Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

am nevoie de ajutor

Last post 04-24-2008, 07:16 PM by Eris. 10 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-29-2008, 05:43 PM 71690

am nevoie de ajutor

traiesc in italia, s i era bine aici....pana cand sotul meu italian nu a pierdut totul...casa, are o groaza de datorii...eu am o fetita de 4 ani si in sunt insarcinata in 7 luni.acum tre sa plec de aici.incerc sa trag de timp ca sa nasc aici in italia.voi pleca dupa in romania.eu nu am nevoie de un sot care nu imi poate garanta ca maine vom manca.daca As fi putut lucra eu acum....dar e greu...ma gandesc sa-mi las copiii in romania cu parintii mei, care au situatie buna,deci nu le-ar lipsi nimic si sa gasesc un loc in america unde o pot lua de la capat.stiu ca fetele de pe acest forum sunt inimoase, asa ca e cineva care imi poate face cunostinta cu unul care nu are datorii, nu e instabil mintal,iubeste copiii,are o casa, are servici,care ma lasa sa muncesc(sunt cosmeticiana).asta nu este un anunt matrimonial, este doar o nevoie  teribila de ajutor.eu am ajutat multe prietene sa se casatoreasca, si azi norocul lor este ca sunt bine...nu este usor sa ceri un astfel de ajutor, dar sunt disperata,  asa ca in speranza ca nu voi fi cenzurata,am sa incerc...pt mai multe detalii,ma gasiti pe  asantercole@yahoo.it

multumesc 

•  03-30-2008, 03:54 AM 71698 in reply to 71690

Re: am nevoie de ajutor

Ba anuntul tau e chiar unul matrimonial. Nu ca asta ar fi rau... Mai rau e ca iti cauti alt sot cand inca esti casatorita cu tatal copiilor tai si vrei sa-l parasesti, din spusele tale, numai din cauza problemelor "lui" financiare. Stiu... in lumea asta cinica e desueta ideea cu "la bine si la rau, etc." Si mai mult, cine sunt eu sa te judec...

Oricum, parca ziceai ca mama ta e in LA, ca tu ai viza pe 10 ani... Ia-ti un pasaport romanesc nou, du-te la consulatul american sa-ti transfere viza pe cel nou, du-te la mama ta si roaga-te sa intalnesti unul cu bani, sa iubeasca copiii (pe ai altora), etc. Sau ia-ti o viza F1, de student si ai ceva mai mult timp sa-l gasesti pe ala cu bani, etc. Sau iti iei o viza F1, faci o scoala, iti gasesti un loc de munca si muncesti tu ca sa garantezi ca maine mancati (tu si copiii tai), Poti alege si varianta usoara la prima vedere cu munca la negru (nu ti-o recomand). Si variante mai exista. Vii aici, contactezi un avocat si se rezolva. Ba chiar ziceai ca mama ta isi ia cetatenia, asa ca statul pe viza F1 sau alt tip de viza va fii temporar,pana iti vine greencard-ul, presupunand ca mama ta aplica pentru tine.

Altfel, eu personal nu stiu nici un mascul pe aici care sa intruneasca conditiile tale. Sorry!

•  04-01-2008, 04:08 AM 71744 in reply to 71698

in situatia in care ma gasesc accept sa fiu si judecata....capul meu e in jos...problema e ca atunci cand ai nevoie de ajutor, se vad prietenii adevarati....cat despre sotul meu, el a declarat sincer ca nu ne mai poate intretine si ca singura solutie e sa plecam in romania pt un timp...eu nu sunt handicapata mintal, pot lucra, si nu am de gand sa astept ani de zile pana cand situatia lui se v-a rezolva si apoi sa ma cheme in italia....nu suntem catelusi,pleaca si vino,  si viata trebuie sa mearga inainte....dar oricum, mesajul tau, chiar daca un pic dur, ma ajuta, si ma simt mai bine cand primesc un sfat realistic...  nu sunt cinica, si de multe ori mi se face mila de el, dar crede-ma nu se poate vedea in aceasta perioda...nu face altceva decat sa tipe la noi,sa fie lasat in pace sa doarma....ziua lui decurge asa...munca pana la 7 seara si apoi somn,nu duminica libera...si apoi se poarta f urat cu copilul...asa ca eu nu mai vreau, pot mai mult si merit mai mult! si nu uita ca dragostea trece prin stomac....si daca e gol, nu mai e nimic...daca par una careia ii plac banii, atunci nu s-a inteles totul...daca nu ai minimul necesar, nu poti sta linistita sa cresti 2 copii.noptile mele sunt albe, iar ziua sunt aeriana....eu nu eram asa..in loc sa ma bucur de noul copil care e in burta si sa ma joc fericita cu fetita mea, sunt mereu plangand.unde o sa mergem?fac bine sa-l abandonez?trebuie sa ma gandesc numai la ziua de maine a fiicelor?o sa reusesc sa le las in romania pana ma aranjez in america?vezi sunt multe intrebari....si mai rau e ca nu pot vorbi cu nimeni aici, pt oricum au problemele lor....ca si voi...poate ca am gresit scriind aici...dar m-am descarcat un pic.asa ca acum nu am sa mai deranjez, dar am sa revin in curand, ca sa povestesc finalul...sper fericit!multumesc

