Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Affidavit of Support

Last post 08-05-2007, 01:38 PM by Girbova. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-05-2007, 03:09 AM 65335

Affidavit of Support

Fratilor, acest Affidavit of Support, poate fi folosit si daca inviti pe cineva in USA fiind pe F1 ? Eu stiam ca el este pentru a "ajuta" pe cei care vin pe recentul lor GC, dar sunt sigur ca nu stiam totul Smile

There is no way to fight the nature.
  •  08-05-2007, 10:33 AM 65342 in reply to 65335

Re: Affidavit of Support

Da, intotdeauna cand inviti pe cineva in US trebe sa-i trimiti affidavit of support

http://www.uscis.gov/files/form/I-134.pdf

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  08-05-2007, 11:35 AM 65343 in reply to 65335

Deschanel:
    Fratilor, acest Affidavit of Support, poate fi folosit si daca inviti pe cineva in USA fiind pe F1 ? Eu stiam ca el este pentru a "ajuta" pe cei care vin pe recentul lor GC, dar sunt sigur ca nu stiam totul Smile

Affidavit of Support e obligatoriu numai in cazul vizelor de imigrare (I-864).

In cazul vizei de turist e optional(I-134). Practic, prin semnarea unui Affidavit garantezi statului american ca persoana invitata nu va deveni o povara ("public charge") si ca va avea destule fonduri pe parcursul vizitei; daca persoana invitata se imbolnaveste sau decide sa ramana peste viza, tu esti raspunzator financiar dpdv legal. Se spune ca daca folosesti Affidavit ai o probabilitate mai mare in obtinerea vizei de turist la ambasada insa din ce am auzit pana acum am ajuns la concluzia ca nu e intotdeauna adevarat.

Daca persoana invitata are destui bani pentru o calatorie in US si poate sa dovedeasca asta la interviu , atunci e clar ca nu are nevoie de Affidavit; daca din contra nici bani de bilet nu are atunci e bine sa-i faci unul.

•  08-05-2007, 12:21 PM 65347 in reply to 65335

Deschanel:
    Fratilor, acest Affidavit of Support, poate fi folosit si daca inviti pe cineva in USA fiind pe F1 ? Eu stiam ca el este pentru a "ajuta" pe cei care vin pe recentul lor GC, dar sunt sigur ca nu stiam totul [:)

Adica tu esti in F1 aici? N-ai cum depune AOS.

•  08-05-2007, 12:32 PM 65348 in reply to 65347

Girbova:

Deschanel:
    Fratilor, acest Affidavit of Support, poate fi folosit si daca inviti pe cineva in USA fiind pe F1 ? Eu stiam ca el este pentru a "ajuta" pe cei care vin pe recentul lor GC, dar sunt sigur ca nu stiam totul [:)

Adica tu esti in F1 aici? N-ai cum depune AOS.

ok, persoana pe F1 nu are cum, pentru ca nu are "putere financiara", insa poate apela la ajutorul institutiei, nu ?! adica institutia sa depuna AoS in locul lui (desigur se mentioneaza), cred ca se permite chestia asta.

There is no way to fight the nature.
  •  08-05-2007, 01:38 PM 65351 in reply to 65335

Da, poate apela, dar inca nu am auzit sa-l si primeasca. Am auzit insa ca prieteni sa fi  depus AOS-ul pt ei. Tu incearca.
View as RSS news feed in XML