|
|
Ajutor, va rog! Change of status din J1 in J2 refuzat!
Last post 01-19-2008, 04:23 PM by sinziana. 15 replies.
-
07-28-2006, 04:24 PM |
-
Alessia
-
-
-
Joined on 04-22-2006
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Ajutor, va rog! Change of status din J1 in J2 refuzat!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie!!!
Sotului meu i-a fost refuzata schimbarea statutului din J1 in J2. Viza lui j1 e valabila pana anul viitor.
In decizie se mentioneaza ca putem redeschide cazul in termen de 30 de zile si ca nu s-a aprobat schimbarea statutului pentru ca nu s-a depus waiver. Sotul meu nu a cerut "extension of status", doar "change of status", iar la Ambasada din Bucuresti i s-a spus ca nu e nevoie sa ceara waiver inainte de a aplica pentru change of status.
Oameni buni, ce e de facut? Sa depuna de waiver? Avem deja scrisoarea de la Ministerul Educatiei. E greu de depus waiverul? Ce documente sunt neesare? Mai sutn sanse de redeschidere a cazului sau daca depune de waiver acum? Contractul lui cu firma a expirat in iulie, nu a mai fost reinnoit, dar viza J1 o are valabila pana in 2007. Trebuie sa plece acasa? Va rog sa ne ajutati cu un sfat. Mi-e greu sa imi imaginez ca as putea rezista aici pana anul viitor fara el.
Sincere multumiri pentru orice informatie verificata.
Cu drag,
Alessia![Angel [O:-)]](/emoticons/emotion-66.gif)
|
|
-
07-29-2006, 06:56 AM |
-
Forvisa
-
-
-
Joined on 07-23-2005
-
-
Posts 149
-
Points 730
-
|
Re: Ajutor, va rog! Change of status din J1 in J2 refuzat!
Trebuie depusa rapid cererea pentru Waiver la Dep de Stat si dupa ce primitzi case No redeschidetzi cazul pentru J2 visa atasind si copie dupa receipt letter si case no., in paralel trebuiesc depuse actele la Ambasada Romana pentru obtzinerea scrisorii NO Objection ce va trebui trimisa si ea la Dep de Stat.
Bafta!
|
|
-
07-29-2006, 07:12 AM |
-
Alessia
-
-
-
Joined on 04-22-2006
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Multumesc mult Forvisa!
Ar mai fi o problema: angajatorul sotului meu i-a cerut acestuia DS-2019 la sfarsitul lui mai, spunand ca trebuie sa il predea din moment ce nu s-a reinnoit contractul. Angajatorul a cooperat in ce priveste schimbarea statutului, i-a dat un DS form nou pt J2, scrisoarea pentru USCIS. Dar daca nu il mai are pe cel vechi, care oricum mai era valabil pana in mai? Este nevoie de acel DS form, nu, pentru a aplica de waiver?
O sa incercam sa vedem ce se poate face. Multumesc mult pentru ajutor.
Numai bine,
Alessia
|
|
-
07-30-2006, 08:32 AM |
-
Forvisa
-
-
-
Joined on 07-23-2005
-
-
Posts 149
-
Points 730
-
|
Va trebuie o copie a formularului DS-2019, dar avind in vedere ca de fapt a expirat in mai si nu in iulie este important sa avetzi si Receipt note de la cererea de trecere in J2 tot din luna mai.
