Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Last post 08-23-2007, 08:54 AM by ioana_i_am. 342 replies.
Page 7 of 7 (343 items)   « First ... < Previous 3 4 5 6 7
Sort Posts: Previous Next
  •  07-13-2006, 01:44 PM 48430 in reply to 48407

Re: Interviu viza F1

Sith, fraza aceea am spus-o cu substrat, la fel cum a spus-o si Girbova cand a spus-: in sensul ca sa ne vedem cu totii cu bine si sanatosi acolo Wink [;)]

Bine-nteles ca o sa facem cinste pentru tot suportul pe care ni-l ofera neconditionat, si pe care inca o data o spun, chiar l-am simtit si il simtim si in continuare! Flower [F]

Doamne ajuta sa avem cu totii safe flights!

•  07-13-2006, 01:53 PM 48431 in reply to 48430

vince_lambie:
    Bine-nteles ca o sa facem cinste

atunci si asta e tot cu substrat LOL [:))] ??

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  07-13-2006, 01:56 PM 48432 in reply to 48431

Nu, asta e de-a dreptul! LOL [:))]
  •  07-14-2006, 05:45 AM 48473 in reply to 48432

Mai baieti, mai. Uite cum ati scapat de greu, va hirjoniti.LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))] Vince, multam ca mi-ai amintit de prajiturile promise, ca altfel ma faceam de rusine. Salut [^:)^]Salut [^:)^]Stiam eu ca am motive sa am adresele voastre de email.Wink [;)]

Acum vorbind serios, vreau sa va mai zapacesc cu citeva sfaturi, ...just in case your mother did not stressed you enough. Wink [;)]Sleep [|-)]

Aveti grija la greutatea bagajelor, si mai ales la dimensiunile bagajului de mina. Daca in state sint mai intelegatori in ce priveste greutatea (nu prea in privinta dimensiunilor bagajului de mina), in schimb dragele noastre domnisoare din Otopeni sint foarte infelxibile, intransigente, ca sa nu spun ca uneori chiar obraznice, mai ales cu romanii. Stiu ca va ginditi sa va luati haine de iarna cu voi. NU le puneti in bagaj, luatie-le in mina, aveti dreptul asta. Da, e un pic mai incomod, dar asa puteti economisi ceva spatiu in gemantane. Nu luati cu voi prea multe haine, veti constat cu surprindere ca nu le veti folosi. Domnii sa-si ia un costum, si poate 1-2 sacouri, pantaloni fiecare cum considera, dar nu exagerati. Va voi spune pe parcurs unde puteti cumpara lucruri de calitate acceptabila la preturi accesibile. Nici nu va ginditi la prosoape si bedding.

Oricit de mult sint de acord cu map, trebuie sa spun ca se gasesc destule lucruri second hand in foarte buna stare, la preturi modice. Nimeni nu spune sa cumparati o canapea uzata, patata. Sint destule oferte mai mult decit acceptabile. Si va mai dau un motiv: cit de bune si ne-uzate credeti ca sint paturile din dorms, ori cele din apartamentele mobilate?  Si legat de apartamente: in afara de faptul ca deja ati gasit un apartament, asa cum a facut Irinuka, nu va grabiti sa luati decizii. Dupa ce ajungeti, universitatea va ajuta cu cazarea pe short period of time. Profitati de asta. Daca inchiriati ceva mobilat, si aveti posibilitatea, nu intreati in lease, inchiriati de la o luna la alta. E greu de iesit din lease daca sinteti nemultumiti. Incercati o luna, doua, si vedeti care-i situatia, apoi puteti semna un contract. Fiti linistiti, sint destule oferte.

Ma opresc aici, nu va mai plictisesc, Sleep [|-)]Yeah yeah [:-@]LOL [:))]nu de alta sa nu va innegurez ultimele zile acasa.

