Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pot fi probleme daca iei CDL pe viza H4?

Last post 07-23-2007, 09:17 AM by Alessia. 12 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-21-2007, 03:39 PM 63959

Pot fi probleme daca iei CDL pe viza H4?

Ciao tuturor,

Poate ma ajutati cu un raspuns. Un prieten de familie si-a schimbat statutul aici in H4. Vrea sa obtina CDL (sa lucreze neautorizat) si isi face probleme ca poate ii vor refuza viza cand va merge in Romania. Poate avea probleme daca a obtinut CDL pe viza/statut H4? Pot afla cei de la USCIS sau ambasada? Omul vrea sa isi pastreze statutul legal pentru ca el si sotia doresc sa obtina GC intr-o zi.

Daca stiti ceva, va rog frumos sa imi raspundeti cat de repede puteti.

Cu multumiri,

Alessia

•  07-21-2007, 03:52 PM 63963 in reply to 63959

Re: Pot fi probleme daca iei CDL pe viza H4?

...well ,i have no idea what H4 mean but i DO know what CDL is ...how does he intend to get that CDL?...if he gets it from an Angel ,how is he gonna get a job,really...again,lets say he gets a job from an Angel...a lot can happen on the road and CDL is NOT something to mess with...

just my 2c

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  07-21-2007, 06:16 PM 63975 in reply to 63959

Alessia:

Ciao tuturor,

Poate ma ajutati cu un raspuns. Un prieten de familie si-a schimbat statutul aici in H4. Vrea sa obtina CDL (sa lucreze neautorizat) si isi face probleme ca poate ii vor refuza viza cand va merge in Romania. Poate avea probleme daca a obtinut CDL pe viza/statut H4? Pot afla cei de la USCIS sau ambasada? Omul vrea sa isi pastreze statutul legal pentru ca el si sotia doresc sa obtina GC intr-o zi.

Daca stiti ceva, va rog frumos sa imi raspundeti cat de repede puteti.

Cu multumiri,

Alessia

Cu viza H4 nu se poate lucra sub nici o forma. Viza H4 ii da prietenului tau dreptul legal de sedere si studiu in Us.  Daca el doreste da isi pastreze statutul legal in Us si sa obtina GC intr-o zi atunci nu poate decat sa locuiasca in Us fara sa munceasca nicaieri. Daca va lucra undeva pe toata perioada vizei H4 are mari sanse sa nu mai obtina GC nici el nici sotia lui.  

www.sdphotoartgallery.com
  •  07-21-2007, 07:47 PM 63977 in reply to 63975

Multumesc mult pentru raspunsuri. Stiu care sunt restrictiile vizei H4. Ce as vrea sa stiu insa este daca obtinerea in sine a CDL incalca in vreun fel regulile pe cae le presupune acest statut. Prietenului meu i s-a oferit o slujba platita direct, cu cash, deci nu ar aparea nicaieri ca a lucrat.

CDL-ul (Commercial Driver's License) e cel care ma intereseaza: pot sa apara probleme daca ai mers la DMV, ai dat examen si l-ai obtinut?

•  07-22-2007, 03:58 AM 64014 in reply to 63977

Alessia..in principiu..nu cred ca ar fi o problema!Pai..nici nu ar avea cum sa lucreze..deoarece dependentul cu H4 nu are SSN! Sau e ca si cum nu ar avea..asta in cazul in care a fost initial pe alta viza! Dar..dehh...daca nu apare nimik pe SSN in perioada de H4..de ce sa fie o problema sa isi ia CDL-ul?Doar e si asta un fel de "studiu"..nu?Stick out tongue
    Filed under:
  •  07-22-2007, 10:30 AM 64044 in reply to 64014

Ciao, Diandra,

Si eu ma gandeam la argumentul asta. De fapt asta e intrebarea: faptul ca iti iei CDL-ul arata intentia de a lucra sau poate fi coniderat doar un examen si un certificat care poate avea multiple explicatii?