Poate va va ajuta mai mult o consultatzie legala cu dna. Cristina Milaciu, ar fi pacat sa pierdetzi statutul din cauza unor probleme legate de hirtii.
|
|
-
07-30-2006, 11:57 AM |
-
sofi
-
-
-
Joined on 09-05-2005
-
-
Posts 50
-
Points 40
-
|
Buna Alesia,
Imipare rau ce ti s-a intamplat. Intradevar trebuie depus waiverul. Uita-te pe forum lorelai a postat toate actele ce trebuie pt obtinerea waiverului prin NO. Cred ca era tot pe o discutie deschisa de tine. Va trebuie intradevar DS-ul dar mai e un inconvenient. Printre actele depuse la ambasada romaniei dinwashington ca sa-ti dea No le trebuie o scrisoare de la angajator cum ca esti inca sub contract, adica ti-ai respectat termenii contractuali. Din ce ai scris despre angajator s-ar putea sa fie destul de greu de obtinut de la ei si daca esti inca pe contract,dar sotul tau nu mai are contract cu ei. Nu trebuie sa disperi. Viza ii este inca valabila deci poate sta cu tine. Cand o sa-ti depui pt waiver il poti trece ca si dependentdaca ai formularul pt J2 ca lor doar copie le trebuie. Ma indoiesc ca o sa caute sa vada daca si a fost aprobat. De ultima parte nu sunt sigura ca s-ar putea ca acel DS pt j2 sa aiba o stampila daca e aprobat. Uita-te daca ai prieteni pe J2 cum arata Ds de dependent si vezi daca are ceva in plus fata de al tau.Daca nu euzic ca esti ok. La anul se vor uita doar daca sunt toate actele in dosar si esti ok. Bafta. Scrie-mi ce ai facutsa vad daca te pot ajuta cuceva in viitor. Mare grija sa nu afle angajatorul ca nu a obtinut viza. bafta multa.
|
|
-
07-30-2006, 12:08 PM |
-
lorelai
-
-
-
Joined on 05-17-2006
-
-
Posts 10
-
Points 0
-
|
Salut,
Nu am intrat de mult pe forum si abia acumam citit mesajele. Nu stiam ca iti trebuie waiver ca sa te treci pe J2. In mod normal nu artrebui. Daca trebuie tot ce a scris Sofi este adevarat. dar daca ii explici angajatorului cum ca waiverul trebuie pt J2 poate coopereaza. E adevarat ca nu poti sa schimbi viza j in alt tip de viza fara waiver dar in cazul lui se trecea tot pe viza j. Cred ca s-a facut o greseala. Nici ofiterii de la emigrari nu sunt foarte documentati uneori. O sa caut pe net sa vad daca trebuie waiver si revin cualt mesaj. Sper sa raspunda si un avocat! Oricum nu dispera. Portite sunt intotdeauna. Pana una alta vezicum a spus si sofi ce e cu DS-ul
|
|
-
07-30-2006, 01:01 PM |
-
lorelai
-
-
-
Joined on 05-17-2006
-
-
Posts 10
-
Points 0
-
|
Salut din nou,
\
Nu sunt prea multe informatiidespre sch9imbarea din J1 in J2. Am gasit doar atat pe unsite si nu stiu cat de de valabil.
Change of status in US
* J-1 to J-2 requests can only be made if you are not subject to the two-year home country residency
requirement.
Marjeta wrote: > KN wrote in message <833kvu$3d...@trsvr.tr.unisys.com>... > >Can a J1 holder, whose spouse is also a J1 holder apply for a change of > >status to J2 (J1 spouse) without having to apply for a waiver?
> As far you I know, you can ally for anything except H1 or AOS(GC).
A J-1 holder who is subject to the 2 year HRR is not eligible to apply for a change of status, except to A or G status. See 8 Code of Federal Regulations section 248.2(d), available through http://www.ins.usdoj.gov/graphics/lawsregs/8cfr.htm. If the J-1 holder is subject because he or she is a foreign medical graduate receiving graduate medical education, he or she is not eligible to change to any other status at all.
Such a J-1 holder is eligible to *hold* statuses other than H, L, or permanent resident status. However he or she is not eligible to *change* to statuses other than A or G. In the above case, the J-1 holder could leave the U.S., obtain a J-2 visa stamp, and re-enter the U.S. in J-2 status.
