Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Inca o intrebare, sunt curioasa...

Last post 04-08-2008, 09:08 AM by TheAlien. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-04-2008, 06:59 PM 71914

Inca o intrebare, sunt curioasa...

Mai am o intrebare, am vazut ca pe aici este lume bine informata si raspunsurile se dau cu promptitudine, ceea ce imi place foarte mult...

Eu am viza de vizita (B1/B2) valabila pe 10 ani....daca vreau sa fac un internship aici in sua( pentru cateva luni), intr-un anumit domeniu, o sa pierd viza de turist? iar daca obtin cumva viza de student sau de munca H1B (parca era), si in aceste cazuri se poate pierde viza de turist?

multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.

o zi frumoasa tuturor!

•  04-06-2008, 01:54 PM 71932 in reply to 71914

Re: Inca o intrebare, sunt curioasa...

Salutare!

Si eu sunt cam in aceeasi situatie; am viza de vizita pe 10 ani, dar vreau sa ma mut in State anul asta. Am vazut pe sit-ul www.uscis.gov ca nu ai drept de munca acolo, dar daca esti deja acolo si-ti gasesti un angajator, el poate depune o petitie pt tine si te poate sponsoriza sa lucrezi legal acolo. O sa gasesti o gramada de informatii pe sit-ul respectiv.

Din pacate, nu te pot ajuta cu raspunsul la intrebarea ta, dar si eu sunt la el de curioasa, poate unul din romanii care sunt deja in America iti poate da un raspuns. Pana atunci google it hehe.

•  04-07-2008, 04:44 PM 71955 in reply to 71914

din cate stiu eu nu pierzi viza de turist,dar nici nu o sa mai ai nevoie de ea practic,pentru ca statutul tau in SUA se va schimba.O viza de student sau de munca iti da mai multe drepturi. Daca vei fi in statut de student sau de munca si vei iesi din sua, cand vei intra inapoi va trebuie sa arati viza respectiva de student sau de munca pentru ca motivul tau de sedere aici va fi cel respectiv.

Exista o sectiune a forumului speciala cu vize d emunca scrie acolo,cred ca lumea e mai informata acolo decat aici,unde se scrie mai mult de familly based greencards.

•  04-07-2008, 04:53 PM 71956 in reply to 71932

Cristina S:

Salutare!

Si eu sunt cam in aceeasi situatie; am viza de vizita pe 10 ani, dar vreau sa ma mut in State anul asta. Am vazut pe sit-ul www.uscis.gov ca nu ai drept de munca acolo, dar daca esti deja acolo si-ti gasesti un angajator, el poate depune o petitie pt tine si te poate sponsoriza sa lucrezi legal acolo. O sa gasesti o gramada de informatii pe sit-ul respectiv.

Din pacate, nu te pot ajuta cu raspunsul la intrebarea ta, dar si eu sunt la el de curioasa, poate unul din romanii care sunt deja in America iti poate da un raspuns. Pana atunci google it hehe.

Nu poti ' sa te muti' pur si simplu in state doar pentru ca ai viza de turist.Viza de turist nu iti da absolut nici un drept,iar faptul ca e pe 10 ani nu are nici o importanta.Daca abuzezi de ea,ti-o iau imediat.Chiar daca iti dau pana la 6 luni de sedere,daca abuzezi si stai cele 6 luni apoi pleci,te intorci si stai iar 6 luni si tot asa,vei avea mari probleme.Va trebui sa iti schimbi viza inainte sa te muti in state.Cu una care eventual sa iti dea drept de munca.Daca intentionezi sa te casatoresti,poti intra cu viza de turist apoi sa te casatoresti si sa aplici pentru green card,e foarte posibil,rapid dar putin riscant pt ca vor zice ca ai incalcat conditiile vizei.E indicat sa astepti o perioada si sa nu te casatoresti imediat de la intrarea in sua.

deci..nu stiu exact care e situatia ta,dar ai grija,daca intri in sua cu viza de turist,practic numai asta esti,un simplu turist care va trebui la un moment dat sa plece.Si tto ce faci va avea consecinte in viitor,si ma refer la munca ilegala.

Bafta!

•  04-08-2008, 09:08 AM 71975 in reply to 71914

Nu, nu pierzi viza de turist daca iti schimbi statutul in perioada legala pe care o primesti de stat in State. Spre exemplu, cand intri ti se dau 6 luni (sau 3 luni, sau 2 saptamani, nu exista o regula). In acea perioada pe care o primesti, daca reusesti sa iti schimbi statutul, atunci viza ta turistica ramane acolo in pasaport iar tu vei avea noul statut. Cand ti se va termina noul statut, viza turistica va fi tot valabila si o vei putea folosi in continuare.

Poti sa vi in State cu viza turistica si sa aplici aici pt schimbarea statutului, doar ca pt H1b sunt foarte putin vize in fiecare an si se termina la inceput de Aprilie. Mai exista H2b ca o varianta.

The only real security in life is to be very good at what you do.
View as RSS news feed in XML