|
|
Master USA Computer Science?
Last post 09-22-2007, 12:00 PM by mariuca. 39 replies.
-
08-16-2007, 12:13 PM |
-
CobraS
-
-

-
Joined on 08-16-2007
-
-
Posts 3
-
Points 0
-
|
Master USA Computer Science?
Vroiam sa-i rog pe cei care stiu&pot&vor sa ma ajute cu niste informatii legate de urmarea unui master in Computer Science ( sau ceva Computer related) sa-mi dea niste directii in care sa caut facultatea... Am cautat pe Peterson's Guide facultati/ departamente care ofera astfel de mastere...Problema este ca, EVIDENT, am nevoie de bursa (tuition wavier + Living expenses - teaching assistantship, research assistantship etc.). Nu in toate situatiile am gasit suficiente informatii pe site-ul facultatii care sa ma lamureasca in legatura cu procedura de aplicare. Am dat TOEFL-ul (30 Reading, 30 Listening, 28 Writing si 22 Speaking- ouch) si GRE-ul (560 Verbal, 780 Quantitative si 3.5 Analytical Writing). Media anilor - 8.91, media licenta 9.43. Cei care cunosc mai clar situatia - eventual au aplicat si au obtinut bursa sau sunt in aceeasi situatie in care ma aflu si eu - PLS HELP! SOS Va multumesc anticipat
|
|
-
08-16-2007, 01:03 PM |
-
08-16-2007, 02:04 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
Re: Master USA Computer Science?
si chiar si aici (mai ales) in Student in US. intai si intai ar trebui sa faci un pic de research sa intelegi diferenta intre un master in CS si unul MIS. iti dau doar un simplu exemplu si te invit apoi sa abuzezi de google pentru cat mai multe detalii: cei mai bine platiti DBA (databases admins) sunt absolventii de MIS pentru ca numarul de cursuri este dublu si calitatea lor este superioara la un MIS degree fata de un CS degree care se axeaza pe toate domeniile IT, dar de exemplu desi in MIS faci mult Client-Server programming, databases, network security si Management of Information Systems... in CS faci mult Software Engineering, Software Design, matematici, algoritmi and so on.... eu iti recomand foarte mult sa studiezi aceasta paralela inainte de a lua decizia finala.  cat despre ajutor financiar, iti spun doar atat: nimeni la nici o universitate nu iti poate garanta un assistantship. e ca un job hunting, pur si simplu ajungi aici Duminica seara si Luni dimineata deja esti in campus la prima ora, raspandindu-ti resume-ul in mii de locatii. ceea ce te avantajeaza cu siguranta si iti pot spune din proprie experienta este faptul ca cel putin 60-70% din total assistantships sunt technical related deci esti norocos  multa bafta si research maxim ! 
"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me." The Sith Code
|
|
-
08-16-2007, 02:56 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 225
-
Points 960
-
|
|
-
08-16-2007, 02:59 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 225
-
Points 960
-
|
Departamentul respectiv are si un profesor roman si unul sau doi studenti romani, poate poti lua legatura cu ei.