Cam asta am gasit pe net. ceva discutii despre cum poti sa-ti schimbi statutul. Din ce inteleg eu e ca nu poti sa-ti schimbi statutul in US din viza J(fara waiver) dar daca se pleaca acasa se poate obtine viza j2 in pasaport. Nu stiu daca am inteles bine tu ai intrebat daca trebuie waiver in bucuresti, deci la ambasada dar ai aplicat pt schi9mbare de statut in Sua deci nu ai mers la consulat sa-ti pui viza. Cei de la bucuresti ti-au spus ca nutrebuie waiver daca mergi si aplici pt viza j2 din J1. Pe cand tu ai aplicat pt schimbare de statut aici, si in cazul schimbarii de statut trebuie waiver. Deci trebuia sa sunil a USCIS sa vezi ce trebuie.
Din ce inteleg eu ai 2 solutii. Sa reaplici pt schimbare de statut aici dar iiti trebuie waiver si la anul o sa trebuiasca din nou daca vreti sa ramaneti
Sau sa mergi la consulat in romania(mai e varianta Canada sau Mexic dar nu sunt sigura ca pt a 3-a tara nu trebuie si waiver) si sa-si ia sotul viza j2 inpasaport. Oricum inainte de a-l trimite in romania sa suni sa fii sigura si sa nu uiti sa ai toate documentele cum ca s-a incercat schimbarea vizei aici ca altfel o sa spuna ca a stat ilegal.
Eu zic ca asa sta treaba. Sper sa mai raspunda si altii si mai ales un avocat.
Imi pare rau ca nu am mai vorbit. Ultima data cand ai postat am inteles ca mergeti amandoi acasa si ca el osa-si ia viza j2 nu ai pomenit niciodata de schimbare de statut aici. Oricum se rezolvaai grija sa nu afle agentia in cazul in care nu vrei sa faci nimic, dar o sa ai piedici la anul cand va trebui sa aplici pt wqaiver. el figureaza caj1 dar nu o sa-i poti lua waiverul din cauza scrisorii de la angajator. Nu-l poti sa-l treci ca dependent ca nu ai nici viza in pasaport nici dovada ca s-a schimbat in J2. Varianta celei de a treia tari (Canada,Mexic) daca ma gandesc bine nu merge pt ca trebuie viza si DS iar el din cate am inteles nu mai are DS-ul. Deci ramane sa plece acasa dar ai grija sa sunoi la ambasada sa vezi ce trebuie pt schimbarea diun J1 in J2.Waiver nu trebuie pt ca in momentul in care are viza j2 in pasaport e din nou subiectul celor 2 ani. Dar oricum intreaba.
Mult succes!!!!!!!!!!
|
|
-
07-30-2006, 02:11 PM |
-
Alessia
-
-
-
Joined on 04-22-2006
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Va multumesc mult pentru informatii!
Dupa ce am citit, m-am mai informat, cred ca am urmatorul lucru de facut: Forvisa are dreptate cand spune ca se poate depune de waiver chiar daca s-a incheiat contractul, deoarece, inainte de incheierea contractului el a depus dosarul de J2, deci era in good standing. Am mesajul de la Ambasada din Bucuresti care specifica faptul ca in cazul sotului meu NU este nevoie de waiver,acesta fiind necesar doar pt vizele de munca. Prin asta dovedesc ca nu a avut intentia sa piarda/nu a pierdut statutul pe care il are aici. Pe formularul de waiver este o intrebare, referitoare la valabilitatea DS-ului si se cer explicatii in cazul in care data aplicarii o depaseste pe cea a expirarii DS-ului. Cred ca dovada case no pt J2 si mesajul de la ambasada sunt dovezi suficiente (sper!!) pentru a fi acceptata cererea de waiver.
