Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

PIFTIE (racituri) HELP

Last post 12-07-2007, 03:31 PM by geani_23. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-05-2007, 04:24 PM 69151

PIFTIE (racituri) HELP

Fetelor gospodinelor, gasesc la magazine gelatina ca sa fac piftie? Imi place de mor si desi nu am mai incercat sa fac, mi-e pofta doar cand ma gandesc.

Aveti vreo sugestie? Va multumesc anticipat Flower

Age is just a number...live strong and enjoy every second of your life
  •  12-05-2007, 08:58 PM 69152 in reply to 69151

Re: PIFTIE (racituri) HELP

Geani, eu fac piftia fara gelatina. Daca pui la fiert urechi si picioare au destul colagen (sper ca nu gresesc termenul) incat sa se lege fara gelatina.

Am facut si aici fara probleme. Daca ai probleme cu reteta, anunta-ma si iti spun cum o prepar eu.

Din ce-mi amintesc gelatina se punea doar daca faceai ceea ce se numea aspic, cu ficatei sau carne care nu avea colagen si legume.

•  12-05-2007, 09:11 PM 69153 in reply to 69152

Muuuuahhh muuuahhh muuuuahhhhh Olivia! Mersi mult!

Sa-ti spun cum am procedat: nu am avut urechi, am avut numai pulpe pe pui si le-am taiat in cate 4-5 bucatele, le-am pus la fiert, am adaugat sare si usturoi pisat. Sper sa iasa ceva. Revin maine cu detalii si iti zic.....daca a iesit piftia! Confused  

•  12-05-2007, 09:23 PM 69154 in reply to 69153

Upssss!!!!! Sa speram ca iese cevaBig Smile!!!!

Din pasare se fac de regula din ghiare, acolo se gaseste colagen. Intr-adevar la piftie din pasare ai avea nevoie de gelatina.

Mama facea si iesea buna din curcan, insa punea la fiert neaparat ghiarele.

Eu am facut doar din porc aici. Nu gasesti la voi la rusi ceva urechi, picioare ? Sau preferi de pasare?

•  12-06-2007, 02:44 PM 69164 in reply to 69154

Haha, ai avut gura aurita Olivia....am sperat si eu sa iasa ceva si am ramas cu speranta LOL

Ti-am urmat sfaturile si am incercat a doua oara! Revin din nou maine cu detalii si cu mai multa speranta Confused

•  12-06-2007, 06:47 PM 69166 in reply to 69151

gelatina o gasesti in orice magazin alimentar pe isle-ul de baking, acolo unde au cutiile de jelo care trebuie preparat, nu la jelo gata de mancat.
  •  12-07-2007, 03:31 PM 69175 in reply to 69166

Mersi Irinuca, chiar acolo am gasit, initial eram contrariata, erau plicuri de gelatina cu gust si in final am vazut-o si pe cea fara gust. Iti imeginezi ce bunatate ar fi iesit, piftie cu gust de capsuni? LOL

Oricum, ma declar o fericita, la a doua incercare mi-a iesit! Mersi mult de tot pt reteta, Olivia!

View as RSS news feed in XML