Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Intrebare munca in State

Last post 03-02-2008, 04:03 PM by ciprianism. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-29-2008, 05:12 AM 71004

Intrebare munca in State

Salut,

as avea si eu o intrebare pt. cine stie : am viza turistica pe 10 ani, am mai fost in state cu F1 si acum am vb cu rudele mele si mi au gasit sa lucrez intr o fabrica . Au vb cu cei de acolo si au spus sa le trimit copie dupa passport si dupa ce vize mai am/avut.

Intrebarea mea e pt munca in state banuiesc ca trebuie sa mi faca acte pt. h1b sau h2b, ar trebuie sa se duca petitia I129 parca la uscis si dupa raspuns de acolo  este necesar sa mi trimita mie aici raspunsul sa merg la ambasada sa mi iau viza sau ar trebui sa plec cu B si sa mi ajustez statutul acolo ?

Acesta viza este pe durata determinata de catre cat spune firma ca are nevoie de mine firma sau de cat acorda cei de la uscis ?

Cam care sunt drepturile mele, daca de ex. vreau sa renunt inainte de expirarea vizei si sa vin acasa ?

•  02-29-2008, 11:45 AM 71008 in reply to 71004

Re: Intrebare munca in State

In primul rand este de notat ca H1b incep in fiecare an de la 1 Oct (inceputul anului fiscal). Doasarele pt H1b se aplica de la 1 Aprilie si sunt un nr limitat de vize, deci ar trebui aplicat exact pt 1 Aprilie. Asta iti da exact o luna sa fie pregatit tot dosarul.

Cel mai bine este sa mergi in Romania la ambasada sa iti iei viza in pasaport, altfel daca iti faci ajustare in State nu vei putea calatori in afara US fara sa mergi la o ambasada sau consulat american sa iti pui viza in pasaport. Statutul in State este una, viza la ambasada alta. Departamente diferite care le elibereaza.

H1b este pe 3 ani plus inca 3 ani.

La ce anume te referi care sunt drepturile tale? Daca vrei sa renunti, pleci oricand doresti fara nici-o problema.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-02-2008, 04:03 PM 71035 in reply to 71008

Re: Intrebare munca in State

merci de raspuns , este exact cam ceea ce vroiam sa aud !
View as RSS news feed in XML