Mai ramane problema obtinerii unei copii a vechiului DS. Intrebarea este daca angajatorul l-a pastrat sau nu. Daca il are, am sanse sa il obtin. Sper ca nu l-a aruncat. Cat despre scrisoare, ne-a mai dat una pentru dosarul J2, deci daca il roaga frumos ma gandesc ca nu are ce sa-l coste sa mai dea in scris o data ca sotul meu a avut contract pana in iulie, cand s-a terminat anul scolar (si cand a primit de fapt ultimul salariu, dovada este in contul bancar).
Tineti-ne pumnii, si va spunem ce s-a putut face. Ideea cu Canada sau Mexico iese din discutie, e riscanta.
Stiu acum si ce imi trebuie pt waiver. Actionam, asteptam...
Cu sincere multumiri tuturor,
Alessia![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
07-30-2006, 03:47 PM |
-
sofi
-
-
-
Joined on 09-05-2005
-
-
Posts 50
-
Points 40
-
|
Multa bafta alessia,
Imi pare bine ca amputut fi de ajutor. Se pare ca o sa treci prin procesul waiverului inaintea noastra. Cand ai informatii sa ni le impartasesti si noua. Tine minte doar ca dupa waiver trebuie sa vina si schimbarea de statut intr-o alta viza j2 sau H.Daca mergi pe varianta j2 la anul vei trece prin acelasi process din nou. Dar o sa ai experienta si osa fie mai usor.
Tine minte totti pasii si mai ales cum se completeaza formularulsa ne spuisi noua pe urma.Iti tinem pumnii. O sa fie bine!!!!!!!!!
Inca odata succes. Daca aveti informatii despre sponsori pt profesori va rog sa postati.
Multa bafta tuturor!
|
|
-
07-31-2006, 01:00 PM |
-
Forvisa
-
-
-
Joined on 07-23-2005
-
-
Posts 149
-
Points 730
-
|
|
-
07-31-2006, 03:10 PM |
-
sofi
-
-
-
Joined on 09-05-2005
-
-
Posts 50
-
Points 40
-
|
Buna Forvisa,
Multumesc mult de informatie. Stiu de agentie din cate stiu un fost prof roman pe J1 are parte din agentie. Din cate stiu e nou infiintata si sponsorizeaza deocamdata doar ptviza j1. Primii care vor veni vor fi acum in augustPe noi ne intereseaza sponsori pt viza H1b. Daca ai maimulte informatii despre ei poateaza. Eu cam atat stiu dar o sa iau legatura cu ei. Multumesc mult inca odata de ajutor. Bafta multa!
Cu multumiri,
Sofi
|
|
-
08-01-2006, 09:40 AM |
-
Alessia
-
-
-
Joined on 04-22-2006
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
http://www.uscis.gov/lpbin/lpext.dll/inserts/afm_redacted/afm-95-redacted-494-1/afm-95-redacted-7980/afm-95-redacted-8231?f=templates&fn=document-frame.htm&2.0
Dragi prieteni,
Multumesc mult pentru ajutor. Am gasit intre timp o informatie care, cred eu, imi va permite sa redeschid cazulde change of status din J1 in J2 fara a solicita waiver. Redau pe scurt din continutul Adjudicator's Field Manual, Cahpter 30.3, punctele 2 si 7(A). Mie mi-a fost refuzata cererea prin citarea punctului 1.
1) Changes from a Specified Class (Chapter 30.3(b)(1), Revised 07-13-2005). An alien in classes C, D, K, S, WT, WB, or TWOV is ineligible for a change of nonimmigrant status. An alien admitted as an exchange visitor (J) who is subject to the two-year foreign residence requirement of section 212(e) of the Act and who has not received a waiver of that requirement, can change only to A or G status. See Matter of Kim, 13 I&N Dec. 316 (R.C. 1968). Any J nonimmigrant who was admitted (or acquired such status) to pursue graduate medical education or training is ineligible to change status, even if he or she obtains a waiver of section 212(e). An alien who has been admitted as an Irish Peace Process Cultural and Training Program visitor (Q-2 alien) is subject to the two-year foreign residence requirement of section 212(t) of the Act. Such an alien cannot apply for another nonimmigrant status, an immigrant visa, or permanent residence until the residency requirement has been met or a waiver has been granted. However, 212(t) only applies to those Q-2 aliens who initially entered the United States on or after December 10, 2004.
