Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Cand depun de ITIN pt copil?

Last post 09-11-2007, 04:42 PM by Alessia. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-10-2007, 09:54 PM 67074

Cand depun de ITIN pt copil?

Poate ma ajutati cu niste informatii legate de taxe/SSN. 

Doua intrebari, de data asta legate de taxe:

1. Sotul meu a primit SSN pentru ca a fost cu J1 cand a venit aici. Acum (din august) are H4, deci nu mai are dreptul la SSN. Trebuie sa faca ceva anume, sa anunte, sa completeze vreun formular sau isi pastreaza SSN-ul? Anul viitor cand trimitem taxele folosim acelasi SSN pentru el? 

2. Fetita noastra nu a avut niciodata SSN, dar stiu ca are nevoie de acel ITIN pt taxe. Tocmai am citit ca e nevoie sa completeze un formular (W-7) care trebuie trimis cu tax return. Cineva pe forum spunea ca dureaza mult pana se primeste acel Taxpayer Identification Number. Cand pot sa depun cel mai devreme, ca pe formularul respectiv scrie ca trebuie trimis doar cu tax return adica... la anul(?).

Daca stiti ceva de problemele astea cu SSN/ITIN, va rog sa imi raspundeti.

Multumesc,

Alessia

•  09-10-2007, 11:54 PM 67077 in reply to 67074

Re: Cand depun de ITIN pt copil?

1.SSN nu se schimba acela ramane pentu todeauna, faptul ca nu are drept de lucu nu are nimic de-a face cu SSN 

2.Pentu copil trebuie completat w-7 si trimis odat cu tax return-ul si atasat documentele necesare. De obicei nu dureaza prea mult depinde daca ai raspuns la toate intrebarile in w-7 corect si daca ai trimis documentele necesare.

Pentru ultimul ITIN la care am aplicat pentru unul din clientii mei a durat ca mai putin de 2 luni pana am primit numarul.

Daca mai aveti intrebari specifice puteti sa ma contactati la 734-644-9900
  •  09-11-2007, 04:42 PM 67093 in reply to 67077

Re: Cand depun de ITIN pt copil?

Multumesc frumos pentru raspuns. Am notat numarul si, in cazul in care am nevoie de informatii suplimentare, voi suna.

Alessia

View as RSS news feed in XML