Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pastrarea statutului de student si continuarea studiilor

Last post 08-10-2007, 10:59 AM by Sith. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-07-2007, 11:22 PM 65481

Pastrarea statutului de student si continuarea studiilor

Am o problema pe care vreau sa o expun aici in ideea in care poate au mai avut-o si altii si pot impartasi din experianta lor si probabil o va avea si altcineva in viitor si va gasi informatiile necesare.

Sunt student aici in state. Lucrez legal cu ora pentru a acoperi cheltuielile. Problema e ca nu am reusit sa achit taxele scolare pentru semestrul trecut si nu pot sa ma inscriu in semestrul urmator pana nu le achit.

Ce pot sa fac pentru a-mi mentine statutul de student si sa imi pot continua studiile? Se poate leave of absence pentru studenti internationali? Eventual sa ma inscriu la un community college (caz in care mai  e buna viza mea actuala?)

Multumesc anticipat!

•  08-09-2007, 09:43 AM 65567 in reply to 65481

Re: Pastrarea statutului de student si continuarea studiilor

Nu stiu sa iti raspund exact la intrebarea pe care ai pus-o, dar am o sugestie, in cazul in care ai un credit score bun, incearca sa aplici la carti de credit si plateste-ti scoala. Cunosc pe cineva care a procedat in felul acesta, la terminarea scolii avea datorii de peste $15000, dar le-a acoperit destul de repede, cand si-a luat un job.
  •  08-09-2007, 11:14 AM 65572 in reply to 65481

Mergi la oficiul pentru studenti internationali. Din cate stiu eu sunt cateva instante in care-ti dau drept pt. reduce course load. Ai putea sa incerci sa platesti datoria si sa te inscrii part-time pt. semestrul viitor. Daca te hotarasti sa te inscrii la community college, du-te si te intereseaza din timp. O sa-ti trebuiasca bank statements pt. ca sa-ti elibereze un I-20 nou. Daca ai pe cineva apropiat care e cetatean american ai putea sa-l rogi sa te ajute ca si co-sponsor pt. un loan. Du-te si la financial services la scoala unde esti acum (nu unde platesti, e un oficiu separat) si explica-le situatia, poate iese ceva.
  •  08-09-2007, 12:10 PM 65578 in reply to 65567

Irinuka:
    Nu stiu sa iti raspund exact la intrebarea pe care ai pus-o, dar am o sugestie, in cazul in care ai un credit score bun, incearca sa aplici la carti de credit si plateste-ti scoala. Cunosc pe cineva care a procedat in felul acesta, la terminarea scolii avea datorii de peste $15000, dar le-a acoperit destul de repede, cand si-a luat un job.

din moment ce lucreaza la ora saracul, banuiesc ca nici SSN nu are omul, daramite score sau history! Sad

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  08-10-2007, 10:34 AM 65627 in reply to 65578

A spus ca lucreaza legal, cu ora. Asadar, ar trebui sa aiba SSN. Nu e chiar asa de greu sa obtii credit carduri, eu intr-un an am reusit sa obtin vreo $3000 credit, plus ca ma bombardeaza astia tot timpul cu noi oferte, chiar zilele trecute am primit o oferta pt un loan de 3000 la citibank.
  •  08-10-2007, 10:59 AM 65639 in reply to 65627

Irinuka:
    A spus ca lucreaza legal, cu ora. Asadar, ar trebui sa aiba SSN. Nu e chiar asa de greu sa obtii credit carduri, eu intr-un an am reusit sa obtin vreo $3000 credit, plus ca ma bombardeaza astia tot timpul cu noi oferte, chiar zilele trecute am primit o oferta pt un loan de 3000 la citibank.

Ah oops my bad.. nu am observat prima data Embarrassed ... poate ne lamureste el..

Da, si eu am 3 mii. M-au aprobat chiar si la un laptop scump in payments! Stick out tongue

Dar daca nu are credit history deloc, ce poate face omu' ? Huh?

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
View as RSS news feed in XML