•  04-03-2008, 03:43 PM 71874 in reply to 71744

Sunt multe intrebari la care numai tu ai raspuns.

Eu, din afara, nu vad casatoria cu altul ca pe o solutie pentru tine. Spui ca el munceste... f bine... va fi si mai bine, tu, dupa ce nasti te vei apuca de munca. Lasa fetele in Romania pentru un timp, munciti amandoi in Italia. Daca vii aici sa muncesti de prima data, nu poti sa o faci decat la negru si la cat e economia de la pamant aici nu stiu daca nu e mai convenabil sa stai in Italia. Nu e vorba ca sunteti catelusi... e vorba ca orice familie trece prin momente grele si e nevoie de intelegere din partea tuturor. Barbatii nu sunt de fier si nu stiu adevarul suprem. Sunt mult mai "slabi" decat femeile. Intr-o relatie femeia e cea puternica, cea care trebuie sa aiba o vedere generala asupra lucrurilor. Cand femeia pierde controlul sau nu indrazneste sa-l ia, atunci lucrurile nu merg bine. Si mi se pare ca asta s-a intamplat la tine. Incearca sa privesti din afara situatia. Incearca sa gasesti solutii reale si nu carpaceli de moment. Divortezi acum... esti sigura ca peste 5 ani o sa consideri ca asta a fost o alegere buna? Spui ca el vrea sa doarma, ca e nervos? Pai chiar tu dai si explicatia... munceste pana la 7 seara, de luni pana duminica. Duhhh!!!

Daca tot vrei sa vii in State atunci spune ce planuri ai, pentru ca ce ti-am spus eu in prima postare sunt solutiile in linii mari iar detaliile trebuie neaparat sa le stii. Intreaba...

•  04-11-2008, 05:16 AM 72093 in reply to 71874

e o decizie greu de luat...clima din casa nu e deloc buna...dar am hotarat sa cantaresc bine situatia si sa las un pic timpul sa hotarasca...in conditia in care sunt, gravida, nu pot sa ma misc prea mult, asa ca am sa evaluez cu calm fiecare solutie.am nevoie de liniste, si nu mai vreau sa intru in panica , ca nu stiu ce am sa fac...pt moment, ma gandesc doar la prezent.oricum, Eris, multumesc pt sfaturi, au fost f. utile.pe curand!
  •  04-11-2008, 11:18 AM 72099 in reply to 72093

Chansa , din cate am citit .... imi imaginez doar ... ca nu iti e deloc usor, intr-o casnicie oricate piedici ai intampina, e nevoie de doi. Nu e deloc usor ca persoana de langa tine sa fie mereu agitata stresata.... oricat de greu ar fi ar trebui ca amandoi sa va ganditi la copii la o solutie sa fiti mai uniti ca niciodata si sa luptati impreuna. Asta ar trebui sa fie semnificatia acelor cuvinte "la bine si la greu".

Nu este deloc usor mai ales can sunt implicati si copii. Parerea mea sincera este sa vb cu el si sa incercatzi sa ajungeti pe aceeiasi lungime de unda, sa incerci sa il intelegi si el pe tine si sa gasiti o solutie impreuna. Daca nu se poate si tu consideri ca pentru copii cat si pentru tine, ar fi mult mai bine sa va despartiti, atunci ar trebui sa incepi sa te gandesti cum si in ce fel poti sa lucrezi si sa castigi banuti pentru a-tzi intretine copilasii si a le oferi un viitor mai bun, dar nu gasindu-le un alt tatic. NIMENI altul nu va fi un tata bun pentru copilasii tai. Asa cum sotul tau ... nu e alaturi de ei , si sunt copilasii lui, imagineaza-tzi ca exista posibilitatea si este foarte mare ca un altul sa nu ii pase deloc, si sa sari din lac in put.

