Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Tortul meu cu crema de zahar ars!

Last post 07-17-2007, 08:38 PM by Afi. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-29-2007, 01:39 PM 62250

Tortul meu cu crema de zahar ars!

Pai uite mai Afi mai, dupa glorioase vremuri in care am tot facut Tortul Minune(care apropo este super bunsi chiar preferatul meu)...si l-am tot facut de vreo 2 ani incoace, ieri m-am hotarat sa trantesc un Tort cu crema de Zahar ars!

Dupa un pic de " stres"...intr-adevar a iesit foarte bine, acum va urma sa ornez si dupa ce va fi degustat...ma voi stradui sa vedeti si voi poze cel putin iar apoi, am sa postez si reteta daca va fi cineva interesat!

A.A.M.
  •  07-02-2007, 07:48 PM 62369 in reply to 62250

Re: Tortul meu cu crema de zahar ars!

Eu vreau reteta praying praying

Tortul de zahar ars e preferatul meu de cand eram mica - din pacate mama nu-l facea decat din an in pasti (cica era costisitor procesul)

•  07-16-2007, 11:37 PM 63415 in reply to 62369

Imi cer scuze ca nu am verificat la acest topic...dar uite ca cineva"AMI" zice ca vrea!

Mi-a iesit super...gustos si aratos tare!

Maine cand ma trezesc promit sa ti spun procesul acela de are vorbea si mama ta probabil!

Promit!

pup cu drag.

A.A.M.
    Filed under:
  •  07-16-2007, 11:50 PM 63418 in reply to 63415

Bai, dar nu va potoliti ma, cu dulciurile astea??? !!!

N-am probleme in a ma abtine( cu greu, e adevarat de la varza calita cu mamaligutza, etc etc ce mai scrie Afi pe acolo), dar cand vine vorba de ciocolata cu rom, crema de zahar ars...ma innebuniti!

PS: astept si eu reteta clipind

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  07-17-2007, 05:18 PM 63517 in reply to 63418

BAI, mai...Wink

sincer nu cred ca ma pot potolii vreodata, desi incerc mai mereuRolling Laugh...imi este imposibil la dulciuri...la mancare mai sunt cum mai sunt....ma mai "linistinesc", dar...cand e sa sar la dulciuri bune, n-am cum sa zic NU~ma rog....sa trecem!

Am sa va arat cum arata tortul de zahar ars, imbracat in frisca....l-am decorat foarte repede pt ca eram in criza de timp....si m-am grabit, deci sa nu radeti, va rog.

Promit sa mai fac unul.

Acusika imi caut carnetelul si revin sa va arat cum se face treaba!Big Smile

A.A.M.
    Filed under:
  •  07-17-2007, 07:07 PM 63542 in reply to 63517

Uite cum arata un tort facut azi la repezeala.

•  07-17-2007, 07:38 PM 63546 in reply to 62369

* am sa  va spun/scriu, exact cum am procedat.OK?? succes!

Tort cu crema de zahar ars

Crema

6 oua, 1l lapte, 250mg zahar.

Intr-o cratitza medie innalta, se pun 150 g zahar tos la topit, foc mediu.Cand s-a topit si devine auriu, rotesc zaharul in cratitza aceea sa fie acoperita uniform si apoi lasam la racit.In acest timp, batem ouale cu zaharul ca sa se topeasca zaharul si le torn peste laptele caldut, dar nu fierbinte; adaugam mirodenii, gen vanilie, rom sau ce ne place mai mult.

Desertam aluatul format in cratitza cu zahar ars, bagam la cuptor la temp medie pentru 30 de min, pana cand compozitia devine ca o crema si se desprinde de pe marginea cratitzei.

In timp ce crema aceasta sta in cuptor cele 30 de min, spre sfarsit, cand este aproape gata, facem blatul de tort.

Pt Blat

6 oua (separ albus de galbenus), 1/2 cana zahar, 1/3 cana faina.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa creasca adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile. Adaugam apoi faina treptat, iar la sfarsit, mirodeniile.

Cand CREMA este gata, o lasam un picutz la racit, cam 10 min si torni blatul peste crema uniform.

Bagam iar la cuptor sa se coaca impreuna crema cu blatul,pentru inca 20-30 de min la foc mediu.

Cand e gata, incercam cu un betisor si daca este gata, lasam la racit in cratitza asa cum este.

Abia a doua zi, putem rasturna tortul din cratitza pe platou.

Aveti grija cand rasturnati ...daca va este prea greu, chemati ajutoare...nu Minolta....un barbat, sau asa ceva...sa aiba mai multa fortza in brate!

Pofta buna!Cake

A.A.M.
    Filed under:
  •  07-17-2007, 08:38 PM 63549 in reply to 63546

View as RSS news feed in XML