•  07-17-2006, 03:20 PM 48597 in reply to 48473

limita bagaje Lufthansa

baggage limit - Lufthansa (Economy class)

*accepted limit: 2pcs*23kg + 8kg cabin luggage
    *between 23 - 32Kg (for a single piece) - nominal fee of EUR25/overweight piece
    *over 32kg - $175/piece

Info de la biroul lufthansa din Otopeni.
  •  07-17-2006, 06:04 PM 48610 in reply to 48597

Re: limita bagaje Lufthansa

Da... Si se pare ca sunt limitari si in ceea ce priveste dimensiunile bagajelor. Iata ce mi-au comunicat cei de la agentia de la care am cumparat biletul:

"Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca in dimensiuni 55x40x20 cm, greutate mai mica de 8 kg; pt cala aveti dreptul la 2 bagaje a cate 23 kg fiecare, suma dimensiunilor 158 cm."

Se aplica tot in cazul Lufthansa.
  •  07-18-2006, 12:52 AM 48624 in reply to 48610

Hegemon si eu zbor cu Lufthansa, mie mi-au spus ca suma dimensiunilor tb sa nu depasesca 253cm. 158 cm pt amandoua este extrem de putin, practic  ar fi 2 valize mititele. Sau poate ai vrut sa spui 158 pt fiecare, ceea ce nu e bine iarasi.

"The sum of the three dimensions of one bag shall not exceed
    158 cm, and in Economy Class 273 cm for both bags. Children under two years have a free baggage allowance of one piece. Its dimensions shall not exceed 115 http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/info_services/travel_preparation?l=en&nodeid=1333469&ctest=40511107481

•  07-18-2006, 05:22 AM 48626 in reply to 48624

Irinuka:

Hegemon si eu zbor cu Lufthansa, mie mi-au spus ca suma dimensiunilor tb sa nu depasesca 253cm. 158 cm pt amandoua este extrem de putin, practic  ar fi 2 valize mititele. Sau poate ai vrut sa spui 158 pt fiecare, ceea ce nu e bine iarasi.

158 cm, and in Economy Class 273 cm for both bags. Children under two years have a free baggage allowance of one piece. Its dimensions shall not exceed 115 http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/info_services/travel_preparation?l=en&nodeid=1333469&ctest=40511107481

Ma bag si eu in vorba, desi nu am calatorit niciodata cu Lufthansa. Eu am inteles ca dimensiunile celor doua bagaje impreuna trebuie sa nu depaseasca 253 com. Cei 158 cm/bagaj, cred ca se refera la alta clasa (business). Greutatea, ar trebui sa fie 23Kg/bagaj. Nu vad nici o precizare referitoare la bagajul de mina. Cel mai bine ar fi sa sunati Lufthansa in aeroport, ori la reprezentanta lor din Bucuresti, pt ca ei fac imbarcarile. Nu mai stiu ce companie a fost, dar acum citiva ani, sora mea a platit in otopeni pt bagaje pt ca erau mai mari decit admiteau ei, dar erau asa cum i-au spus cei de la agentie.

•  07-18-2006, 05:37 AM 48628 in reply to 48626

Bagaje AmericanAirlines

• Two checked bags at 62 in/157 cm each
    • One carry-on bag at 45 in/114 cm
    The maximum weight per checked bag is 50 lbs/23 kgs.
    The maximum weight per carry-on bag is 40 lbs/18 kgs.
    "Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  07-18-2006, 05:39 AM 48629 in reply to 48626

Buna, domnilor.Salut [^:)^] Am si eu o intrebare: toti calaltoriti cu Lufthansa? Au vreun deal? Nu-i nimeni care vine din Budapesta? Multam.Flower [F]
  •  07-18-2006, 05:40 AM 48630 in reply to 48628

Re: Bagaje AmericanAirlines

Sith:
    • Two checked bags at 62 in/157 cm each
    • One carry-on bag at 45 in/114 cm

The maximum weight per checked bag is 50 lbs/23 kgs.
    The maximum weight per carry-on bag is 40 lbs/18 kgs.

Unde schimbi? Merci.