Prietenul meu nu va da SSN-ul (a avut SSN pt ca a fost aici cu J2 inainte de a obtine H4) la angajator, va fi platit cash, dar isi punea problema daca obtinerea acelui CDL pe durata vizei H4 ii poate periclita statutul si obtinerea mai tarziu a GC.

Multumesc inca o data de raspunsuri.

Sa auzim numai de bine,

Alessia

•  07-22-2007, 11:59 AM 64070 in reply to 64044

Diandra, inca o intrebare, putin "off topic": Cum declari sotul cu h4 la taxe daca nu are SSN? Sau copilul cu H4? Ma gandesc ca e normal sa ii poti declara, sa fie venitul tau impartit cu membrii familiei, nu?
  •  07-22-2007, 12:03 PM 64072 in reply to 64044

Alessia:

Ciao, Diandra,

Si eu ma gandeam la argumentul asta. De fapt asta e intrebarea: faptul ca iti iei CDL-ul arata intentia de a lucra sau poate fi coniderat doar un examen si un certificat care poate avea multiple explicatii?

Prietenul meu nu va da SSN-ul (a avut SSN pt ca a fost aici cu J2 inainte de a obtine H4) la angajator, va fi platit cash, dar isi punea problema daca obtinerea acelui CDL pe durata vizei H4 ii poate periclita statutul si obtinerea mai tarziu a GC.

Multumesc inca o data de raspunsuri.

Sa auzim numai de bine,

Alessia

...CDL (commercial driver license)....what the word "commercial" tells you?

"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
  •  07-22-2007, 12:11 PM 64077 in reply to 64072

Da, inteleg ce spui, dar am citit pe site-ul DMV despre situatiile pt care iti trebuie CDL si nu toate presupun obtinerea unui profit... Zic eu, intr-adevar, care nu am condus si vorbesc doar teoretic.

De asta am vrut sa aflu ce spun cei care poate au fost/sunt in situatii similare. Oare nu s-a gandit nimeni  sa obtina CDL-ul pe perioada vizei H4?

•  07-22-2007, 12:14 PM 64080 in reply to 64077

Alessia:

Da, inteleg ce spui, dar am citit pe site-ul DMV despre situatiile pt care iti trebuie CDL si nu toate presupun obtinerea unui profit... Zic eu, intr-adevar, care nu am condus si vorbesc doar teoretic.

De asta am vrut sa aflu ce spun cei care poate au fost/sunt in situatii similare. Oare nu s-a gandit nimeni  sa obtina CDL-ul pe perioada vizei H4?

well,depends whats more important to you: making some money or getting the Green Card...

•  07-22-2007, 12:22 PM 64083 in reply to 64070

Alessia:
    Cum declari sotul cu h4 la taxe daca nu are SSN? Sau copilul cu H4? Ma gandesc ca e normal sa ii poti declara, sa fie venitul tau impartit cu membrii familiei, nu?

Can vei declara taxele pt 2007, sotul+copilul au nevoie de TIN ( tax identification number). Trebuie sa aplice pt TIN din timp, ca sa il poate avea in ianuarie 2008. Cauta in pe google si vezi ce acte sunt necesare. Daca mai tin bine minte, legea spune sa trimiti toate acetele necesare in original. Nu te sfatuiesc sa le trimiti pt ca ai toate sansele sa nu le mai vezi niciodata. Daca legea nu s-a schimbat, s-ar putea ca sotul sa faca o excursie la INS cu actele in original.

www.sdphotoartgallery.com
  •  07-22-2007, 05:24 PM 64120 in reply to 64083

Reinnoiesc rugamintea de a nu discuta ilegalitati pe forum. Viza H4 presupune ca nu ai drept de lucru. Orice discutie despre un job la negru este ilegala.
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  07-23-2007, 09:17 AM 64158 in reply to 64120

Imi cer scuze, nu mi-am dat seama. Poti sa stergi thread-ul. Voi fi mai atenta.
View as RSS news feed in XML