Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Emigrare ca profesor.

Last post 09-16-2007, 06:20 AM by daniella22. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-13-2007, 08:31 AM 65777

Emigrare ca profesor.

Buna la toata lumea!Am si eu o intrebare simpla:pot emigra in Australia ca profesoara de limbi straine,mai precis,de engleza-franceza?Am ceva sanse?Si a doua intrebare:cat de periculoase sunt animalutzele acelea pe langa casa omului,in sensul ca am auzit tot felul de povesti cu serpi gasiti uneori prin casa cand se dadea cu aspiratorul sau prin mansarde dupa soareci si sobolani.Ma gandeam sa ma orientez spre Gold Cost sau chiar Brisbane dar am inteles ca acolo e patria pitonilor si a celor mai veninosi serpi din Australia.Sunt cam incurcata,nu mai stiu ce sa aleg:Noua Zeelanda sau Australia?
    Filed under:
  •  08-17-2007, 02:03 AM 65970 in reply to 65777

Re: Emigrare ca profesor.

Hi Daniella22.

Profesor? Este un job foarte apreciat si respectat in Australia. Salariul este si el bunicel. Pentru inceput ne uitam la un $25 pe ora sau chiar $30 pentru un job casual. Joburi sunt dar problema este sa treci de interviu. Va trebui chiar si cu recunoasterea meseriei in buzunar sa trebuiasca sa faci ceva cursuri si s-ar puteac chiar sa obtii "recognize of prior learning" pentru ceva materii. Intre recunoasterea studiilor si acreditarea ca profesor este o diferenta lunga. Dar cine stie... Sanse mai mari pentru un job  vad in scolile particulare (catolice) care educa cam 60-70% din copii aici in Australia. Probabil la fel in NZ.

Cat despre animale..., la partida de vanatoare de aseara din backyard nu am reusit sa impusc nici un crocodil, sarpe (Taipan-ul casei umbla creanga prin vecini) sau rodents desi aici la tropice din cauza caldurii radiate de soare in atic (pod) mor deshidratati toti soarecii si sobolanii cu sau fara marsupiu. Dar am facut o intelegere cu primul meu prietan australian (un Border Collie de 2.5 ani) si o sa-mi prinda un posum pe care sa-l servim impreuna mine la cina.  Avem probleme mari cu cateva familii de gecko (niste reptile primejdioase) dar speram sa supravietuim.

Lasind gluma la o parte toate problemele legate de funa si flora Australiei sunt umflate si para exagerate. Intr-adevar sunt creaturi primejdioase de care trebuie sa ai cunostinta dar nu de care sa te temi. Bafta!

Do, or do not. There is no "try."
  •  09-07-2007, 06:02 AM 66963 in reply to 65970

si in nz tot cam la fel stau lucrurile. salariile insa sint ceva mai mici si in plus vremea e mai rece si mai umeda. nu exista animale de prada in nz (decit la gradina zoologica), insa cum ti-o zis si blakie, povestile cu serpi si paianjeni sint umflate. asa cum traiesc milioane de australieni cu animalele alea, ai sa poti si tu...

atita doar, nu-mi imaginez de ce o scoala ar angaja un profesor de limba engleza cind asta nu e limba sa nativa. sa nu te surprinda cind or sa se uite chioris la genul "vii tu din, scuza-ma, unde ziceai ca-i tara ta, sa ne inveti pe noi limba noastra?" poate mai degraba cu franceza as zice eu c-ai avea succes.

cum bine a zis blakie, de la recunoastera studiilor pina la acreditare e cale lunga. si adaug eu, de la acreditare pina la trecerea unui interviu si a fi acceptat pt un post e din nou cale lunga. insa cu rabdare si munca, se poate.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  09-16-2007, 06:20 AM 67229 in reply to 66963

Da,banuiam ca nu pot preda engleza la ea acasa,nefiind nativa(trebuie sa fii originar din una din tarile urmatoare:UK,US,Canada sau Australia si englez veritabil ca sa poti preda limba engleza) insa ma gandeam chiar la posibilitatea asta de a preda limba franceza.La aceasta varianta m-am gandit cand am pus intrebarea.Din cate mi-ati povestit,ar fi ceva sanse totusi, chiar daca destul de mici.Ma gandesc ca franceza nu e chiar lipsita de importanta atata timp cat exista teritorii ale Frantei prin apropiere(Noua Caledonie si altele).Ba chiar am auzit ca sunt francezi care vin in Australia sa gaseasca un loc de munca datorita crizei de joburi din tara lor.Poate sunt rupta de realitatile de acolo,nici n-am cum sa fiu alfel insa cred ca macar ar merita sa incerc.Ma atrage mult Australia,chiar si Noua Zeelanda.Nu cred ca Noua Zeelanda e mai rece decat Romania la urma urmelor.Multumesc pentru ca mi-ati raspuns,imi sunteti de ajutor!Smile
View as RSS news feed in XML