Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Acte pt. interviu B2

Last post 03-31-2008, 04:30 PM by Mad@. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-30-2008, 05:13 PM 71709

Acte pt. interviu B2

Buna,

Am si eu cateva intrebari,in adeverinta de salariu e bine sa mentionez ca am contract nelimitat sau semnat la o data fixa(adica semnat pe 5 ani de ex)?

Adeverinta trebuie sa specifice la ce serveste?Cam cum ar trebui sa arate?Astept raspunsurile voastre :))

Multumesc

What doesn't kill you,makes you stronger!
    Filed under:
  •  03-30-2008, 05:37 PM 71710 in reply to 71709

Re: Acte pt. interviu B2

Cere o adeverinta de salariu de la locul tau de munca si stiu ei cum sa o faca....Da, de regula se specifica perioada de timp pentru care e angajat beneficiarul. Iar 'prezenta serveste la........' este by default.

•  03-30-2008, 06:06 PM 71711 in reply to 71710

Merci mult Marquez,

Partea nasoala este ca nu prea au idee cum ar trebui sa arate,de asta va intrebam pe voi....Deci NU este bine sa zica la perioada "angajat pe termen nelimitat",nu?E recomandat sa le zic ca am contract ferm semnat pe ...X ani,nu?!

Inca o intrebare;  in adeverinta trebuie sa se specificesi perioada de concediu,de altfel perioada pe care cer si viza(de ex. 3 sapt.)Ei chiar verifica (nu daca doar se uita pe ele la interviu) daca suna sau asha ceva...??

Astept sugestiile voastre :))))

•  03-30-2008, 06:15 PM 71712 in reply to 71711

Cred ca trebuie sa te duci cu, cartea de munca, nu doar cu o adeverinta. O adeverinta poate fi scoasa la calculator de oricine. Din cartea de munca se va vedea de cat timp lucrezi si ce salariu ai.

Oricum nu te stresa prea tare cu toate acestea pt ca pt B1/B2 te poti trezi ca nici macar nu se vor uita pe orice hartii, dovezi vei duce.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  03-30-2008, 08:32 PM 71715 in reply to 71709

Buna Alien si merick de raspuns,

Problema e ca NU am carte de munca [:'(]:((( ....ce ma fac?!Doar o adeverinta!A mai fost cineva fara c.m si a luat viza sau nu?!

Eu am invitatie,am proprietate(apt.)am si bani in banca si masina(modesta,nu de fitze :)) Acum nu ca vreau sa-mi ziceti voi ce sanse am ar fi .... :)) stiu ca e 50-50

dar vroiam sa stiu din cei care au trecut prin situatii similare,daca au luat visa si daca s-au uitat pe acte (chair le-au cerut sa vada cartea de munca?!)

Va multumesc pt ajutor

•  03-30-2008, 11:08 PM 71717 in reply to 71715

Sansele sunt 65% sa iei, 35% sa nu iei. Asta dupa statisticile prezentate de ei.

Eu asa stiu de la cei care au mai fost, ca li s-a cerut cartea de munca. Stiu si un caz in care posesorul cartii de munca era chiar proprietarul firmei, isi platea singur toate cele necesare pt cartea de munca. Doamna de la ghiseu s-a dus undeva in spate, a verificat ceva pe un calculator si s-a intors si i-a spus ca este firma lui, ceea ce inseamna ca au acces la o baza de date oficiala din Romania.

Intrebarea ta este perfect de inteles, dar am spus-o de atatea ori ca nici nu mai repet in cele mai multe cazuri. Viza turistica este loterie 100%. Poate sa ma contrazica oricine dar experientele personale pe care le cunosc spun exact acest lucru. Asa ca nu te stresa. Poti sa ai orice, ca tot ti se poate refuza viza.

Tin minte ca am citit un articol ca inclusiv Nicoletei Luciu i-a fost refuzata viza la inceput, si vorba ceea, nu stiu cat de mult se punea problema ca ar emigra Nicoleta Luciu. Asta ca sa iti faci idee de ce acte ai nevoie.

•  03-31-2008, 07:29 AM 71720 in reply to 71717

Merci Alien,

Ei verifica doar in momentul in care au contractul de munca (cartea de munca) in mana sau deja te verifica din info de pe DS-156 fara sa mai ceara altceva?

Problema este ca nu am stat prea mult in tara,deci nu am cum sa am vechime :))) am lucrat mai mult prin alte tari cu contracte temporare; asta e cam nasol ca nu inseamna DELOC o legatura tare cu tara... [:'(],ce sfat imi dai?Daca am carte de munca de 1 luna...bate la ochi...

Multam' mult

•  03-31-2008, 08:44 AM 71722 in reply to 71720

Felul in care trebuie sa pui problema este la modul urmator: daca tu esti ofiterul care este la ghiseu, si vine un aplicant si iti arata o carte de munca de o luna, bate la ochi?

Subliniez cat se poate de gros. Nu actele doveditoare fac diferenta. Cel mai imporant va fi felul in care te vei prezenta tu. Vei avea sau nu emotii, iti va tremura sau nu vocea. Siguranta de sine. Corpul tau ce va transmite dincolo de cuvinte?

Si, in acelasi timp, bafta ta. Daca ai noroc sau nu.

•  03-31-2008, 04:30 PM 71738 in reply to 71722

Alien,mercick mult de tot si pt sfaturi si pt mobilizari !

Daca cineva mai are ceva de adaugat sa impartaseasca si cu noi,orice experienta traita este bine-venita pt toti cei care citesc/scriu aici pe forum Big Smile

A mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare?

Bafta,sa auzim de bine!

View as RSS news feed in XML