|
|
-
08-16-2007, 04:21 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,800
-
Points 22,445
-
|
Personal sunt de parere ca la modul general vorbind ca programator poti ajunge sa castigi MULT mai bine decat un DBA sau network admin. Repet LA GENERAL vorbind, ca evident o sa gasesti programatori care castiga si 30k pe an cand network admini castiga peste 100k. Dar, mult mai multi programatori pot sa ajunga in system design, system architect, consulting unde "sky is the limit" cum se spune, cand vine vorba de castiguri.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
08-16-2007, 04:55 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
consulting si system analyst = MIS ... insa ceea ce ai zis e adevarat! nu am vrut sa scot una sau alta in evidenta ci sa il pun sa caute suficiente informatii, astfel incat decizia sa fie una inteleapta desi.. de multe ori in viata nu ne iese din prima
"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me." The Sith Code
|
|
-
08-17-2007, 01:47 AM |
-
CobraS
-
-

-
Joined on 08-16-2007
-
-
Posts 3
-
Points 0
-
|
Oau! Mersi mult ...nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri atat de repede ...M-ati mai insufletit un pic ...si chiar aveam nevoie  Thanks
|
|
-
08-17-2007, 05:28 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Ar trebui sa apara si Mishoax, el e la Virginia Tech, cred, la un phd, si cred ca a primit finantare completa. Univ. of Maryland (chiar linga Washinton, Dc) are programe variate, si-i destul de bine cotat, plus ca-s f deschisi la international students: http://www.gradschool.umd.edu/catalog/programs/ENEE.html http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Maryland_Baltimore_County Nu strica sa completezi requestul, dar fii pregatit sa vorbesti. Daca nu, mai pregateste-te psihic, mai uita-te pe siteuri, si apoi: http://www.classesusa.com/featuredschools/umuc/form.cfm http://www.gradprofiles.com/umucmanage.html http://www.ece.umd.edu/Academic/Grad/ http://www.international.umd.edu/ies http://www.international.umd.edu/ies/97 Virginia Tech: http://www.grads.vt.edu/ http://www.grads.vt.edu/admissions/applying/index.html Vezi ca in stinga ai tot soiul de subiecte. Mi se pare f bine explicat. http://www.grads.vt.edu/igss/academic_issues/index.html Succes, si sper ca nu te-am zapacit.
|
|
-
08-17-2007, 07:32 AM |
-
CobraS
-
-

-
Joined on 08-16-2007
-
-
Posts 3
-
Points 0
-
|
Din intamplare, din motive subiective , chiar as prefera ca state MD, VA sau DC ...dar bineinteles depinde si daca pot obtine finantare acolo si cat va fi finantarea ...si sincera sa fiu scorurile mele atat la TOEFL cat si la GRE nu prea ma determina sa fiu optimista...mai ales in domeniu asta [:'(]...dar SPER. Mersi mult de tot pt replica si link-uri
|
|
-
08-17-2007, 07:57 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
well singurul tau defect este acel 22 la TOEFL speaking.. care te va impiedica probabil (nu e sigur) sa obtii un teaching assistantship insa mai sunt multe alte feluri de assistantships. si apoi de regula TA-urile se acorda doctoranzilor... deci nu dispera !  780 la mate este aproape de maxim ceea ce este foarte bine, iar 8,91 este aproape 3.5 GPA.. so, esti in carti !
|
|
-
08-17-2007, 10:23 AM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
Sith: iar 8,91 este aproape 3.5 GPA.. so, esti in carti !
Daca la prima licenta am media 9.66 si media anilor de studiu e 9.42 iar la masterat, media e 9.30, cat as avea GPA-ul aproximativ ? Se ia in calcul numai media de licenta sau numai media anilor de studiu sau se face o medie a lor ? Dar media de la master ? Reflecta si ea GPA-ul alaturi de media de la undergraduate ? Sunt in carti ? 
" It's never too late to dream and live the life you want. You are still alive, right ?? "
|
|
-
08-17-2007, 10:26 AM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
hai ca am 'zapacit' lumea cu ...'media' 
" It's never too late to dream and live the life you want. You are still alive, right ?? "
|
|
-
08-17-2007, 10:49 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
mariuca:Daca la prima licenta am media 9.66 si media anilor de studiu e 9.42 iar la masterat, media e 9.30, cat as avea GPA-ul aproximativ ? Se ia in calcul numai media de licenta sau numai media anilor de studiu sau se face o medie a lor ? Dar media de la master ? Reflecta si ea GPA-ul alaturi de media de la undergraduate ? Sunt in carti ? 
Esti foarte in carti !! esti undeva intre 3.6 si 3.7 cred... nu este o formula clara si bine definita deoarece la noi inca nu este foarte bine impregnat sistemul de credite si greutatea lor in nota finala, insa poti sa ai un "guess" relativ cu "regula de trei simpla": inmultesti media ta cu 4 si imparti rezultatul la 10. Faza e ca examenele de licenta sunt o mare porcarie si cred ca numai in balcani mai intalnesti asa ceva! in lumea occidentala ai proiecte/teze noi, si nu examene inutile din materiile pentru care deja ai fost testat o data la vremea lor. Deci numai media anilor conteaza si in cazul in care ai deja un master sau doctorat, se calculeaza un fel de cummulative GPA care e foarte greu de calculat.
|
|
-
08-17-2007, 11:00 AM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
Sith: mariuca:Daca la prima licenta am media 9.66 si media anilor de studiu e 9.42 iar la masterat, media e 9.30, cat as avea GPA-ul aproximativ ? Se ia in calcul numai media de licenta sau numai media anilor de studiu sau se face o medie a lor ? Dar media de la master ? Reflecta si ea GPA-ul alaturi de media de la undergraduate ? Sunt in carti ? 
