Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pasii dupa obtinerea vizei K1

Last post 04-08-2008, 10:40 AM by dee2701. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-08-2008, 04:34 AM 71973

Pasii dupa obtinerea vizei K1

Salut,

am luat visa K1 acum 2 saptamani si imi astept logodnicul sa vina sa ma ia ...asta se va intampla pe 6 iunie . Am cateva intrebari insa ....Oanapo ...care sunt urmatorii pasi ???? Din cate am citit pe forum la intrare in US va trebui sa am formularul I 94 pe care il voi primi in avion si plicul de la ambasada. La vama in US (voi intra prin Washington) voi fi "interogata" cum si ce fel...... Visa mea expira pe 29 sept. iar nunta o vom face pe 08 aug. .....Exista un termen strict care nu trebuie depasit (29 sept) din momentul in care depunem noul dosar de dupa casatorie ???!!!!! Nunta va avea loc vinerea iar luni (imediat ce vom avea si certificatul de casatorie ) vom trimite noul pachet catre USCIS  dar nu cred ca pana pe data de 29 sept. se va aproba. Este o prblema reala sau am inteles eu gresit ??!!!

Oanapo tu esti deja acolo si ai trecut prin acest proces ...poti sa imi detaliezi care au fost pasii pe care i-ai parcurs pana acum ...te rog. Cand ai aplicat pentru work permit, drive licence ......fornulare.....documente ....cronologia pasilor .????

Multumesc.

•  04-08-2008, 10:40 AM 71976 in reply to 71973

Re: Pasii dupa obtinerea vizei K1

O sa incerc sa-ti raspund eu la intrebari.Acum 8 luni am trecut prin acelasi proces.

Din momentul in care ai pasit in USA ai termen de 90 de zile sa te casatoresti si sa depui aplicatia pentru green card si work permit.

Dupa ce primesti certificatul de casatorie sa ceri si  "certified copy" pentru ca aceea trebuie depusa la dosar cu toate actele,nu originalul.Aplici impreuna pentru green card si pentru work permit,in general vad ca asa se procedeaza,eu asa am facut.

Urmatorul pas ar fi sa aplici imediat dupa nunta pentru SSN(social security number).Cei de la SSN office o sa-ti spuna ca nu se poate sa aplici pana nu primesti work permit dar nu e adevarat.Chestia e ca ei nu stiu ca trebuie sa-ti dea SSN fara sa mai astepti acel work permit.Eu am descoperit asta pe site-ul lor si am scos la imprimanta acele pagini unde spune asta si m-am dus cu ele la SSN office.Primul lucru mi-au spus ca nu se poate apoi am scos foile si i le-am aratat si atunci au spus"oh...sorry...you are right" si mi-au dat SSN.Uite aici link spre un post mai vechi al meu legat de asta :

http://forum.romportal.com/forums/thread/68434.aspx 

Fara SSN nu poti sa-ti iei driver licence si nu are rost sa pierzi timpul asteptand work permit ca sa-l iei.Incearca sa-l iei imediat dupa casatorie.Pentru ca nu se stie niciodata cat dureaza sa proceseze ei dosarul pt. GC si work permit.Si fara driver licence nu prea te poti  misca, depinzi de sot sa te duca peste tot.

Faptul va viza iti expira in 29 septembrie nu conteaza, tu ai 90 de zile pe I-94 din momentul in care ai intrat in USA , iar din momentul cand ai aplicat pentru GC si primesti Receipt Notice(sau NOA)  esti in pending deci esti ok.

View as RSS news feed in XML