, nu mate(asta denota prospetimea lor, daca stau mai mult de o saptamina dupa recoltare, devin amare). Nu alegeti cele tari, pulpa va fi atzoasa, cu multe seminte, si de obicei semintele dau amareala. Iarna, le coc in casa, pe foc iute, intr-o forma de aluminiu, ori tava mai veche, ca sa nu fac mizerie. Nu va speriati ca faceti miros, cu ajutorul hotei rezolvati problema, si la sfirsit presarati un virf de cutit de zahar. Caramelul inlatura mirosul de vinete. Nu puneti prea mult zahar ca faceti mai mult fum. Deci vinetele-s cam pretentioase, dar merita osteneala. Sa-mi spuneti cum v-au iesit.

•  05-31-2006, 05:51 AM 45279 in reply to 45277

Euclid:
    Mincinoshilor!!! Eu am incercat la cuptor de trei ori pana acum, de fiecare data au explodat in milioane de bucati mici si lipicioase de a trebuit sa curat cuptorul o juma de zi!

Pai se poate, profesore?LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))] Ai uitat sa le intzepi, nu-i asa?Fist [b-(] Cum coci cartofii, nu-i intepi? Grea munca pt unii domni.laso [#:-S]Wink [;)]

•  06-01-2006, 11:35 AM 45343 in reply to 45279

Are dreptate EuclidStick out tongue [:P] , se inatmpla sa mai si explodeze cate una in cuptor...mi s-a intamplat si mie...mi-a stat inima in loc ...in timp ce sotul meu cauta sa vada ce bec a explodat in casa:P
  •  06-02-2006, 06:36 PM 45475 in reply to 45178

Rezultat: vanata coapta

Am combinat sfaturile si mi-a iesit o vanta buna,coapta si dulcica, miam-miam. Am intepat-o cu furculita ca sa nu explodeze, am invelit-o in folie de aluminiu si am pus-o pe ultimul nivel in cuptor la 500 F. Nu stiu cat am lasat-o, am verificat-o de doua ori, n-am intors-o niciodata si a iesit o bunaciune.Smile [:)] De data asta am luat doar o vanata , cea mai mica din mormanul de vinete de la magazin, ca sa vad ce iese. Ma declar multamita !Smile [:)]

Multumesc pentru sfaturi! Tare e bun e RomportalulYes [Y]

•  03-14-2007, 12:00 PM 57303 in reply to 45475

Re: Rezultat: vanata coapta

delfinutza, cuptorul e electric sau pe gaze? din cate inteleg eu, flacara este cuvantul keie la vanata... parca tu ai deskis topicul cu blatul de tort, nu? nu stiu sigur daca asta era problema cu blaturile eshuate, dar din cate imi amintesc eu, vag, ce-i drept, si alea au nevoie de flacara... deci aragazul sa fie pe gaz, si nu electric...

euclid666, al tau cuptor era electric, nu? :D

•  03-15-2007, 02:47 PM 57368 in reply to 57303

Nu, Andinda, e electric. Vanata iese bine, cu tortul am lasat-o balta, ca numai pleasca imi iese.
  •  03-16-2007, 11:41 AM 57412 in reply to 57368

probabil ca folia de aluminium a compensat in cazul asta. Am incercat si eu la cuptor de cateva ori, a iesit ok, nu zic nu, dar nu se compara gustul cu al celor facute la gratar, afara. Si, mai ales daca, in loc de carbuni, se foloseste lemn. Lemn netratat, evident... Incearca si fa comparatia Wink
  •  03-16-2007, 11:42 AM 57413 in reply to 57412

euclid, tu kiar tzii sa te opresti la 666, huh? Big Smile
  •  05-18-2007, 09:12 AM 60838 in reply to 57413

Si eu am copt vinetele in cuptor dar stiti ce? Au iesit amare [:'(]...ce sa fac? Heeelp!!!
  •  05-18-2007, 09:19 AM 60840 in reply to 60838

• OanaC is not online. Last active: 08-07-2008, 07:39 PM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 621
    • Points 980

Eu cred ca a fost soiul vinetelor rau, nu cred ca au iesit amare din cauza cuptorului. Si eu am copt in cuptor pe vremea cand locuiam in apartament insa au fost ok.

Sau....poate nu le-ai lasat sa se scurga indeajuns??

•  05-18-2007, 02:46 PM 60860 in reply to 60840

OanaC:

Eu cred ca a fost soiul vinetelor rau, nu cred ca au iesit amare din cauza cuptorului. Si eu am copt in cuptor pe vremea cand locuiam in apartament insa au fost ok.

Sau....poate nu le-ai lasat sa se scurga indeajuns??

Aha....deci vinetele. O sa incerc in continuare, in speranta ca imi va iesi salata mai buna. Mersi Oana Wink

•  06-29-2007, 08:08 PM 62282 in reply to 45260

Mai tirziu ...dar cu o idee buna zic eu .

Eu le coc pe aragazul meu electric .Le infasor in folie de aluminiu si le pun pe foc mare .Dupa 5 minute le apas cu degetul si daca le simt moi le intorc pentru inca 5 minute sau mai mult depinde cit sint de mari .Le iau cu un prosop si le pun in chiuvetea si le acopar cu prosop de bucatarie pina se racesc .Se ia pielita asa de fain de pe ele si curatenia se face la fel de usor ca le cureti pe fiecare in folia ei si le arunci cum ai terminat de curatat . Citeodata se ia pielea(pe alocuri numai) ca o foita si ramine culoare dar nu afecteaza culoarea salatei daca puneti maioneza si le tocati bine.

Eu citeodata sa le inmultesc si sa le iau din tarie, le amestec cu dovlecel prajit . Razuiesc dovlecelul pe razatoarea mare si pe urma storc si il prajesc .Chiar daca aveti mai mult dovlecel luati in mina cit puteti cuprinde si stoarceti cite putin pina il terminati .NU am facut niciodata dar cred ca il puteti stoarce si intr-o sita sau pinza .Il prajesc pina se aureste si pe urma scurs un pic de ulei il amesestec cu vinetele .NUmai dupa ce se raceste pun maioneza si ceapa.

NUmai bine.

View as RSS news feed in XML