•  07-18-2006, 05:49 AM 48632 in reply to 48629

Girbova:
    toti calaltoriti cu Lufthansa? Au vreun deal? Nu-i nimeni care vine din Budapesta?Flower [F]

Nu prea renteaza cu Budapesta.. pentru ca o data platesti cam 2 plinuri de benzina, asigurare masina (carte verde, extensie casco, etc) apoi stai Dumnezeu stie cat, in vama... total costa vreo 100-200 EUR.. pe cand spre Bucuresti mergi cu 1 mil maxim de oriunde din tara.. si diferenta aia de 100-200 EUR e cea fata de biletele din Budapesta... nu stiu daca merita I dunno [id]

eu cu AmAir schimb la Heathrow si stau nici macar 2 ore... imi convine !!

The Sith Code
  •  07-18-2006, 05:57 AM 48633 in reply to 48632

Multam, Sith. Ai mei au ales Budapesta, ce-i drept inca nu le-am cumparat biletele, dar din ce am eu, diferenta de pret e  $550 din Budapesta si cam $850 din Bucuresti. Ca sa nu pun la socoteala ca din Budapesta  e direct in Washington, iar din Bucuresti ca sa-i aduc in Washington, trebuie sa schimbe avionul de doua ori, ori sa merg dupa ei in NY, ceea ce tot acolo m-ar duce cu costul. Ei vor sa mearga cu microbuzul, spun ca nu se sta in vama, dar nu stiu cit de comod e. Scrie-mi te rog. Cred ca depinde si de locatie. Multam.
  •  07-18-2006, 06:04 AM 48634 in reply to 48633

Girbova:
    diferenta de pret e  $550 din Budapesta si cam $850 din Bucuresti. Ei vor sa mearga cu microbuzul, spun ca nu se sta in vama

pai asa da !! daca e dif de 300 si sunt 2 sau mai multi.. deja economiile sunt considerabile !!! cat despre stat nu stiu ce sa zic... cand m-am intors din Grecia, anul trecut, am stat la bulgari 9 ore si gandeste-te ca erau doar la coada autocarelor/microbuselor vreo 20 de bucati pline de "trecatori" Super Angry [8o|]... acu n-o fi turismul terestru atat de mare spre vest... dar cine stie? I dunno [id]

The Sith Code
  •  07-18-2006, 06:28 AM 48636 in reply to 48634

Asa-i, cine stie? Ca ei spun ca nu se sta in vama, dar cit de sigur e?
  •  07-18-2006, 07:08 AM 48637 in reply to 48636

Garbova si matusa mea a plecat tot din Budapesta si pana acolo a mers cu un microbus, nu au stat in vama deloc, au trecut repede si au calatorit destul de bine.

Microbusele sunt putin mai incomode decat autocarele sau alte mijloace de transport, acesta ar fi singurul inconvenient, dar in rest ea a zis ca a fost bine.

•  07-18-2006, 07:09 AM 48639 in reply to 48636

Intrucat nu stiu care cand pleaca, eu urez de pe acum safe flight tuturor, si Doamne ajuta!

•  07-18-2006, 07:10 AM 48640 in reply to 48637

Multumesc mult, Bianka. Flower [F]Flower [F]Flower [F]Mi-ai luat o piatra de pe inima. O zi buna.
  •  07-18-2006, 07:13 AM 48641 in reply to 48640

Cu multa placere Garbova! O zi bun asi tie!Big Smile [:D]
  •  07-18-2006, 07:17 AM 48642 in reply to 48639

vince_lambie:

Intrucat nu stiu care cand pleaca, eu urez de pe acum safe flight tuturor, si Doamne ajuta!

Chiar asa, vince. Drum bun tuturor, si nu uitati sa mai intrati pe rp, si sa-mi scrieti. Flower [F]Flower [F]Travel [ap]Flower [F]Flower [F] flag [**==] Doamne ajuta!praying [[-O<]

•  07-18-2006, 10:17 AM 48647 in reply to 48624

Irinuka:

Da, cred ca operatoarea de la agentie s-a referit la suma dimensiunilor unui singur geamantan (dintre cele doua permise). Eu am citat doar ce mi-a scris ea...

