Cristina S:
Salutare!
Si eu sunt cam in aceeasi situatie; am viza de vizita pe 10 ani, dar vreau sa ma mut in State anul asta. Am vazut pe sit-ul www.uscis.gov ca nu ai drept de munca acolo, dar daca esti deja acolo si-ti gasesti un angajator, el poate depune o petitie pt tine si te poate sponsoriza sa lucrezi legal acolo. O sa gasesti o gramada de informatii pe sit-ul respectiv.
Din pacate, nu te pot ajuta cu raspunsul la intrebarea ta, dar si eu sunt la el de curioasa, poate unul din romanii care sunt deja in America iti poate da un raspuns. Pana atunci google it hehe.
Nu poti ' sa te muti' pur si simplu in state doar pentru ca ai viza de turist.Viza de turist nu iti da absolut nici un drept,iar faptul ca e pe 10 ani nu are nici o importanta.Daca abuzezi de ea,ti-o iau imediat.Chiar daca iti dau pana la 6 luni de sedere,daca abuzezi si stai cele 6 luni apoi pleci,te intorci si stai iar 6 luni si tot asa,vei avea mari probleme.Va trebui sa iti schimbi viza inainte sa te muti in state.Cu una care eventual sa iti dea drept de munca.Daca intentionezi sa te casatoresti,poti intra cu viza de turist apoi sa te casatoresti si sa aplici pentru green card,e foarte posibil,rapid dar putin riscant pt ca vor zice ca ai incalcat conditiile vizei.E indicat sa astepti o perioada si sa nu te casatoresti imediat de la intrarea in sua.
deci..nu stiu exact care e situatia ta,dar ai grija,daca intri in sua cu viza de turist,practic numai asta esti,un simplu turist care va trebui la un moment dat sa plece.Si tto ce faci va avea consecinte in viitor,si ma refer la munca ilegala.
Bafta!