(2) Changes to a Specified Class. Although an application and fee are required, changing from J-1 to J-2 is not regarded as a change of status, therefore, it is not prohibited. An M-1 nonimmigrant cannot change to F-1 status or to H status if the M-1 training helped him or her qualify for H status. No nonimmigrant can be granted M-1 status in order to gain training necessary to qualify for H status. [See also 8 CFR 248.2 and ยง248 of the INA.]
7) Change of Status within the J Classification. 8 CFR 248.2 prohibits a change from the J nonimmigrant classification for any individual who became a J in order to receive graduate medical training or who is subject to the 2-year residency requirement. However, this prohibition does not prevent someone (who is otherwise eligible) from seeking a change within the J category from J-1 to J-2, or vice versa. However, three important items should be noted regarding this type of change:
(A) Any alien(s) subject to the 2-year residency requirement retains that obligation despite the change from J-1 to J-2 or vice versa;
Ce parere aveti? Am motive sa ma bucur? Forvisa, tu ce crezi? Parerea mea este ca cei de la Bucuresti aveau totusi dreptate...Acum sa vedem. Va tin la curent. Tineti-mi pumnii.
Numai bine,
Alessia
|
|
-
08-02-2006, 09:09 AM |
-
Forvisa
-
-
-
Joined on 07-23-2005
-
-
Posts 149
-
Points 730
-
|
Alessia, in mod normal era clar ca trecind in J2 persoana respectiva este inca purtatoarea conditziei de 2 ani residentza, dar deoarece USCIS a cerut mai intii Waiver e bine daca tot redeschizi cazul sa ai si aplicatzia ptr waiver, sigur itzi va fi de folos si pe mai departe.
|
|
-
08-02-2006, 07:04 PM |
-
sofi
-
-
-
Joined on 09-05-2005
-
-
Posts 50
-
Points 40
-
|
Salut Alessia,
Eu cred ca ai motive sa te bucuri. Ideea e ca tu nu trebuie sa ceri change of status, ca nu se poate fara waiver. Cred ca este o madalitate de a trece din J1 inJ2 dar fara a aplica pt chanage of status. Asta e chestia.
Multa bafta, Mai tinem legatura!
Sofi
|
|
-
08-02-2006, 08:49 PM |
-
Alessia
-
-
-
Joined on 04-22-2006
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Va multumesc tuturor pentru ajutor si incurajari. Normal ca tinem legatura! O sa tin cont de toate precizarile si sfaturile voastre. Am citit de atatea ori 8 CFR in ultima vreme incat mi-am dat seama ca mi-ar placea chiar sa lucrez intr-un birou de avocatura. Un lucru e cert: de cate ori cineva va fi intr-o situatie similara, intrebati-ma si va voi raspunde. Daca stiu nu voi ezita sa va spun unde gasiti informatia si cum se poate rezolva. Nu stiu daca voi reusi sau nu in ceea ce incerc sa fac eu acum, dar un lucru este sigur: forumul este grozav. Si asta datorita celor care isi gasesc timp sa raspunda la solicitarile celorlalti. Si toti avem nevoie de ajutor intr-o forma sau alta, la un moment dat.
Nu imi doresc decat sa fiu una dintre ei si sa ii pot ajuta pe cat mai multi.
Va multumesc. Cu mult drag,
Alessia
|
|
-
01-19-2008, 04:23 PM |
-
sinziana
-
-
-
Joined on 01-08-2008
-
-
Posts 5
-
Points 0
-
|
buna am adresa ta de pe forum as vrea sa iti cer cateva informatii daca vrei scrie-mi pe adresa zinabordei@yahoo.com thanks
|
|
|
|
|