Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Poate imi deschideti ochii...

Last post 04-01-2008, 06:09 AM by maduca. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-06-2008, 02:10 PM 70469

Poate imi deschideti ochii...

Buna ziua sau buna seara!

In speranta ca ma veti ajuta cu experienta voastra v-as pune cateva intrebari care sper sa nu deranjeze pe nimeni.Itrebari care ma vor lumina si poate ma vor face sa nu mai visez cu ochii deschi.Asa ca va voi spune o mica poveste ...Ma numesc Alexandra si ma cunosc cu logodnicul meu din aprilie 2006 ,in luna august acesta pleca acasa in state.Am aplicat pt viza in luna nov. 2006 si in dec. am primit raspuns ca au primit petitia ...dar intre timp el a primit o oferta de a juca baschet aici in Ro si ne am hotarat sa nu mai continuam cu petitia.Asa ca el a venit in iulie 2007 pana atunci am continuat sa vb pe mess.Problema care ar fi sau problemele ...ca :avem poze doar din 2006 ...ca nu prea imi place sa fac poze(nu sunt prea fotogenicaSmile,o chitanta d la MoneyGram...si cam atat.Practic din luna iulie pana in luna ianuarie pana cand el a plecat in US nu avem nici macar o poza ...adica nici o dovada doar biletele lui de avion .Mentionez ca el este plecat cu mama sa,este student la distanta ,acum vrea sa treaca la zi si isi cauta un job.

As dori sa va intreb care sunt sansele noastre ,daca sunt destule dovezi si dc ar mai trebui ceva....

Astept sugestiile si parerile dumneavoastra ....Ma inclin!

•  02-06-2008, 10:32 PM 70478 in reply to 70469

Re: Poate imi deschideti ochii...

Care e statutul lui in US?

"What nerv's me also destroy me!"
  •  02-07-2008, 03:58 AM 70479 in reply to 70469

Buna!

Este cetatean american din 2005.Mie imi este frica de dovezi...ca nu ajung....c mai putem stange mail uri si cateva felicitari.Problema ar mai fi sau ingrijorarea mea este Affidavit of Support cat trebuie sa aiba el venitul ca sa poata sa ma intretina?Mentionez ca am stat impreuna in Ro dar cum pot face rost de dovezi...sa i cer administratorului o declaratie?Nu vreau sa ajung in Bucuresti si sa mi s spuna ca nu sunt destule dovezi.. dupa cate am citit pe forum putem sa o punem p mama lui co-sponsor.

Si inca o intrebare am auzit ca termenul de procesare s a marit..de la 5-6 luni la 8 ?Este adevarat? 

va multumesc !

•  03-26-2008, 12:51 PM 71610 in reply to 70479

Buna Alexa,

Pentru dovezi, ai putea face urmatorul lucru. Pentru ca sa dovedesti ca ai o casnicie pe bune, USCIS in cadrul instructiunilor de completare a petitiei I-130, iti da optiunea sa atasezi la dosar ceea ce ei numesc "affidavits sworn by third parties", adica declaratii intocmite si semnate de prieteni si cunostinte, care sa ateste faptul ca ei va cunosc si pot sa garanteze ca relatia voastra e pe bune. Cred ca poti sa ceri asa o declaratie si de la administrator.

Gasesti informatia originala pe site-ul http://www.uscis.gov/files/form/I-130instr.pdf  la sectiunea "What documents do you need to prove a family relationship?", punctul 1 i).

In ceea ce priveste perioada de procesare, depinde de la caz la caz, dar cert e ca s-au luuuuuungit. Inarmati-va cu multa rabdare pentru ca o sa dureze pana cand o sa ajungi in State dupa ce va casatoriti. Din cate am inteles si eu, se poate ca mama lui sa fie co-sponsor. Si eu si sotul meu suntem in aceeasi situatie si am pus si eu intrebarea asta pe forum si mi s-a raspuns afirmativ. Big Smile Numai bine!

Cand urmeaza sa va casatoriti? Smile

•  04-01-2008, 04:52 AM 71745 in reply to 71610

Buna Maduca,

iti multumesc in primul rand pt.raspuns si iarta -mi t rog intarzierea....:)

Cand urmeaza sa ne casatorim?Cat mai repede posibil..data nu am stabilit- o inca..noi zicem ca e prea devreme avand in vedere ca a

depus actele tocmai in luna martie.

Oricum mai tinem legatura...si poate ..dc vrei imi vei povesti si mie mai mult despre tine

multumesc ...deja ma simt mai bineclipind

•  04-01-2008, 06:09 AM 71746 in reply to 71745

Buna Alexa,

Nu am inteles prea bine din cele relatate de tine despre ce acte depuse in martie e vorba. Voi ati aplicat pentru petitia de logodna ca sa poti merge acolo cu visa K1 si sa va puteti casatori acolo?

Povestea mea o gasesti in thread-ul "Legat de affidavit of support pt I-130 si I-129F", postat destul de recent (candva in martie). ;)

Keep me posted! :)

View as RSS news feed in XML