Gata, mi-am masurat geamantanele: cel mare are 69x30x48. Deci cred ca se incardeaza, suma dimensiunilor fiind de 147 (<158). Cel mic are 59x30x41 (suma dimensiunilor = 130 < 158). Suma totala a dimensiunilor celor doua geamantane este de 277 (147+130), deci depasesc cu cca 4 cm limita admisa de 273 cm. Eu asta am inteles ca vor ei...

Nu cred ca va fi o problema totusi la aeroport. Doar n-o sa stea ei sa masoare geamantanele! Poate doar daca se vad ca sunt foarte mari...
  •  07-18-2006, 11:53 AM 48657 in reply to 48647

Exact asa am inteles si eu. Nu cred ca o sa fie o problema, faptul ca depasesti cu 4 cm limita.

Cel mai haios a fost cand umblam prin magazine si intrebam vanzatorii ce dimensiuni au valizele. Se uitau la mine ca la o ciudata.....cum adunam si scadeam cm... ca sa iasa socotealaBig Smile [:D].

•  07-18-2006, 12:57 PM 48661 in reply to 48657

Vreau sa va sugerez si eu ceva legat de calatoria cu avionul:

- puneti lacat pe geamantane;

- puneti semne la geamantane, panglici colorate legate de minerul geamantanului, cit mai vizibil; sint usor de recuperat la destinatie;

- puneti numele, eventual adresa si numarul de telefon de la universitate; Nici nu va inchipuiti ce bine va fi sa le recuperati repede, sa ajungeti printre primii la customs.

Daca sinteti in tratament, ori daca stiti ca reactionati bine la un medicament, luati-va cu voi rezerve. Chiar daca aveti asigurare, nu va veti bucura ca pt orice nimic sa platiti $20, ori chiar $100/ vzita, si apoi inca $20 pt medicamente.

•  07-18-2006, 01:34 PM 48667 in reply to 48661

milvioara:

- puneti lacat pe geamantane;

Pt a nu risca sa va fie taiat lacatul, vedeti mai jos recomandarea TSA:

TSA Recognized Baggage Locks

We all sometimes need a little extra sense of security, but before you lock your bag, make sure it’s approved. We screen every bag before it’s placed on any airplane. While our technology allows us to electronically screen bags, there are times when we need to physically inspect a piece of luggage. If a bag is locked, we are allowed to cut the lock off. That’s where recognized locks come in. We worked in partnership with several companies to develop locks which offer you security without interrupting the security we offer.  These locks are normally available at airports and travel stores nationwide.

Not sure where to get one? Try these websites.

Tavel Sentry | Safe Skies

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  07-18-2006, 01:53 PM 48670 in reply to 48647

hegemon:

Nu cred ca va fi o problema totusi la aeroport. Doar n-o sa stea ei sa masoare geamantanele! Poate doar daca se vad ca sunt foarte mari...

da, asa e. nu-ti masoara nimeni cu rigla (sau altfel) dimensiunea bagajelor, decat daca sunt foarte mari - si vor sa platesti extra Smile [:)]. Eu prefer sa platesc suprataxa de EUR25 si sa bag mai multe chestii prin bagaje (de ex patine, tenis stuff, samd).

apropo - ce-am obs azi e ca astia nu mi-au nimerit sexul ca lumea pe viza. pai fata-fata, dar neras pe fata!? Big Smile [:D]Super Angry [8o|] si acum trebuie sa stau pe capul lor sa remediez situatia. nu-mi fac insa prea mari griji, raman optimist, pe i-20 si cealalta viza B1/2 din pasaport datele-s corecte, daca am ajuns pana aici sigur voi reusi. Va urez bafta multa si voua si sa ne auzim cu bine si dupa ce ajungem cu totii cu bine in US. Yes [Y]

bafta multa si calatorie placuta! Drinks [D] Travel [ap] flag [**==]

Mihai.