Esti foarte in carti !! esti undeva intre 3.6 si 3.7 cred... nu este o formula clara si bine definita deoarece la noi inca nu este foarte bine impregnat sistemul de credite si greutatea lor in nota finala, insa poti sa ai un "guess" relativ cu "regula de trei simpla": inmultesti media ta cu 4 si imparti rezultatul la 10.
Aha ... deci inmultesc media anilor de studiu de la undergraduate cu 4 ...4 ani de studiu, da. Si apoi impart cu 10. Si ar iesi un GPA de 3.76 ... nu e rau. Sith:Faza e ca examenele de licenta sunt o mare porcarie si cred ca numai in balcani mai intalnesti asa ceva! in lumea occidentala ai proiecte/teze noi, si nu examene inutile din materiile pentru care deja ai fost testat o data la vremea lor.
De acord cu tine. Mai ales daca te gandesti ca in sistemul universitar american dpdv al predarii/invatzarii/etc se pedaleaza f. mult pe Critical Thinking stimuland f. mult originalitatea, gandirea, creativitatea, lucru care la noi nu se intampla. Dimpotriva, as spune ca sistemul de invatamant din Romania nu sprijina si nu stimuleaza inteligenta naturala a copilului/ elevului/studentului. Mai degraba o blocheaza sau, cu un termen mai dur, o sufoca. In fine. Asta-i alt subiect de discutie. Multumesc mult pt. raspuns, Sith.
|
|
-
08-17-2007, 11:37 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
mariuca:Aha ... deci inmultesc media anilor de studiu de la undergraduate cu 4 ...4 ani de studiu, da. Si apoi impart cu 10. Si ar iesi un GPA de 3.76 ... nu e rau.
nu de la 4 ani vine cifra 4 ci de la faptul ca tu ai 3.76 out of 4 maximum.
|
|
-
08-17-2007, 12:10 PM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
Sith: mariuca:Aha ... deci inmultesc media anilor de studiu de la undergraduate cu 4 ...4 ani de studiu, da. Si apoi impart cu 10. Si ar iesi un GPA de 3.76 ... nu e rau.
nu de la 4 ani vine cifra 4 ci de la faptul ca tu ai 3.76 out of 4 maximum.
Aha. Got it. Si in resume-ul redactat in varianta academica, specific GPA-ul ? Ceva de genul : GPA : 3.7 out of 4 ? Sau 9.42 out of 10.00 ?
|
|
-
08-17-2007, 12:47 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
mariuca:Aha. Got it. Si in resume-ul redactat in varianta academica, specific GPA-ul ? Ceva de genul : GPA : 3.7 out of 4 ? Sau 9.42 out of 10.00 ?
NEVER! ori te pun ei sa iti echivalezi diploma la ECE sau WES ori iti fac chiar ei echivalarea si atunci.. daca iti calculezi tu GPA-ul s-ar putea sa te supra sau subestimezi foarte mult in calculul GPA deoarece ti-am zis ca nu e decat estimativa aceasta metoda..
|
|
-
08-17-2007, 01:21 PM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
Adica cu alte cuvinte, inteleg ca in resume-ul academic (in resume-ul functional nici atat) nu mentionezi nimic cu privire la rezultatele/medile din facultate, masterat, cu atat mai mult cu cat acestea te avantajeaza ?. Nici o vorbulitza ? ?
|
|
-
08-17-2007, 01:34 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
mariuca:Adica cu alte cuvinte, inteleg ca in resume-ul academic (in resume-ul functional nici atat) nu mentionezi nimic cu privire la rezultatele/medile din facultate, masterat, cu atat mai mult cu cat acestea te avantajeaza ?. Nici o vorbulitza ? ? 