Elimina din start ... un altul..... si gandeste-te la binele copilasilor si la linistea ta. Mai sunt cateva luni si o sa apara bebicul, intoarce-te in Ro si angajeaza-te si chiar daca iti lasi copilasii langa mama ta , cel putizn ajungi seara ii privesti si stii pentru ce lupti.

Eu iti urez multa bafta si sper sa gasesti cea mai buna solutie posibia pentru voi.

Traiesc ascuns ca racul ..
    In mediu subacvatic..
    Ma vezi la suprafata
    Caracter Flegmatic.
  •  04-19-2008, 03:37 PM 72369 in reply to 72099

nu cred ca iti dai seama ce inseamna sa traiesti in romania...dupa ce ai trait in italia, dupa ce ai gustat america...daca intre mine si sotul meu mai erau sentimente,luptam , da, dar cum nu pot sa-l mai inghit, atunci am sa profit de situatie, si am sa o iau de la capat, punand  mereu copiii pe primul loc.am nevoie sa traiesc, sa fiu iubita, si sa nu ma resemnez doar pt ca am 2 copii cu el.si stii ce-i mai frumos, ca pe zi ce trece , sunt si mai indiferenta de ce cred altii...adica de faptul ca-l las pt ca trece prin momente grele...nu as putea rade mai mult...sunt ani de cand nu mai ies din  casa la o distractie, mereu pt faptul ca ne trebuie bani ca sa cumparam casa...cate minciuni am inghitit si cat timp pierdut.sunt pregatita sa o iau de capat, si o metoda voi gasi.am trait mereu zambind si nu plangand,nu mi-a lipsit niciodata nimic,am putut calatori in multe  locuri, si uite  ce am ajuns!am facut o  scoala  de  estetiste, asa  ca stiu  ca servici  imi  voi  gasi.dar  pt  mine  romania  nu  exista  propriu.acolo  nu  am  nici  un  viitor...aici  sunt  mai  bine  platita  si  poate  ai  dreptate, nu e  nevoie  de  un  barbat  ca  sa  o pot  lua  de  la   capat...multumesc  oricum
  •  04-19-2008, 03:48 PM 72371 in reply to 72369

chansa:

nu e  nevoie  de  un  barbat  ca  sa  o pot  lua  de  la   capat...multumesc  oricum

...than why are you looking for one?Confused

"there is NO woman out there that is worth the trouble that she brings" by Daniel
  •  04-20-2008, 03:58 PM 72389 in reply to 72371

javacool:

chansa:

nu e  nevoie  de  un  barbat  ca  sa  o pot  lua  de  la   capat...multumesc  oricum

Ce e greu de inteles ?!? Cand a posta prima oara se gandea la posibilitatea asta ... apoi dupa ce a citit raspunsurile la postarea ei si s-a mai gandit, a ajuns la concluzia asta... Duhh!!! E "grele", Java, e "grele"!

•  04-20-2008, 08:31 PM 72393 in reply to 72389

Eris:
    javacool:

chansa:

Ce e greu de inteles ?!? Cand a posta prima oara se gandea la posibilitatea asta ... apoi dupa ce a citit raspunsurile la postarea ei si s-a mai gandit, a ajuns la concluzia asta... Duhh!!! E "grele", Java, e "grele"!

...wow i did not know that all you have to do to make a decision that important is to talk to few strangers on the internet..my bad...bad Daniel bad Stick out tongue..im gonna go to bed without supper Hmm

"there is NO woman out there that is worth the trouble that she brings" by Daniel
  •  04-24-2008, 07:16 PM 72453 in reply to 72393

javacool:

..wow i did not know that all you have to do to make a decision that important is to talk to few strangers on the internet..my bad...bad Daniel bad Stick out tongue..im gonna go to bed without supper Hmm

Pai daca nu ai cu cine altcineva sa vorbesti... Cineva "neutru" e bun de dat sfaturi. Cre'ca te culci si in seara asta nemancat. O sa te sfrijesti de tot si e pacat de tine ca esti mandru ca bradu'.

View as RSS news feed in XML