Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

K1 obtinuta - what's next ???

Last post 03-26-2008, 12:25 PM by blossom. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-25-2008, 09:46 AM 71546

K1 obtinuta - what's next ???

Dragilor

ma ghidati si pe mine pentru ce urmeaza ??? Eu voi ateriza pe IAD - Washington Aiport ......a mai fost cineva pe acolo dupa obtinerea K1, cand, ce formulare a mai completat si ce impedimente a intampinat .....ceva sfaturi ???

Din cate stiu eu fiecare POE (point of entry) are regulile lor sau mai bine zis "chichitele" lor.

Stiu de un singur formular I 94 - este inca in vigoare ???

tks.

•  03-25-2008, 09:55 AM 71548 in reply to 71546

Re: K1 obtinuta - what's next ???

Da, este inca in vigoare. Cand vei intra vei primi acest I94, care reprezinta dreptul tau de sedere in State. Pt cazul lui K1 acest I94 va fi de 90 de zile.

In cadrul celor 90 de zile trebuie sa va casatoriti si sa si aplicati pt ajustarea de statut catre rezident permanent. Pachetul cu I130/I485.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-25-2008, 10:09 AM 71551 in reply to 71548

Ok TheAlien ....got it !! tks.

Ceva tips-uri aveti pentru mine ?? Logodnicul meu a luat deja biletul din state dar am citit pe un alt forum ca va trebui sa anunt compania de zbor (British in our case) ca voi pleca cu K1 visa ca sa fiu trecuta pe o nu stiu ce lista , ca bagajele vor trebui sa nu fie cu lacat ....

Poate cineva sa imi spuna mai detaliat cum a fost experienta sa pe Washington Airport ??? tks.

Pe IAD (Washington Airport) primesc SSN si work permit asa cu este pe JFK ???

Tks in avans

•  03-25-2008, 10:26 AM 71552 in reply to 71551

Nici in NYC nu primesti SSN pe aeroport, ci trebuie sa mergi sa aplici la SSA.

Nu vei avea timp sa incepi sa lucrezi in acele 90 de zile. Pana iti schimbi fusul orar, pana incepi sa te dezmeticesti, pana va pregatiti de casatorie/nunta, pana va ocupati de intreg dosarul de acte care trebuiesc depuse pt ajustarea de statut, pana incepi sa cauti de munca sa vezi ce si cum, etc. etc. etc. sunt atat de multe intr-o tara complet noua ca nici nu trebuie sa iti pui problema ca vei incepe sa lucrezi in primele 3 luni. Zboara mai repede decat iti dai seama, mai ales ca ajungi cand vine timpul frumos.

Nu te stresa ca nu ai de ce. O sa fie o simpla formalitatea intrarea.

•  03-25-2008, 09:57 PM 71591 in reply to 71552

... eu am intra in state pe 7 iunie anul trecut. Am intrat prin Detroit si nu stiu IAD-ul din Washington.

Am primit formularul I94 in avion si l-am completat cum am crezut eu si cit se poate de corect. Daca vrei sa ai habar de el il gasesti usor. De exemplu:

http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/i-94_instructions/arrival_departure_record.xml

... unde ai si un exemplu de completare.

A doua zi am fost la SSA. Le gasesti tot googalind sau pe siteul oficial, despre SSN card:

http://www.ssa.gov/ssnumber/

Cu hirtia de aplicatie pentru SSN poti sa incerci sa aplici pentru DL (driver license) ca sa poti sa intri si tu in rindul lumii. Iti mai trebuie in schimb o dovada puternica de rezidenta. Asta ti-o faci cel mai repede prin deschiderea unui cont in banca care iti va trimite un statement la adresa (rezidenta) pe care le-o indici. Eu am avut noroc ca mi-au trimis un statement la 15 iunie (adica jumatatea calendaristica a anului si data lor de emitere a statementurilor) - foloseste si tu asta - adica deschideti un cont de checkig cit de repede cu bani cash si avand cosigner pe amicul - viitorul tau sot.

Multa bafta si curaj!

Crisstian
  •  03-26-2008, 11:26 AM 71603 in reply to 71591

Tks Crisstian for your help Smile

....am tot cautat pe acest forum si pe altele din afara dar se pare ca nu sunt multi care au aterizat pe aeroportul din Wasington DC....Din cate am inteles, dupa ce scapi de vama...poti sa aplici pentru SSN si Advance Parole..right? Pot aplica pana ma casatoresc?? Embarrassed Noi ne dorim sa plecam in Canada in Iulie sa ii vizitam pe parintii lui iar nunta o avem in august. Daca aplic in sapt. 16-20 iunie crezi ca pot primi Advance Parol/SSN  pana in iulie? Stiu ca pe urma ar trebui sa aplic pentru schimbarea SSN cu noul nume dupa casatorie .

Tks in avans Smile

•  03-26-2008, 11:51 AM 71605 in reply to 71603

Exista un pic de confuzie.

Cu viza K1 nu poti aplica pt AP.

Pe aeroport nu aplici pt nimic. Faci emigrarile, vama si gata. Pt SSN aplici la un birou local al Social Security Administration.

Daca retin corect viza K1 este one entry dupa care ai 90 de zile pt casatorie si aplicarea pt green card. Nu vei putea merge in Canada in aceasta situatie, dar sotul ar putea suna emigrari sa vada daca exista vreo derogare speciala pt Canada. In acelasi timp tu esti inca cetatean roman fara rezidenta americana. Pt Canada vei avea nevoie de viza de Canada.

Cum spuneam intr-un alt post, trebuie sa iti planifici ce vrei sa faci si cand. Vrei sa iei SSN pt ce anume? Iti va trebui sau nu in primele 3 luni? Pt ce crezi ca iti va trebui SSN? Daca ai permis de Romania nici macar pt permis nu iti trebuie pt ca poti conduce cu cel din Romania, iar altfel, doar daca te gandesti ca vei incepe sa lucrezi imediat. Nici nu iti dai seama ce rapid va zbura timpul.

•  03-26-2008, 12:25 PM 71609 in reply to 71605

LOLLOL  .....mda sunt cam confuza ......am aceasi rpoblema ca atunci cand am inceput sa aplic pentri K1 ..citesc si tot citesc si din ce citesc cu atat devin mai confuza si informatiile incep sa se bata cap in cap. Imi place sa stiu detaliat pasii si sa anticipez cat se poate de bine posibilele probleme. Nu imi place ca cineva sa ma ia prin surprindere cu intrebari neplacute la care sa nu am raspuns sau cel putin justificari.Urasc sa spun " nu am stiut de lucrul asta". 

The Alien sugestia ta este buna o sa il pun pe sotul meu sa sune la imigrari si sa obtina un raspuns de la ei direct. Cat despre restul ...pai cred ca inca mai trebuie sa citesc . LOL   Din cate vad nu am altceva de facut decat sa astept nunta si apoi sa incep inca odata dansul dosarelor si al hartiilor. Cel putin e bina ca pot sa conduc cu permisul din Romania o vreme. .....oricum intrebari voi mai avea clipind ..asa ca nu ma injurati prea tare Salut

Tks.  

View as RSS news feed in XML