Pai ce rost are sa zici "probabil am GPA-ul 3.7" cand nici nu esti sigura de el ? moreover, tu le vei da copii dupa toate diplomele tale! deci ei iti vor vedea toate notele si mediile in format european/balcanic (whatever!) Cand vrei sa te angajezi insa, e altceva deja. Acolo poti specifica GPA-ul pentru ca oricum il vei sti de pe noua ta diploma obtinuta in US 
|
|
-
08-17-2007, 01:50 PM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
Nu, eu ma refeream la oportunitatea de a scrie ceva de genul : GPA : 9.42 out of 10.00 la resume, lucru care l-am si facut din moment ce the Chairman of Department respectiv, dupa ce i-am trimis la biroul lui prin fax foile matricole traduse, etc + resume a spus ca e impresionat de GPA. Nu m-am gandit sa scriu GPA in formatul lor din moment ce nu e nimic oficial prin WES, ECE, etc, ci doar GPA : 9.42 out of 10.00 de exemplu. Cred ca e important sa te folosesti de orice lucru ca sa te pui in valoare la modul realist atunci cand e vorba de un demers aplicativ doctoral.
|
|
-
08-17-2007, 02:07 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
mariuca:Nu, eu ma refeream la oportunitatea de a scrie ceva de genul : GPA : 9.42 out of 10.00 la resume, lucru care l-am si facut din moment ce the Chairman of Department respectiv, dupa ce i-am trimis la biroul lui prin fax foile matricole traduse, etc + resume a spus ca e impresionat de GPA. Nu m-am gandit sa scriu GPA in formatul lor din moment ce nu e nimic oficial prin WES, ECE, etc, ci doar GPA : 9.42 out of 10.00 de exemplu. Cred ca e important sa te folosesti de orice lucru ca sa te pui in valoare la modul realist atunci cand e vorba de un demers aplicativ doctoral.
Mariuca vorbim chestii diferite.. daca ti s-a cerut GPA e una si daca ti s-a cerut media anilor e alta! 9.42 nu e GPA. sorry! si oricum ei vad media in diplomele care le-ai trimis. daca tu stii alte reguli de ce ne mai intrebi?  eu doar iti spun ce mi-a zis mie Career Advisor-ul: nu se trece GPA in resume ! punct. tu acum faci cum crezi de cuviinta... Doamneeee... ma luai cu vorba si acu imi dau seama cat de off-topic suntem aici! CobraS are nevoie de cunostiinte despre CS nu despre GPA-ul nostru 
|
|
-
08-17-2007, 02:20 PM |
-
mariuca
-
-

-
Joined on 04-03-2006
-
-
Posts 132
-
Points 0
-
|
Sith: mariuca:Nu, eu ma refeream la oportunitatea de a scrie ceva de genul : GPA : 9.42 out of 10.00 la resume, lucru care l-am si facut din moment ce the Chairman of Department respectiv, dupa ce i-am trimis la biroul lui prin fax foile matricole traduse, etc + resume a spus ca e impresionat de GPA. Nu m-am gandit sa scriu GPA in formatul lor din moment ce nu e nimic oficial prin WES, ECE, etc, ci doar GPA : 9.42 out of 10.00 de exemplu. Cred ca e important sa te folosesti de orice lucru ca sa te pui in valoare la modul realist atunci cand e vorba de un demers aplicativ doctoral.
daca tu stii alte reguli de ce ne mai intrebi? 
De obicei cand cineva intreaba ceva, motivatia sa poate fi diferita. El poate intreaba pur si simplu din nestiinta sau mai poate intreba din nevoia de a-si confirma sau infirma ceva ce stia deja, sau avea doar o vaga idee despre lucrul respectiv. Acesta din urma e si cazul meu. . Multumiri inca o data si cer scuze pt. offtopic. 
|
|
-
08-17-2007, 02:29 PM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 470
-
Points 85
-
|
mariuca:El poate intreaba ..
cred ca "ea" daca am fost destul de atent ! 
|
|
-
|
|